Chateau Pontet Canet 2020 Pauillac
Chateau Pontet Canet 2020 Pauillac

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Chateau Pontet Canet 2020 Pauillac

Art.Nr.:
2020007698
SUB-Auslieferung in Folgejahren SUB-Auslieferung in Folgejahren 
Verkauf / Lieferung:
Auslieferung ab März 2023 bis September / Oktober 2023
Inhalt in Liter:
0,75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Pauillac
Rebsorte(n):
60 Cabernet Sauvignon | 32 Merlot | 4 Cabernet Franc | 4 Petit Verdot
Parker Punkte:
96-98+
James Suckling:
98-99
Bodenformation:
Garonne Kies
Qualitätsstufe:
5eme Grand Cru Classe | Pauillac AOC
Ausbau::
Zu 50% im neuen Barrique | 35% in der Amphore | 15% in einjährigen Fässern
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
15 – 20 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja, karaffieren – 2-3 Std, vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Super Second
Alkoholgehalt in Vol.%:
steht noch nicht fest
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Chateau Pontet-Canet 33250 Pauillac France | FR-BIO-01
Nicht käuflich

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Chateau Giscours 2020 Margaux
92-94+
96-97
93-95
93-95
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
92-94+ Punkte vom Wine Advocate für denChateau Giscours 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Giscours 2020 Margaux :

A blend of 50% Cabernet Sauvignon and 50% Merlot, the 2020 Giscours reveals a deep garnet-purple color and compelling notes of crushed redcurrants, plum preserves and Morello cherries, leading to hints of lavender, wild sage, damp soil and black truffles with a touch of licorice. The medium-bodied palate bursts with vibrant red and black fruits and lots of savory accents, supported by soft, very well managed tannins and plenty of freshness, finishing on a lingering fragrant earth note.

 
96-97 Suckling-Punkte für den Chateau Giscours 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Giscours 2020 Margaux Folgendes:

Aromas of crushed berries, dried flowers and spices with undertones of ink and iron. Full-bodied with wonderful, fine tannins that are totally embedded in the structure. Endless length and such refinement. Rather ethereal. Another winner from Giscours.

 
93-95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Giscours 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Giscours:

The 2020 Giscours was picked from September 21 to October 2. The huge difference in quality between the Grand Vin and Deuxième Vin is apparent on the nose of crystal-clear black fruit intermixed with raspberry, crushed stone and light crushed violet aromas. The palate is medium-bodied with fine-grained tannins, taut and crisp, and quite tensile, leading to a classically styled, sapid finish. This is a classy Giscours with plenty of breeding.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 93-95 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Attraktive dunkle Herzkirschen, ein Hauch von roten Waldbeeren unterlegt, etwas Nougat, tabakige Würze. Saftig, frisch und elegant, ein Hauch von Pflaumen und Fei- gen, reife Tannine, angenehmer Nougatnachhall, mineralischer Abgang, sehr gutes Zukunftspotenzial.
 
Nicht käuflich
La Chapelle de la Mission Haut Brion 2020 Pessac Leognan
92-94
93-94
92-94
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
92-94 Punkte vom Wine Advocate für denChateau La Mission Haut Brion 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum La Chapelle de la Mission Haut Brion 2020 Pessac Leognan :

A blend of 44.7% Merlot and 55.3% Cabernet Sauvignon, the 2020 La Chapelle de la Mission Haut-Brion has an alcohol of 14.3%. It rolls effortlessly out of the glass with seducing notes of warm black plums, black cherry compote and blackberry pie, plus suggestions of lavender, crushed rocks and underbrush with a hint of sassafras. The medium-bodied palate is delicately played and refreshing, offering lots of soft-spoken black fruit and earthy layers with a soft texture and seamless acidity, finishing with a spicy kick.

 
93-94 Suckling-Punkte für den Chateau La Mission Haut Brion 2020
James Suckling schreibt zum La Chapelle de la Mission Haut Brion 2020 Pessac Leognan Folgendes:

Blackberries, some crushed stones and iodine with a sandalwood undertone. It’s full and racy with firm tannins.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 92-94 Punkten bewertet

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feine Edelholzwürze, ein Hauch von Lakritze, schwarze Beerenfrucht, Nuancen von Limetten und Zedern- holz. Saftig, reife Herzkirschen, zartes Cassis, frisch strukturiert, gut eingebundene Tannine, rotbeerig, mineralischer Nachhall, lebendige Stilistik.
 
Nicht käuflich
Clos L Eglise 2020 Pomerol
93-95
96-97
93-95
94-96
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
Die Bordeaux Subskription 2020 - Primeurs 2020

95-97 Punkte Jeb Dunnuck:

Based on 80% Merlot and 20% Cabernet Franc raised in 70% new French oak, the 2020 Château Clos L'Eglise is a beauty that’s going to match the magical 2009 and 2016. Dense purple-hued, with stunning notes of black cherries, cassis, graphite, licorice, and crushed stone, it hits the palate with full-bodied richness, classic Pomerol elegance and purity, and a great finish. This is a magical, concentrated, blockbuster of a wine that somehow stays and delicate and ethereal as they come. Don't miss it!

 
93-95 Punkte vom Wine Advocate für denClos L Eglise 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Clos L Eglise 2020 Pomerol :

Very deep purple-black colored, the 2020 Clos l'Eglise leaps from the glass with vivacious notes of crushed black cherries, redcurrant jelly and ripe, juicy blackberries, leading to an undercurrent of camphor, graphite and cedar chest, plus a touch of crushed rocks. The medium to full-bodied palate is bursting with ripe black fruits, supported by rounded, approachable tannins and seamless freshness, finishing on a persistent mineral note.

 
96-97 Suckling-Punkte für den Clos L Eglise 2020
James Suckling schreibt zum Clos L Eglise 2020 Pomerol Folgendes:

A Pomerol with gorgeous crushed-berry, walnut, hazelnut and chocolate character, as well as a full body with ultra fine tannins that frame the wine beautifully. Extremely long finish. Three super wines in a row since 2018.

 
95-97 Punkte vom Vinous-Team für den
Das meint Antonio Galloni zum Clos L Eglise:

The 2020 Clos L'Eglise is outrageously vivid and hauntingly beautiful. Inky red fruit, wild flowers, mint and rose petal come alive in the glass, all framed by powerful yet well-balanced tannins. Although the 2020 is a young, structured wine, its balance is absolutely impeccable. I can't wait to taste it from bottle. It is a super showing from Hélène Garcin and Patrice Lévêque.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 94-96 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reife Pflaumen, schwarze Kirschen, ein Hauch von Nougat und Orangenzesten, zarte Gewürznuancen. Saftig, kraftvoll, elegant, dunkle Frucht, Pflaumen, schokoladiger Touch, präsente Tannine, dezente Süße im Abgang, salzig-mineralischer Nachhall, sicheres Reifepotenzial.
 
Nicht käuflich
Chateau Montrose 2020
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
Decanter Magazine Janes Anson: 98 Punkte:

A serious wall of blueberry and blackberry compote, and a ton of savoury Cabernet sinew and freshness. This is a great Montrose, inky, broad-shouldered and structured. It needs time to aerate and open in the glass, then you see the precision, the heft, the chiselling of the fruits with a ton of graphite, cigar box and campfire smoke - huge persistency. This will need a long time and will reward patience. One of the few where a 1986, 2016 and 2010 comparison makes sense. A yield around 30hl/ha. 1% Petit Verdot, 3.86pH, IPT 80. 45% of the overall production.

 
Falstaff : 95-97 / 100

Im Duft Lakritze und Veilchen, einiges Neuholz, dazu intensive florale Noten und würzig-mineralische Aromen. Im Mund mit körniger Dichte, abgeklärt trocken, der- zeit sehr verschlossen und in sich gekehrt, aber erkennbarerweise ein ganz klas- sischer Montrose ohne Umschweife und unnötigen Ballast. Trotz der virilen Tannine trocknet der Wein nicht. Kultivierte Säure, ausgezeichnete taktile Mineralität.
 
Nicht käuflich
Chateau Beausejour Heritiers Duffau-Lagarrosse 2020 Saint Emilion Premiere Grand Cru
95-97
96-98
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
95-97 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2020 Saint Emilion :

Deep purple-black in color, the 2020 Beausejour (Duffau Lagarrosse) charges out of the glass with bold notions of plum preserves, wild blueberries and boysenberries, plus hints of dark chocolate, molten licorice, lavender and fennel seed, with a waft of Sichuan pepper. The medium to full-bodied palate delivers bags of juicy black and blue fruits with a soft texture and seamless freshness, finishing long and with beautiful purity.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 96-98 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zarte Edelholznuancen, ein Hauch von Zedern, etwas Lakritze, schwarze Beerenfrucht, ein Hauch von Wacholder und Graphit. Komplex, engmaschig, frische Brombeerfrucht, reife, seidige Tannine, mineralisch und lange anhaften, wirkt frisch strukturiert und leichtfüssig im Abgang, salzig im Finish, sicheres Reifepotenzial.

 
Nicht käuflich
Chateau Fonplegade 2020 Saint Emilion
93-95
93-94
91-93
91-93
 BIO 
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
93-95 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Fonplegade 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Fonplegade 2020 Saint Emilion Grand Cru :

Deep purple-black colored, the 2020 Fonplegade offers up notes of chocolate-covered cherries, mulberries and blackberry preserves, followed by hints of smoked meats, cinnamon toast and potpourri. The medium to full-bodied palate bursts with juicy black fruits, supported by velvety tannins and well-balanced acidity, finishing long and fragrant.

 
93-94 Suckling-Punkte für den Chateau Fonplegade 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Fonplegade 2020 Saint Emilion Grand Cru Folgendes:

A solid red with blackberry, blackcurrant and spice character. Medium body, firm and silky tannins and a flavorful finish. Nice depth of fruit and focus.

 
91-93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Fonplegade 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Fonplegade:

The 2020 Fonplégade has an intriguing bouquet that oddly made me think of Burgundy! Plush red berry fruit, vanilla, blueberry jam and touches of sous-bois burst from the glass, hints of blood orange and marmalade lingering in the background. The palate is medium-bodied with supple tannins, quite effervescent thanks to the keen line of acidity, and a little zesty toward the finish. This brims with nascent vigor and should drink well once in bottle, perhaps one that might offer much in its youth.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 91-93 Punkten bewertet

Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, breiterer Ockerrand. Deutliche Kräuternote, ein floraler Hauch von Fresien, dunkle Beeren, reife Pflaumen, miner- alischer Touch. Mittlere Komplexität, frische Kirschen, eingebundene Tannine, feine Fruchtsüße im Abgang, ein vielseitiger, frischer Speisenbegleiter.
 
Nicht käuflich
Chateau Pavie Macquin 2020 Saint Emilion
96-98
95-96
91-93
95-97
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
96-98 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Pavie Macquin 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Pavie Macquin 2020 Saint Emilion :

The 2020 Pavie Macquin has an opaque purple-black color, exploding from the glass with an intoxicating perfume of violets, Ceylon tea, forest floor and eucalyptus over a core of blackberry preserves, Morello cherries and stewed plum, plus wafts of crushed rocks and unsmoked cigars. The medium to full-bodied palate shimmers with energetic red and black fruit layers and loads of floral and earthy sparks, framed by exquisitely ripe, finely grained tannins and amazing tension, finishing with a long-lingering perfume of black fruits. A real head-turner!

 
95-96 Suckling-Punkte für den Chateau Pavie Macquin 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Pavie Macquin 2020 Saint Emilion Folgendes:

Sweet-berry and orange-peel aromas with hints of stone and oak on the nose. Medium-bodied with firm tannins and a fine-grained finish. Restrained plushness to this. Reserved.

 
95-98 Punkte vom Vinous-Team für den
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Pavie Macquin:

The 2020 Pavie Macquin is one of the most exotic Saint-Émilions of the year. Inky red fruit, lavender, rose petal, mint, plum and kirsch all open in the glass. Succulent and racy to the core, the 2020 possesses mind-blowing intensity yet remains fresh, vibrant and full of energy. It is one of the most alluring and complete recent vintages I can remember tasting. In a word: dazzling. #

 
Vom Falstaff-Magazin mit 95-97 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. At- traktives Bukett nach Sanddorn, Lakritze und Vanille, feine Edelholznuancen unter- legt, ein Hauch von reifen Erdbeeren, kandierte Orangenzesten. Komplex, saftig, rote Kirschenfrucht, finessenreicher Säurebogen, reife, integrierte Tannine, lang anhaf- tend, feinfruchtiger Nachhall, saliner Touch im Rückgeschmack.
 
Nicht käuflich
Chateau Le Petit Haut Lafitte rouge 2020
91-93
93-94
 
 
91-93 Punkte vom Wine Advocate für den Composed of 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot, aging in 30% new barriques, the 2020 Le Petit Haut Lafitte has a deep garnet-purple color, rolling out of the glass with alluring scents of blackberry preserves, Black Forest cake and warm cassis, plus wafts of red roses and cinnamon toast with a hint of dried mint. The medium to full-bodied palate delivers plush tannins and soft acidity to support the generous, juicy black fruits, finishing on a lingering minty note.

 
93-94 Sucklingpunkte für den
This is a tight, more tannic Petit with a medium to full body and linear, racy phenolics. Blackberries, blueberries and some pine needles and stones. 60% cabernet sauvignon and 40% merlot.


 
91-93 Punkte Falstaff:

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reife schwarze Kirschen, ein Hauch von Lakritze, zarter Edelholztouch, Nuancen von Kar- damom. Saftig, elegant, dunkle Waldbeeren, integrierte Tannine, gute Würze, miner- alisch, schokoladiger Anklang, bleibt gut haften.
 
31,90 EUR
42,53 EUR pro l
Chateau Phelan Segur 2020 Saint Estephe
90-92+
95-96
93-95
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
Die Bordeaux Subskription 2020 - Primeurs 2020

CB Weinhandel eigene Verkostungsnotiz

Wow, was für eine tolle Nase. Das ist komplex und tief. Da reiht sich eine dunkle Beere neben der anderen ganz klar auf, dann kommt etwas Mokka, auch hier dünn aufgeschnittenes rohes Fleisch, dann kommt wieder eine Ladung Cassis, gepaart mit Edelbitterschoki und das war nur die Nase! Im Mund setzt sich das Spektakel fort, das ist genau so komplex im Mund wie es die Nase versprochen hat. Das schmeckt und riecht schon so erwachsen. Balance und Frische werden hier nur der Vollständigkeit halber genannt. Das könnte der beste Phelan Segur ever werden. 95-97 Punkte

 
90-92+ Punkte vom Wine Advocate für denChateau Phelan Segur 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Phelan Segur 2020 Saint Estephe :

Displaying a medium to deep purple-black color, the 2020 Phélan Ségur offers up intense notions of crushed red and black currants, black raspberries and fresh mulberries, plus suggestions of charcuterie, pencil shavings and cinnamon toast. The medium-bodied palate is elegantly styled and refreshing, delivering a firm, grainy texture to support the crunchy red and black fruits, finishing with a peppery kick.

 
95-96 Suckling-Punkte für den Chateau Phelan Segur 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Phelan Segur 2020 Saint Estephe Folgendes:

Bright and perfumed with some chocolate, berry, sandalwood and cedar. Very elegant and fine, medium to full-bodied palate with very integrated tannins and refined, polished texture. The tannins melt into the wine. Long finish with serious structure. Vivid and refined. Class here. Very Bordeaux.

 
93-95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Phelan Segur 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Phelan Segur:

The 2020 Phélan Ségur has a very intense and almost Pauillac-like nose of blackberry, pencil box and cedar aromas, complex and mineral-driven. The palate is medium-bodied with firm tannins and plenty of black fruit laced with cedar and tobacco, quite sturdy and conveying more substance than recent vintages. This impressive Saint-Estèphe has great potential and might well represent the appellation's best value for money.
 
Nicht käuflich