Magnum und größer

Magnum und größer
Masari San Martino 2013 DOC Magnum



Magnumflasche


Der Masari San Martino 2013 DOC ist eine Cuvée aus je 50% Cabernet Sauvignon und Merlot. Die Reben wachsen auf den Hügeln des Valle d'Agno. nord-westlich in Iatlien. Massimo del Lago pflegt nicht nur einen respektvollen Umgang mit der Natur. sondern auch zu jedem einzelnen seiner Produkte. So werden die Trauben für den Masari San Martino 2013 DOC von Hand gelesen. nachdem sie gänzlich ohne Einsatz von Pesti- und Herbiziden zur Vollreife gewachsen sind. Im Keller gibt es nur eigene Hefen. die Gärung läuft spontan und danach folgen zwei Jahre Fassreife. Trotz seiner schlanken 13.5% Alkohol ist der Masari San Martino 2013 DOC ein exzellenter Speisebegleiter. was nicht nur an der üppigen Beerenfruchtaromatik liegt. sondern auch an der animierenden Struktur. die das Terroir von Vulkangestein und Lehm widerspiegelt.




Magnumflasche
 
29,95 EUR
19,97 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Pesquie Quintessence 2018 in der Magnum
91-93
 BIO 

Mit dem 2018er Jahrgang jetzt auch Biozertifiziert.

Chateau Pesquie Quintessence 2018 rouge Ventoux mit 91-93 Punkte vom Wine Advocate ausgezeichnetJoe Czerwinski beschreibt die Quintessence rouge 2018 vom Weingut Pesquie in seiner Verkostungsnotiz wie folgt:
10. September 2020


An assemblage of 80% Syrah and 20% Grenache put together to approximate the final blend. the 2018 Ventoux Quintessence utilized a bit higher proportion of demi-muids than the 2017. The result is that notes of vanilla and baking spices accent the raspberry fruit on the nose. while the full-bodied palate is plush and creamy. finishing long. velvety and simply put. deliciously.



MAGNUMFLASCHE


Informationen zum Weingut:
Die über zweitausend Jahre alte Weinbaukultur auf Château Pesquié wurde zunächst 1970 von Odette und René Bastide für den heutigen Familienbetrieb wieder wahrgenommen. Edith und Paul Chaudière. Tochter und Schwiegersohn von Odette und René entschieden sich Mitte der 80er Jahre ihre medizinischen Berufe gegen den des Weinbauwesen einzutauschen. Um Ihre Qualifikation zu optimieren besuchten sie die „l’Université du Vin de Suze-La-Rousse“ an der sie ebenso wie an der „lycée viticole d’Orange“ studierten. Untermauert haben Sie ihr Wissen durch zahlreiche Studienreisen in namhafte Anbaugebiete. wie z.B.: Napa Valley. Bordeaux. Oregon. Bourgogne. Seit 2003 setzen die beiden Söhne Alexandre & Frédéric die erfolgreiche Familientradition in der 3ten Generation fort. Die Weinberge liegen auf Höhenlagen von bis zu 300 Metern. obwohl nur 100km vom Meer entfernt. Diesem Umstand ist es zu verdanken. dass die Beeren ihre optimale Reife entwickeln können.

35,00 EUR
23,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Pesquie Quintessence 2018 Doppelmagnum 3 Liter
91-93
 BIO 


Mit dem 2018er Jahrgang jetzt auch Biozertifiziert.

Chateau Pesquie Quintessence 2018 rouge Ventoux mit 91-93 Punkte vom Wine Advocate ausgezeichnetJoe Czerwinski beschreibt die Quintessence rouge 2018 vom Weingut Pesquie in seiner Verkostungsnotiz wie folgt:
10. September 2020


An assemblage of 80% Syrah and 20% Grenache put together to approximate the final blend. the 2018 Ventoux Quintessence utilized a bit higher proportion of demi-muids than the 2017. The result is that notes of vanilla and baking spices accent the raspberry fruit on the nose. while the full-bodied palate is plush and creamy. finishing long. velvety and simply put. deliciously.




DOPPELMAGNUM 3 LITER


 

70,00 EUR
23,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Pesquie Quintessence 2018 6 Liter Imperialflasche
91-93
 BIO 

Mit dem 2018er Jahrgang jetzt auch Biozertifiziert.

Chateau Pesquie Quintessence 2018 rouge Ventoux mit 91-93 Punkte vom Wine Advocate ausgezeichnetJoe Czerwinski beschreibt die Quintessence rouge 2018 vom Weingut Pesquie in seiner Verkostungsnotiz wie folgt:
10. September 2020


An assemblage of 80% Syrah and 20% Grenache put together to approximate the final blend. the 2018 Ventoux Quintessence utilized a bit higher proportion of demi-muids than the 2017. The result is that notes of vanilla and baking spices accent the raspberry fruit on the nose. while the full-bodied palate is plush and creamy. finishing long. velvety and simply put. deliciously.



IMPERIALFLASCHE 6 LITER


Informationen zum Weingut:
Die über zweitausend Jahre alte Weinbaukultur auf Château Pesquié wurde zunächst 1970 von Odette und René Bastide für den heutigen Familienbetrieb wieder wahrgenommen. Edith und Paul Chaudière. Tochter und Schwiegersohn von Odette und René entschieden sich Mitte der 80er Jahre ihre medizinischen Berufe gegen den des Weinbauwesen einzutauschen. Um Ihre Qualifikation zu optimieren besuchten sie die „l’Université du Vin de Suze-La-Rousse“ an der sie ebenso wie an der „lycée viticole d’Orange“ studierten. Untermauert haben Sie ihr Wissen durch zahlreiche Studienreisen in namhafte Anbaugebiete. wie z.B.: Napa Valley. Bordeaux. Oregon. Bourgogne. Seit 2003 setzen die beiden Söhne Alexandre & Frédéric die erfolgreiche Familientradition in der 3ten Generation fort. Die Weinberge liegen auf Höhenlagen von bis zu 300 Metern. obwohl nur 100km vom Meer entfernt. Diesem Umstand ist es zu verdanken. dass die Beeren ihre optimale Reife entwickeln können.

179,00 EUR
29,83 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Pesquie 2018 Artemia Ventoux Magnum
92-94
 BIO 


Mit dem 2018er Jahrgang jetzt auch Biozertifiziert.


92-94 Punkte vom Wine Advocate für den 10. September 2020 - Joe Czerwinski:

Impressive as a prospective blend taken from equal proportions of barriques. demi-muids and tanks. the 2018 Ventoux Artemia boasts exuberant notes of cherries and blueberries accented by assertive notes of cracked pepper. It's full-bodied. creamy and lush. then firms up just enough on the finish to think it will have a decade of longevity.


MAGNUMFLASCHE










 
64,00 EUR
42,67 EUR pro l
inkl. 19% MwSt.
Reichsrat von Buhl 2016 Rose Brut Sekt 1.5l Magnum


"100% Spätburgunder. wie alle von Buhl Weine und Sekte 100% Pfalz. 12 Monate auf der Hefe gereift. pünktlich dégorgiert für den Sommer und wie Sascha Speicher. Chefredakteur des Sommelier Magazins schreibt „endlich auch ein Rosé brut. der so richtig knallt“."

Mai 2015. Stephan Reinhardt:
"The salmon-colored 2013 Von Buhl Spätburgunder Rosé Brut displays a delicate though fruit-intense and almost musty bouquet of red fruits. mostly cherries and raspberries. This is clear. fresh and straight on the palate where Morello cherries dominate the medium-bodied Sekt with its grippy. but also slightly tannic. finish."





Magnum




 
44,90 EUR
29,93 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Reichsrat von Buhl Reserve Brut 1.5L Magnum
90+




90+ Parker Punkte

Stephan Reinhardt. Dezember 2015:
The non-vintaged von Buhl Brut Réserve is a deliciously fine and fruity cuvée from 80% Pinot Blanc and 20% Chardonnay. from the 2013 and 2014 vintages. of which the 2013 was aged on the full less until December 2014. Only the first 50% of the pressing was used for the base wine that was fermented in 90% stainless steel and 10% in 2.400-liter barrels. Bottled in January 2015 and disgorged already in late October. this German Sekt offers a bright. fresh. pure and subtle yet deep and complex bouquet of white and red-skinned fruits. along with some brioche. potted ginger flavors and a dash of lemon-grapefruit juice. Full-bodied. round and intense on the palate. this is an almost rich. very fruity and powerful sparkling wine with a a creamy texture. as well as very good structure that balances the richness and power very well. This Blanc de Blancs is very promising. but shouldn't be consumed before end of 2016. It is provided with a very good length and is definitely fuller. slightly sweeter and more complex than the 2014 Riesling Brut. Really promising. 60.000 bottles produced.



Magnum








 
39,90 EUR
26,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Weingut Von Winning Sauvignon Blanc 500 trocken 1.5l Magnum 2017


Der Weingut Von Winning Sauvignon Blanc 500 trocken wird in kleinen 500 Liter-Fässern spontan vergoren. Daher der Name. daher die unglaubliche Aromatik. Unglaublich Präzise. fast schon vibrierend im Mund mit packender Säure. die hervorragend in die saftige Frucht von vollreifer Stachelbeere und Holunder eingebunden ist. Der Ausbau nach der Gärung sorgt für eine ebenso spannende Sekundäraromatik von leichter Würze. Röstnoten von Nüssen und etwas Mokka. Der Weingut Von Winning Sauvignon Blanc 500 trocken ist einfach einer der spektakulärsten Sauvignons Deutschlands. ob Ausbau. Aromatik. Qualität oder Gesamtgeschmacksbild. Ein voller Erfolg auf ganzer Linie und wir lieben ihn!

Jetzt nochmal in der raren Magnumflasche zu haben - 6 Stück verfügbar !


 
90,00 EUR
60,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Reichsrat von Buhl 2016 Riesling Brut 1.5L Magnum


Der Nachfolger des von Buhl'schen "Erstgegorenen" ist da! Genau wie schon im Jahrgang 2013 und 2014 hat Mathieu Kauffmann. ehemals Bollinger. die klare. straffe von Buhl-Stilistik durchgezogen. So präsentiert sich auch der 2016er von Buhl Riesling brut mit einer herrlich filigranen und vielschichtigen Aromatik und markanter. belebender Säure.

89 Parker Punkte für den JG 2013
Stephan Reinhardt
Mai 2015:


Crisp and intense white peach aromas open the 2013 Von Buhl Riesling. the dry Gutswein of the traditional estate that is under a new leadership since 2014. The nose is just lovely in its fruit-forward spirit. whereas on the palate this medium-bodied 12.5% alcohol Riesling is straight. crisp. mineral and fruit-intense. This entry label of "the new von Buhl" offers a lot of character and is one of my favorite estate wines of the vintage. Highly recommended!


Magnum


 
36,90 EUR
24,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Ziereisen Hard Chardonnay 2017 Magnum


Magnumflasche

Die perfekt ausgereiften Chardonnaytrauben wurden für den Hard Chardonnay von Hand gelesen. Die Vergärung fand zu 15% im neuen und zu 85% im gebrauchten 225L Aßmann Barrique statt. Nach der Spontangärung. also mit Weintraubeneigenen Hefen. folgte eine 22 monatige Veredlung auf der Feinhefe statt. Die Reifung auf eben diesen Hefen verleiht auch dem Hard Chardonnay eine reichhaltige Komplexität und tiefe Struktur. Der Hard Chardonnay wurde anschliessend ohne weitere Filtration abgefüllt. ein kleines Depot ist somit eine natürliche Erscheinung und Zeugnis einer ursprünglichen und unverfälschten Winzerkunst. Im Duft eine markante Feuersteinaromatik. welche durch die Kalkböden zu dieser Ausprägung gelangt. Er duftet wie ein grosser weisser Burgunder im besten Sinne. Orangenzesten. blumige Nuancen und zartes Holz sind Komponenten die Hans Peter Ziereisen hier in diesem Wein zusammenführt. Das Idealbild eines Chardonnay wie es in dieser Preisklasse nie aus dem hochpreisigeren Burgund kommen kann.  Man kann es nicht oft genug erwähnen. aber was hier auf die Flasche gefüllt wird und zu sehr fairen Preisen vermarktet wird. ist schlicht un ergreifend überragend.

Magnumflasche
1 Fl. auf Lager​


 
Nicht käuflich
 
Victorino 2016 in der Magnum Teso La Monja
93


Grosser Wein in der Magnumflasche

Der Victorino 2016 ist königlich. die Trauben für den Victorino stammen von wurzelechten Reben mit einem Alter von 45-100 Jahren. 100% Tempranillo / Tinta del Toro auch genannt in der kleinen aber sehr feinen Weinbauregion im Norden Spaniens. DIe typischen Intensität der Rotweine dieser Weinbauregion ist nahezu einmalig in Spanien. Massiv und erhaben steht er im Glas eine spektakuläre Fülle an reichhaltigen kleinen schwarzen Waldbeeren steigen aus dem Glas. Zartbitterhschokolade. Vanille. Röstnuancen wie Kaffee vollenden diesen spektakulären Torowein. EIne wahre Kunst ist es trotz aller Kraft und Wucht . dem Victorino genügend Frische mit auf den Weg zu geben. Aber wenn es die Tempranillo Könner der Familie Eguren nicht können. dann kann es keiner! Der Ausbau des Victorino erfolgt über 20 Monate in 100% neuen Fässern.


93 Parker Punkte für den Victorino 2016 Teso la MonjaLuis Gutierez vergibt für den Victorino 2015 von Teso la Monja eine tolle Bewertung und schreibt am 31.08.2018 wie folgt:

The 2015 Victorino is produced with Tinta de Toro. the Tempranillo strain from the zone. from vines that are 45 to 100 years of age. planted ungrafted and dry farmed. It fermented destemmed and crushed for nine days. followed by 21 days of maceration. Malolactic was in new French barriques. and the élevage was also in new French oak barrels and lasted 20 months. This is always a powerful. concentrated and generously oaked red. with plenty of spices and smoke. a touch of wild herbs and ripe berries. keeping its poise even in a warm year like 2015. With concentration and power as well as abundant. fine-grained tannins. it is showing quite young and is in need of a little more time in bottle. 40.000 bottles produced.

Grosser Wein in der Magnumflasche




 

 

 

 

99,00 EUR
66,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Victorino 2016 in der Doppelmagnum Teso la Monja
93

Grosser Wein in der Doppelmagnum

Der Victorino 2016 ist königlich. die Trauben für den Victorino stammen von wurzelechten Reben mit einem Alter von 45-100 Jahren. 100% Tempranillo / Tinta del Toro auch genannt in der kleinen aber sehr feinen Weinbauregion im Norden Spaniens. DIe typischen Intensität der Rotweine dieser Weinbauregion ist nahezu einmalig in Spanien. Massiv und erhaben steht er im Glas eine spektakuläre Fülle an reichhaltigen kleinen schwarzen Waldbeeren steigen aus dem Glas. Zartbitterhschokolade. Vanille. Röstnuancen wie Kaffee vollenden diesen spektakulären Torowein. EIne wahre Kunst ist es trotz aller Kraft und Wucht . dem Victorino genügend Frische mit auf den Weg zu geben. Aber wenn es die Tempranillo Könner der Familie Eguren nicht können. dann kann es keiner! Der Ausbau des Victorino erfolgt über 20 Monate in 100% neuen Fässern.


93 Parker Punkte für den Victorino 2016 Teso la MonjaLuis Gutierez vergibt für den Victorino 2015 von Teso la Monja eine tolle Bewertung und schreibt am 31.08.2018 wie folgt:

The 2015 Victorino is produced with Tinta de Toro. the Tempranillo strain from the zone. from vines that are 45 to 100 years of age. planted ungrafted and dry farmed. It fermented destemmed and crushed for nine days. followed by 21 days of maceration. Malolactic was in new French barriques. and the élevage was also in new French oak barrels and lasted 20 months. This is always a powerful. concentrated and generously oaked red. with plenty of spices and smoke. a touch of wild herbs and ripe berries. keeping its poise even in a warm year like 2015. With concentration and power as well as abundant. fine-grained tannins. it is showing quite young and is in need of a little more time in bottle. 40.000 bottles produced.



Grosser Wein in der Doppelmagnum


 

 

 

 

199,95 EUR
66,65 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Knewitz 2017 Eselspfad Weisser Burgunder Magnum



In der Magnumflasche

Der Weingut Knewitz Appenheimer Eselspfad Weisser Burgunder 2017 trocken ist eines der Flaggschiffe des Weinguts Knewitz. wenn es um weissen Burgunder geht. Die alten Reben am Südhang dieser Lage. erstmals erwähnt in 1375. liefern erstklassiges Material für erstklassigen Wein. Hier stehen die reben auf Lehm/Löss-Böden. die den Kalksockel der Region deckeln. Wie sich das alles auf den Wein auswirkt? Der Weingut Knewitz Appenheimer Eselspfad Weisser Burgunder 2017 trocken geht Goldgelb ins Glas. in der Nase zeigt er Aromen von Birne. Apfel und etwas Steinfrucht. gepaart mit dieser komplexen Holzwürze. Aber auch eine angenehme Salzigkeit lässt sich schon zart erriechen. Im Mund kraftvoll. mineralisch. mit sehr ausgewogener Säurestruktur und enormer Fruchtintensität. Kein Leichtgewicht. aber das soll Spitzenwein mit diesen Bedingungen ja auch nicht sein. nein. er soll verführen. erobern. mit Charme. Kraft und Eleganz. Genau so wie der Weingut Knewitz Appenheimer Eselspfad Weisser Burgunder 2017 trocken es macht.



In der Magnumflasche noch 2 x verfügbar
 

49,90 EUR
33,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Passi di Orma 2016 Bolgheri Orma Magnum
93
91
 
Passi di Orma 2016 Bolgheri Orma 93 Punkte bei James SucklingJames Suckling bewertet den Passi di Orma 2016 im April 2018 wie folgt:

A layered and powerful young red from Bolgheri with currant. chocolate and cedar undertones. Full body. layered and polished with beautiful fruit and intensity. A solid and structured wine highlighting the beauty of the vintage on the coast of Tuscany Second wine of Orma. Drink in 2020.
 
Passi di Orma 2016 Bolgheri Orma 91 Punkte Vinous Antonio Galloni bewertet den Passi di Orma 2016 im April 2018 wie folgt:

The 2016 Passi di Orma is a gorgeous entry-level wine. Bright and perfumed. with lovely depth. this medium-bodied red delivers the goods. Sweet red cherry. mocha and rose petal are some of the many notes that are laced into the silky finish. This is a wonderfully precise wine from Orma.
 

Magnum in 1er Original Holzkiste - noch 0 x verfügbar !


 
49,50 EUR
33,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt.
Franz Hirtzberger Singerriedel Riesling Smaragd 2017 Doppel-Magnum


Platz 1
in der Kategorie Best of Riesling im aktuellen Falstaff Wein guide 2018/19!

Franz Hirtzberger Singerriedel Riesling Smaragd 2017Verkostungsnotiz aus dem aktuellen Falstaff Wein Guide 2018/19:

Mittleres Grüngelb. Silberreflexe. Feine Nuancen von kleinen Wachauer Marillen. weißer Pfirsich. zart rauchige Mineralität. Stoffig. reifer Mangotouch. feine Fruchtsüße. strahlende Mineralität. weiße Fruchtnuancen im Abgang. elegant und anhaftend. tolles Zukunftspotenzial. großes Rieslingkino.

Zum Weingarten Singerriedel der Familie Hirtzberger in Spitz:
Der steil hinter dem Weingut Hirtzberger ansteigende Weingarten mit dem Namen Singerriedel ist eine der besten Lagen der gesamten Wachau. dem die Familie Hirtzberger ein ganz besonderes Augenmerk schenkt. In langer und aufwendiger Weise über 20 Jahren hinweg durch Wiederaufbau von Steinterrassen nach alter Art Schritt für Schritt rekultiviert. Der Weingarten Singerriedel besitzt einen extrem mineralhaltiger Boden aus Paragneis. Glimmer. Schiefer und erzhaltigem Gestein eine einzigartige Grundlage für weltklasse Riesling Smaragde. Der sechser im Lotto für jeden Winzer.

 
Nicht käuflich
 
Bodegas Alto Moncayo Veraton 2015 Garnacha Magnum
AUSVERKAUFT

Der Bodegas Alto Moncayo Veraton 2015 aus Campo de Borja in Spanien geht mit rubinroter Farbe ins Glas und zeigt in der Nase intensive Aromen von reifer schwarzer Kirsche. roten Waldfrüchten wie Erd-. Him- und Heidelbeere sowie ein Hauch Lavendel und pfeffrige Gewürznoten. Im Mund zeigt sich die hohe Konzentration mit viel Druck - doch Dank der erfrischenden Säure wirkt er nicht zu mächtig. Geschmeidiges Tannin und tolle Mineralik sorgen für lebendigen Trinkgenuss. Abgerundet wird mit einer leichten Schokoladennote durch den Barriqueausbau. Dieses Gesamtpaket sorgt für einen Wein. der trotz seiner Dichte einen erstklassigen Trinkfluss und einen enorm langen Nachhall hat. Spektakulär finden wir !

2015 ist ein spektakulärer Jahrgang. die Wene sind noch nicht international bewertet. aber wir glauben dieser Jahrgang hat das Zeug zu einem der ganz grossen Jahre für Alto Moncayo generell.

Fakten zum Wein:
Die mindestens 40 Jahre alten Garnachareben für den Bodegas Alto Moncayo Veraton 2015 wachsen auf Kalkböden und liefern extrem niedrige Erträge. etwa 2000kg pro Hektar. die von Hand geerntet werden. Der Wein wird ungefiltert 16 Monate in französischer und amerikanischer Eiche ausgebaut. Hier bekommt man ordentlich viel Wein fürs Geld - ob als Highlight des Abends oder als eleganter Begleiter kräftiger Speisen wie Wild oder Rohmilchkäse - der Bodegas Alto Moncayo Veraton 20145 überzeugt bereits jetzt auf ganzer Linie.

AUSVERKAUFT
Nicht käuflich
 
Ökonomierat Rebholz Kastanienbusch Riesling GG 2018 Grosses Gewächs 1.5L Magnum
19
 BIO 


Die Bewertungen für den Jahrgang 2018 sind leider noch nicht alle erschienen - hier die Bewertung für den Vorjahrgang 2017:

97 Punkte Sucklinmg | Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch 2017 Grosses GewächsVerkostungsbericht vom 19. September 2018:

In order to describe the herbal notes in the nose of this wine to you properly. I would need to spend the whole evening studying them! Rose hips and wild berries. plus a hint of passion fruit. Crystalline finish. From biodynamically grown grapes. Respekt certified. Drink or hold.



19 Punkte Weinwisser für Rebholz Kastanienbusch Riesling GG 2017

Degustation von Jürgen Mathäß am 17.07.2019

Die lagentypische. wunderschöne Kräuternote mischt sich mit etwas Duft von weissen Blüten und frischem Teig. mit dabei ein Hauch Gelbfrucht und Apfel. Der Wein zeigt grossartige Finesse im Mund. bleibt spielerisch-tänzerisch. Im heissen Jahrgang zeigte der Kastanienbusch seine ganzen Stärken mit Frische und feins tem Säurefinale.


M A G N U M F L A S C H E

110,00 EUR
73,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Dalem 2018 Fronsac Magnum
93
93
92
92

MAGNUM
noch 9 Magnum verfügbar / Stand 23.08.2021
 
93 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:

An elegant nose of flowers, plums, red berries and cedar. It’s medium-bodied with silky texture. Shows balance and finesse, supported by polished tannins and a pretty drive. Lovely all around. Try after 2023.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:
Graceful in feel, this delivers cassis and bitter plum notes infused with bergamot and floral hints that all carry through a refined, mineral-tinged finish. A charming, understated wine. Merlot and Cabernet Sauvignon. Drink now through 2030.
 
93 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:

A blend of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, the 2018 Dalem has a deep garnet-purple color and compelling notes of blackberry preserves, wild blueberries and ripe, juicy black plums, with hints of dark chocolate, licorice and black olives. The full-bodied palate (15% alcohol) appears bright and fresh with the lively black fruits framed by soft, velvety tannins, finishing long and savory. Nicely done!




92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:

The 2018 Dalem is quite backward on the nose, opening gradually to offer blackberry, licorice and very light menthol aromas; you just want to give the aromatics a polite kick up the backside. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity. Quite juicy in the mouth, delivering black cherries and cassis toward the well-defined, persistent finish. Excellent, but give it 24 months in bottle, because the nose needs time to find its mojo.


CB Weinhandel bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:
93+ Punkte

Dichter und satter Kern. frische intensiv fruchtige Nase. süssliche kleine Beeren. Schwarzkirsche. Im Mund satt mit guter Frucht. Schöne polierte Tannine, weich, frisch und sauberes Finale. Seit einigen Jahren nun ist der Dalem für uns die Benchmark in Fronsac, daran ändert auch der JG 2018 nichts.

MAGNUM
noch 9 Magnum verfügbar / Stand 23.08.2021

 
49,90 EUR
33,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Fontenil 2018 Magnum
93
93
92
92+

MAGNUM
noch 7 Magnum verfügbar / Stand 19.07.2021


93 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Fontenil 2018 aus Fronsac wie folgt:

Blueberry and raspberry notes with wood and earthy undertones. It is full-bodied with nice acidity and intense, creamy tannins. Beautiful, clean finish. Still tight, as it should be. Drink after 2023


93 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Fontenil 2018 aus Fronsac wie folgt:

Deep garnet-purple colored, the 2018 Fontenil hits the ground running with vivacious notes of baked black plums, stewed black cherries and black raspberry preserves, followed by hints of molten licorice, ground cloves and sandalwood. The rich, full-bodied palate (15% alcohol) is jam-packed with black fruit preserves and exotic spice accents, framed by plush tannins and plenty of freshness, finishing long and perfumed.


92 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau Fontenil 2018 aus Fronsac wie folgt:

Black cherry and cassis notes are fresh and unencumbered in feel as they lead the way, carried by silky structure and infused with subtle minerality and a hint of anise through the finish.


92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Fontenil 2018 aus Fronsac wie folgt:

The 2018 Fontenil retains its gorgeous bouquet of exuberant scents of red cherries and raspberry coulis and hints of honey and marmalade, beautifully defined and utterly seductive. The palate is very well balanced and focused, and fine tannins lend firm backbone and grip. This is a classy, vibrant, captivating Fontenil that should loosen up and drink well for 15–20 years. Excellent.

MAGNUM
noch 7 Magnum verfügbar / Stand 19.07.2021


 
49,90 EUR
33,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Dalem 2016 MAGNUM in OHK
92+
94
90-93
93
 
Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
noch 5 Flaschen verfügbar / Stand 28.06.2021

94 Sucklingpunkte für denVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:
There’s purity and focus to this Fronsac with blackberry and blueberry aromas and flavors. Full body. firm and silky tannins and a flavorful finish. Precise and pretty. A blend of 90 per cent merlot and ten per cent cabernet franc. Drink from 2022.



Chateau Dalem 2016 mit 92+ Parker Punkten Lisa Perrotti Brown 30. November 2018

Deep garnet-purple colored. the 2016 Dalem (blended of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc) leaps from the glass with notions of warm black cherries. chocolate mint and baked black plums plus hints of star anise. garrigue and cedar chest. Full-bodied yet possessing fantastic freshness and harmony on the palate. it has wonderfully vibrant fruit and a ripe. grainy frame. finishing with a compelling lift.

93 Punkte Vinous / Galloni für den Chateau Dalem 2016 Fronsac Antonio Galloni bewertet den Dalem im Januar 2019 wie folgt:

The 2016 Dalem is a flamboyant. unctuous wine. Super-ripe black cherry. chocolate. blackberry. grilled herbs. menthol. licorice and incense all run though this opulent. unapologetically full-throttle Fronsac. Dalem is one of the most overt. voluptuous wines of the year. I find it utterly irresistible. Tasted two times.


Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
noch 5 Flaschen verfügbar / Stand 28.06.2021

 
55,00 EUR
36,67 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau La Vieille Cure 2018 Magnum
92+
93
92
92


MAGNUM
noch 6 Magnum verfügbar / Stand 27.06.2021


CB Weinhandel bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:
93+ Punkte
Dichter und satter Kern mit vollem Körper. die Nase ist sauber und von reifer dunkler Frucht geprägt. am Gaumen sehr fleischig und satt. tolle Länge. Ganz solide wie die Jahre zuvor auch.

 
93 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

Aromas of plum, blueberry, dark chocolate and walnut husk. Some pine cone, too. It’s medium-to full-bodied with firm, powdery tannins. Chewy, creamy and polished all at once. Extremely well done. Try from 2023.  
 
92 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

This has a succulent feel, pulling you into its mix of fresh plum, red cherry and raspberry coulis flavors while bergamot and red tea accents stay in the background. Finish is juicy but tightly focused, with an underlying chalky thread lending precision. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon.
 
 
92+ Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

Deep garnet-purple in color, the 2018 La Vieille Cure opens with cedar chest, graphite and tree bark scents, giving way to a core of baked blackberries, stewed plums and cherry compote, with wafts of Sichuan pepper and star anise. The full-bodied palate (15% alcohol) is wearing a lot of oak at this stage, with a good core of baked black fruits and loads of exotic spice accents, supported by grainy tannins and just enough freshness, finishing woody. Give it a good 5 years for the oak to integrated and drink it over the next 12-15 years or more.
 
92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

The 2018 La Vieille Cure is a total pleasure bomb. Rich, sumptuous and exotically beautiful, the 2018 grabs hold of all the senses and never lets up. Inky dark fruit, spice, new leather, licorice, mocha and chocolate build as this exuberant, deeply layered Fronsac shows off its soft curves and considerable charms. In a word: fabulous. 
 

MAGNUM
noch 6 Magnum verfügbar / Stand 27.06.2021
 
 
49,90 EUR
33,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Sociando Mallet 2018 MAGNUM
93
95
93
MAGNUM
noch 1 Magnum verfügbar / Stand 23.08.2021
95 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Sociando Mallet 2018 Haut Medoc wie folgt:

I like the blueberry, chocolate, blackcurrant and dark chocolate. Some tar and crushed lead pencil, too. Full body and firm, creamy tannins with a lovely texture and roundness. Extremely well polished and exciting. One of the best Sociandos in a long time. Best after 2025.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin bewertet den Chateau Sociando Mallet 2018 Haut Medoc wie folgt:

The 2018 Sociando Mallet, which comes wrapped in a resplendent 50th-anniversary label to celebrate the late Jean Gautreau’s acquisition of the estate, takes some time to really coalesce on the nose, eventually revealing boysenberry and mulberry scents and cedar and light earthy aromas. The palate is medium-bodied with supple tannins that belie the concentration of this Sociando-Mallet. Very cohesive, it delivers plenty of red fruit mixed with sous-bois and tobacco, though there is just a little more dryness on the finish than I was expecting. Give it 3–5 years in bottle if you can.
 
CB Weinhandel bewertet den Chateau Sociando Mallet 2018 Haut Medoc wie folgt:
93(+) PUNKTE

Konzentrierter Kern. die Nase ist tiefgründig. dunkel von den Aromen. schöne saftige Schwarzbeerige Frucht. sehr animierend bereits beim riechen. Am Gaumen voll. saftig. einnehmend. Tolle reife der Tannine. mächtig aber keineswegs anstrengend. Im Finale sehr fruchtklar. mit sehr guter Länge.


MAGNUM
noch 1 Magnum verfügbar / Stand 23.08.2021
79,90 EUR
53,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Labegorce 2018 Magnum in OHK
93
93-94
92
93

MAGNUM in 1er Holzkiste
noch 5 Magnum verfügbar / Stand 23.08.2021


CB Weinhandel bewertet den Chateau Labegorce 2018 Margaux wie folgt:
94 Punkte

Cuvee: 50 Cabernet Sauvignon 44 Merlot 3 Cabernet Franc 3 Petit Verdot Erntezeitpunkt: zwischen 20. September und 15. October Schöne röstige und zugleich fruchtige Nase. Etwas Mokka und süsse Kirsche. Am Gaumen saftig und frisch mit tollen Zusammenspiel der Komponente. Sehr klares und sauberes Finish. Die Tannine sind reif und tragen den Wein im langen Finale. Nach wie vor ein grandioser Weinwert. Auch in 2018 ändert sich daran nichts.


93-94 Sucklingpunkte für den Chateau Labegorce 2018 MargauxJames Suckling bewertet den Chateau Labegorce 2018 Margaux wie folgt:

This is a plump and rich Labégorce with a full body. juicy tannins and a long and flavorful finish. Lots of pure and intense fruit.




92 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau Labegorce 2018 Margaux wie folgt:

Silky and refined in feel, with perfumy black currant paste, plum reduction and blackberry compote notes forming the core while sandalwood, black tea and cedar accents drape the finish. Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot and Cabernet Franc.



93 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Labegorce 2018 Margaux wie folgt:

Deep garnet-purple colored, the 2018 Fontenil hits the ground running with vivacious notes of baked black plums, stewed black cherries and black raspberry preserves, followed by hints of molten licorice, ground cloves and sandalwood. The rich, full-bodied palate (15% alcohol) is jam-packed with black fruit preserves and exotic spice accents, framed by plush tannins and plenty of freshness, finishing long and perfumed.


93 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Labegorce 2018 Margaux wie folgt:

The 2018 Labégorce is a plump, juicy Margaux that will drink well right out of the gate. Succulent dark cherry, plum, spice, licorice, chocolate and new French oak are all kicked up in this decidedly opulent, heady Margaux. Soft curves and pliant fruit add to its raciness. Drink it over the next 10-15 years.



93 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin bewertet den Chateau Labegorce 2018 Margaux wie folgt:

The 2018 Labegorce has a very seductive bouquet of pure black cherries, blueberry and crushed floral scents. This is one of the more precocious 2018 Margaux, revealing an increasing floral element with aeration. The palate is medium-bodied with sappy red and black fruit laced with tar and licorice. Very cohesive, tightening up toward the finish, which retains fine nuance and mineralité.

MAGNUM in 1er Holzkiste
noch 5 Magnum verfügbar / Stand 23.08.2021



 
69,00 EUR
46,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Malescot Saint Exupery 2016 Magnum in OHK
95
97
95


Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
noch 2 Flaschen verfügbar / Stand 28.06.2021

97 Sucklingpunkte für den Chateau Malescot Saint Exupery 2016 MargauxVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:

A stunning red with currants. blackberries. roses and violets. Medium to full body. ultra-fine tannins and polish and finesse to the powerful tannins. A real stunner. Better than 2015. Take a serious look at it. beginning 2024.
 

95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Malescot Saint Exupery 2016 MargauxAntonio Galloni Januar 2019:

The 2016 Malescot Saint Exupéry is fabulous. Powerful and explosive on the palate. the 2016 offers serious intensity. but it also appears to be holding back quite a bit of its potential. Moreover. what impresses me most is that in 2016. intensity is delivered more with finesse than with the brutish power that is such a signature of Malescot. Deep and resonant. but also remarkably polished. the 2016 Malescot is a winner. Hints of iron. smoke. cedar. tobacco and scorched earth add nuance. but it is the wine's sense of poise that is most remarkable. I loved it. Tasted three times.
 

95 Puntke vom Wine Advocate für den Chateau Malescot Saint Exupery 2016 MargauxLisa Perrotti Brown im November 2018:

Medium to deep garnet-purple colored. the 2016 Malescot St. Exupery sings of cassis. fragrant earth. tobacco and lilacs with a compelling waft of mocha. Medium to full-bodied and strutting loads of expressive fruit layers at this youthful stage. it's framed by ripe. grainy tannins and oodles of freshness. finishing with great length and depth.



Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
noch 2 Flaschen verfügbar / Stand 28.06.2021

 
159,90 EUR
106,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Rauzan Segla 2016 Margaux Magnum in OHK
97+
98
97+

Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
noch 2 Flaschen verfügbar / Stand 28.06.2021

97+ Punkt vom Vinous-Team für den Chateau Rauzan Segla 2016 MargauxAntonio Galloni Januar 2019:

The 2016 Rauzan-Ségla is simply stunning. Ample and generous in the glass. the 2016 is a positively stellar wine that will leave readers weak at the knees. The flavors and textures are generous as this sublime Margaux shows off its alluring personality. Sweet red cherry. plum. pomegranate. blood orange. spice and rose petal are some of the many notes that run through this absolutely exquisite wine. The 2016 is just as impressive from bottle as it was from barrel. maybe even more! Tasted three times.





97+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Rauzan Segla 2016 MargauxLisa Perrotti Brown im November 2018:

The 2016 Rauzan-Ségla is blended of 68% Cabernet Sauvignon. 30% Merlot and 2% Petit Verdot aged in 60% new and 40% one-year-old barrels for 18 months. Medium to deep garnet-purple colored. it sings of lifted red and black cherries. black raspberries and cassis with a rose hip tea and lilacs undercurrent plus sparks of tobacco. pencil shavings and tilled earth. The palate is medium-bodied. elegant and mineral laced with firm. fine-grained tannins and beautiful freshness. finishing with great length and depth.





97 Punkte vom Vinous-Team für den Rauzan Segla 2016 MargauxVinous / Neal Martin Januar 2019:

The 2016 Rauzan-Ségla has an intense bouquet. one of the most perfumed that I encountered during my round of tastings. Violets infuse the ebullient black fruit. and traces of pencil lead emerge with time. The palate is medium-bodied. very pure and supple. displaying wonderful balance and a satiny texture that belongs in a lingerie shop. This is an utterly seductive Margaux. one of the finest in recent years as this estate continues its upsurge in quality. Few 2016s will dole out such inhibited pleasure.





98 Sucklingpunkte für den Chateau Rauzan Segla 2016 MargauxJames Suckling Januar 2019:

The aromas of blackcurrants. sweet tobacco and sandalwood are tantalizing. Then it turns to subtle. dried fruit. Full-bodied with dense and powerful tannins. yet ending with finesse and vertical nature. Very deep. Power with finesse. Try after 2025.



Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
noch 2 Flaschen verfügbar / Stand 28.06.2021





 
259,90 EUR
173,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Meyney 2018 MAGNUM
89-91+
95
90-93
93

MAGNUM 1.5 LITER Flasche

95 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Meyney 2018 Saint Estephe wie folgt:

Blueberry, blackcurrant, clove, dark chocolate, praline and gravel on the nose. It’s full-bodied with firm, fine-grained tannins. Focused, chewy and layered. Fantastic effort here. Try from 2025.



89-91+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Meyney 2018 Saint EstepheLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Meyney 2018 Saint Estephe wie folgt:

The deep garnet-purple colored 2018 Meyney gives up blackcurrants. black berries and plums on the nose with earth and spices plus fried herbs and lots of oak. The big. full-bodied palate has some promising fruit but is a bit hard and oaky.


93 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Meyney 2018 Saint Estephe wie folgt:

The 2018 Meyney is every bit as impressive as it was en primeur. Technical Director Anne Le Naour has done a terrific job in reining in some of the excess weight and power of previous vintages, but without sacrificing richness. Classy and layered, Meyney boasts fabulous depth and tons of character. Ripe red/purplish fruit, spice, blood orange, smoke and incense are some of the many aromas and flavors that mesh together. The 2018 offers striking immediacy, but also has enough structure to develop well in bottle for 15-20 years, maybe more. The 2018 Meyney is a wine of immense pleasure. Best of all, it is a tremendous value.


CB Weinhandel bewertet den Chateau Meyney 2018 Saint Estephe wie folgt:

95 PUNKTE
Die Cuvee für den Jahrgang 2018 besteht aus 42% Cabernet Sauvignon. 40% Merlot und 18% Petit Verdot. Volle Konzentration mit leichter Aufhellung. Die Nase ist sehr betörend und verführerisch. reife Frucht. süssliche Würze. geröstete Nüsse. Sahnemokka. Am Gaumen super balanciert. dennoch stoffig und kompakt. überhaupt nicht anstrengend. Sehr sauberes und langes Finale. Für uns klar über 2014.2015 aber nicht an den Best Ever Meyney 2016. welchen wir noch vor der Primeurwoche im Glas hatten. da fehlt einfach ein gutes Stück.


MAGNUM 1.5 LITER Flasche

Noch  6 Flaschen verfügbar (Stand: 19.10.2021)

69,90 EUR
46,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Montrose 2016 Saint Estephe Magnum in 1er OHK
99
98
99
 

Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
noch 6 Flaschen verfügbar / Stand 28.06.2021

99 Parker Punkte für den Chateau Montrose 2016Lisa Perrotti Brown 30. November 2018

Deep garnet-purple in color. the 2016 Montrose is a little youthfully shy to begin. but with coaxing. it unfurls to reveal the most beguiling scents of wilted roses. oolong tea. crushed rocks. wild sage. star anise and candied violets over a wonderfully pristine. well-defined core of crushed blackcurrants. black raspberries and kirsch plus wafts of pencil lead and wood smoke. The taut. muscular. medium to full-bodied palate straddles jaw-dropping intensity and finesse superbly. featuring a solid backbone of ripe tannins and giving a firm frame right through the incredibly long. exquisitely nuanced finish.

99 Punkte vom Vinous-Team für de Chateau Montrose 2016Neal Martin bewertet den Chateau Montrose im Januar 2019 wie folgt:

The 2016 Montrose has a tightly wound bouquet that is extremely well focused. This is one of the most pixelated aromatics I can remember on a Montrose at this stage. featuring blackberry. boysenberry and cedar and real mineralité underneath. The palate is medium-bodied with fine density and wonderful salinity. There is tremendous precision with razor-sharp tannin. and a brightness on the finish that is exceptional. This is a Montrose that will comfortably sit alongside the canon of great vintages from this Saint-Estèphe estate. As my score implies. it’s up there with the first growths. Stunning.
 

98 Sucklingpunkte für den Chateau Montrose 2016 Saint EstepheJames Suckling im Februar 2019:

The floral and fresh aromas to this are mesmerizing. Roses and lilacs galore. The pure cab aromas coming from the glass – blackcurrants and blackberries – are so memorable. Full-bodied. deep and profound. The ultra-fine tannins on the palate are so polished and fine-grained. The finish goes on for minutes with subtle yet superb fruit. It’s all about precision and form here. A modern classic for Montrose. Better after 2026.
 

98 Punkte Vinous / Galloni für den Chateau Montrose 2016 Saint EstepheAntonio Galloni bewertet den Chateau Montrose im Januar 2019 wie folgt:

The 2016 Montrose is every bit as impressive as it was from barrel. maybe more. Tightly wound and vertical. with remarkable intensity. the 2016 is simply magnificent. The tannins are there. but they are nearly buried by the sheer intensity of the fruit. All the elements are impeccably balanced in a wine of pedigree. depth and character. The 2016 is going to need a number of years to be at its best. but it is clearly a very special wine in the making. In a word: dazzling.


Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
noch 6 Flaschen verfügbar / Stand 28.06.2021

 


 
455,00 EUR
303,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau d Armailhac 2016 Magnum
93
95
92-95
93
 
 MAGNUM
noch 3 Magnum verfügbar / Stand 27.06.2021

Informationen:
Die Blend für den Chateau d Armailhac 2016 besteht aus 62% Cabernet Sauvignon 28% Merlot 8% Cabernet Franc und 2% Petit Verdot. Die Lese fand im Zeitraum zwischen dem 26. September und dem 14. Oktober statt.
 


93 Punkte vom Vinous-Team für den d´Armailhac 2016Neal Martin im Januar 2019:

The 2016 d’Armailhac. which was bottled in May 2018. has an elegant bouquet that unfolds in the glass. offering blackberries. briar and a touch of cedar and mint. The palate is medium-bodied with dense tannin. grippy in the mouth. and quite voluminous. with perhaps more density on the solid. almost broad-shouldered finish compared to the Clerc-Milon. This fulfills all my expectations from my barrel tasting and is quite simply one of the best d’Armailhac wines ever made.
 

93 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau d Armailhac 2016 PauillacLisa Perrotti Brown im November 2018:

Deep garnet-purple colored. the 2016 D'Armailhac opens with gregarious crème de cassis. blackberry pie and mulberries scents with hints of chocolate box. roses and charcoal with a waft of dried sage. Medium-bodied. the palate has a rock-solid frame of firm. grainy tannins and wonderful freshness. finishing long and earthy.

INFO:  In der Historie des Wine Advocate gab es noch nie einen besseren Chateau d´Armailhac. der JG 2016 übetrifft noch einmal die Weine der Jahre 2009 / 2010 und 2015. Das ist ein Statement!

 

92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau d Armailhac 2016Antonio Galloni im Januar 2019:

The 2016 d'Armailhac is powerful and dense. just as it was from barrel. Readers will have to give the 2016 at least a few years in bottle. as the tannins are imposing. Dark red plum. licorice. spice. iron. game and scorched earth all give d'Armailhac its distinctive savory flavor profile that is quite appealing. Time in the glass brings out additional layers of nuance that complete the wine nicely.
 

95 Sucklingpunkte für den Chateau d Armailhac 2016 PaulliacVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:

This is a really driven d’Armailhac showing blackcurrants and fruit tea with hints of bark on the nose and palate. Full-bodied. very firm and structured with a long and powerful finish. Direct and linear. Try after 2023.




 MAGNUM
noch 3 Magnum verfügbar / Stand 27.06.2021

 
129,95 EUR
86,63 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Smith Haut Lafitte 2016 Magnum in OHK
98
97
98

MAGNUM in 1er Holzkiste
noch 4 Magnum verfügbar / Stand 27.06.2021
 
98 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Smith Haut Lafitte 2016 rouge Pessac LeognanVerkostungsnotiz vom 30. November 2018:

Composed of 65% Cabernet Sauvignon. 30% Merlot. 4% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot and matured in 60% new oak for 18 months. the 2016 Smith Haut Lafitte has a very deep garnet-purple color. opening with sensuous scents of warm black cherries. blackberry pie. star anise and fragrant lilacs with hints of chocolate box. cigar box and pencil lead plus wafts of truffles and crushed rocks. Medium to full-bodied. rich and seductive. it completely fills the palate with perfumed black berry preserves and superbly plush tannins. finishing epically long and beautifully layered.
 
98 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Smith Haut Lafitte 2016 rouge Pessac LeognanVerkostungsnotiz aus Januar 2019:

The 2016 Smith Haut Lafitte is flat out stunning. Rich. ample and explosive. the 2016 possesses tremendous energy and tension to play off the wine's dark. rich fruit. I am not sure I have ever tasted a young Smith Haut Lafitte with such extraordinary balance. In 2016. the Grand Vin is tense and pulsing with energy. Hints of lavender. spice. menthol and crème de cassis open up in the glass. but the 2016 stands out for its feel and exceptional harmony. The combined effects of picking a bit early. vinifiying more gently and reducing the impact of oak are having a profound effect at Smith Haut Lafitte. Thinking of some of the highly regarded wines of the last decade here. the 2009 and 2010 in particular. well. the 2016 is on another level. This is magnificent showing from proprietors Florence and Daniel Cathiard. and their team led by Technical Director Fabien Teitgen.
 
97 Sucklingpunkte für den Chateau Smith Haut Lafitte 2016 rouge Pessac LeognanVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:

The blackcurrant and blueberry aromas are lifted and beautiful. Lots of flowers. too. together with some mushroom and dried-flower undertones. Full-bodied with firm and very silky tannins giving a lovely texture. Bright acidity lifts the finish and gives it drive and force. Better after 2025.


MAGNUM in 1er Holzkiste
noch 4 Magnum verfügbar / Stand 27.06.2021

 
275,00 EUR
183,33 EUR pro l
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