
Chateau du Tertre 2020 Margaux
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Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.
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Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau du Tertre 2020 Margaux :
Displaying a deep purple-black color, the 2020 du Tertre springs from the glass with pronounced blackcurrant pastilles, black cherry preserves and blueberry pie scents, with an undercurrent of dried Mediterranean herbs, pencil shavings, tar and black olives. The medium-bodied palate offers compelling freshness with a soft, approachable texture and plenty of juicy black fruits, finishing with invigorating herbal notes.

James Suckling schreibt zum Chateau du Tertre 2020 Margaux Folgendes:
Blackberry, graphite and blueberry character. It’s full-bodied, layered and chewy with fine-grained tannins and a punchy finish.

Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau du Tertre:
The 2020 Château du Tertre has a slightly herbaceous nose, a trait that I have noticed on recent vintages; I find it a little jarring. The palate is medium-bodied with firm tannins, but again, I perceive some herbaceousness in this vintage, plus some attenuation toward the gritty finish. I’m not quite sure where this will go once in bottle.
Vom Falstaff-Magazin mit 91-93 Punkten bewertet
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, breitere Randaufhellung. Feine Kräuterwürze, rote Kirschen, etwas Lakritze, tabakige Nuancen. Mittlerer Körper, rote Kirschen, frisch strukturiert, runde Tannine, mineralischer Nachhall, ein ele- ganter Speisenbegleiter mit Entwicklungspotenzial.
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, breitere Randaufhellung. Feine Kräuterwürze, rote Kirschen, etwas Lakritze, tabakige Nuancen. Mittlerer Körper, rote Kirschen, frisch strukturiert, runde Tannine, mineralischer Nachhall, ein ele- ganter Speisenbegleiter mit Entwicklungspotenzial.
Nach Erscheinen der Flaschenbewertungen finden Sie hier die Fassmusterbewertungen

James Molsworth beschreibt ihn im Januar 2023 wie folgt:
This throws a noticeable savory note out front, along with flashes of lilac and bay leaf in the mix, while the core of gently mulled red and black cherry fruit catches up. The silky finish has a light sanguine echo. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Best from 2025 through 2035. 6,000 cases made, 900 cases imported. –JM