Chateau Latour a Pomerol 2023 Pomerol
Chateau Latour a Pomerol 2023 Pomerol

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Chateau Latour a Pomerol 2023 Pomerol

Art.Nr.:
20240010071
SUB-Auslieferung in Folgejahren SUB-Auslieferung in Folgejahren 
Verkauf / Lieferung:
Auslieferung ab März 2026 bis September / Oktober 2026
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Pomerol
Rebsorte(n):
100% Merlot
C. Balog | CB Wein:
94-95+
Parker Punkte:
92-94
James Suckling:
94-95
Falstaff:
94
Bodenformation:
Lehm und tiefer Kies
Qualitätsstufe:
Pomerol AOC
Ausbau::
16-18 Monate im Barrique. davon 40% neu
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
15 - 20 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren - 2-3 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 - 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Ein Klassiker | Best Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
steht noch nicht fest
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Jean-Pierre MOUEIX 54. quai du Priourat BP 129 33502 Libourne CEDEX
Mindestbestellmenge:
3
65,00 EUR
86,67 EUR pro l

86,67 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

Kunden, welche diesen Artikel bestellten, haben auch folgende Artikel gekauft:

Chateau Potensac 2023 Medoc
89-91
93-94
90-92
Den verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:
90-91 Punkte.

Die Nase ist etwas verschlossen, mit dunkler Frucht im Vordergrund. Es zeigt sich eine typische Würze von roter Paprika. Im Mund ist der Wein strukturiert. Mit feinkörnigem Tannin, seine Ausgewogenheit macht ihn bereits jetzt zugänglich und trinkig.
 
89-91 Punkte vom Wine Advocate für den The 2023 Potensac is a solid effort, offering up aromas of dark berries, cherries, loamy soil and cigar wrapper, followed by a medium-bodied, fleshy palate that's taut and penetrating, with good depth at the core.
 
93-94 Sucklingpunkte für den Beautiful dark fruit with purity and freshness. Medium- to full-bodied, seamless and compact. Outstanding quality of tannins, so fine and dense. It’s muscular and taut on the mid-palate. Lingering, too. Plenty of energy. Close to 2022.
 
Jane Anson bewertet den  wie folgt:92 Punkte
Concentrated and intense, fragrant spicy notes of green peppercorn, liqourice root, smoked earth, freshly cut herbs and black tea. Plenty of lift, a little serious and austere, but this is a well balanced and enjoyable wine. Harvest Setepbmer 18 to 29, 20% new oak for ageing. No 2nd wine of Potensac since 2021, since they pulled out more than 20ha of vines to retain only the most high quality parts of the vineyard.
 
20,95 EUR
27,93 EUR pro l
Chateau de Fieuzal rouge 2023 Pessac Leognan
94-96
93-94
92
90-92
Den verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:

92-93 Punkte. Die Nase zeigt sich zunächst rotfruchtig bis floral. Im Mund ist er auch eher frisch und rotfruchtig. Sein vitaler und zarter Körper ist straff im Mund mitbfeinkörnigem Tannin. Die Klingt mittelkräftig aus bleibt aber lange am Gaumen.
 
94-96 Punkte vom Wine Advocate für den The 2023 Fieuzal reveals a bright, perfumed bouquet of mulberries and cherries mingled with floral accents of violets, lilac and spring flowers. Medium to full-bodied, layered and textural, it’s pure and seamless, with a fleshy core of fruit, bright acids and powdery, ultra-refined tannins, concluding with a mineral, penetrating finish. This blend of 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon and 10% Petit Verdot stands out in this challenging vintage for gravelly, sandy terroirs. Under the adept guidance of Stephen Carrier, the estate—positioned on the border of the Pessac-Léognan appellation—has hit new heights in recent years.
 
93-94 Sucklingpunkte für den Jamessuckling.com (James Suckling) : 93-94 / 100 Very impressive freshness and focus here. Bright and succulent, al-dente fruit right upfront and continuing through the whole length of the wine. Notes of forest floor, sea shell and iodine. Medium body. It has bright acidity that adds tension and a lot of energy. Fine tannins, already beautifully integrated.
Die Bewertung für den  vom Wine Cellar Insider lautet wie folgt.The Wine Cellar Insider (Jeff Leve) : 92-94 / 100 Flowers, cherries, black raspberries, plums, and a touch of spice create the perfume. Medium-bodied, with a strong sense of purity to the fruits, coupled with elegance, sweetness, racy tannins, and touches of spice, with herbs in the mid-palate, and in the finish. The wine blends 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, and 10% Petit Verdot. 13.5% ABV. Drink from 2027-2045.
 
Jane Anson bewertet den  wie folgt:Jane Anson, Inside Bordeaux (Jane Anson) : 93 / 100 Vibrant plum in colour, with juice, density and grip, another sign of how they are evolving the structure and architecture of this wine, giving it nuance without sacrificing the complexity. Cocoa bean, sweet berry, fruits, this is delicious.



27,85 EUR
37,13 EUR pro l
Chateau de Fieuzal Blanc 2023 Pessac Leognan
93-95
93-94
94
Den verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:

92-93 Punkte. Der Duft erinnert an florale bis blumige Nuancen, er hat etwas zitrus und weisses Steinobst. Frisch und präzise. Am Gaumen dann auch vibrierend und frisch, mit etwas phenolischem Grip. Langer Ausklang.




 
93-95 Punkte vom Wine Advocate für den Wine Advocate (Yohan Castaing) : 93-95 / 100 The 2023 Blanc from de Fieuzal is another great success this year, exhaling pure aromas of white fruits, white flowers, ripe orchard fruits, menthol and anise. Medium to full-bodied, seamless and broad, it has a delicate, pure mid-palate with chalky dry extract and a long, mouthwatering and saline finish. The aging period in barrels may enhance its mid-palate, potentially making it one of the standout white wines of the vintage. This is a blend of 60% Sauvignon Blanc and 40% Sémillon.



94 Punkte vom Falstaff für den Falstaff (Peter Moser) : 94 / 100 Light green yellow, silver reflections. Fine wood spice, ripe yellow tropical fruit, hints of guava and pineapple, fresh gooseberries, lime zest in the background. Juicy, elegant, full-bodied texture, fine fruitiness, pleasant acidity, shows good length and minerality, certain ageing potential.




93-94 Sucklingpunkte für den Jamessuckling.com (James Suckling) : 93-94 / 100 This is very focused, with good energy and nervy acidity. Medium-bodied with vibrant citrus fruit and crunchy minerality. Firm and tense finish.




 
Jane Anson bewertet den  wie folgt:92 Punkte. Kicks off with slate grip that it maintains through the palate, quickly filled out with stone fruits, sage and fresh cut herbs. High spice translates into a touch of heat on the finish.




 
Die Bewertung für den  vom Wine Cellar Insider lautet wie folgt.92 Punkte. Flowers, green apples, white peaches, lemon peel, tangerine zest, and honeysuckle form the core here. The wine has vibrancy, elegance, and a touch of chalky dust in the endnotes that accompany all those, sweet, ripe, yellow citrus notes along with a drop or two of vanilla. This will be great in your glass on release. The wine blends 60% Sauvignon Blanc, with 40% Semillon. 13% ABV. Drink from 2025-2030.
58,30 EUR
77,73 EUR pro l
Chateau Malescot Saint Exupery 2023 Margaux
93-95
96-97
92-94
93
92-94
Den verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:

93-95 Punkte.
Die Nase zeigt sich aromatisch und präsent mit saftiger Frucht einer Würze mit roter Parika. Am Gaumen ist der Wein frisch und doch kraftvoll. Er kling aromatisch und lang aus mit einem Mix von frucht und ledrig-tabakigen Anklängen.
 
93-95 Punkte vom Wine Advocate für den One of the most suave, classy vintages from this estate in some years, the 2023 Malescot St. Exupery is a blend of 58% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot and 5% Petit Verdot. Wafting from the glass with aromas of cherries, berries, licorice and pencil shavings, it's medium to full-bodied, fleshy and succulent, with good depth at the core, supple tannins and a harmonious, integrated profile. Part of the blend is maturing in foudre.
 
96-97 Sucklingpunkte für den This has a very deep and beautiful palate with cherries, chocolate, hazelnut and orange peel. Pretty blackcurrants and blue berries, too. Medium body. The finish has gorgeous al-dente fruit at the end and is always subtle. Open tannins. A blend of 58% cabernet sauvignon, 37% merlot, and 5% petit verdot.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Dark ruby, purple reflections, brightening at the edge. Delicately tobacco-like, ripe cherry fruit, hints of cranberries, floral touch, candied orange zest. Deep, dark berry- ish fruit, vivid tannins, subtle fruit in the finish, nougat in the finish, salty aftertaste, good ageing potential.
 
92-94 Punkte von Jeb Dunnuck für den Rocking red and black fruits, spicy wood, savory herbs, and sandalwood notes all define the 2023 Château Malescot Saint Exupéry, and it's medium-bodied, supple, and elegant on the palate, with beautiful tannins. It's another impressively textured, balanced Margaux in the vintage that has ample charm and character.
 
92-94 Punkte vom Vinous-Team für den Der Malescot Saint Exupéry 2023 wird von Antonio Galloni von Vinous mit 92-94/100 bewertet und präsentiert sich als kraftvoller Margaux, der etwas Zeit benötigt, um sich zu entwickeln. Potente Tannine umschließen einen Kern aus roten/purpurfarbenen Früchten, Lavendel, Minze und getrockneten Kräutern. Heutzutage ist Malescot nicht mehr ganz so unnachgiebig wie früher, aber dieser Wein bleibt seinem dezidiert altmodischen Margaux-Stil und seiner Gesamtphilosophie treu. Nach Neal Martin von Vinous erhält der Malescot Saint Exupéry 2023 eine Bewertung von 92-94/100. Er wurde bei 38 hl/ha geerntet, einen Tag später als im Vorjahr. Lea Zuger erzählte mir, dass sie jetzt sechs Fuder verwenden, die im November installiert wurden, was bedeutet, dass 60% neues Holz verwendet wird - weniger als in anderen Jahrgängen. Die Fassreifung wird 14 bis 16 Monate betragen. Während im Jahr 2022 fast alle Trauben des Weinguts in den Grand Vin wanderten, machen sie in diesem Jahr 75% des Volumens aus. Mit Aromen von Brombeere und Gestrüpp in der Nase verlangt dieser Wein etwas Geduld im Glas. Im Hintergrund ist nur ein leicht confit-artiges Aroma zu spüren. Am Gaumen mittelkräftig mit einer feinen Struktur, leicht pudrigen Tanninen, bescheidenem Gewicht und bemerkenswerter Frische durch die Säure und Salzigkeit, letztere besonders zum Finish hin deutlich erkennbar. Im Vergleich zum 2022 ist er klassisch gearbeitet und wird fünf bis sechs Jahre in der Flasche brauchen. Klassisch und elegant. Der Malescot Saint Exupéry 2023 wird als kraftvoller und klassischer Margaux beschrieben, der mit seiner Finesse, Struktur und komplexen Aromenvielfalt beeindruckt. Die Beschreibungen der beiden Weinkritiker unterstreichen die Potenz und Eleganz dieses Weins, der sowohl mit seiner Intensität als auch mit seiner klassischen Ausrichtung überzeugt. Ein Wein, der mit seiner Reife und Frische sicherlich Liebhaber von Bordeaux-Weinen begeistern wird.
Die Bewertung für den  vom Wine Cellar Insider lautet wie folgt.Black cherries, blackberries, licorice, chocolate, and flowers create an opulent, deep, dark, styled wine. The fruits are ripe, soft, polished, sweet, clean, and pure. There is weight, with ample lift, making it fresh, as well as fruity. he amount of new. French oak for the aging has been reduced from 80% to 60%, which has added more complexity to the wine. The wine is a blend of 58% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, and 5% Petit Verdot. 14% ABV. Harvesting took place September 19-October 10. Drink from 2029-2055. 93-95 Pts.

 
44,95 EUR
59,93 EUR pro l