Magnum und größer

Chateau Pesquie Ventoux la Quintessence 2018 rouge Doppelmagnum
91-93
 BIO 
 
Mit dem 2018er Jahrgang jetzt auch Biozertifiziert.

Doppelmagnum 3 Liter

Chateau Pesquie Quintessence 2018 rouge Ventoux mit 91-93 Punkte vom Wine Advocate ausgezeichnetJoe Czerwinski beschreibt die Quintessence rouge 2018 vom Weingut Pesquie in seiner Verkostungsnotiz wie folgt:
10. September 2020


An assemblage of 80% Syrah and 20% Grenache put together to approximate the final blend, the 2018 Ventoux Quintessence utilized a bit higher proportion of demi-muids than the 2017. The result is that notes of vanilla and baking spices accent the raspberry fruit on the nose, while the full-bodied palate is plush and creamy, finishing long. velvety and simply put deliciously.


Informationen zum Weingut:
Die über zweitausend Jahre alte Weinbaukultur auf Château Pesquié wurde zunächst 1970 von Odette und René Bastide für den heutigen Familienbetrieb wieder wahrgenommen. Edith und Paul Chaudière. Tochter und Schwiegersohn von Odette und René entschieden sich Mitte der 80er Jahre ihre medizinischen Berufe gegen den des Weinbauwesen einzutauschen. Um Ihre Qualifikation zu optimieren besuchten sie die „l’Université du Vin de Suze-La-Rousse“ an der sie ebenso wie an der „lycée viticole d’Orange“ studierten. Untermauert haben Sie ihr Wissen durch zahlreiche Studienreisen in namhafte Anbaugebiete. wie z.B.: Napa Valley, Bordeaux, Oregon, Bourgogne. Seit 2003 setzen die beiden Söhne Alexandre & Frédéric die erfolgreiche Familientradition in der 3ten Generation fort. Die Weinberge liegen auf Höhenlagen von bis zu 300 Metern, obwohl nur 100km vom Meer entfernt. Diesem Umstand ist es zu verdanken, dass die Beeren ihre optimale Reife entwickeln können.

Doppelmagnum 3 Liter

Mit dem 2018er Jahrgang jetzt auch Biozertifiziert.
 
70,00 EUR
23,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Pesquie Artemia 2018 Ventoux Magnum
92-94
 BIO 
Mit dem 2018er Jahrgang jetzt auch Biozertifiziert.

Magnumflasche

92-94 Punkte vom Wine Advocate für den 10. September 2020 - Joe Czerwinski:

Impressive as a prospective blend taken from equal proportions of barriques, demi-muids and tanks, the 2018 Ventoux Artemia boasts exuberant notes of cherries and blueberries accented by assertive notes of cracked pepper. It's full-bodied, creamy and lush, then firms up just enough on the finish to think it will have a decade of longevity.


Magnumflasche

Mit dem 2018er Jahrgang jetzt auch Biozertifiziert.
64,00 EUR
42,67 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Weingut Von Winning 2017 Pechstein GG Riesling trocken Grosses Gewächs 1.5-L-MAGNUM
 
Der Weingut Von Winning 2017 Pechstein GG Riesling trocken Grosses Gewächs ist der vielleicht spannendste Wein im Rieslingsortiment von Von Winning (mit Ausnahme der sehr raren Weine Kirchenstück GG und dem ungeheuerlichen MarMar). Die Lage schuldet den Namen dem schwarzen Gesteinsboden aus Basalt, die Weine von hier erinnern gern an Sancerre mit ausgeprägten Feuersteinnoten. Ist dies zu vordergründig, kann schnell eine gewisse Eindimensionalität durch zuviel Mineralik entstehen.

Nicht so beim Weingut Von Winning 2017 Pechstein GG Riesling trocken Grosses Gewächs 1.5-L-MAGNUM, denn Stephan Attmann weiß um seine Lagen und Reben und auch um den gewünschten Stil. So ist auch dieses GG fordernd, komplex und von herrlicher Tiefe, aber ebenso kraftvoll und nach etwas Zeit der Belüftung durchaus als charmant fruchtbetont zu bezeichnen. Einer der ganz großen Weine des Landes!

Abbildung abweichend von Originalflasche.
 
129,00 EUR
172,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Ornellaia 2019 Magnum il Vigore
97
97
97+
97
 
Magnum in 1er OHK

Ornellaia 2019 Bolgheri Superiore DOC mit 97 Punkten bei James Suckling ausgezeichnetVerkostungsnotiz James Suckling vom April 2022:

The aromas of blackcurrants, fresh basil and thyme, as well as cedar and sandalwood are so attractive. It’s full-bodied and very linear with tight tannins that draw you down the length of this young wine. Wet-earth and cool-stone undertones. It’s solid and so structured. A classic Ornellaia for the cellar. Try after 2027.

 
97 Punkte vom Wine Advocate für den Ornellaia 2019 Bolgheri Superiore DOCVerkostungsnotiz von Monica Larner vom Mai 2022:

This is a beautiful expression of coastal Tuscany and the sunny Mediterranean. The Ornellaia 2019 Bolgheri Superiore Ornellaia (a blend of 62% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, 4% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot) pours from the bottle with a specific darkness that has elements of both inky saturation and ruby highlights. The wine is saturated and rich—this is something you notice off the bat—but it also reveals a pleasing lightness or grace that is transmitted to both the bouquet and the palate. Dark fruit, pressed blackberry and plum mingle with more substantial aromas of spice, leather and sweetly cured tobacco. The tannins are beautifully managed, and the wine sports considerable heft and density on the palate that drives a very long and pleasurable mouthfeel.

 
97 Punkte von Jeb Dunnuck für den Ornellaia 2019 Bolgheri Superiore DOCJeb Dunnuck im Juni 2022:

The 2,000-case 2019 Ornellaia checks in as a blend of 62% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, 4% Petit Verdot, and the rest Cabernet Franc. It's a gorgeous wine in every facet, offering a translucent ruby hue as well as a gorgeous bouquet of redcurrants, black cherries, tobacco, dried herbs, and loamy earth. Medium to full-bodied on the palate, it has remarkable purity as well as depth, spot-on balance, ripe, building, yet perfectly integrated tannins, and a great, great finish. This is a wonderfully complete, balanced, ripe yet elegant Ornellaia that will cruise for 30+ years in cold cellars.

Magnum in 1er OHK
 
599,95 EUR
399,97 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Reichsrat von Buhl 2016 Rose Brut Sekt 1.5l Magnum je Flasche 44.90€
 
Magnum

"100% Spätburgunder, wie alle von Buhl Weine und Sekte 100% Pfalz. 12 Monate auf der Hefe gereift, pünktlich dégorgiert für den Sommer und wie Sascha Speicher. Chefredakteur des Sommelier Magazins schreibt „endlich auch ein Rosé brut, der so richtig knallt“."

Mai 2015 Stephan Reinhardt:
"The salmon-colored 2013 Von Buhl Spätburgunder Rosé Brut displays a delicate though fruit-intense and almost musty bouquet of red fruits, mostly cherries and raspberries. This is clear, fresh and straight on the palate where Morello cherries dominate the medium-bodied Sekt with its grippy, but also slightly tannic, finish."

Magnum
 
44,90 EUR
29,93 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Reichsrat von Buhl Reserve Brut 1.5L Magnum je Flasche 39.90€
90+
 
Magnum

90+ Parker Punkte

Stephan Reinhardt. Dezember 2015:
The non-vintaged von Buhl Brut Réserve is a deliciously fine and fruity cuvée from 80% Pinot Blanc and 20% Chardonnay. from the 2013 and 2014 vintages, of which the 2013 was aged on the full less until December 2014. Only the first 50% of the pressing was used for the base wine that was fermented in 90% stainless steel and 10% in 2.400-liter barrels. Bottled in January 2015 and disgorged already in late October, this German Sekt offers a bright, fresh, pure and subtle yet deep and complex bouquet of white and red-skinned fruits, along with some brioche, potted ginger flavors and a dash of lemon-grapefruit juice. Full-bodied, round and intense on the palate, this is an almost rich, very fruity and powerful sparkling wine with a a creamy texture, as well as very good structure that balances the richness and power very well. This Blanc de Blancs is very promising, but shouldn't be consumed before end of 2016. It is provided with a very good length and is definitely fuller, slightly sweeter and more complex than the 2014 Riesling Brut. Really promising. 60.000 bottles produced.

Magnum
 
39,90 EUR
26,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Weingut Von Winning Sauvignon Blanc 500 trocken 1.5l Magnum 2017 je Flasche 90€


Der Weingut Von Winning Sauvignon Blanc 500 trocken wird in kleinen 500 Liter-Fässern spontan vergoren. Daher der Name, daher die unglaubliche Aromatik. Unglaublich Präzise, fast schon vibrierend im Mund mit packender Säure, die hervorragend in die saftige Frucht von vollreifer Stachelbeere und Holunder eingebunden ist. Der Ausbau nach der Gärung sorgt für eine ebenso spannende Sekundäraromatik von leichter Würze, Röstnoten von Nüssen und etwas Mokka. Der Weingut Von Winning Sauvignon Blanc 500 trocken ist einfach einer der spektakulärsten Sauvignons Deutschlands, ob Ausbau, Aromatik, Qualität oder Gesamtgeschmacksbild. Ein voller Erfolg auf ganzer Linie und wir lieben ihn!

Jetzt nochmal in der raren Magnumflasche zu haben !


 
90,00 EUR
60,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Reichsrat von Buhl 2016 Riesling Brut 1.5L Magnum je Flasche 36.90€
 
Magnum

Der Nachfolger des von Buhl'schen "Erstgegorenen" ist da! Genau wie schon im Jahrgang 2013 und 2014 hat Mathieu Kauffmann. ehemals Bollinger. die klare. straffe von Buhl-Stilistik durchgezogen. So präsentiert sich auch der 2016er von Buhl Riesling brut mit einer herrlich filigranen und vielschichtigen Aromatik und markanter,. belebender Säure.

89 Parker Punkte für den JG 2013
Stephan Reinhardt
Mai 2015:


Crisp and intense white peach aromas open the 2013 Von Buhl Riesling, the dry Gutswein of the traditional estate that is under a new leadership since 2014. The nose is just lovely in its fruit-forward spirit, whereas on the palate this medium-bodied 12.5% alcohol Riesling is straight, crisp, mineral and fruit-intense. This entry label of "the new von Buhl" offers a lot of character and is one of my favorite estate wines of the vintage. Highly recommended!

Magnum
 
36,90 EUR
24,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Domaine de la Janasse VDP Terre de Bussiere 2018 Magnum



2018 ist noch nicht bewertet der 2017 Jahrgang erhielt folgende Bewertung:

Domaine de la Janasse VDP Terre de Bussiere 2016Verkostungsbericht vom 30. Oktober 2020:

An interesting project that focuses on Merlot, the 2017 IGP Principaute d'Orange Terre de Bussiere is 60% Merlot, 20% Syrah and 10% each Cabernet Sauvignon and Grenache. All but the Grenache mature in older barrels, while the Grenache stays in tank prior to blending and bottling. It's a bit leafy, but within acceptable bounds, delivering ripe black cherries and even a hint of cassis. Full-bodied and round in the mouth, it finishes with a flurry of softly dusty tannins and a hint of dark chocolate.


 
19,95 EUR
13,30 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Weingut Von Winning 2017 Kirchenstück GG Riesling trocken Grosses Gewächs 1.5-L-MAGNUM
97
 
97 Punkte vom Falstaff für denVerkostet und veröffentlicht vom Falstaff am 04.10.2018:

Fassmuster. Gecrushte Steine, Mineralien, dichte Gelbfrucht. Am Gaumen dicht, feingliedrig und intensiv zugleich, eine fast schwerelose Kraft, mit reifer, gut tragender Säure und kontrollierter Wucht.



Das "Kirchenstück GG", so heisst es beim Weingut "liegt geschützt am Rand von Forst und ist Deutschlands wertvollster Weinberg. Sandstein, Kalk und Basalt im Boden, spontan in 500l Eichenholzfässern vergoren und 1,5 Jahre auf der Hefe gereift. Monumentaler Riesling mit großer Kraft und Würde."

Bild abweichend von Originalflasche
 
199,00 EUR
265,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Wine & Soul Pintas 2019 Douro Tinto Magnumflasche 1.5 L
97
 
Die Abbildung zeigt die 0,75-Liter Standardflasche

Der 97 Parker-Punkte Kultwein vom Douro in limitierter Stückzahl als Magnumflasche

Dieser komplexe, raffinierte und harmonische Rotwein ist vielschichtig mit Aromen von schwarzen Kirschen, schwarzen Johannisbeeren und Gewürzen mit ausdrucksvoller Mineralität. Am Gaumen ist er kraftvoll, lebhaft und konzentriert mit mit feinen Tanninen, erstaunlicher Frucht und tollem Abgang. Die unglaublich beeindruckende Qualität der Pintas-Weine hat viele Gründe. Einer ist, dass die bis zu 89 Jahre alten Rebstöcke sich aus mehr als 40 verschiedenen autochthonen Rebsorten zusammensetzen, die typisch für das Douro-Tal sind. Nach der selektiven Handlese wurden die Trauben ganz traditionell und schonend über mehrere Tage hinweg von Menschen getreten. So können nur die besten Tannine in den späteren Wein gelangen. Die nach der Gärung erfolgenden Reifung und malolaktische Gärung wurde in französischen Eichenfässern für ca. 20 Monaten durchgeführt.

 
97 Punkte vom Wine Advocate für den Wine & Soul Pintas 2019 Douro TintoMark Squires vergibt 97 Punkte für den Wine & Soul Pintas 2019 Douro Tinto (Dez. 2021):

The 2019 Pintas is a field blend (over 40 grapes, but the dominant grapes are Touriga Franca, Tinta Roriz and Touriga Nacional) from old vines (around 90 years) aged for 20 months in 20% new French oak. It comes in at 14.5% alcohol. What can you say about Pintas in all its glory? Big and expressive fruit is the first thing you'll take note of. Yet the second thing changes the opinion on and character of this wine. It's not even close to a fruit bomb. Its structure controls it, making it fresh, precise and lively, never jammy and ponderous. Then, it shows off some serious power. The winery's style generally eschews astringency (except at times on the Port), but there's certainly a fair bit of power on that finish. This is built to age and develop. It's delicious but not one-dimensional. It isn't even close to showing everything it has just now. While not completely unapproachable, it will show a lot better in a few years. It may not hit peak for 10. There were 5,900 bottles produced, plus some other size formats.

 
Wine & Soul ist das gemeinsame Projekt von der Top Winemakerin in Portugal Sandra Tavares da Silva und Jorge Serodio Borges im Pinhao Valley. Im Douro Tal schaffen Sie Weine. die aus teilweise sehr alten Rebanlagen traditioneller Rebsorten gekeltert werden. Die Weine bewahren bei aller Konzentration und Kraft stets Ihre Komplexität und Eleganz. Erst seit 2001 werden Weine wie der Pintas erzeugt. aber schon heute zählen diese Weine zu den absoluten Kultweinen Portugals. Die Produktion dieser Spitzengewächse ist jedes Jahr sehr limitiert.

Die Abbildung zeigt die 0,75-Liter Standardflasche
 
185,00 EUR
123,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Napanook 2017 Napa Valley Dominus Estate
92
95
93
94
 
Magnum

95 Sucklingpunkte für den Napanook 2017 Napa Valley Dominus EstateJames Suckling im Oktober 2019:

This is so drinkable now. Savory and yummy. Lots of blackberries, blueberries and currants. Full-to medium-bodied, tight and silky with beautiful freshness and finesse. So long and caressing, yet tightly grained tannins give it tension. Lovely drinkability. Available April 2020. Drink or hold.

 
92 Punkte vom Wine Advocate für den Napanook 2017 Napa Valley Dominus EstateLisa Perrotti Brown im Oktober 2019:

There was about 40% of a normal crop this year due to strict selection. Grapes were harvested from September 21 to October 3 and the wine was bottled in May 2019. The 2017 Napanook is made up of 89% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot and was aged in 20% new French oak barrels. Deep purple-black in color, it springs from the glass with vivacious notions of warm black cherries, blackberry compote and crushed black currants with touches of dark chocolate, licorice, fertile loam, underbrush, camphor and cinnamon stick plus a waft of lilacs. Full-bodied with a firm level of grainy tannins and seamless freshness supporting the bold, spicy black fruit layers, it finishes on a lingering perfumed note. With further time, it begins to reveal the mineral signature of the estate, delivering a glimpse at the gravitas to come with 5-7 years in the cellar. 1,400 cases were made.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Napanook 2017 Napa Valley Dominus EstateAntonio Galloni im Januar 2020:

The 2017 Napanook is forward, lush and quite giving - in other words, very much in keeping with the style of the year. Silky and radiant, with plenty of bright, red-toned fruit, the 2017 Napanook is one of the very finest Napa Valley Cabernets readers will find in this price range. Savory, earthy and licorice undertones add striking shades of nuance, with silky tannins that extend the finish effortlessly. This is such a gorgeous and inviting wine. When just opened, the 2017 mostly offers density and opulence, but a few hours of air brings out layers of subtlety and aromatic nuance.

 
94 Punkte von Jeb Dunnuck für den Napanook 2017 Napa Valley Dominus EstateJeb Dunnuck im Januar 2020:

The 2017 Napanook checks in 89% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc, and the rest Petit Verdot. It offers classy notes of cassis, black currants, toasted spices, and hints of flowers. With lots of chocolately richness, medium to full body, and beautifully ripe tannins, it's layered and has impressive depth of fruit, followed by a great finish. It's going to evolve for 15-20 years. It's an incredible value in classic, impeccably made Napa Valley Cabernet Sauvignon.

Magnum
 
159,00 EUR
106,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Magnum Teso la Monja Victorino 2016
93
 
Grosser Wein in der Magnumflasche

Der Victorino 2016 ist königlich, die Trauben für den Victorino stammen von wurzelechten Reben mit einem Alter von 45-100 Jahren. 100% Tempranillo / Tinta del Toro auch genannt in der kleinen aber sehr feinen Weinbauregion im Norden Spaniens. Die typischen Intensität der Rotweine dieser Weinbauregion ist nahezu einmalig in Spanien. Massiv und erhaben steht er im Glas eine spektakuläre Fülle an reichhaltigen kleinen schwarzen Waldbeeren steigen aus dem Glas. Zartbitterhschokolade, Vanille, Röstnuancen wie Kaffee vollenden diesen spektakulären Torowein. Eine wahre Kunst ist es trotz aller Kraft und Wucht, dem Victorino genügend Frische mit auf den Weg zu geben. Aber wenn es die Tempranillo Könner der Familie Eguren nicht können, dann kann es keiner! Der Ausbau des Victorino erfolgt über 20 Monate in 100% neuen Fässern.

 
93 Parker Punkte für den Victorino 2016 Teso la MonjaLuis Gutierez vergibt für den Victorino 2015 von Teso la Monja eine tolle Bewertung und schreibt am 31.08.2018 wie folgt:

The 2015 Victorino is produced with Tinta de Toro, the Tempranillo strain from the zone, from vines that are 45 to 100 years of age, planted ungrafted and dry farmed, It fermented destemmed and crushed for nine days, followed by 21 days of maceration. Malolactic was in new French barriques and the élevage was also in new French oak barrels and lasted 20 months. This is always a powerful, concentrated and generously oaked red, with plenty of spices and smoke, a touch of wild herbs and ripe berries, keeping its poise even in a warm year like 2015. With concentration and power as well as abundant, fine-grained tannins, it is showing quite young and is in need of a little more time in bottle. 40.000 bottles produced.

Grosser Wein in der Magnumflasche
 
99,00 EUR
66,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Ulysses 2017 Napa Valley
 
Magnumflasche in 1er Holzkiste

Ulysses - Das neue Projekt von dem Macher des Dominus Estate.

Christian Moueix hat Ulysses 2008 erworben und führt es nun stetig weiter an die Spitze des Napa Valley. Man kann den Ulysses als Bruder des Dominus sehen. Eine Cabernet Sauvignon dominierte Blend mit kleinen Anteilen von Cabernet Franc und Petit Verdot.

 
99 Punkte bei James Suckling für den 2016 Ulysses Napa ValleyJames Suckling beschreibt den Ulysses 2016 wie folgt:

Aromas of sweet berries, fresh herbs, currant bush and licorice. Terracotta. Full body, layered and soft, velvety and focused tannins. Breathtaking texture. The focus ad polished is phenomenal. Harmonious. Enticing. Fascinating and thoughtful. A blend of cabernet sauvignon, cabernet franc and petit verdot. Drink or hold.

 
95+ Parker Punkte für den Ulysses 2016 Napa ValleyLisa Parrotti Brown beschreibt den Ulysses 2016 wie folgt:

Very deep purple-black in color, the 2016 Cabernet Sauvignon leaps from the glass with exuberant notes of cassis, black cherries and blackberries with touches of bay leaves, lavender, rose hip tea and pencil shavings plus a waft of spice box developing with time. The palate is medium to full-bodied with a well-sustained mid-palate of youthful black fruit, a rock-solid structure of firm, grainy tannins and fantastic freshness lifting the perfumed fruit to a long, lively finish.

 
98+ Punkte vom Vinous-Team für den Ulysses 2016 Napa ValleyAntonio Galloni beschreibt den Ulysses 2016 wie folgt:

The 2016 Cabernet Sauvignon is fabulous. Bright, powerful and pulsing with energy, the 2016 possesses stunning textural depth allied to a real sense of drive. Black cherry, tobacco, menthol, sage and licorice give this Cabernet from southern Oakville much of its distinctive personality. In this tasting, the 2016 Ulysses simply towers with pedigree and character. I loved it. Although the track record is short, the 2016 is the finest wine Christian Moueix and Tod Mostero have made at Ulysses.

Magnumflasche in 1er Holzkiste
 
325,00 EUR
216,67 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
LLafage Nicolas Vieilles Vignes de Grenache IGP Cotes Catalanes Magnum
95
Magnum

Der Lafage Cuvee Nicolas Grenache Noir Vieilles Vignes 2019 wird aus Trauben von alten Reben gekeltert, die eine besonders feine Frucht und Klarheit hervorbringen. Er duftet intensiv nach dunklen Früchten. saftiger Kirsche und zeigt leicht schokoladige Anklänge. Das Tannin ist von perfekter Reife und Struktur, besonders die feine und milde Säure ist ein Charakterzug des Weins diesen Jahrgangs.


89-91+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Meyney 2018 Saint EstepheJeb Dunnuck vergibt diese Note und Beschreibung für den JG 2019

All Grenache brought up in demi–muids and aged on lees for 8 months, the medium ruby/purple hued color of the 2019 Cuvée Nicolas is followed by a killer bouquet of kirsch liqueur, savory spices, cured meats, and peppery garrigue. Rich, medium to full-bodied, and gorgeously textured, it has wonderful richness with no sensation of weight or heaviness. It’s another insane value from this team.

Magnum
21,90 EUR
14,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Lafage Narassa IGP Cotes Catalanes 2017 Magnum
90
Magnum

2014, nach der Ernte in Maury, entdeckten wir einige vergessene Rebzeilen auf neu erworbenen Parzellen. Die Trauben waren überreif und hatten einen hohen Alkoholgehalt, aber wir beschlossen, sie zu einem trockenen Wein zu vinifizieren. Das Ergebnis ist erstaunlich gut und wird mit Syrah verschnitten: Narassa ist geboren.  In der Nase dominieren Aromen von Brombeeren, Wildkräutern und einige Pfeffernoten. Am Gaumen ist er vollmundig, reichhaltig und mit seidigen, leichten Tanninen. Der Abgang ist frisch und überrascht durch seine Eleganz. (Domaine Lafage)


90 Punkte vom Wine Advocate für denDer Wine Advocate über den Lafage Narassa IGP Cotes Catalanes 2017 am 30. April 2019:

An 80-20 blend of Grenache and Syrah, the 2017 IGP Cotes Catalanes Narassa is another Lafage wine that goes into demi-muids (15% new) for its élevage. It's lifted and floral, with ripe black cherry flavors and a fair whack of vanilla, but there are also sweet cola-like notes. It's full-bodied and plush yet finishes a bit quickly. Keep the borderline sweetness in mind when selecting it to serve alongside food.

Magnum
 
25,90 EUR
17,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch 2018 Grosses Gewächs
19
 BIO 
 
Magnumflasche

Die Bewertungen für den Jahrgang 2018 sind leider noch nicht alle erschienen - hier die Bewertung für den Vorjahrgang 2017:


97 Punkte Sucklinmg | Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch 2017 Grosses GewächsVerkostungsbericht vom 19. September 2018:

In order to describe the herbal notes in the nose of this wine to you properly. I would need to spend the whole evening studying them! Rose hips and wild berries, plus a hint of passion fruit. Crystalline finish. From biodynamically grown grapes. Respekt certified. Drink or hold.


19 Punkte Weinwisser für Rebholz Kastanienbusch Riesling GG 2017

Degustation von Jürgen Mathäß am 17.07.2019

Die lagentypische, wunderschöne Kräuternote mischt sich mit etwas Duft von weissen Blüten und frischem Teig, mit dabei ein Hauch Gelbfrucht und Apfel. Der Wein zeigt grossartige Finesse im Mund, bleibt spielerisch-tänzerisch. Im heissen Jahrgang zeigte der Kastanienbusch seine ganzen Stärken mit Frische und feins tem Säurefinale.

Magnumflasche
 
110,00 EUR
73,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Smith Haut Lafitte 2016 rouge Pessac Leognan
98
97
98
 
MAGNUM in 1er Holzkiste

98 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Smith Haut Lafitte 2016 rouge Pessac LeognanVerkostungsnotiz vom 30. November 2018:

Composed of 65% Cabernet Sauvignon. 30% Merlot. 4% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot and matured in 60% new oak for 18 months. the 2016 Smith Haut Lafitte has a very deep garnet-purple color. opening with sensuous scents of warm black cherries. blackberry pie. star anise and fragrant lilacs with hints of chocolate box. cigar box and pencil lead plus wafts of truffles and crushed rocks. Medium to full-bodied. rich and seductive. it completely fills the palate with perfumed black berry preserves and superbly plush tannins. finishing epically long and beautifully layered.

 
98 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Smith Haut Lafitte 2016 rouge Pessac LeognanVerkostungsnotiz aus Januar 2019:

The 2016 Smith Haut Lafitte is flat out stunning. Rich. ample and explosive. the 2016 possesses tremendous energy and tension to play off the wine's dark. rich fruit. I am not sure I have ever tasted a young Smith Haut Lafitte with such extraordinary balance. In 2016. the Grand Vin is tense and pulsing with energy. Hints of lavender. spice. menthol and crème de cassis open up in the glass. but the 2016 stands out for its feel and exceptional harmony. The combined effects of picking a bit early. vinifiying more gently and reducing the impact of oak are having a profound effect at Smith Haut Lafitte. Thinking of some of the highly regarded wines of the last decade here. the 2009 and 2010 in particular. well. the 2016 is on another level. This is magnificent showing from proprietors Florence and Daniel Cathiard. and their team led by Technical Director Fabien Teitgen.

 
97 Sucklingpunkte für den Chateau Smith Haut Lafitte 2016 rouge Pessac LeognanVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:

The blackcurrant and blueberry aromas are lifted and beautiful. Lots of flowers. too. together with some mushroom and dried-flower undertones. Full-bodied with firm and very silky tannins giving a lovely texture. Bright acidity lifts the finish and gives it drive and force. Better after 2025.

MAGNUM in 1er Holzkiste
 
324,90 EUR
216,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Dominus Estate 2012 Magnum
98
98
 
Dominus 2012 mit grandiosen 98 Punkten bei James SucklingJames Suckling beschreibt ihn am 28. July 2015 wie folgt:

Fabulous purity and clarity of fruit. Black currants. blackberries and violets. Full body. big soft tannins and a chocolate. hazelnut and dark fruit character. Some hot stones too. Ripe. velvety and fruity finish. Better in 2020 but delicious to drink now. Wonderful Dominus.

 
Dominus 2012 Napa Valley mit 98 Punkten bei ParkerRobert M. Parker Jr. beschreibt ihn im Oktober 2015 wie folgt:

The exuberance and drama in the stunning nose of the dense plum-colored 2012 Dominus offers up notes of Asian spice. ripe. black currants. kirsch. tobacco leaf and Christmas fruitcake. It is full-bodied and opulent. with no hard edges. a seamless integration of acidity. wood and tannin and a density and richness that are built to go on for 25-30 years.
 
599,00 EUR
399,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Dominus Napa Valley 2014 Dominus Estate Yountville
97
98
96+
 
Dominus 2014 mit 98 Punkten bei James SucklingJames Suckling beschreibt den Dominus Napa Valley 2014 am 27. Januar 2017:
Fabulous purity and clarity of fruit. Black currants. blackberries and violets. Full body. big soft tannins and a chocolate. hazelnut and dark fruit character. Some hot stones too. Ripe. velvety and fruity finish. Better in 2020 but delicious to drink now. Wonderful Dominus.

 
Dominus 2014 mit 97 Parker Punkten ausgezeichnetRobert M. Parker Jr. beschreibt den Dominus Napa Valley 2014 im Oktober 2016:
The 2014s. where the production of Napanook was only 2.200 cases and Dominus slightly more than the 2015 at 4.000 cases. was another early harvest. although somewhat later than 2015. The 2014 Dominus. which is 86% Cabernet Sauvignon. 7% Cabernet Franc and 7% Petit Verdot really struts its stuff. Moueix’s belief in dry farming seems to be paying off with stronger and stronger vintages. each successive year. and the 2014 is a sexy. opulent. layered. multidimensional wine with notes of red and blackcurrant. cedar wood. tobacco leaf . spice box and licorice. The color is a dense plum/ruby/purple. much like the Napanook. This is a beauty that is already drinking gorgeously – as most 2014s are – and will continue to evolve for 25 or so years.

 
96+ Punkte vom Vinous-Team für den Dominus 2014 Dominus Estate Napa ValleyThe 2014 Dominus is endowed with tons of depth, power and muscle. Black cherry, plum, smoke, menthol, licorice, chocolate, dried herbs and dark spices are all pushed forward. Deep, pliant and exquisitely layered, the 2014 possesses tons of concentration and mid-palate depth. Like so many wines in this vintage, the 2014 comes across as a hybrid of 2013 and 2012. I very much like the energy and focus in this wine. This is a fabulous wine in every way. With time in the glass, the flavors gain in brightness and focus. There is certainly much to look forward to.
 
575,00 EUR
383,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Dalem 2018 Fronsac magnum
93
93
92
92
 
MAGNUM

Den verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:

Dichter und satter Kern, frische intensiv fruchtige Nase. süssliche kleine Beeren. Schwarzkirsche. Im Mund satt mit guter Frucht. Schöne polierte Tannine, weich, frisch und sauberes Finale. Seit einigen Jahren nun ist das Chateau Dalem für uns die Benchmark in Fronsac, daran ändert auch der JG 2018 nichts. 93 Punkte

Ebenfalls möchte ich meine Empfehlung für die Weingüter aus dem Fronsac aussprechen: Chateau Fontenil, Chateau La Vieille Cure, Chateau Carlmagnus, Chateau La Dauphine, Chateau La Riviere.

 
93 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:

An elegant nose of flowers, plums, red berries and cedar. It’s medium-bodied with silky texture. Shows balance and finesse, supported by polished tannins and a pretty drive. Lovely all around. Try after 2023.

 
92 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:
Graceful in feel, this delivers cassis and bitter plum notes infused with bergamot and floral hints that all carry through a refined, mineral-tinged finish. A charming, understated wine. Merlot and Cabernet Sauvignon. Drink now through 2030.

 
93 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:

A blend of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, the 2018 Dalem has a deep garnet-purple color and compelling notes of blackberry preserves, wild blueberries and ripe, juicy black plums, with hints of dark chocolate, licorice and black olives. The full-bodied palate (15% alcohol) appears bright and fresh with the lively black fruits framed by soft, velvety tannins, finishing long and savory. Nicely done!

 
92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac Subskription wie folgt:

The 2018 Dalem is quite backward on the nose, opening gradually to offer blackberry, licorice and very light menthol aromas; you just want to give the aromatics a polite kick up the backside. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity. Quite juicy in the mouth, delivering black cherries and cassis toward the well-defined, persistent finish. Excellent, but give it 24 months in bottle, because the nose needs time to find its mojo.

Magnum
 
49,90 EUR
33,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Fontenil 2018 Fronsac Magnum
93
93
92
92+
 
MAGNUM

93 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Fontenil 2018 aus Fronsac wie folgt:

Blueberry and raspberry notes with wood and earthy undertones. It is full-bodied with nice acidity and intense, creamy tannins. Beautiful, clean finish. Still tight, as it should be. Drink after 2023

 
93 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Fontenil 2018 aus Fronsac wie folgt:

Deep garnet-purple colored, the 2018 Fontenil hits the ground running with vivacious notes of baked black plums, stewed black cherries and black raspberry preserves, followed by hints of molten licorice, ground cloves and sandalwood. The rich, full-bodied palate (15% alcohol) is jam-packed with black fruit preserves and exotic spice accents, framed by plush tannins and plenty of freshness, finishing long and perfumed.

 
92 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau Fontenil 2018 aus Fronsac wie folgt:

Black cherry and cassis notes are fresh and unencumbered in feel as they lead the way, carried by silky structure and infused with subtle minerality and a hint of anise through the finish.

 
92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Fontenil 2018 aus Fronsac wie folgt:

The 2018 Fontenil retains its gorgeous bouquet of exuberant scents of red cherries and raspberry coulis and hints of honey and marmalade, beautifully defined and utterly seductive. The palate is very well balanced and focused, and fine tannins lend firm backbone and grip. This is a classy, vibrant, captivating Fontenil that should loosen up and drink well for 15–20 years. Excellent.

MAGNUM
 
49,90 EUR
33,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Dalem 2016 Fronsac
92+
94
90-93
93
 
Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste

94 Sucklingpunkte für denVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:
There’s purity and focus to this Fronsac with blackberry and blueberry aromas and flavors. Full body. firm and silky tannins and a flavorful finish. Precise and pretty. A blend of 90 per cent merlot and ten per cent cabernet franc. Drink from 2022.


 
Chateau Dalem 2016 mit 92+ Parker Punkten Lisa Perrotti Brown 30. November 2018

Deep garnet-purple colored. the 2016 Dalem (blended of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc) leaps from the glass with notions of warm black cherries. chocolate mint and baked black plums plus hints of star anise. garrigue and cedar chest. Full-bodied yet possessing fantastic freshness and harmony on the palate. it has wonderfully vibrant fruit and a ripe. grainy frame. finishing with a compelling lift.



93 Punkte Vinous / Galloni für den Chateau Dalem 2016 Fronsac Antonio Galloni bewertet den Dalem im Januar 2019 wie folgt:

The 2016 Dalem is a flamboyant. unctuous wine. Super-ripe black cherry. chocolate. blackberry. grilled herbs. menthol. licorice and incense all run though this opulent. unapologetically full-throttle Fronsac. Dalem is one of the most overt. voluptuous wines of the year. I find it utterly irresistible. Tasted two times.

Magnum Flasche 1.5L in Holzkiste
 
59,95 EUR
39,97 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Dalem 2019 Magnum
92-94
93
92
94
93
94
 
MAGNUM

  93 Suckling Punkte für den Chateau Dalem 2019 FronsacJames Suckling über den Chateau Dalem 2019 Fronsac:

17 Jan, 2022 – Sweet plums and berries with some lavender undertones. Medium to full body. Plenty of fruit and ripe tannins. Crushed-stone undertones. Polished and sophisticated finish. Merlot. Very attractive already, but needs two or three years to come together.

 
94 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (vinous) zum Chateau Dalem 2019 Fronsac:

The 2019 Dalem offers almost Burgundian purity on the nose, where blackberry, bilberry, crushed stone and pressed iris petal commingle. The palate is beautifully proportioned and quite saline, with fine tannins and an almost pixelated finish, which delivers superb grip and density. This is an outstanding Fronsac that will live long in the bottle. Excellent.

 
94 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Dalem 2019 FronsacJeb Dunnuck im April 2022:

Readers looking for a smoking deal in the vintage should grab bottles of the 2019 Château Dalem. This rich, medium to full-bodied, mouth-filling effort has lots of ripe darker cherry and blackberry fruit as well as tobacco, cedar pencil, and violet nuances. Rich, textured, balanced, and with a real sense of purity and class, it's ideal for enjoying over the coming 10-12, if not 15 years or so.

 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Dalem 2019 Fronsac:

Sleek and taut, with chalky threads running along the edges of a core of fresh cherry puree and cassis notes. Features a subtle tobacco accent throughout, with nice cut through the finish. Merlot and Cabernet Sauvignon. Drink now through 2032. 7,000 cases made, 2,000 cases imported.

 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Dalem 2019 FronsacDer Chateau Dalem 2019 Fronsac am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Ockerrandaufhellung. Feine schwarze Waldbeerfrucht, dunkle Kirschen, angenehme Edelholzwürze, kandierte Orangenzesten unterlegt. Saftig, elegant und stoffig, reife Herzkirschen, feine, tragende Tannine, gute Frische und Mineralität, bleibt haften, etwas Nougat, zeigt Länge und Reifepotenzial.

Magnum
 
55,00 EUR
36,67 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac
92+
93
92
92
 
MAGNUM

CB Weinhandel bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

Dichter und satter Kern mit vollem Körper. die Nase ist sauber und von reifer dunkler Frucht geprägt. am Gaumen sehr fleischig und satt. tolle Länge. Ganz solide, wie die Jahre zuvor auch. 93+ Punkte


 
93 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

Aromas of plum, blueberry, dark chocolate and walnut husk. Some pine cone, too. It’s medium-to full-bodied with firm, powdery tannins. Chewy, creamy and polished all at once. Extremely well done. Try from 2023.
 
 
92 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

This has a succulent feel, pulling you into its mix of fresh plum, red cherry and raspberry coulis flavors while bergamot and red tea accents stay in the background. Finish is juicy but tightly focused, with an underlying chalky thread lending precision. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon.
 
 
92+ Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

Deep garnet-purple in color, the 2018 La Vieille Cure opens with cedar chest, graphite and tree bark scents, giving way to a core of baked blackberries, stewed plums and cherry compote, with wafts of Sichuan pepper and star anise. The full-bodied palate (15% alcohol) is wearing a lot of oak at this stage, with a good core of baked black fruits and loads of exotic spice accents, supported by grainy tannins and just enough freshness, finishing woody. Give it a good 5 years for the oak to integrated and drink it over the next 12-15 years or more.
 
 
92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau La Vieille Cure 2018 Fronsac wie folgt:

The 2018 La Vieille Cure is a total pleasure bomb. Rich, sumptuous and exotically beautiful, the 2018 grabs hold of all the senses and never lets up. Inky dark fruit, spice, new leather, licorice, mocha and chocolate build as this exuberant, deeply layered Fronsac shows off its soft curves and considerable charms. In a word: fabulous. 

MAGNUM
 
49,90 EUR
33,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Lousteauneuf 2019 Medoc
90
 
Magnumflasche

95 Punkte von Yves Beck
(Flaschenbewertung)


70% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 10% Petit Verdot Welch eine Vielfältigkeit, Präzision und Frische in diesem Bouquet. Es ist von intensiven Noten von Kirschen, Grenadinen und Iris geprägt, ergänzt durch mineralische Nuancen. Der Wein ist saftig, schmackhaft und lebhaft. Seine Tannine offenbaren sich delikat und präzise, um am Gaumenende ihre Amplitude zu erreichen, wo sie fein aber kraftvoll wirken. Herrliche Gaumenaromatik und angenehme Frische bis in den Abgang. Langanhaltendes Finale. 2024-2039

 
90 Sucklingpunkte für den Chateau Lousteauneuf 2019 Medoc,James Suckling im Dezember 2021:

Vibrant young red with dark-berry, walnut and crushed-stone aromas and flavors. It’s medium-bodied with chewy tannins and a slightly austere finish. Partially made in amphora. Petit verdot and merlot. Best after 2023.


Magnumflasche
 
29,00 EUR
19,33 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Sociando Mallet 2018 Haut Medoc
93
95
93
 
MAGNUM

Den Chateau La Gaffeliere 2021 Saint Emilion verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau Sociando Mallet 2018 Haut Medoc wie folgt:

Konzentrierter Kern. die Nase ist tiefgründig. dunkel von den Aromen. schöne saftige Schwarzbeerige Frucht. sehr animierend bereits beim riechen. Am Gaumen voll. saftig. einnehmend. Tolle reife der Tannine. mächtig aber keineswegs anstrengend. Im Finale sehr fruchtklar. mit sehr guter Länge.93+ Punkte

 
95 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Sociando Mallet 2018 Haut Medoc wie folgt:

I like the blueberry, chocolate, blackcurrant and dark chocolate. Some tar and crushed lead pencil, too. Full body and firm, creamy tannins with a lovely texture and roundness. Extremely well polished and exciting. One of the best Sociandos in a long time. Best after 2025.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin bewertet den Chateau Sociando Mallet 2018 Haut Medoc wie folgt:

The 2018 Sociando Mallet, which comes wrapped in a resplendent 50th-anniversary label to celebrate the late Jean Gautreau’s acquisition of the estate, takes some time to really coalesce on the nose, eventually revealing boysenberry and mulberry scents and cedar and light earthy aromas. The palate is medium-bodied with supple tannins that belie the concentration of this Sociando-Mallet. Very cohesive, it delivers plenty of red fruit mixed with sous-bois and tobacco, though there is just a little more dryness on the finish than I was expecting. Give it 3–5 years in bottle if you can.

MAGNUM
 
85,90 EUR
57,27 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien
94+
96
93
93
94
 
Magnum in 1er OHK

96 Suckling Punkte für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienJames Suckling über den Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien:

6 Dec, 2021 – Plenty of blackberry, currant and floral aromas. Some mint as well, following through to a full-bodied palate with layers of ultra-fine tannins and wonderful length. This is sophisticated and beautifully crafted with style and personality, displaying its terroir. Extremely well done. Drink after 2025.

 
94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienWilliam Kelley im April 2022:
BEST EVER im Wineadvocate

A timely classic for patient readers with cold cellars, the 2019 Langoa Barton is performing beautifully in bottle, unwinding in the glass with a rich bouquet of cassis, plums, cigar wrapper, pencil shavings and loamy soil. Medium to full-bodied, deep and elegantly muscular, its concentrated core of fruit is framed by lively acids and ripe, powdery tannins that assert themselves on the youthfully firm finish. Forget it for a decade and reap the rewards for the following four.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien:

The 2019 Langoa-Barton is every bit as delicious as it was from barrel. The purity of the flavors is just striking. Inky red fruit, blood orange, spice, mint and pomegranate are pushed forward. This is an especially succulent, richly textured Langoa, and that's not a bad thing for a wine that in some vintages is a bit light.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien:

The 2019 Langoa Barton has closed down a little on the nose since I tasted it from barrel, offering blackberry, black olive and sandalwood, quite pastille-like in style. The palate is medium-bodied with supple tannins and beautiful definition but less structure than I remember out of barrel. Quite saline toward the finish, with a dash of white pepper. A delicious, classically-styled Langoa-Barton. Very fine. 13.92% alcohol

 
93 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien:

Ripe and juicy, with a youthfully compact core of steeped plum, blueberry and black currant fruit. The finish is scored by violet and singed apple wood notes, with a tug of tar peeking in as well. Offers ample fruit and inner freshness, so this should open up soon enough. Cabernet Sauvignon, Merlot and Cabernet Franc. Best from 2025 through 2038. 7,950 cases made.

 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienDer Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Etwas Feigen, zart nach Eukalytus, zart nach Nougat, kandierte Orangenzesten, reife Pflaumen unterlegt. Komplex, saftige schwarze Waldbeerfrucht, feine, reife Tannine, lebendige Struktur, salzig-mineralischer Abgang, bleibt gut haften, wird von Flaschenreife profitieren.

Magnum in 1er OHK
 
109,95 EUR
73,30 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Langoa Barton 2019 imperialflasche
94+
96
93
93
94
 
Imperial 6.00 Liter in 1er OHK

96 Suckling Punkte für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienJames Suckling über den Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien:

6 Dec, 2021 – Plenty of blackberry, currant and floral aromas. Some mint as well, following through to a full-bodied palate with layers of ultra-fine tannins and wonderful length. This is sophisticated and beautifully crafted with style and personality, displaying its terroir. Extremely well done. Drink after 2025.

 
94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienWilliam Kelley im April 2022:
BEST EVER im Wineadvocate

A timely classic for patient readers with cold cellars, the 2019 Langoa Barton is performing beautifully in bottle, unwinding in the glass with a rich bouquet of cassis, plums, cigar wrapper, pencil shavings and loamy soil. Medium to full-bodied, deep and elegantly muscular, its concentrated core of fruit is framed by lively acids and ripe, powdery tannins that assert themselves on the youthfully firm finish. Forget it for a decade and reap the rewards for the following four.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien:

The 2019 Langoa-Barton is every bit as delicious as it was from barrel. The purity of the flavors is just striking. Inky red fruit, blood orange, spice, mint and pomegranate are pushed forward. This is an especially succulent, richly textured Langoa, and that's not a bad thing for a wine that in some vintages is a bit light.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien:

The 2019 Langoa Barton has closed down a little on the nose since I tasted it from barrel, offering blackberry, black olive and sandalwood, quite pastille-like in style. The palate is medium-bodied with supple tannins and beautiful definition but less structure than I remember out of barrel. Quite saline toward the finish, with a dash of white pepper. A delicious, classically-styled Langoa-Barton. Very fine. 13.92% alcohol

 
93 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien:

Ripe and juicy, with a youthfully compact core of steeped plum, blueberry and black currant fruit. The finish is scored by violet and singed apple wood notes, with a tug of tar peeking in as well. Offers ample fruit and inner freshness, so this should open up soon enough. Cabernet Sauvignon, Merlot and Cabernet Franc. Best from 2025 through 2038. 7,950 cases made.

 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Langoa Barton 2019 Saint JulienDer Chateau Langoa Barton 2019 Saint Julien am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Etwas Feigen, zart nach Eukalytus, zart nach Nougat, kandierte Orangenzesten, reife Pflaumen unterlegt. Komplex, saftige schwarze Waldbeerfrucht, feine, reife Tannine, lebendige Struktur, salzig-mineralischer Abgang, bleibt gut haften, wird von Flaschenreife profitieren.

Imperial 6.00 Liter in 1er OHK
 
499,00 EUR
83,17 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand