Chateau La Garde blanc 2020 Pessac Leognan
Chateau La Garde blanc 2020 Pessac Leognan

weiteres von

Chateau La Garde blanc 2020 Pessac Leognan

Art.Nr.:
2020007589
SUB-Auslieferung in Folgejahren SUB-Auslieferung in Folgejahren 
Verkauf / Lieferung:
Auslieferung ab März 2023 bis September / Oktober 2023
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Pessac Leognan
Rebsorte(n):
Merlot | Cabernet Franc | Cabernet Sauvignon
James Suckling:
92-93
Falstaff:
90-92
Bodenformation:
Kalksteinunterlage mit dünner Auflage aus rotem Lehmsand (Barsac Red Sands)
Qualitätsstufe:
Pessac Leognan AOC
Ausbau::
8 Monate im Barrique. davon 12% neu. Zudem erfolgt eine Batonnage
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
6 – 8 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 1-2 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
10 – 12
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Ein Klassiker | Smart Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
steht noch nicht fest
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
La Garde | B |P | 49 | 35 | rue de Bordeaux | 33290 Parempuyre | Frankreich
Nicht käuflich

Kunden, welche diesen Artikel bestellten, haben auch folgende Artikel gekauft:

Chateau Badette 2020 Saint Emilion
92-94+
92-93
91-93
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
92-94+ Punkte vom Wine Advocate für denChateau Badette 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Badette 2020 Saint Emilion :

The 2020 Badette is a blend of 75% Merlot, 20% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot, aging for approximately 18 months in French oak barrels, 100% new. The alcohol is 15%. Opaque purple-black colored, the 2020 Badette erupts from the glass with bombastic notes of baked blackberries, plum preserves and kirsch, followed by hints of cedar chest, Chinese five spice, tar and licorice, plus a touch of eucalyptus. The full-bodied palate is full-on rich and decadent, featuring layers of black fruit preserves and exotic spices with a firm, grainy texture and plenty of freshness to support, finishing long and opulent.

 
92-93 Suckling-Punkte für den Chateau Badette 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Badette 2020 Saint Emilion Folgendes:

Tight and linear with beautifully curated tannins that spread across the palate. Medium body. Fine-textured.

 
91-93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Badette 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Badette:

The 2020 Badette a property owned by Belgian Marc Vandenbogaerde, offers plenty of intense brambly red berry fruit on the nose laced with rose petal and violet - lots of chutzpah here. The palate is medium-bodied with sappy red and black fruit, slightly powdery tannins with good depth and harmony. Gentle grip on the finish with fine persistence, this Saint-Émilion Grand Cru has a lot of potential and well worth seeking out.
 
Nicht käuflich
Chateau Barde Haut 2020 Saint Emilion
93-95
94-95
93-95
92-94
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
93-95 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Barde Haut 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Barde Haut 2020 Saint Emilion :

Opaque purple-black in color, the 2020 Barde-Haut opens with a beguiling perfume of wild blueberries, dark chocolate and candied violets before giving way to notes of kirsch, forest floor and spice cake with a waft of dried mint. The medium to full-bodied palate bursts with juicy black and blue fruits, supported by a lovely line of freshness and beautifully soft tannins, finishing with impressive restraint and a long-lingering mineral note.

 
94-95 Suckling-Punkte für den Chateau Barde Haut 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Barde Haut 2020 Saint Emilion Folgendes:

A young red with blackberry, chocolate and walnut character that follows through to a medium to full body with creamy tannins and a flavorful finish. Subtle in the end.

 
93-95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Barde Haut 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Barde Haut:

The 2020 Barde-Haut clearly benefited from its limestone soils in this vintage. Picked September 21–30 at 42hl/ha, it does not disguise its opulent nose and displays more blue fruit than some of its peers, gaining purity with aeration and delivering macerated black cherries, loganberry, crushed violet and very subtle hints of fresh fig. The palate is medium-bodied with supple tannins that disguise the structure of this Saint-Émilion Grand Cru. It has the same harmony and detail as its stablemate, but there is more depth and length toward the finish, which shows real panache. Gorgeous.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 92-94 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Feiner Edelholztouch, ein Hauch von Brombeeren und Lakritze, dunkle Kirschen, ein Hauch von Orangenzesten, einladendes Bukett. Saftig, reife Kirschen, frisch und lebendig, feine, integrierte Tannine, mineralisch und gut anhaftend, zarter Nougat im Nachhall.
 
Nicht käuflich
Chateau Villemaurine 2020 Saint Emilion
93-95
91-92
91-93
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
93-95 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Villemaurine 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Villemaurine 2020 Saint Emilion :

The 2020 Villemaurine sports a very deep purple-black color, springing from the glass with vibrant notes of black cherry preserves, ripe black plums and wild blueberries, plus touches of Indian spices, menthol and cedar chest with a waft of fragrant earth. The medium to full-bodied palate is soft and juicy with a lively backbone to lift the seductive exotic spices to a nice long and harmonious finish. The blend this year is 80% Merlot and 20% Cabernet Franc, aging for an anticipated 16 months in French oak, 80% new. The alcohol is 14.5%.

 
91-92 Suckling-Punkte für den Chateau Villemaurine 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Villemaurine 2020 Saint Emilion Folgendes:

A firm, silky red with medium body, fine tannins and a creamy finish. A little short, but nice fruit. Rather subdued now.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 91-93 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart floral unterlegt, kandierte Veilchen, schwarze Herzkirschen, Orangenzesten unter- legt. Gute Komplexität, etwas Zimt und Kardamom, reife Pflaumen, integrierte, reife Tannine, etwas Nougat im Nachhall, dezente Süße im Rückgeschmack.
 
Nicht käuflich
Chateau Pavie Macquin 2020 Saint Emilion
96-98
95-96
91-93
95-97
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
96-98 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Pavie Macquin 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Pavie Macquin 2020 Saint Emilion :

The 2020 Pavie Macquin has an opaque purple-black color, exploding from the glass with an intoxicating perfume of violets, Ceylon tea, forest floor and eucalyptus over a core of blackberry preserves, Morello cherries and stewed plum, plus wafts of crushed rocks and unsmoked cigars. The medium to full-bodied palate shimmers with energetic red and black fruit layers and loads of floral and earthy sparks, framed by exquisitely ripe, finely grained tannins and amazing tension, finishing with a long-lingering perfume of black fruits. A real head-turner!

 
95-96 Suckling-Punkte für den Chateau Pavie Macquin 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Pavie Macquin 2020 Saint Emilion Folgendes:

Sweet-berry and orange-peel aromas with hints of stone and oak on the nose. Medium-bodied with firm tannins and a fine-grained finish. Restrained plushness to this. Reserved.

 
95-98 Punkte vom Vinous-Team für den
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Pavie Macquin:

The 2020 Pavie Macquin is one of the most exotic Saint-Émilions of the year. Inky red fruit, lavender, rose petal, mint, plum and kirsch all open in the glass. Succulent and racy to the core, the 2020 possesses mind-blowing intensity yet remains fresh, vibrant and full of energy. It is one of the most alluring and complete recent vintages I can remember tasting. In a word: dazzling. #

 
Vom Falstaff-Magazin mit 95-97 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. At- traktives Bukett nach Sanddorn, Lakritze und Vanille, feine Edelholznuancen unter- legt, ein Hauch von reifen Erdbeeren, kandierte Orangenzesten. Komplex, saftig, rote Kirschenfrucht, finessenreicher Säurebogen, reife, integrierte Tannine, lang anhaf- tend, feinfruchtiger Nachhall, saliner Touch im Rückgeschmack.
 
Nicht käuflich
Chateau Troplong Mondot 2020 Saint Emilion
95-97+
98-99
94-96
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
95-97+ Punkte vom Wine Advocate für denChateau Troplong Mondot 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Troplong Mondot 2020 Saint Emilion :

The 2020 Troplong Mondot is composed of 85% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon and 2% Cabernet Franc, harvested from 4th September and lasting for about three weeks. The pH is 3.53, the IPT (tannin index) is 75 and the alcohol is 14.5%. Opaque purple-black colored, it opens with a vivacious burst of black fruits—stewed plums, baked blackberries and boysenberries—giving way to a fragrant undercurrent of licorice, ground cloves, cinnamon stick and lilacs, with a touch of bouquet garni. The full-bodied palate is chock-full of plump, juicy black fruits and savory sparks, framed by fantastically ripe, fine-grained tannins and bold freshness, finishing long and opulent.

 
98-99 Suckling-Punkte für denChateau Troplong Mondot 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Troplong Mondot 2020 Saint Emilion Folgendes:

This has superb depth and intensity with very fine tannins that draw you down. So much black fruit, together with black pepper and salt. Extremely well crafted. Vertical and deep. Chalky and salty with black chocolate.

 
94-96 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Troplong Mondot 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Troplong Mondot:

The 2020 Troplong Mondot was tasted from two samples, both directly from the estate, but with two prelèvements because Aymeric de Gironde was not content with the showing of the first. Indeed, the second, which was tasted the following day (yes, bottles arrived quickly) did show slightly better, even if there was not an enormous difference. It has a deep garnet hue, yet the nose is initially backward and demands about an hour to really open and say what it wants to say. The nuanced bouquet features a mixture of red and black fruit, touches of iris flower, sea spray and a touch of Earl Grey.

This is typical of the more elegant, terroir-driven style introduced under Aymeric de Gironde. The palate is medium-bodied with crunchy red fruit, cranberry and raspberry mixed with truffle and a pinch of sea salt. The acidity is well judged and it conveys palpable energy on the finish. This is a delicious and characterful Saint-Émilion, fresh and vibrant, that will fill out and gain depth during its barrel maturation. Excellent.
 
Nicht käuflich