Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Clos Saint Martin 2020 Saint Emilion :
The 2020 Clos St. Martin reveals a deep garnet-purple color and expressive notions of baked blackberries, black cherry preserves and stewed plums, plus hints of wild mushrooms, tilled soil, Sichuan pepper and tree bark. The medium to full-bodied palate is chock-full of juicy black berry and cherry flavors, supported by plush tannins and compelling freshness, finishing long and earthy.
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Clos Saint Martin:
The 2020 Clos Saint-Martin has an extravagant, decadent bouquet of blueberry, crème de cassis, wild hawthorn and hints of raisin, although I don’t find it overripe, just a little ostentatious. The palate is marked by succulent tannins that frame the precocious black cherry and wild strawberry fruit, and blessed with a disarming satiny texture and impressive precision toward the finish. Certainly one of the most hedonistic offerings in 2020, though it just about manages to pull it off. Tasted twice with consistent notes.
Vom Falstaff-Magazin mit 92-94 Punkten bewertet
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart floral unterlegte schwarze Waldbeerfrucht, ein Hauch von Lakritze, dezente Edel- holzwürze, etwas Kardamom. Saftig, reife Kirschen, Nuancen von Pflaumen, reife Tannine, die gut integriert sind, salziger Touch, etwas Nougat, ein stoffiger Speisen- begleiter mit sicherem Potenzial.