Chateau Mangot 2019 Saint Emilion Grand Cru
Chateau Mangot 2019 Saint Emilion Grand Cru  BIO 

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 BIO 

Chateau Mangot 2019 Saint Emilion Grand Cru

Art.Nr.:
2022008814
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Saint Emilion Grand Cru
Rebsorte(n):
80 Merlot | 15 Cabernet Franc | 5 Cabernet Sauvignon
Parker Punkte:
92
Falstaff:
94
Bodenformation:
Kalkstein mit einer Lehmauflage
Qualitätsstufe:
Saint Emilion Grand Cru AOC
Ausbau::
Traditionelle Fässer werden durch Amphoren im Chai ergänzt.
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
10 – 15 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 1-2 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Ein aufstrebender Stern | Best Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.00
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Chateau Mangot | Famille TODESCHINI | 33 330 Saint Etienne De Lisse | France | FR-Bio-01
24,90 EUR
33,20 EUR pro l

33,20 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

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Chateau Laroque 2019 Saint Emilion
94
94
94
94
94 Suckling Punkte für den Chateau Laroque 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Laroque 2019 Saint Emilion:

Blackcurrant, cherry and violet aromas follow through to a medium to full body with very well-integrated tannins that give a soft and creamy impression. Long and satisfying already, but needs another three or four years to come together. Try after 2023.
 
94 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Laroque 2019 Saint EmilionWilliam Kelley im April 2022:

A terrific effort from an estate that was long one of Saint-Émilion's sleeping giants, the 2019 Laroque unwinds in the glass with aromas of cherries, licorice, loamy soil, rose petals and sweet tobacco. Medium to full-bodied, ample and layered, it's deep and concentrated, with succulent aids, powdery tannins and a seamless, integrated profile. It's well worth seeking out.
 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Laroque 2019 Saint EmilionPeter Moser im Februar 2022:

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Ockerrandaufhellung. Feine Edelholznuancen, floral unterlegt, zart nach Blaubeeren und Lakritze, Orangenblüten, facettenreiches, einladendes Bukett. Saftig, engmaschig, reife Herzkirschen, feine Fruchtsüße, reifes, tragendes Tannine, sehr gute Länge und Frische, ein Hauch von Honig im Abgang, mineralisch und anhaftend, sicheres Reifepotenzial.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Laroque 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Laroque 2019 Saint Emilion:

The 2019 Laroque captures all of the potential it showed as a young barrel sample. Succulent and racy to the core, with striking depth, Laroque is voluptuous, creamy and wonderfully inviting right out of the gate. Succulent dark cherry fruit, mocha, spice, new leather, licorice and menthol build into the voluptuous finish. Laroque balances fruit intensity with energy. It is certainly impressive in 2019. Tasted two times.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Laroque 2019 Saint EmilionUnd Neal Martoin (Vinous) zum Chateau Laroque 2019 Saint Emilion:

The 2019 Laroque has impressive transparency and focus on the nose, which is well-delineated and mineral-driven, the oak seamlessly integrated. The palate is medium-bodied with sappy black fruit and fine grip, and lightly spiced with a touch of black pepper toward the finish. A superb Laroque from winemaker David Siure.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Laroque 2019 Saint EmilionFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Laroque 2019 Saint Emilion:

Still a touch reticent but it's all there, from the dark plum and warmed cassis notes to the underpinning of warm loam and sweet tobacco accents. Features fine-grained tannins, with good cut through the finish. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2035. 11,800 cases made, 1,840 cases imported.
36,90 EUR
49,20 EUR pro l
Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion
93
96
95
94
94
96 Suckling Punkte für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion:
1 Dec, 2021 – Beautiful, intense fruit, dark-earth and chocolate character on the nose. Full-bodied with great density and plush, fine tannins that give a fine-velvet texture. It’s extremely long, polished and sophisticated. Needs time to come together, but expressive and glorious. Fantastic relative value. 80% merlot and 20% cabernet franc. Drink after 2025.
 
93 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Tour Saint Christophe 2019William Kelley im April 2022:
From clay-rich soils opposite Troplong Mondot in the commune Saint Christophe des Bardes, the 2019 Tour Saint Christophe offers up demonstrative aromas of cherries, wild berries, sweet loamy soil, licorice and dark chocolate. Full-bodied, rich and fleshy, with an enveloping core of fruit, lively acids and ripe, powdery tannins, it's a strong effort in a crowd-pleasing style.
 
94 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionJeb Dunnuck im April 2022:
TThis estate has been delivering the goods for numerous vintages now, and the 2019 Château Tour Saint Christophe is another terrific wine. Ripe black cherries, black raspberries, graphite, new leather, and chalky minerality all define the nose, and it's medium to full-bodied, has a tight, straight, focused texture, ripe yet present tannins, and outstanding length. It doesn't have the mid-palate density or opulence of the 2018, but it’s more pretty, focused, and straight on the palate. Give bottles 4-5 years and enjoy over the following two decades.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion:
The 2019 Tour Saint Christophe is a fabulous wine that marries fruit intensity and structure. Black cherry, graphite, dried herbs, menthol, licorice and spice give this driving, potent Saint-Émilion tons of character. Tour Saint-Christophe remains one of the greatest values in Bordeaux. Tasted two times.
 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionUnd Neal Martin (vinous) zum Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion:
The 2019 Tour Saint Christophe builds on the promise it showed from barrel. This sample was actually tasted at my home, where I afforded it a two-hour decant. It revealed precocious yet controlled blackberry and blueberry fruit scents, with that violet component still intact. The tannins have not lost any of their grippiness or assertiveness. This is a Saint-Émilion that is in for the long haul. Great potential.
 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionDer Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reife Pflaumen und schwarze Kirschen, Nuancen von Blaubeeren und Nougat, zarte tabakige Noten, kandierte Orangenzesten, facettenreiches Bukett. Komplex, engmaschig, rote Kirschen, frisch strukturiert, gut integrierte Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, ein finessenreicher Speisenbegleiter, gute Zukunft, bereits antrinkbar, sollte aber noch gut fünf Jahre heranreifen dürfen.
 
38,00 EUR
50,67 EUR pro l
Chateau Fonplegade 2019 Saint Emilion
93-95
95
95
94
 BIO 
95 Suckling Punkte für den Chateau Canon 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Fonplegade 2019 Saint Emilion Grand Cru:

Plums, dark cherries, blueberries, cedar, amber, dried herbs and baking spices on the nose. Full-bodied with plush tannins. Structured, balanced and intense. It has a polished, rich core of dark and blue fruit and a long, flavorful finish. Wait for the oak spice to integrate. Drink from 2025.

 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Canon 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Fonplegade 2019 Saint Emilion Grand Cru:

The 2019 Fonplégade is elegant, refined and full of character. Sweet dark cherry, chocolate, leather, spice, menthol and licorice build effortlessly in the glass. Fonplégade is a Saint-Émilion that emphasizes elegance over sheer power.

 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Canon 2019 Saint Emilion:

Shows the thickly textured dark fruit of the vintage, with steeped plum and blackberry notes cruising through slowly, carried by alder, loam and tobacco threads. Gains nuance as it airs in the glass, showing light chalky minerality for energy and balance in the process. Approachable but no rush. Merlot and Cabernet Franc. Drink now through 2036. 3,000 cases made, 300 cases imported.

 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Canon 2019 Saint EmilionDer Chateau Fonplegade 2019 Saint Emilion Grand Cru am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Ockerrandaufhellung. Zunächst etwas scheu, reife rote Kirschen, dezent nach Waldbeeren, feine Kräuterwürze, Mandarinenzesten, mineralischer Touch. Saftig, elegant, reife Kirschen, feine Fruchtsüße, seidige Tannine, ein Hauch von Nougat im Abgang, ausgewogener Stil, mineralisch und gut entwickelt, ein facettenreicher Speisenbegleiter mit Zukunftspotenzial und fruchtsüßem Finish.
 
43,95 EUR
58,60 EUR pro l
Chateau Pindefleurs 2019 Saint Emilion
93
91
93 Suckling Punkte für den Chateau Pindefleurs 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Pindefleurs 2019 Saint Emilion:
13 Jan, 2022 – This shows beautiful density and focus. Medium-to full-bodied palate with a solid core of fruit and a walnut, spice and sweet-tobacco aftertaste to the plums and cherries. Subtle and nicely structured. Drink after 2025.
 
90 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Pindefleurs 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Pindefleurs 2019 Saint Emilion:
The 2019 Pindefleurs is plump, juicy and easygoing, all of which make it a fine choice for drinking now and over the next handful of years. Succulent dark cherry, plum, spice, tobacco and leather are nicely pushed forward. Soft, polished tannins and bright acids on the finish round things out nicely.
 
91 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Pindefleurs 2019 Saint Emilion:
The 2019 Pindefleurs is what you might call a "useful" Saint-Émilion. It has a well-defined, expressive nose of vivacious red cherry and crushed strawberry fruit, full of joie-de-vivre. The palate is medium-bodied and quite sweet, with fleshy ripe tannins and flavors of raspberry, black currant and white pepper. The slightly spicy finish demonstrates admirable structure.
 
22,50 EUR
30,00 EUR pro l
Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Grand Cru 2019
93+
93
94
 BIO 
 
93 Suckling Punkte für den Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Grand Cru 2019James Suckling über den Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Saint Emilion 2019:

04 Jan, 2022 – A pretty nose of dark cherries, blackberries, crushed-stones, mushrooms and walnuts. Medium-bodied with firm, chewy tannins. Layered, juicy and fruity with a spicy finish. Drink from 2024.

 
96 Punkte vom Falstaff für den Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Grand Cru 2019im Februar 2022 bewertet:

Dunkles Rubingranat, tiefer Kern, violette Reflexe, breiterer Wasserrand. Rauchig-kräuterwürzig unterlegte schwarze Waldbeeren, ein Hauch von Lakritze und Johannisbeeren, etwas Nougat und kandierte Orangenzesten, einladendes Bukett. Saftig, straff und komplex, Brombeerfrucht, tragende Tannine, mineralisch und lange anhaftend, schokoladiger Touch im Rückgeschmack, sicheres Zukunftspotenzial.

 
93+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Grand Cru 2019William Kelley im April 2022:

The Mangot 2019 Todeschini Distique 12 is a special cuvée that celebrates the 12 years (and counting) that the Todeschini brothers have been working together at this estate and which blends 40% Cabernet Franc, 40% Merlot and 20% Cabernet Sauvignon to deliver a more structured, concentrated wine than the regular Mangot blend. Exhibiting aromas of dark berries, baking chocolate, violets and plums, it's medium to full-bodied, ample and lively, with a deep core of fruit that's framed by fine, powdery tannins. This shows plenty of potential.
 
37,95 EUR
50,60 EUR pro l
Chateau Lassegue 2019 Saint Emilion Grand Cru
92-94+
94-95
90
93-95



96 Sucklingpunkte für den Chateau Lassegue 2019 Saint Emilion Grand CruJames Suckling verköstigt den Chateau Lassegue 2019 Saint Emilion Grand Cru:

This is so fine and refined with citrus, crushed stone, lime stone and fresh mushroom. It’s medium-bodied with fine tannins that run the length of the wine. Minerally finish. Tight and racy. Drink after 2025, but already beautiful.



 
33,50 EUR
44,67 EUR pro l
Chateau Grand Corbin Despagne 2019 Saint Emilion Grand Cru
93+
94
94
93
 BIO 
93+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Grand Corbin Despagne 2019 Saint Emilion Grand CruWilliam Kelley im April 2022:
From holdings just across the border from Pomerol characterized by predominantly sandy-clay soils, the 2019 Grand Corbin-Despagne offers up aromas of plums, sweet berries and cherries mingled with raw cocoa, cigar wrapper, licorice, violets and spices. Medium to full-bodied, ample and succulent, with fine concentration, lively acids and ripe, powdery tannins, it's a beautifully balanced classic that will age with grace. François Despagne is the seventh generation of his family to steward this 28-hectare Saint-Émilion estate, located just across the border from Pomerol, and he is intent on bringing it back to the heights of which anyone who has tasted vintages such as 1929 or 1961 know it is capable.

Returning to the estate after some years researching wine microbiology, he dug 150 soil pits—discovering that the historic delimitation of parcels on the estate corresponded precisely to the underlying geology. Soils are thin sand over blue clay, and replanting favors Cabernet Franc (with an in-house massale selection)—which represented about 60% of the surface area before the 1956 frosts and subsequent replanting. Despagne has converted to organic and biodynamic farming, reducing yields, and that is translating to new levels of depth and concentration. In the winery and cellar, however, the approach is rather classical, with a tendency to work more reductively and preserve better purity of fruit (Thomas Duclos consults), emphasizing seamlessness and depth over extraction and impact. This is an estate to watch.
 
94 Sucklingpunkte für den Chateau Grand Corbin Despagne 2019 Saint Emilion Grand CruJames Suckling über den Chateau Grand Corbin Despagne 2019 Saint Emilion Grand Cru:
 This is a very salty and spicy red with ripe berry, cherry, chocolate and dried dark mushrooms. Chalky, too. It’s full and layered with chewy, velvety tannins and a fresh finish. Citrusy undertone. Better after 2025.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Grand Corbin Despagne 2019 Saint Emilion Grand CruAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Grand Corbin Despagne 2019 Saint Emilion Grand Cru:
The 2019 Grand Corbin Despagne turned out beautifully. Readers will find a big, statuesque Saint-Émilion built on vertical energy. Black cherry, plum, graphite, spice, licorice and gravel lend nuance to this explosive, potent Saint-Émilion. Gravel, scorched earth, tobacco and incense lend gravitas on the substantial finish. This is an especially powerful, earthy Saint-Émilion. Quite simply, the 2019 is a flat out stunner.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Grand Corbin Despagne 2019 Saint Emilion Grand CruDer Chateau Grand Corbin Despagne 2019 Saint Emilion Grand Cru am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Kräftiges Rubingranat, violette Reflexe, dezente Ockerrandaufhellung. Zarte Kräuterwürze, mit Edelholz unterlegte dunkle Waldbeerfrucht, etwas Lakritze. Saftig, reife Herzkirschen, feine Fruchtsüße, reife Tannine, gute Länge, ein stoffiger Speisenbegleiter mit sicherem Reifepotenzial.
 
33,95 EUR
45,27 EUR pro l
Chateau Les Gravieres 2019 Saint Emilion
92
94
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Les Gravieres 2019 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Les Gravieres 2019 Saint Emilion wie folgt:
The 2019 Les Gravières a wine of tremendous distinction, and a major sleeper. Ripe red cherry, rose petal, spice, crushed rocks, menthol and licorice are all finely sculpted. Readers will find a deep, mineral-driven Saint-Émilion of real distinction. The purity and vivid delineation of the flavors is just remarkable. Tasted two times.
 
92 Sucklingpunkte für den Chateau Les Gravieres 2019 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Les Gravieres 2019 Saint Emilion wie folgt:
A fragrant nose of black fruit, blackcurrants, violets, dried herbs, cloves and nutmeg. Medium-to full-bodied with chewy tannins. Fleshy, with a meaty core of spiced dark fruit and a compact finish. Try from 2024.

 
24,50 EUR
32,67 EUR pro l
Flaschenfoto Chateau Laforge 2019 Saint Emilion
92
93
 
92 Suckling Punkte für den Chateau Laforge 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Laforge 2019 Saint Emilion:

19 Jan, 2022 – Lots of lovely fruit and freshness in this red with blackberry and cherry character, medium body and a round, juicy finish. Very attractive already. Drink after 2023.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Laforge 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Laforge 2019 Saint Emilion:

The 2019 Laforge has really filled out nicely. Black cherry, plum, chocolate, tobacco, licorice and lavender build beautifully with some aeration. The 2019 is sumptuous, bold and racy, Laforge is an absolute joy to taste today. This flamboyant, racy Saint-Émilion will be a jewel to drink now and over the next few years.
 
29,95 EUR
39,93 EUR pro l
Flaschenfoto Chateau Teyssier 2019 Saint Emilion
92
91
 
92 Suckling Punkte für den Chateau Teyssier 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Teyssier 2019 Saint Emilion:

18 Jan, 2022 – This has aromas of ripe cherries, dark plums, bark, mushrooms, gravy and spice box. It’s medium-bodied with firm, supple tannins. Savory, silky and flavorful finish. Bitter chocolate at the end. Drink from 2024. 92 Punkte.
 
91 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Teyssier 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Teyssier 2019 Saint Emilion:

The 2019 Teyssier (Saint-Émilion) is soft, fruity and easygoing, all of which make it a terrific choice for drinking now and over the next handful of years. Sweet floral and spice notes brighten the finish. As it so often is, Teyssier is a charmer. 91 Punkte.
 
19,95 EUR
26,60 EUR pro l
Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion Subskription
93
93
94
93
93 Suckling Punkte für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:
Perfumed nose of dried flowers, sandalwood, pine cones, currants, cassis, cloves, walnuts and spiced plums. It’s medium-to full-bodied with polished, ripe and creamy tannins. Plush and velvety with a supple, fresh finish. Drink from 2024.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:
The 2019 Fombrauge is one of the best wines I have tasted from this property in some time. It shows all the richness that is typical of Bernard Magrez's style but with less heaviness and a good deal of aromatic presence that helps balance things out. Sweet dark cherry, chocolate, leather, licorice and mocha build into the resonant, super-expressive finish. The 2019 is a classy Fombrauge.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (Vinous) zum Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:
The 2019 Fombrauge, which was bottled in spring 2021, retains the opulence that I found from barrel, still showing that heady mixture of blackberry, blueberry and a touch of cooked meat, if perhaps just requiring a little more delineation. The palate is medium-bodied, fleshy and generous, with succulent ripe tannins, a satiny texture and a gossamer finish that slips down the throat. Afford it 5–6 years and this should evolve into a lovely Saint-Émilion.
 
93 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:
This rolls through with a cashmere grace, offering cassis, steeped plum and blackberry purée flavors infused with black tea and incense notes. A late alder thread keeps this nicely grounded. Suave. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2035. 23,000 cases made.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionDer Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Kräftiges Rubingranat, violette Reflexe, dezente Ockerrandaufhellung. Zart nach eingelegte Kirschen, ein Hauch von kandierten Orangenzesten, zarte Edelholzwürze, feines Bukett. Stoffig, elegant, reife Herzkirschen, seidige Tannine, sehr gut balanciert, mineralisch und anhaftend, feine Süße im Abgang, bereits zugänglich und mit Entwicklungspotenzial ausgestattet.
 
32,95 EUR
43,93 EUR pro l
Chateau de Pressac 2019 Saint Emilion
94
89
95
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94 Suckling Punkte für den Chateau de Pressac 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau de Pressac 2019 Saint Emilion:
16 Feb, 2022 – Very beautiful aromas of redcurrants and ripe plums with bark and moss, following through to a medium to full body with firm, creamy tannins and hints of salt and fresh herbs. So attractive now, but much better in 2025 and onwards.
 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau de Pressac 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau de Pressac 2019 Saint Emilion:
The 2019 de Pressac is just as compelling from bottle as it was from barrel. A complex, mesmerizing wine, Pressac offers up an exotic mélange of black cherry, plum, chocolate, new leather, licorice, spice and menthol. All the elements are so well balanced. Espresso,, lavender, dried rose petal and cedar linger on the complex, beautifully delineated finish. The 2019 is seriously impressive. It's as simple as that.
 
92 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau de Pressac 2019 Saint Emilion:
The 2019 Château de Pressac has an intense bouquet of blackberry, raspberry and light cedar aromas, touches of mint coming through with time. The palate is medium-bodied with sappy black fruit and quite edgy, showing a cheeky touch of Earl Grey toward the finish. It needs time but has the substance to age well in bottle.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau de Pressac 2019 Saint EmilionDer Chateau de Pressac 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Ockerrandaufhellung. Tabakig-würzig unterlegte schwarze Waldbeeren, dunkle Herzkirschen, ein Hauch von Velour, Feigen, kandierte Orangenzesten. Saftig, komplex, feine Pflaumenfrucht, feine, gut integrierte Tannine, süß und anhaftend, gute Länge, salziger Nachhall, sicherer Entwicklungspotenzial.
 
33,90 EUR
45,20 EUR pro l
Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand Cru
94
91
93
94 Suckling Punkte für den Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand CruJames Suckling über den Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand Cru:
19 Jul, 2021 – Blackberries and fresh herbs with some dried soil and bark on the nose and palate. Medium to full body with fine, polished tannins and a long, racy finish. Really polished and precise. Drink after 2024
 
91 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand CruAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand Cru:
The 2019 Haut-Brisson is elegant and understated. Crushed red berry fruit, spice, mint, blood orange and licorice open nicely, followed by sweet floral accents that add lift. There is a bit of graininess in the tannin that lurks in the background. Otherwise this is nicely done.
 
91 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand CruUnd Neal Martin (vinous) zu Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand Cru:
The 2019 Haut-Brisson has a forward, vivacious bouquet of vibrant black fruit, still showing the subtle fish-scale scent that I noticed from barrel. The palate is medium-bodied with grainy tannins, gentle grip and a nicely proportioned finish that will require three or four years to absorb the oak.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand CruDer Chateau Haut Brisson 2019 Saint Emilion Grand Cru am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Rauchig-kräuterwürzig unterlegte schwarze Waldbeerenfrucht, Brombeeren, Lakritze, feiner Edelholztouch, etwas Nougat. Komplex, saftig, reife Kirschen, feine Tannine, gute Frische im Abgang, ausgewogen und bereits gut entwickelt, schokoladiger Anklang, gutes Entwicklungspotenzial.
 
24,90 EUR
33,20 EUR pro l
Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint Emilion
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96 Punkte bei Jeb Dunnuck für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint Emilion Jeb Dunnuck im April 19.04.2022:
Ripe black fruit (there's some red fruit as well), tobacco leaf, damp earth, exotic flowers, and some chocolaty notes all emerge from the 2019 Clos De L'Oratoire, another beautiful wine from the Neipperg family and team. Rich, medium to full-bodied, and seamless on the palate, I love its mid-palate, it has gorgeous tannins, no hard edges, and a great finish. This is clearly a great vintage for this cuvée. Hide bottles for 4-5 years, and it's going to have 2-3 decades of longevity, and probably a gradual decline after that as well. It's beautiful.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionAntonio Galloni im Februar 2022:
Powerful and explosive in the glass, the 2019 Clos de l'Oratoire possesses tremendous depth and density from start to finish. Black cherry, chocolate, licorice, spice, menthol and lavender are all amplified in this potent, structured Saint-Émilion. Give it a few years to soften.
 
93 Punkte vom Wine Advocate für denWilliam kelley im April 2022:
Stephan von Neipperg's 2019 Clos de l'Oratoire has turned out very nicely in bottle, opening in the glass to reveal aromas of sweet wild berries, cherries, loamy soil and raw cocoa. Medium to full-bodied, ample and fleshy, it's broad and succulent, with lively acids, powdery tannins and a nicely defined finish. It's produced from holdings on sandy-clay soils in the northeast of Saint-Émilion.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionNeal Martin im Februar 2022:
The 2019 Clos de l’Oratoire is an absolute gem from Stéphan von Neipperg. The beautifully defined nose unfurls with each swirl of the glass, revealing blackberry, briar and touches of wild mint and heather, all precise and focused. The palate is medium-bodied, quite sapid and classic in style, offering fine structure, gentle grip on the finish, and touches of black pepper and clove on the aftertaste. This is excellent and well worth seeking out.
 
94 Sucklingpunkte für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionJames Suckling verköstigt den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint Emilion:
Aromas of blackberries, blackcurrants, plum leaves, violets and bitter chocolate. Medium-to full-bodied with firm, compact tannins. Very solid with a dense core of dark fruit. Chewy finish. Try in 2026.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion:
Shows steeped red and black currant fruit that mingles with tobacco, worn cedar and savory notes, with a streak of warm cast iron through the finish. Slightly rustic in feel but has character and range, with good energy throughout. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2035. 4,600 cases made, 400 cases imported.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionDer Chateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Attraktive schwarze Waldbeernote, Herzkirschen, Brombeerkonfit, feine Kräuterwürze, kandierte Orangenzesten. Saftig, feine Extraktsüße, elegant, frische Kirschen, reife Tannine, lebendig strukturiert, mineralisch-salzig im Abgang, gutes Entwicklungspotenzial.
 
35,50 EUR
47,33 EUR pro l
Chateau Poesia 2019 Saint Emilion Grand Cru
92-94+
95
96
95 Suckling Punkte für den Chateau Poesia 2019 Saint Emilion Grand CruJames Suckling über den Chateau Poesia 2019 Saint Emilion Grand Cru:
22 Jan, 2022 – Dried flowers, mimosa, blackcurrants, peppercorns and burnt orange on the nose. It’s medium-bodied with firm, tightly wound tannins and crisp acidity. Zesty, mineral character on the tight finish. Lightly smoky at the end. Try in 2026.
 
96 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Poesia 2019 Saint Emilion Grand CruAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Poesia 2019 Saint Emilion Grand Cru:
The 2019 Poesia is one of the finest wines I have ever tasted from Hélène and Patrice Lévêque. Rich and sumptuous, Poesia marries intensity with vibrancy in grand style. Poesia is a big, explosive Saint-Émilion, but it also possesses tremendous energy. Dark fruit, gravel, incense, spice and saddle leather open with a bit of coaxing. There is an exotic quality to Poesia in 2019 that is especially alluring. Brilliant.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martin (vinous) zum Chateau Poesia 2019 Saint Emilion Grand Cru:
The 2019 Poesia has an expressive bouquet featuring a mélange of red and black fruit and black pepper, the limestone terroir lending tension. The palate is medium-bodied with ripe tannins, perhaps a little more powerful than the Barde-Haut, and displays very fine precision on the finish. A touch of white pepper furnishes the aftertaste. Probably the best Poesia ever.
 
33,50 EUR
44,67 EUR pro l
Chateau Sansonnet 2019 Saint Emilion
94-96+
94
93
95
94
96
96 Punkte bei Jeb DunnuckJeb Dunnuck über den Chateau Sansonnet 2019 Saint Emilion:
Another beautiful wine from the Lefévère family that does everything right, the 2019 Château Sansonnet has a textbook Saint-Emilion bouquet of chalky minerality, ripe red and black fruits, notes of truffle and flowers, medium to full body, and beautiful overall balance. In the past, this wine has had a glossy, slightly modern style (in a good sense), but the 2019 has an incredibly classic feel with its oak nicely integrated and just a liquid rock-like minerality on the finish. It's a gorgeous wine that will benefit from 2-4 years of bottle age and keep for over two decades.
 
94 Suckling Punkte für den Chateau Sansonnet 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Sansonnet 2019 Saint Emilion:
Ripe blackberries, cherries, praline, walnuts and lavender on the nose. It’s medium-to full-bodied with fine, plush tannins. Creamy and polished. Drink after 2024.
 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Sansonnet 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Sansonnet 2019 Saint Emilion:
The 2019 Sansonnet offers a striking combination of fruit intensity and structure. There is plenty of the intense, inky fruit that readers have come to expect in recent years, but that opulence is beautifully balanced by the wine's energy and overall drive. Blackberry jam, spice, leather, tobacco, menthol, cedar and chocolate build as the 2019 shows off its alluring personality. Tasted two times.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (Vinous) zum Chateau Sansonnet 2019 Saint Emilion:
The 2019 Sansonnet seems to revel in the vintage. The aromatics explode from the glass with precocious black cherry, raspberry and blueberry scents, the oak neatly integrated. The palate is medium-bodied and manages to counterbalance its power with tension, retaining crucial sapidity on the prolonged finish. Excellent.
 
93 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Sansonnet 2019 Saint Emilion:
This is both lush and structured, with a gush of dark, steeped cassis, blackberry and fig notes leading the way and quickly followed by singed alder and juniper, warm humus and cast iron notes, which really linger. This won't ever be a charmer, but it will develop nicely over time. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. Best from 2023 through 2038. 2,100 cases made, 300 cases imported.
 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Sansonnet 2019 Saint EmilionDer Chateau Sansonnet 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Ockerrandaufhellung. Frische Herzkirschen, rote Waldbeeren, zart tabakig, ein Hauch von kandierten Orangenzesten. Komplex, stoffig, schwarze Beeren und reife Tannine, gute Frische, mineralisch und anhaftend, ein eleganter Speisenbegleiter mit gutem Reifepotenzial.
 
44,00 EUR
58,67 EUR pro l
Chateau Badette 2019 Saint Emilion
93
93
94+
94+ Punkte von Jeb Dunnuck für denJeb Dunnuck im April 2022:
Red and black currants, tobacco, new saddle leather, chocolaty oak, and Provençal herb notes all emerge from the 2019 Château Badette, a ripe, opulent, seamless 2019 with loads to love. Based on 85% Merlot, 10% Cabernet Franc, and 5% Petit Verdot, it has lots of background oak yet balancing fruit, good mid-palate depth, and a great finish. It's not for the old-school Claret lovers out there, but I suspect it will turn into a classic Saint-Emilion with 5-7 years of bottle age.

 
93 Sucklingpunkte für den Chateau Badette 2019 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Badette 2019 Saint Emilion im Januar 2022:
Aromas of blackcurrants, cassis, violets, tobacco leaves, burnt orange and some toffee. It’s full-bodied with smooth, ripe tannins. Polished, ripe and powerful. Try in 2025.

 
26,90 EUR
35,87 EUR pro l
Chateau Cote de Baleau 2019 Saint Emilion
91
94
91
91 Suckling Punkte für den Chateau Cote de Baleau 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Cote de Baleau 2019 Saint Emilion:

14 Jan, 2022 – Pine needles, bark, potpourri, blackberries and currants on the nose. It’s medium-bodied with tight, chewy tannins. Fleshy, textured finish. Try after 2024.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Cote de Baleau 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Cote de Baleau 2019 Saint Emilion:

The 2019 Côte de Baleau is classy, super-polished and ready to offer pleasure. Bright floral and spice accents lead into a core of sweet red/purplish berry fruit, spice, mocha, tobacco, licorice and incense. The 2019 has gained a bit of weight in élevage, but it remains gracious and understated in bearing. I loved it.

 
94 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martin (Vineous) zum Chateau Cote de Baleau 2019 Saint Emilion:

The 2019 Côte de Baleau takes quite a few minutes to settle in the glass. It has a very concentrated bouquet of black cherries, mulberry, touches of licorice and hints of graphite. The medium-bodied palate offers sappy black fruit and fine definition. Very focused, with a sensual and substantial finish. Superb.

 
91 Punkte vom Falstaff für den Chateau Cote de Baleau 2019 Saint EmilionDer Chateau Cote de Baleau 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Ockerrandaufhellung. Dezente Kräuterwürze, ein Hauch von Kirschen, feiner Edelholzanklang, etwas Nougat, verhaltenes Bukett. Mittlere Komplexität, süße Brombeeren, integrierte Tannine, schokoladig, aber auch mineralisch im Abgang, salziger Nachhall, wirkt noch unterentwickelt.
 
24,95 EUR
33,27 EUR pro l
Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru
94
93
 BIO 
94 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand CruDen Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru beschreibt William Kelley wie folgt:

The 2020 Mangot has turned out beautifully, bursting with aromas of cherries, wild berries, rose petals, blood orange and bay leaf. Medium to full-bodied, supple and seamless, it's pure and vibrant, with a layered core of fruit, velvety tannins and a long, mouthwateringly chalky finish. This is a brilliant wine that sells for a song and which surpasses many of its more well-known neighbors.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru Den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru beschreibt Fallstaff wie folgt:

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine Kräuterwürze, reife schwarze Kirschen, ein Hauch von Pflaumen, feine tabakige Nuancen. Saftig, reife Brombeeren, dunkle Kirschen, feine Tannine, frischer Säurebogen, bleibt gut haften, verfügt über Reifepotenzial.
 
93 Sucklingpunkte für den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru Den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru beschreibt James Suckling wie folgt:

A firm and linear red with plum, bark, wet earth and mushroom aromas and flavors. Hazelnuts. Medium-bodied with chewy tannins that are integrated and together. Real St.-Emilion. From organically grown grapes. Drink after 2025.

 
26,50 EUR
35,33 EUR pro l

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Flaschenfoto Chateau Laforge 2019 Saint Emilion
92
93
 
92 Suckling Punkte für den Chateau Laforge 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Laforge 2019 Saint Emilion:

19 Jan, 2022 – Lots of lovely fruit and freshness in this red with blackberry and cherry character, medium body and a round, juicy finish. Very attractive already. Drink after 2023.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Laforge 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Laforge 2019 Saint Emilion:

The 2019 Laforge has really filled out nicely. Black cherry, plum, chocolate, tobacco, licorice and lavender build beautifully with some aeration. The 2019 is sumptuous, bold and racy, Laforge is an absolute joy to taste today. This flamboyant, racy Saint-Émilion will be a jewel to drink now and over the next few years.
 
29,95 EUR
39,93 EUR pro l
Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru
94
93
 BIO 
94 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand CruDen Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru beschreibt William Kelley wie folgt:

The 2020 Mangot has turned out beautifully, bursting with aromas of cherries, wild berries, rose petals, blood orange and bay leaf. Medium to full-bodied, supple and seamless, it's pure and vibrant, with a layered core of fruit, velvety tannins and a long, mouthwateringly chalky finish. This is a brilliant wine that sells for a song and which surpasses many of its more well-known neighbors.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru Den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru beschreibt Fallstaff wie folgt:

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine Kräuterwürze, reife schwarze Kirschen, ein Hauch von Pflaumen, feine tabakige Nuancen. Saftig, reife Brombeeren, dunkle Kirschen, feine Tannine, frischer Säurebogen, bleibt gut haften, verfügt über Reifepotenzial.
 
93 Sucklingpunkte für den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru Den Chateau Mangot 2020 Saint Emilion Grand Cru beschreibt James Suckling wie folgt:

A firm and linear red with plum, bark, wet earth and mushroom aromas and flavors. Hazelnuts. Medium-bodied with chewy tannins that are integrated and together. Real St.-Emilion. From organically grown grapes. Drink after 2025.

 
26,50 EUR
35,33 EUR pro l
Chateau Peymouton 2019 Saint Emilion
91
91 Suckling Punkte für den Chateau Peymouton 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Peymouton 2019 Saint Emilion:
A firm, savory young Bordeaux with tobacco, redcurrant and crushed-stone character, as well as some bark. It’s medium-bodied with solid tannins and a flavorful finish. Needs time to soften. Better in 2024.


 
Château Peymouton ist Teil des Anwesens von Château Laroque, einem historischen Grand Cru Classé von Saint-Émilion, das nur 3,5 km östlich des mittelalterlichen Dorfes liegt.

Château Laroque, eines der größten Anwesen der Appellation, stammt aus dem 12. Jahrhundert. Dank seiner strategischen Lage auf einem Kalksteinplateau mit Blick auf das Tal des Flusses Dordogne fungierte es als wichtige Verteidigungsfestung für das nahe gelegene Dorf. Der Weinberg selbst wurde im 18. Jahrhundert gepflanzt. Die Familie Beaumartin erwarb das Anwesen 1935 und begann in den 1960er Jahren mit der Modernisierung des Weinbergs und der Weinbereitung.

1996 wurde Château Laroque für 27 Hektar seines Weinbergs der Grand Cru Classé-Status verliehen, während die restlichen 31 Hektar einen neuen Wein hervorbrachten: Château Peymouton, Saint-Émilion Grand Cru.

Château Peymouton liegt auf einem Hochplateau des Anwesens (80-100 Meter über dem Meeresspiegel), das teilweise aus einer dünnen Schicht reichen Tons über Kalkstein und teilweise aus tiefem, dickem rotem Ton besteht. Diese Böden verleihen dem Wein Dichte und Struktur, der jedoch die Eleganz des Kalksteins bewahrt.

Château Peymouton wird von demselben Team geführt und genießt die gleiche Sorgfalt und Aufmerksamkeit wie Château Laroque. Die Weinlese erfolgt nach der individuellen Reife der einzelnen Parzellen und der Wein wird schonend vinifiziert, wobei besondere Sorgfalt auf den Ausdruck frischer Frucht gelegt wird.

Die Weine von Château Peymouton bringen die Eleganz dieses historischen Terroirs in einem lebendigen, fruchtbetonten Stil zum Ausdruck, der bereits nach wenigen Jahren Lagerung genossen werden kann.

 
19,50 EUR
26,00 EUR pro l
Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Grand Cru 2019
93+
93
94
 BIO 
 
93 Suckling Punkte für den Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Grand Cru 2019James Suckling über den Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Saint Emilion 2019:

04 Jan, 2022 – A pretty nose of dark cherries, blackberries, crushed-stones, mushrooms and walnuts. Medium-bodied with firm, chewy tannins. Layered, juicy and fruity with a spicy finish. Drink from 2024.

 
96 Punkte vom Falstaff für den Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Grand Cru 2019im Februar 2022 bewertet:

Dunkles Rubingranat, tiefer Kern, violette Reflexe, breiterer Wasserrand. Rauchig-kräuterwürzig unterlegte schwarze Waldbeeren, ein Hauch von Lakritze und Johannisbeeren, etwas Nougat und kandierte Orangenzesten, einladendes Bukett. Saftig, straff und komplex, Brombeerfrucht, tragende Tannine, mineralisch und lange anhaftend, schokoladiger Touch im Rückgeschmack, sicheres Zukunftspotenzial.

 
93+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Mangot Todeschini Distique 12 Grand Cru 2019William Kelley im April 2022:

The Mangot 2019 Todeschini Distique 12 is a special cuvée that celebrates the 12 years (and counting) that the Todeschini brothers have been working together at this estate and which blends 40% Cabernet Franc, 40% Merlot and 20% Cabernet Sauvignon to deliver a more structured, concentrated wine than the regular Mangot blend. Exhibiting aromas of dark berries, baking chocolate, violets and plums, it's medium to full-bodied, ample and lively, with a deep core of fruit that's framed by fine, powdery tannins. This shows plenty of potential.
 
37,95 EUR
50,60 EUR pro l
Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint Emilion
93
94
94
96
96 Punkte bei Jeb Dunnuck für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint Emilion Jeb Dunnuck im April 19.04.2022:
Ripe black fruit (there's some red fruit as well), tobacco leaf, damp earth, exotic flowers, and some chocolaty notes all emerge from the 2019 Clos De L'Oratoire, another beautiful wine from the Neipperg family and team. Rich, medium to full-bodied, and seamless on the palate, I love its mid-palate, it has gorgeous tannins, no hard edges, and a great finish. This is clearly a great vintage for this cuvée. Hide bottles for 4-5 years, and it's going to have 2-3 decades of longevity, and probably a gradual decline after that as well. It's beautiful.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionAntonio Galloni im Februar 2022:
Powerful and explosive in the glass, the 2019 Clos de l'Oratoire possesses tremendous depth and density from start to finish. Black cherry, chocolate, licorice, spice, menthol and lavender are all amplified in this potent, structured Saint-Émilion. Give it a few years to soften.
 
93 Punkte vom Wine Advocate für denWilliam kelley im April 2022:
Stephan von Neipperg's 2019 Clos de l'Oratoire has turned out very nicely in bottle, opening in the glass to reveal aromas of sweet wild berries, cherries, loamy soil and raw cocoa. Medium to full-bodied, ample and fleshy, it's broad and succulent, with lively acids, powdery tannins and a nicely defined finish. It's produced from holdings on sandy-clay soils in the northeast of Saint-Émilion.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionNeal Martin im Februar 2022:
The 2019 Clos de l’Oratoire is an absolute gem from Stéphan von Neipperg. The beautifully defined nose unfurls with each swirl of the glass, revealing blackberry, briar and touches of wild mint and heather, all precise and focused. The palate is medium-bodied, quite sapid and classic in style, offering fine structure, gentle grip on the finish, and touches of black pepper and clove on the aftertaste. This is excellent and well worth seeking out.
 
94 Sucklingpunkte für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionJames Suckling verköstigt den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint Emilion:
Aromas of blackberries, blackcurrants, plum leaves, violets and bitter chocolate. Medium-to full-bodied with firm, compact tannins. Very solid with a dense core of dark fruit. Chewy finish. Try in 2026.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion:
Shows steeped red and black currant fruit that mingles with tobacco, worn cedar and savory notes, with a streak of warm cast iron through the finish. Slightly rustic in feel but has character and range, with good energy throughout. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2035. 4,600 cases made, 400 cases imported.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Clos de L Oratoire 2019 Saint EmilionDer Chateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Attraktive schwarze Waldbeernote, Herzkirschen, Brombeerkonfit, feine Kräuterwürze, kandierte Orangenzesten. Saftig, feine Extraktsüße, elegant, frische Kirschen, reife Tannine, lebendig strukturiert, mineralisch-salzig im Abgang, gutes Entwicklungspotenzial.
 
35,50 EUR
47,33 EUR pro l

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Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux
94+
95
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95
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95 Suckling Punkte für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxJames Suckling über den Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux:
24 Jan, 2022 – This has subtle aromas of blackcurrants and blueberries with hints of just-picked violets, light vanilla, licorice and crushed stones. Forest-floor notes, too. Medium to full body, layers of firm tannins and a velvety mouth-feel. Delicious crushed berries on the palate. Compact with a firm finish. Better from 2026.
 
94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxWilliam Kelley im April 2022:
BEST EVER für den Wineadvocate
The 2019 Cantenac Brown is a brilliant wine from José Sanfins and his team. Unwinding in the glass with deep aromas of wild berries, licorice, loamy soil, burning embers and violets, it's medium to full-bodied, seamless and layered, with terrific concentration, beautifully refined tannins and a seamless, elegant profile. Given its quality, this remains somewhat under the radar and is well worth a special effort to seek out.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux:
The 2019 Cantenac Brown is flashy and opulent, while also conveying the slightly cooler nature of the year vis-à-vis the 2018. A big, heady Margaux, Cantenac Brown is endowed with tremendous pedigree and class. Expressive savory accents round out the potent brooding finish. The 2019 has a ton to offer. It's a fine effort by the team lead by José Sanfins. Tasted two times.
 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux:
José Sanfins has overseen a 2019 Cantenac Brown that will give immense pleasure in coming years. The bouquet has tightened up since I tasted the barrel sample (also at the château, in summer 2021): blackberry, raspberry and cedar are now accompanied by just a touch of peppermint. The palate is medium-bodied, taut and fresh, with sappy red fruit, fine acidity and a vibrant, harmonious finish. This Margaux brims with confidence and should give 30 to 40 years of drinking pleasure. The insiders' Margaux of choice.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Cantenac Brown 2019 Margaux:
This is lovely, toeing the line between racy and toasty, with a mix of lemon and gooseberry gelée notes against a backdrop of brioche and macadamia nut. Ends with a nice floral lift through the finish. Sauvignon Blanc and Sémillon. Drink now through 2022. 708 cases made.
 
95 Punkte vom Falstaff für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxDer Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Ein Hauch von Gewürzen und Edelholz, Brombeeren und frische Orangenzesten, florale Noten. Saftig, frisch und elegant, lebendig strukturiert, feine Tannine, angenehme Süße im Nachhall, ein Hauch von Nougat, harmonisch und gut anhaftend, ein facettenreicher Begleiter bei Tisch.
 
52,50 EUR
70,00 EUR pro l
Weingut Gerhard Klein Grauburgunder vom Löss 2023 trocken



Der Weingut Gerhard Klein Grauburgunder vom Löss 2023 ist ein Wein der Terroirlinie des Weinguts. Diese Linie spiegelt perfekt die Böden wieder, auf denen die Reben wachsen und ist die Steigerung der Gutsweine. Der Weingut Gerhard Klein Grauburgunder vom Löss 2022 wird aus Trauben gekeltert, die an bis zu 30 Jahre alten Rebstöcken wachsen und dementsprechend nur noch wenig Ertrag hervorbringen. Dafür aber viel Konzentration, Extrakt und Gehalt. Der Weingut Gerhard Klein Grauburgunder vom Löss 2023 zeigt eindrucksvole Fruchtintensität, gute Struktur, viel Saftigkeit und hat einen enorm langen Nachklang. Wir sagen: unglaublich viel Wein fürs Geld!



 
10,80 EUR
14,40 EUR pro l
1er Präsentekartonage Blau je Stück 2.50€




Unsere Kartonagen sind geeignet für den stilvollen Versand Ihres Weinpräsents. Von einer bis zu drei Flaschen können wir Ihnen diese mit Holzwolle ausgekleideten Kartonagen anbieten. um Ihr Weinpräsent sicher und ansprechend ans Ziel zu bringen.




 
2,50 EUR
2,50 EUR pro Stk
2er Präsentekartonage Blau je Stück 3.50€


Unsere Kartonagen sind geeignet für den stilvollen Versand Ihres Weinpräsents. Von einer bis zu drei Flaschen können wir Ihnen diese mit Holzwolle ausgekleideten Kartonagen anbieten. um Ihr Weinpräsent sicher und ansprechend ans Ziel zu bringen.

Geschenkkarton in strukturierter Leinenoptik, in der Farbe Blau, mit (hier nicht abgebildeter) dekorativer Gold- und Silberfolienprägung.

Abbildung weicht vom Original ab.


 
3,50 EUR
3,50 EUR pro Stk
3er Präsentekartonage Blau je Stück 4.00€


Unsere Kartonagen sind geeignet für den stilvollen Versand Ihres Weinpräsents. Von einer bis zu drei Flaschen können wir Ihnen diese mit Holzwolle ausgekleideten Kartonagen anbieten. um Ihr Weinpräsent sicher und ansprechend ans Ziel zu bringen.
Geschenkkarton in strukturierter Leinenoptik, in der Farbe Blau, mit (hier nicht abgebildeter) dekorativer Goldf- und Silberfolienolienprägung.

Abbildung weicht vom Original ab.


 
4,00 EUR
4,00 EUR pro Stk
3er Präsentekartonage Frohes Fest
Festlicher Geschenkkarton mit aufgedruckter Holzoptik, mit aufgedruckter Kordel und Weihnachtsmotiv Frohes Fest. Innenseite naturfarben, separate Einlage mit aufgedruckter Holzoptik. Eignet sich für die Weihnachtszeit als Geschenkverpackung für z.B. drei Flaschen Wein oder Sekt.

Unsere Kartonagen sind geeignet für den stilvollen Versand Ihres Weinpräsents. Von einer bis zu drei Flaschen können wir Ihnen diese mit Holzwolle ausgekleideten Kartonagen anbieten, um Ihr Weinpräsent sicher und ansprechend ans Ziel zu bringen.

Der Verkauf erfolgt nur in Kombionation mit Weinen aus unserem Sortiment in einem angemessenen Verhältnis.
Kein Soloverkauf des Artikels möglich!




 
4,50 EUR
4,50 EUR pro Stk
Champagne Jacquesson Cuvee 746 Extra Brut
92

92 Punkte vom Wine Advocate für denJohann Castaing November 2023:

Disgorged in November 2022 with two grams per liter dosage, the NV Extra-Brut Cuvée No. 746 is based on the 2018 vintage. The grapes were sourced from Avize and Oiry (32%) and Hauvillers (68%). Showing nicely, it offers up a delicate, ripe bouquet with aromas of baked bread, ripe orchard fruits, almonds, dried flowers and smoke. Medium to full-bodied, it’s fleshy with an enveloping core of fruit, a pinpoint mousse and a delicate, perfumed, ripe orchard fruit-inflected finish.


 
Der 746er:

2018. Ernte aus Ay, Dizy und Hautvillers (55%), Avize und Oiry (45%). Der Winter und der Frühling waren extrem feucht, anfangs mild, aber die Temperaturen fielen Anfang Februar und blieben niedrig mit einigen schweren Frösten Ende April. Das Ende des Frühlings war sonnig, aber kühl, gefolgt von einem sehr heißen und sehr trockenen Sommer. Die Ernte begann am 19. September und endete am 6. Oktober, wobei eine mehrtägige Pause eingelegt wurde, um einigen spät reifenden Parzellen Rechnung zu tragen. Das Ergebnis der Arbeit war eine Ernte gesunder, reifer Trauben, wobei die Pinot Noirs besonders hervorzuheben sind, die sehr erfolgreich waren. Reserveweine aus früheren 700er Cuvées vervollständigen den Verschnitt.

Die 700-Serie:

Bei der 700-Serie des Hauses war der Gedanke das Beste was der Jahrgang hergab in die Flasche zu bekommen. statt jedes Jahr ein ähnlichen Champagner (Standardcuvée) zu vinifizieren. Jede Zahl entspricht einem Jahrgang. damit immer nachvollziehbar ist. aus welchem Jahrgang der Hauptbestandteil der Cuvée stammt. Die Cuvée 738 bezieht sich auf den Jahrgang 2010. 737 auf den Jahrgang 2009. etc. Jede Zahl wird von einem kleinen Anteil älterer Jahrgänge abgerundet.

Zur Geschichte des Familienunternehmens Jacquesson Champagner

1988 haben die Brüder Jean-Hervé und Laurent Chiquet die Leitung des Champagnerhauses Jacquesson übernommen. Das Haus bearbeitet heute ca. 36 Hektar Land. wovon 28 ha eigene Weinberge sind und 8 ha von Nachbarn und Freunden gepachtet worden. Sie besitzen ausschließlich Grand Cru (Aÿ. Avize. Oiry) und 1er Cru Lagen (Dizy. Hautvillers. Mareuil-sur-Aÿ). die im La Vallée de la Marne und Côte des Blancs liegen. Sie haben den Anbau der Trauben und die Vinifizierung komplett auf traditionelle Weise umgestellt. Ihr Ziel war es. das einzigartige Terroir aus der Champagne wieder zugeben. Das haben sie durch völligen Respekt zur Natur. durch voll ausgereiftes Lesegut. separate Vinifizierung jeder einzelnen Parzelle. die spontane Gärung im Fuder (großen Holzfässern) und die lange Lagerung der Champagner auf der Hefe. erreicht. Das Champagnerhaus Jacquesson wurde 1798 von Memmie Jacquesson in Chalon-en-Champagne gegründet. Sein Sohn Adolphe übernahm die Leitung. Er galt als sehr innovativ. forschte und entwickelte Methoden der Weinbereitung und der Weinbergsarbeit. unter anderem mit Dr. Jules Guyot. Einer seiner Erfindungen ist die Agraffe. die er sich 1844 patentieren ließ. Es arbeitete und lernte auch der Mainzer Winzersohns Johann-Joseph Krug (1800-1866) in dieser Zeit bei Jacquesson (1834) bis er 1843 schließlich. in Reims. sein eigenes Unternehmen gründete. Beide Söhne von Adolphe starben sehr jung. so dass die Arbeit des Vaters nicht erfolgreich weiter geführt werden konnte (1875). Was zu einem langsamen Zerfall des Hauses führte. 1925 brachte der Courtier Léon de Tassigny neuen Schwung in das Champagnerhaus. Durch seine sehr guten Beziehungen zu Weinbauern und Weinbergsbesitzern konnte er 11 Hektar Weinberge in den Grand Cru Lagen von Avize und Oiry erwerben. Seine Großneffen Christian. Olivier und Hervé de Tassigny haben den Besitz übernommen und das Haus weiter nach vorne geführt. in dem sie die traditionelle Weinbauphilosophie des Hauses fortführten. 1974 kaufte die Familie Chiquet das Champagnerhaus und richtete den Hauptsitz in Dizy ein. In der geographischen Mitte ihrer Weinberge. um sehr kurze Wege zur Kelter zu haben. Diese Entscheidung trägt heute mit zu dieser hohen Qualität bei. Da sie jede Parzelle einzeln vinifizieren. entdeckten sie die unterschiedlichen. aber doch einzigartigen Charaktere einiger Lagen: „Corne Bautray“ und „Les Terres Rouges“ in Dizy. „Champ Caïn“ in Avize und „Vauzelle Terme“ in Aÿ. Ab den Jahrgang 2002 werden nur noch diesen Einzellagen als Millésime (Jahrgangschampagner) vinifiziert.
 
69,95 EUR
93,27 EUR pro l
Champagne Jacquesson Cuvee 741 Degorgement Tardif extra Brut
92+

92+ Punkte vom Wine Advocate für den Champagne Jacquesson Cuvee 741 DT Extra BrutJohann Castaing 16.11.2023:

Based on the 2013 vintage, disgorged in April 2022 without dosage and matured 94 months on the lees under cork, the NV Extra-Brut Cuvée No. 741 Dégorgement Tardif reveals a complex, spicy bouquet with aromas of lemon oil, dried flowers, honey, pastry, ripe orchard fruit and smoke. It’s medium to full-bodied, enveloping and fleshy, with a delicate, crystalline texture and a tension-filled, ethereal quality along with high acidity, a sign of a cool-weather vintage. Although already thoroughly enjoyable, it should age well over the next five to eight years.
 
Die 700-Serie:

Bei der 700-Serie des Hauses war der Gedanke das Beste was der Jahrgang hergab in die Flasche zu bekommen. statt jedes Jahr ein ähnlichen Champagner (Standardcuvée) zu vinifizieren. Jede Zahl entspricht einem Jahrgang. damit immer nachvollziehbar ist. aus welchem Jahrgang der Hauptbestandteil der Cuvée stammt. Die Cuvée 738 bezieht sich auf den Jahrgang 2010. 737 auf den Jahrgang 2009. etc. Jede Zahl wird von einem kleinen Anteil älterer Jahrgänge abgerundet.

Zur Geschichte des Familienunternehmens Jacquesson Champagner

1988 haben die Brüder Jean-Hervé und Laurent Chiquet die Leitung des Champagnerhauses Jacquesson übernommen. Das Haus bearbeitet heute ca. 36 Hektar Land. wovon 28 ha eigene Weinberge sind und 8 ha von Nachbarn und Freunden gepachtet worden. Sie besitzen ausschließlich Grand Cru (Aÿ. Avize. Oiry) und 1er Cru Lagen (Dizy. Hautvillers. Mareuil-sur-Aÿ). die im La Vallée de la Marne und Côte des Blancs liegen. Sie haben den Anbau der Trauben und die Vinifizierung komplett auf traditionelle Weise umgestellt. Ihr Ziel war es. das einzigartige Terroir aus der Champagne wieder zugeben. Das haben sie durch völligen Respekt zur Natur. durch voll ausgereiftes Lesegut. separate Vinifizierung jeder einzelnen Parzelle. die spontane Gärung im Fuder (großen Holzfässern) und die lange Lagerung der Champagner auf der Hefe. erreicht. Das Champagnerhaus Jacquesson wurde 1798 von Memmie Jacquesson in Chalon-en-Champagne gegründet. Sein Sohn Adolphe übernahm die Leitung. Er galt als sehr innovativ. forschte und entwickelte Methoden der Weinbereitung und der Weinbergsarbeit. unter anderem mit Dr. Jules Guyot. Einer seiner Erfindungen ist die Agraffe. die er sich 1844 patentieren ließ. Es arbeitete und lernte auch der Mainzer Winzersohns Johann-Joseph Krug (1800-1866) in dieser Zeit bei Jacquesson (1834) bis er 1843 schließlich. in Reims. sein eigenes Unternehmen gründete. Beide Söhne von Adolphe starben sehr jung. so dass die Arbeit des Vaters nicht erfolgreich weiter geführt werden konnte (1875). Was zu einem langsamen Zerfall des Hauses führte. 1925 brachte der Courtier Léon de Tassigny neuen Schwung in das Champagnerhaus. Durch seine sehr guten Beziehungen zu Weinbauern und Weinbergsbesitzern konnte er 11 Hektar Weinberge in den Grand Cru Lagen von Avize und Oiry erwerben. Seine Großneffen Christian. Olivier und Hervé de Tassigny haben den Besitz übernommen und das Haus weiter nach vorne geführt. in dem sie die traditionelle Weinbauphilosophie des Hauses fortführten. 1974 kaufte die Familie Chiquet das Champagnerhaus und richtete den Hauptsitz in Dizy ein. In der geographischen Mitte ihrer Weinberge. um sehr kurze Wege zur Kelter zu haben. Diese Entscheidung trägt heute mit zu dieser hohen Qualität bei. Da sie jede Parzelle einzeln vinifizieren. entdeckten sie die unterschiedlichen. aber doch einzigartigen Charaktere einiger Lagen: „Corne Bautray“ und „Les Terres Rouges“ in Dizy. „Champ Caïn“ in Avize und „Vauzelle Terme“ in Aÿ. Ab den Jahrgang 2002 werden nur noch diesen Einzellagen als Millésime (Jahrgangschampagner) vinifiziert.
118,00 EUR
157,33 EUR pro l