Chateau Fonplegade 2018 Saint Emilion Subskription
Chateau Fonplegade 2018 Saint Emilion Grand Cru  BIO 

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 BIO 

Chateau Fonplegade 2018 Saint Emilion Grand Cru

Art.Nr.:
20180101149
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Saint Emilion Grand Cru
Rebsorte(n):
90% Merlot | 10% Cabernet Franc
Parker Punkte:
93-95
James Suckling:
95
Winespectator:
93-96
Vinous:
92-95
Bodenformation:
Kalkstein mit einer Lehmauflage
Qualitätsstufe:
Grand Cru Classe | Saint Emilion AOC
Ausbau::
16-18 Monate zu 50% im neuen Barrique gereift. sowie zu 10% im Zement-Ei und zu 10% in der Amphore
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
12 – 15 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 2-3 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Ein aufstrebender Stern | Best Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.50
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Chateau Fonplegade 1 Fonplegade 33330 Saint-Emilion | FR-BIO-01
49,90 EUR
66,53 EUR pro l

66,53 EUR pro l

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Chateau Cote de Baleau 2018 Saint Emilion Subskription
88-90
92-93
89-92
 
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92-93 Sucklingpunkte für den Chateau Cote de Baleau 2018 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Cote de Baleau 2018 Saint Emilion wie folgt:

A silky and refined young St.-Emilion with crushed blueberries and blackberries, as well as some black-olive flavors, following through to firm tannins and freshness at the finish.

 
88-90 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Cote de Baleau 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Cote de Baleau 2018 Saint Emilion wie folgt:

The deep garnet-purple colored 2018 Cote de Baleau offers up notions of raisin cake, prunes and Chinese five spice with touches of tobacco and fallen leaves. Rich, full-bodied and very spicy in the dried berry-laced mouth, it has a chewy texture and lively lift on the finish.

 
89-92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Cote de Baleau 2018 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Cote de Baleau 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Cote de Baleau is a very pretty, understated wine built on precision and nuance. Sweet floral and spice notes add character to a nuanced, pleasant Saint-emilion that will drink well pretty much on release. This is very nicely done. The purity of the flavors is striking. Tasted two times.

 
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22,90 EUR
30,53 EUR pro l
Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand Cru
94
95
93-96
94 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand CruDen Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand Cru beschreibt William Kelley wie folgt:
Composed of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc, the 2018 Poesia has a medium to deep garnet-purple color, exploding from the glass with bombastic notes of chocolate-covered cherries, mulberries and blueberry pie, plus hints of pencil shavings, kirsch, garrigue and Chinese five spice. The medium to full-bodied palate is beautifully balanced, featuring bags of bright, perfumed black fruit and cheery red berry sparks, supported by plush tannins, finishing long and mineral laced.
 
95 Sucklingpunkte für den Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand CruDen Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand Cru beschreibt James Suckling wie folgt:
Very pretty blue fruit and black cherries, as well as chalk and stone. Medium to full body with fine, polished tannins and a long finish. Compact, fine texture. Drink in 2025 and onwards.
 
93-96 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand CruJames Mothels bewertet den Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand Cru wie folgt:
Vibrant. featuring racy raspberry and cassis notes. flecked with violet and mineral accents. Long and very pure. Don't sleep on this one.
 
Das Weingut gehört mit zum Portfolio um Helen Garcia. auf Chateau Poesia sind die Reben im Schnitt 35 Jahre alt und stehen auf dem Kalksteinplateau von Saint Emilion. DIe Cuvee besteht in der Regel zu 70 Prozent Merlot und 30 Prozent Cabernet Franc. Gerade der Cabernet Franc ist im Jahrgang 2018 der Schlüssel zum grandiosen Erfolg. Der Ausbau erfolgt zu 80 Prozent im neuen Holz. EIne kleine Produktion von 15.000 Flaschenentspricht in etwa dem jahrlichen Durchnitt. Die Rebfläche von Chateau Poesia erstreckt sich über etwa 10 Hektar Saint Emilion Grand Cru Classe Weinberge. Das Schwesterweingut Barde Haut st wie erwähnt unter der selben Leitung (Helen Garcia).

 
36,50 EUR
48,67 EUR pro l
Chateau Pindefleurs 2018 Saint Emilion
89-91
91-92
90-93
92-94
Den Chateau Fonplegade 2018 Saint Emilion Grand Cru verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau Pindefleurs 2018 Saint Emilion wie folgt:
93+ Punkte
Cuvee: 90 Merlot 10 Cabernet Franc Dichter kompakter Kern, schöne Dichte aufzeigend. Die Nase ist klar fruchtbetont, mit schöner Röstaromatik, nicht überladen, etwas Schokolade und Vanille ist wahrzunehmen. Im Mund sehr harmonisch, tolle Reife, weiches poliertes Tannin, mit toller Süsse im Mund. Er bleibt sehr lang am Gaumen zurück, delikat!

Chateau Pindefleurs 2018 Saint Emilion mit 92-94 Punkte von SucklingJeb Dunnuck
Sweet crème de cassis, black raspberries, kirsch, and spicy oak emerge from the 2018 Château Pindefleurs, which is 90% Merlot and 10% Cabernet Franc from more gravelly clay soils. Elegant, medium to full-bodied, and seamless, it hits the palate with a light, graceful texture, no sensation of weight or heaviness, and sweet tannins. It’s another finesse-driven, beautiful Saint-Émilion that’s going to represent a smoking value.
 
22,50 EUR
30,00 EUR pro l
Chateau Barde Haut 2018 Saint Emilion Subskription
92-94
95-96
91-94
92-95
 
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95-96 Sucklingpunkte für den Chateau Barde Haut 2018 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Barde Haut 2018 Saint Emilion wie folgt:

Gorgeous purity of fruit in this wine with depth and beauty. Full-bodied. It really grows on the palate with a hyper fine tannin texture.

 
91-94 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Barde Haut 2018 Saint EmilionJames Mothels bewertet den Chateau Barde Haut 2018 Saint Emilion wie folgt:

Very juicy, with lots of blackberry and black currant compote flavors. The ample toast has yet to be fully soaked up, with notes of licorice root and singed apple wood jutting out. A bit chewy on the finish. Slightly unbridled today, but if this rounds into form it will be a real winner.

 
92-94 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Barde Haut 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Barde Haut 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Barde-Haut is a final blend composed of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc. Deep garnet-purple in color, it sashays sensuously out of the glass with effortless baked blackberries, preserved plums and blueberry pie notes plus hints of incense, powdered cinnamon, cigar box and star anise. Full-bodied and packed with spicy black and blue fruits, it is beautifully textured with firm, velvety tannins and just enough background freshness, finishing very long and seductive.

 
92-95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Barde Haut 2018 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Barde Haut 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Barde-Haut is a rich, heady wine. Crème de cassis, blackberry jam, chocolate, leather and spice race out of the glass in this flamboyant, exotically ripe Saint-emilion. There is no shortage of stuffing, but the wine needs time to come together. Specifically, the new oak needs to integrate more fully, but this is a barrel sample, and it is not uncommon to see wines at this stage showing this way. The more exotic side of the vintage is very much on display. The harvest ranged from September 29 to October 12. which is relatively drawn out by the estate's standards.

 
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34,90 EUR
46,53 EUR pro l
Chateau Franc Mayne 2018 Saint Emilion
91-93+
89-92
 
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91-93+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Grand Mayne 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Grand Mayne 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Grand Mayne is deep garnet-purple colored and gives up a nose of baked blackberries, prunes and raisin cake with touches of dusty soil, sauteed herbs and fungi. Full and concentrated, with a firm, chewy texture, it delivers a spicy finish.

 
89-92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Grand Mayne 2018 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Grand Mayne 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Grand Mayne is creamy, resonant and beautifully layered. Black cherry, chocolate, sweet spice, licorice and new leather build in a deep, sumptuous Saint-emilion loaded with character. This is very nicely done.

 
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43,50 EUR
58,00 EUR pro l

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Chateau Puygueraud 2018 Cotes de Bordeaux
90-92
92-93
90-93
88-90
Den  verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de Bordeaux wie folgt:
Cuvee: 85 Merlot / 12 Cabernet Franc / 3 Malbec Erntezeitpunkt: zwischen 24. September und 09. Oktober Der Wein ist von mittlerer Konzentration. Die Nase ist sehr schön fruchtig und klar. der Gaumen saftig. frisch. mit schöner Fruchtintensität. Der Wein besitzt bereits jetzt eine sehr schöne Blance und Trinkigkeit. 89-91 Punkte.
 
92-93 Sucklingpunkte für den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de BordeauxJames Suckling bewertet den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de Bordeaux wie folgt:
A beautiful Puygueraud with blackberries. black olives and hints of salt. Medium to full body and firm tannins at the end. Shows tension and beauty.
 
90-93 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de BordeauxJames Mothels bewertet den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de Bordeaux wie folgt:
Dark plum and boysenberry fruit flavors are inlaid liberally with a smoky tobacco leaf note in this red. A tug of dark earth at the end gives this a little gutsy feel too.
 
90-92 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de BordeauxLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de Bordeaux wie folgt:
Deep garnet-purple colored. the 2018 Puygueraud features scents of warm blueberries. plum preserves and kirsch with touches of chocolate box and yeast extract. Full-bodied with a firm frame of ripe. grainy tannins. it has loads of freshness lifting the densely packed layers of black fruit and finishes with great length.
 
88-90 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de BordeauxAntonio Galloni bewertet den Chateau Puygueraud 2018 Cotes de Bordeaux wie folgt:
The 2018 Puygueraud packs a serious punch. Bold. super-ripe and explosive. the 2018 possesses striking depth at this level. Blackberry jam. chocolate. grilled herbs and spice are all generous in this rich Côtes de Francs. It will be interesting to see how the 2018 develops during elevage. Today. it is quite promising and complex. especially within its peer group. Even with gentler hand in vinification. the 2018 is a powerful wine that very much shows the richness of the year. The blend is 85% Merlot. 12% Cabernet Franc and 3% Malbec. Tasted three times.
 
Nicht käuflich
Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint Emilion Subskription
94+
96
96-99
96
96+
96 Sucklingpunkte für den Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint Emilion wie folgt:
Lots of leaf, mushroom, bark and plum aromas and flavors. It’s medium-to full-bodied with juicy fruit and firm, fine tannins. Tight at the finish. The quality and the polish of the tannins are exceptional. So integrated. Needs three or four years to open. Try after 2024
 
96-99 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint EmilionJames Mothels bewertet den Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint Emilion wie folgt:
Juicy and forward in feel. with fresh plum. blackberry and anise notes. Dense. but still silky and refined in feel. revealing a long mineral echo through the finish. This is so pure. it seems almost too easy to drink already. just as you realize how ridiculously long it is.
 
95-97 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint Emilion wie folgt:
The 2018 Beau-Sejour Becot is composed of 80% Merlot. 15% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon. The Merlot was harvested on September 12-25. and the Cabernet varieties were harvested on October 4. 5 and 10. Yields were 46 hectoliters per hectare. and it is anticipated that the wine will age for 16 months. Sixty-five percent of the wine will be matured in new barriques. while 35% will be aged in vats. amphorae and large oak casks of 20-hectoliter capacity. Deep garnet-purple colored. it leaps from the glass with bold. expressive notions of stewed plums. blackberry pie and Black Forest cake with nuances of menthol. mocha. molten licorice and wild sage plus a waft of lavender. Full-bodied. the palate is laden with latent energy. offering slow-releasing glimpses at dark. seductive berry preserves layers and vibrant earthy accents. framed by firm. grainy tannins and seamless freshness. finishing long and mineral laced.
 
96 Punkte bei Jeb Dunnuck Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint EmilionJeb Dunnuck im März 2021:
This estate makes an incredibly classic, elegant Saint-Emilion. The 2018 Château Beau-Séjour Bécot is based on 80% Merlot, 15% Cabernet Franc, and the rest Cabernet Sauvignon that was brought up in 65% new French oak. Coming from a beautiful terroir on the upper plateau, it reveals a deep purple/ruby color as well as perfumed cassis and mulberry fruits intermixed with ample spring flowers, chalky minerality, violets, and graphite. Medium to full-bodied and nicely concentrated on the palate, it has terrific mid-palate depth, flawless balance, background oak, and polished yet significant tannins. If you want to know what limestone soil gives to a wine, try this! It has the polish and balance to offer pleasure today, yet the cellar will be your friend. This warrants 5-7 years of bottle age and will have 30+ years of prime drinking.
 
96 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Beau Sejour Becot 2018 Saint Emilion wie folgt:
The 2018 Beau-Séjour Bécot has really closed down since I tasted it en primeur. Inky red/purplish fruit, lavender, rose petal, mint and blood orange gradually open in the glass, all framed by veins of chalky minerality. The 2018 is a fabulous wine in the making, but readers have to be patient. Time in a decanter or simply in the glass helps to bring out the wine's considerable depth.
 
77,50 EUR
103,33 EUR pro l
Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion
90-92
94
95
94
92
94 Suckling Punkte für den Virginie de Valandraud 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion:
19 Jan, 2022 – Blackberry, chocolate and hazelnut character on the nose, following through nicely to a medium body with integrated tannins and a fresh finish. Tight at the end, suggesting more to come with bottle age. Hints of mushrooms and earth. Second wine of Valandraud. Hint of wood at the end that will dissipate with age. Drink after 2024.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Virginie de Valandraud 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion:
The 2019 Virginie de Valandraud is wonderfully deep and super-expressive. Red plum, raspberry jam, espresso, crushed rocks, rose petal, lavender and tobacco build into the richly textured, resonant finish. This explosive, flavorful Saint-Émilion has a ton to offer.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martin (Vinous) zum Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion:
The 2019 Virginie de Valandraud has a delightful bouquet, quite refined and focused, featuring predominantly black fruit mixed with cedar and light touches of mint. The palate is medium-bodied with supple tannins, gaining weight and concentration toward the structured finish. While not as Left Bank in style as it was in barrel, there is impressive backbone here. This deserves 3–4 years in bottle.
 
95 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion:
Richly textured, featuring cashmere-like waves of dark plum, cassis and blackberry compote flavors that glide through and are laced with light violet, anise and black tea notes. The rumble of tannins can be heard on the finish, but for the vintage, this is extremely suave in the end. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. Best from 2025 through 2040. 2,900 cases made.
 
92 Punkte vom Falstaff für den Virginie de Valandraud 2019 Saint EmilionDer Virginie de Valandraud 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Zart nussig unterlegte reife Pflaumenfrucht, Brombeerkonfit, kandierte Orangenzesten, ein Hauch von Nougat. Mittlerer Körper, rotbeerige Nuancen, nicht ganz so engmaschig, feine Tannine, gute Frische, bereits zugänglich.
 
Nicht käuflich
Chateau Larcis Ducasse 2018 Saint Emilion
96
97
97
100
Den Chateau Belair Monange 2018 Saint Emilion verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau Larcis Ducasse 2018 Saint Emilion wie folgt:
98 Punkte

Cuvee: 89 Merlot / 11Cabernet Franc Erntezeitpunkt: zwischen 21. September und 04. Oktober Kompakt und dicht im Kern. Die Nase ist unheimlich klar und pur von Frucht getragen. tolle Balance zwischen den Komponente. Am Gaumen intensiv. aber ohne Schwere. sehr frisch im Finale. toll gelungen.
 
97 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Larcis Ducasse 2018 Saint Emilion wie folgt:

Polished aromas of lavender, plum, dried blueberry, clove, sandalwood and dark chocolate. Hints of praline. It’s full-bodied with firm, tightly knit tannins. Supple, seamless layers with great length and precision. Still reserved and tight. A toned and textured red with great structure. Try from 2026.
 
100 Punkte Auszeichnung von Jeb DunnuckThe 2018 Château Larcis Ducasse checks in as 89% Merlot and 11% Cabernet Franc that comes from a gorgeous hillside terroir on the Côte Pavie, located between Château Pavie and Château Bellefont-Belcier. Aged 18 months in 60% new barrels, it offers a truly sensational bouquet of ripe blackcurrants, espresso roast, scorched earth, bloody meat, chocolate, iron, and bouquet garni. A massive, super-rich Saint-Emilion with a dense, concentrated, layered mouthfeel, it has building yet sweet tannins and incredible purity of fruit. Reminding me of the 2005 shortly after release, this heavenly juice offers astonishing richness and depth while staying flawlessly balanced and elegant. Sadly, there are less than 3,000 cases produced, but this monumental, legendary wine won't hit maturity for a good 8-10 years and will have 40-50 years of longevity if well stored. Hats off to Nicolas Thienpont and consultant Stéphane Derenoncourt for producing one of the wines of the vintage as well as one of the greatest young Bordeaux I've ever tasted.
 
96 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Larcis Ducasse 2018 Saint Emilion wie folgt:

Deep garnet-purple in color, the 2018 Larcis Ducasse needs a fair bit of swirling to unlock notes of crushed blackberries, plum preserves and boysenberries with suggestions of black truffles, tapenade and crushed rocks coming through, building to a subtle underlying perfume of roses and cloves. The medium to full-bodied palate delivers mouth-coating black fruits and loads of savory sparks, framed by firm, slightly chewy tannins and just enough freshness, finishing long and earthy.
 
97 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Larcis Ducasse 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Larcis Ducasse is one of the real overachievers of the vintage. Richness and classicism meld together in a Saint-Émilion that dazzles from the very first taste. Rich dark fruit, mocha, licorice, espresso and leather all open in the glass. Time brings out bright acids and that firm spice of Larcis tannin. More than that, though, Larcis impresses with its exquisite balance and class. It is easily one of the most undervalued wines on the Right Bank. Don't let its modest price fool you. Larcis is one the most compelling wines of the vintage. Don't miss it!
 
99,00 EUR
132,00 EUR pro l
Chateau Clos de L Oratoire 2018 Saint Emilion
94-95
94-97
92-95
 
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94-95 Sucklingpunkte für den Chateau Clos de L Oratoire 2018 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Clos de L Oratoire 2018 Saint Emilion wie folgt:

A tangy and tight red with blackberry and black-olive character. Hint of dark chocolate. Medium to full body and firm. tight tannins. Fresh and energetic dark fruit.

 
94-97 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Clos de L Oratoire 2018 Saint EmilionJames Mothels bewertet den Chateau Clos de L Oratoire 2018 Saint Emilion wie folgt:

Features seamlessly layered dark currant. fig and boysenberry fruit. infused liberally with a tobacco note and backed by a long. smoldering finish. Latent energy keeps this going. An impressive young wine.

 
92-95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Clos de L Oratoire 2018 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Clos de L Oratoire 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Clos de l Oratoire is another stunning wine in Stephan von Neipperg s range. The greater presence of Cabernet Franc. along with a move towards earlier picking. no SO2 at crush and less oak influence are some of the factors that have completely transformed Clos de l Oratoire from the powerhouse it often was to a wine of total and exquisite finesse. Inky dark fruit. lavender. sage. and mint give the 2018 striking aromatic depth. but it is the wine total sense of harmony that impresses most. The 2018 is fabulous. That is all there is to it. Tasted two times.

 
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39,95 EUR
53,27 EUR pro l
Chateau Quinault l Enclos 2018 Saint Emilion Grand Cru
92-94
93-94
91-94
 
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Den 
Chateau Quinault l Enclos 2018 Saint Emilion Grand Cru  verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:

Cuvee: 71.5 Merlot / 14.5 Cabernet Franc / 14 Cabernet Sauvignon. Mittlerer bis voller Körper, fruchtbetonte Nase, mit klaren Beerennoten, kaum Holz, etwas grünliche Würze, aber reif. Im Mund deutlich kraftvollerer Eindruck, sehr intensive Frucht, zum Glück genügend Frische. Die Holzwürze macht sich im Finale bemerkbar. Schöne Länge. Kommt nicht ganz an den tollen 2015er ran, ist aber auch ein ganz anderer Stil de Jahrgangs. 90-92+ Punkte

 
93-94 Sucklingpunkte für den Chateau Quinault l Enclos 2018 Saint Emilion Grand CruJames Suckling bewertet den Chateau Quinault L Enclos 2018 am 11.04.2019 wie folgt: 

This is the best Quinault ever for me with beautiful density and depth of fruit. Full body, velvety tannins and a long and intense finish. Lots of fruit. but the tannins hold it together.

 
92-94 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Quinault L Enclos 2018 im April 2019 wie folgt: 

This a very gravelly soil with great drainage, but not a lot of water during dry periods. Adeptly produced by the team of Cheval Blanc (who purchased the estate in 2008), the wine nonetheless maintained its poise under the dry. warm ripening conditions of 2018, coming in at a respectable pH of 3.67 and relatively moderate alcohol of 14.1%. The 2018 Quinault l Enclos is blended of 70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon and 15% Cabernet Franc with 50% new oak and the rest in one-year-old barrels - but only 500-liter and foudres. Deep purple-black in color, it slips seductively out of the glass with notions of warm plums, blueberry preserves and mulberries with touches of spice box, tilled soil, black olives and licorice plus a waft of lavender. Medium to full-bodied, the palate is laden with muscular black fruit and licorice sparks, framed by rounded tannins and just enough freshness, finishing with a peppery kick.

 
91-94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Quinault l Enclos 2018 Saint Emilion Grand CruAntonio Galloni beschreibt den Wein im Mai 2019 wie folgt:

The 2018 Quinault L Enclos is impressive. Creamy and ample, the 2018 stands out for its textural breadth. There is a level of intensity in the 2018 that previous vintages have not achieved, with a balance of Merlot. Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc that is striking for such a young wine. All of the work the Cheval Blanc team has done here over the last ten years have begun to pay off big time. Half of the property was replanted between 2008 and 2012 with more Cabernet Sauvignon. Cabernet Franc from Cheval and Merlot on later-ripening rootstock. In the glass, the 2018 Quinault offers a striking interplay of floral and savory aromatic and layered fruit, with ripe, silky tannins that caress a core of plush, plaint fruit and a gorgeous, saline-infused finish. There is a level of precision in the 2018 that is positively breathtaking.

 
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36,90 EUR
49,20 EUR pro l
Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion Subskription
93
93
94
93
93 Suckling Punkte für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:
Perfumed nose of dried flowers, sandalwood, pine cones, currants, cassis, cloves, walnuts and spiced plums. It’s medium-to full-bodied with polished, ripe and creamy tannins. Plush and velvety with a supple, fresh finish. Drink from 2024.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:
The 2019 Fombrauge is one of the best wines I have tasted from this property in some time. It shows all the richness that is typical of Bernard Magrez's style but with less heaviness and a good deal of aromatic presence that helps balance things out. Sweet dark cherry, chocolate, leather, licorice and mocha build into the resonant, super-expressive finish. The 2019 is a classy Fombrauge.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (Vinous) zum Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:
The 2019 Fombrauge, which was bottled in spring 2021, retains the opulence that I found from barrel, still showing that heady mixture of blackberry, blueberry and a touch of cooked meat, if perhaps just requiring a little more delineation. The palate is medium-bodied, fleshy and generous, with succulent ripe tannins, a satiny texture and a gossamer finish that slips down the throat. Afford it 5–6 years and this should evolve into a lovely Saint-Émilion.
 
93 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:
This rolls through with a cashmere grace, offering cassis, steeped plum and blackberry purée flavors infused with black tea and incense notes. A late alder thread keeps this nicely grounded. Suave. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2035. 23,000 cases made.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionDer Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Kräftiges Rubingranat, violette Reflexe, dezente Ockerrandaufhellung. Zart nach eingelegte Kirschen, ein Hauch von kandierten Orangenzesten, zarte Edelholzwürze, feines Bukett. Stoffig, elegant, reife Herzkirschen, seidige Tannine, sehr gut balanciert, mineralisch und anhaftend, feine Süße im Abgang, bereits zugänglich und mit Entwicklungspotenzial ausgestattet.
 
32,95 EUR
43,93 EUR pro l
Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac
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93 Suckling Punkte für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacJames Suckling über den Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac:
11 Jan, 2022 – Vibrant nose of wild raspberries, brambleberries, lemon zest, thyme and sandalwood. It’s medium-to full-bodied with firm, tight-grained tannins and bright acidity. Vibrant and fragrant. Firm yet elegant finish. Drink after 2024.
 
92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacNeal Martin (vinous) zum Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac:
The 2019 La Vieille Cure has a well-defined bouquet of lively blackberry, raspberry preserve and cedar aromas, very focused and displaying beautifully integrated oak. The palate is medium-bodied and sapid, with fine-grained tannins, and maybe a little lactic toward the finish, which reveals a smear of dark chocolate and fans out nicely on the aftertaste. An excellent Fronsac.
 
93 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacJeb Dunnuck im April 2022:
A year-in, year-out best value, the 2019 Château La Vieille Cure is another winner from this château that does everything right. Revealing a deep ruby/purple hue as well as great aromatics of black cherries, tobacco leaf, spicy oak, and loamy earth, it's medium to full-bodied, perfectly balanced, has silky tannins, and a great finish. It's just an impeccably made, satisfying, classic Right Bank beauty to drink over the coming 10-12 years. Bravo!
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac:
Stylish, with crushed plum and lightly warmed cassis flavors infused gently with dark earth and tobacco accents, followed in the end by a hint of cast iron. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. Best from 2023 through 2032. 5,180 cases made, 500 cases imported.
 
92 Punkte vom Falstaff für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacDer Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Ockerrandaufhellung. Tabakig unterlegte schwarze Waldbeeren, reife Kirschen, ein Hauch von Edelholz, würzige Aromatik. Kraftvoll, engmaschig, saftige Pflaumenfrucht, integrierte Tannine, dunkle Schokolade, mineralisch und anhaftend, braucht noch Zeit, sicheres Reifepotenzial.



 
25,50 EUR
34,00 EUR pro l

Kunden, welche diesen Artikel bestellten, haben auch folgende Artikel gekauft:

Chateau Montlandrie 2019 Castillon
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Sie fragen sich wie der Wein schmecken würde?
Wenn man also die Verkostungsnotizen in ein Bild fassen würde, käme dies dabei heraus: Aromenbild des Chateau Montlandrie 2019
 
92 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Montlandrie 2019 CastillonYohan Castaing im April 2023:

Mit rauchigen, graphit- und würzigen Aromen hervorrufend, besitzt der Montlandrie 2019 einen exquisiten erdigen Charakter, gefolgt von einem mittleren bis vollen Körper, einer saftigen Textur und einem leicht strengen, zarten Abgang. Dieser schöne Wein (eine Mischung aus 75% Merlot, 20% Cabernet Franc und 5% Cabernet Sauvignon) hat ein echtes Potenzial, sich im Keller zu verbessern.  
93 Suckling Punkte für den James Suckling über den Chateau Montlandrie 2019 Castillon:

Blaubeeren und dunkle Kirschen mit Walnüssen und Haselnüssen. Etwas Muskatnuss auch. Mittlerer Körper mit festen, polierten Tanninen und einem geschmackvollen Abgang. Sehr feine Tannine. Trinkbar nach 2025, aber bereits herrlich.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (vinous) zum Chateau Montlandrie 2019 Castillon:

Der Montlandrie 2019 war eines der verborgenen Juwele in Durantous Sortiment dieses Jahrgangs. Jetzt in der Flasche behält er ein wunderbar ausdrucksvolles, lebhaftes Bouquet aus schwarzen und roten Früchten und Andeutungen von Veilchen und zerstoßenem Stein. Der Gaumen ist mittelkräftig, mit geschmeidigen, sehr feinen Tanninen und einer perfekten Linie der Säure. Intensiv, doch feinsinnig, führend zu einem seidig-glatten Abgang. Stellen Sie sicher, dass Sie etwas von diesem exzellenten Castillon Côtes de Bordeaux in Ihrem Keller haben, oder Sie werden es sich niemals verzeihen.

Mehr zu diesem Wein in unserem Blog
24,95 EUR
33,27 EUR pro l
Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand Cru
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94 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand CruDen Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand Cru beschreibt William Kelley wie folgt:
Composed of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc, the 2018 Poesia has a medium to deep garnet-purple color, exploding from the glass with bombastic notes of chocolate-covered cherries, mulberries and blueberry pie, plus hints of pencil shavings, kirsch, garrigue and Chinese five spice. The medium to full-bodied palate is beautifully balanced, featuring bags of bright, perfumed black fruit and cheery red berry sparks, supported by plush tannins, finishing long and mineral laced.
 
95 Sucklingpunkte für den Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand CruDen Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand Cru beschreibt James Suckling wie folgt:
Very pretty blue fruit and black cherries, as well as chalk and stone. Medium to full body with fine, polished tannins and a long finish. Compact, fine texture. Drink in 2025 and onwards.
 
93-96 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand CruJames Mothels bewertet den Chateau Poesia 2018 Saint Emilion Grand Cru wie folgt:
Vibrant. featuring racy raspberry and cassis notes. flecked with violet and mineral accents. Long and very pure. Don't sleep on this one.
 
Das Weingut gehört mit zum Portfolio um Helen Garcia. auf Chateau Poesia sind die Reben im Schnitt 35 Jahre alt und stehen auf dem Kalksteinplateau von Saint Emilion. DIe Cuvee besteht in der Regel zu 70 Prozent Merlot und 30 Prozent Cabernet Franc. Gerade der Cabernet Franc ist im Jahrgang 2018 der Schlüssel zum grandiosen Erfolg. Der Ausbau erfolgt zu 80 Prozent im neuen Holz. EIne kleine Produktion von 15.000 Flaschenentspricht in etwa dem jahrlichen Durchnitt. Die Rebfläche von Chateau Poesia erstreckt sich über etwa 10 Hektar Saint Emilion Grand Cru Classe Weinberge. Das Schwesterweingut Barde Haut st wie erwähnt unter der selben Leitung (Helen Garcia).

 
36,50 EUR
48,67 EUR pro l
Chateau Alcee 2019 Castillon Cotes de Bordeaux
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93 Sucklingpunkte für den Chateau Alcee 2019 Castillon Cotes de BordeauxJames Suckling bewertet den Chateau Alcee 2019 Castillon Cotes de Bordeaux im Februar 2022:

Ripe dark fruit, licorice, walnuts and cured meat on the nose. Full body and fine, chewy tannins and impressive depth. Polished, firm finish with hints of crushed stones. Rich and intense, yet balanced and delicious. 96% merlot and 4% cabernet franc. Try after 2024.
 
92 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Alcee 2019 Castillon Cotes de BordeauxJeb Dunnuck im April 2022:

Black cherries, red plums, tobacco, and chalky minerality all emerge from the 2019 Château Alcée, a juicy, medium-bodied, round, incredibly satisfying Castillon with ripe tannins and rock-solid overall balance. It's beautiful today, yet I see no reason it shouldn't evolve and drink well for a decade. 
 
91 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Alcee 2019 Castillon Cotes de BordeauxYohan Castaing im April 2023:

Aromas of rose petals, cassis, crème de cassis, dark berries and touches of violet introduce the 2019 Alcée, a medium-bodied, juicy, lively and perfectly balanced wine that’s elegantly fleshy and fresh. It’s an attractive wine from the appellation of Castillon.
 
17,95 EUR
23,93 EUR pro l