Chateau Lynch Bages 2018 Pauillac Subskription
Label Chateau Lynch Bages 2018
rueckseite Chateau Lynch Bages 2018 Pauillac
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Chateau Lynch Bages 2018 Pauillac
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-11%

Chateau Lynch Bages 2018 Pauillac

Art.Nr.:
20180101105
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Pauillac
Rebsorte(n):
72% Cabernet Sauvignon | 19% Merlot | 6% Cabernet Franc | 3% Petit Verdot
Parker Punkte:
96
James Suckling:
97-98
Winespectator:
97
Vinous:
96
Bodenformation:
Garonne Kies
Qualitätsstufe:
5eme Grand Cru Classe | Pauillac AOC
Ausbau::
im Barrique gereift. davon 75% neu
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
20 – 25 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 2-3 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Super Second
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.50
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Chateau Lynch Bages Craste des Jardins. 33250 Pauillac. Frankreich
statt 155,00 EUR
Jetzt 137,50 EUR
183,33 EUR pro l

183,33 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

Zu diesem Produkt empfehlen wir Ihnen:

Chateau Clerc Milon 2018 Pauillac Subskription
93-95
95-96
93
91-93
 
Den Chateau Clerc Milon 2018 Pauillac verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau Clerc Milon 2018 Pauillac wie folgt:

Cuvee: 60 Cabernet Sauvignon / 27 Merlot / 9 Cabernet Franc / 3 Petit Verdot / 1 Carmenere Erntezeitpunkt: zwischen 17. September und 10. October Mittlerer Kern. mit heller Frucht und saftiger Kirsche in der Nase. Am Gaumen elegant und frisch mit schöner Balance und wieder den hellen Beeren im Finale. reifes und weiches Tannin. 94 Punkte
 
95 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Clerc Milon 2018 Pauillac wie folgt:

Blackcurrants, tobacco, graphite, cloves and dried leaves on the nose. It’s medium-to full-bodied with firm, tightly knit tannins. Structured and compact with a long, mineral finish. Tight and austere. Very pretty structure here. Wait until 2025

 
93 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau Clerc Milon 2018 Pauillac wie folgt:

This throws off a lovely stream of violet and cassis aromas and flavors that are sleek and pure in feel, picking up dark cherry, iron and sanguine details along the way. Refined and cellarworthy. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot and Carmenère.

 
94+ Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Clerc Milon 2018 Pauillac wie folgt:

The 2018 Clerc Milon is a blend of 60% Cabernet Sauvignon, 27% Merlot, 9% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot and 1% Carménère. Medium to deep garnet-purple in color, it has a very pure, beautifully delineated nose of crushed blackcurrants, fresh black plums and boysenberries with hints of wild thyme, damp soil, tar and black olives. The medium to full-bodied palate offers taut, muscular black fruit with loads of savory layers and a firm, grainy texture, finishing long and mineral tinged.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Clerc Milon 2018 Pauillac wie folgt:

The 2018 Clerc Milon is showing beautifully today. Gorgeous savory notes from the Cabernet Sauvignon open first, showing the modern direction of Clerc Milon towards a more Cabernet focused wine. Dried flowers, menthol, licorice, graphite and black cherry are all laced together effortlessly. The tannins have settled down a bit since en primeur, which is a very good sign for the future.
 
99,00 EUR
132,00 EUR pro l
Chateau Duhart Milon 2018 Pauillac
-5%
94+
96
19 | 20
94
93+
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacAntonio Galloni im März 2021:
(als Fassmuster noch 88-90 massiv aufgewertet)


Just as it was from barrel, the 2018 Duhart-Milon is a real powerhouse. Black cherry, gravel, spice, espresso and savory herbs infuse the 2018 with notable depth and power. A brooding, virile wine, the Duhart-Milon packs a serious punch. I would give it a few years to soften. The 2018 has really come together since en primeur. In fact, the bottled wine bears little semblance to the en primeur sample, which is a very good thing. There is real density and weight here, with all of the natural richness of the year.

 
96 Sucklingpunkte für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacJames Suckling im Januar 2021:

Sweet berries and cherries on the nose with sweet tobacco, lead pencil and blackcurrants. It’s full-bodied and very rich with layers of fruit and creamy tannins intertwined. Extremely long and creamy. Great Duhart. Try after 2026.

 
94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacLisa Perrotti Brown am 20.05.2021:

The 2018 Duhart-Milon is composed of 65% Cabernet Sauvignon and 35% Merlot. With 14% alcohol, it has a deep garnet-purple color and a seductively ripe, opulent nose of plum preserves, blackberry pie and chocolate-covered cherries with hints of spice cake, potpourri, sandalwood and eucalyptus oil. Medium-bodied, it is jam-packed with rich, spicy black fruit preserves, with floral accents and a velvety texture, finishing long and fragrant. So. Good.
 
statt 92,50 EUR
Jetzt 87,50 EUR
116,67 EUR pro l
Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2018 Pauillac
97-99
98-99
97-100
95-98
98+

 
97+ Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2018 Pauillac wie folgt:

The 2018 Pichon Longueville Comtesse de Lalande is a blend of 71% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 5% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot with a pH of 3.85, an IPT (total polyphenol index) of 87 and 14% alcohol. The grand vin represents 50% of the crop this year. Deep garnet-purple colored, it charges out of the gate with bold scents of baked plums, ripe blackcurrants and wild blueberries, followed by hints of cedar chest, pencil lead, bouquet garni and charcuterie, plus a waft of lilacs. The medium-bodied palate is beautifully crafted with its seamless freshness and firm, grainy tannins supporting the compelling, finely knit black fruits and savory nuances, finishing on a lingering fragrant-earth note. This will need a good 5 years to come around and should easily cellar for another 30 years or more.
97+ Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2018 Pauillac wie folgt:

The 2018 Pichon-Longueville Comtesse de Lalande dazzles from the very first taste. A heady concoction of inky dark fruit, graphite, new leather, licorice, lavender, spice and grilled herbs soars out of the glass. The 2018 is rich and expansive yet retains a super-classic vertical feel. Plush, silky tannins add to its immeasurable pedigree. I would cellar the 2018 for a decade or so, if patience permits. It's a stellar wine in the making.
 
97 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2018 Pauillac wie folgt:

Aromas of blackberry, dried blueberry, gravel, mocha and cigar box. Light fresh-herb undertone. It’s full-bodied with firm, ultra fine tannins and fresh acidity. Focused and minerally with a long finish. Great length. Very tight and
 
 
98 Punkte von Jeb Dunnuck für den Peter Michael 2018Jeb Dunnuck im November 2020:

The 2018 Château Pichon-Longueville Comtesse De Lalande is a monster of a wine with an almost Château Latour-like stature and structure, offering deep, backward, slightly reductive notes of blackcurrants, crushed stone, scorched earth, lead pencil shavings, and tobacco leaf. Based largely on Cabernet Sauvignon mixed with 23% Merlot, 5% Cabernet Franc, and 1% Petit Verdot, it's full-bodied, concentrated, and powerful on the palate, with masses of tannins, beautiful mid-palate density, and a great finish. As I've commented previously, the up-front, sexy style of the past (due to the larger Merlot content, I believe) has been replaced by a more regal, at times austere profile. Nevertheless, it's still its own wine and very Pichon Longueville Comtesse de Lalande in style. This 2018 is going to need 5-7 years of bottle age and will evolve for 40+ years.
 
 
97-100 Punkte im Winespectator für den Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2018 PauillacJames Mothels bewertet den Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2018 Pauillac wie folgt:

This one nails it in 2018. with saturated. almost sappy kirsch. plum and blackberry preserve flavors at the core. inlaid with sweet tobacco. singed vanilla. worn cedar and fresh earth notes. A bolt of graphite provides support. Concentrated. long and very complete. One of the high water marks of the vintage.
 
249,00 EUR
332,00 EUR pro l
Chateau Pontet Canet 2018 Pauillac
98
98
98
99
97+
 BIO 
 
Den verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:

Erntezeitpunkt: zwischen 24. September und 5. October Dramatische Ernteeinbuße. nur ein Drittel der normalen Menge konnte produziert werden. Sehr kompakter und dichter Kern. Die Nase ist unglaublich süsslich viele dunkle Früchte. eine derart fruchtige und komplexe Nase habe ich auf diesem Weingut noch nicht gerochen. Ganz klar ein Wein wie aus einer anderen Welt. Im Mund unglaublich vibrierend, satt, druckvoll, frisch, verspielt, komplex und unendlich lang. Einfach eine neue Dimension. Leider erwartet uns nur ein drittel der üblichen Produktion. wie viele Flaschen davon für den Primeur Verkauf freigegeben werden, dass ist die grosse Frage und zu welchem Preis, fest steht, der Wein ist einmalig und darf in keiner Pontet Canet Vertikale fehlen.

 
98 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Pontet Canet 2018 Pauillac wie folgt:

A complex nose of blueberries, elderberries, dried fruit, spice and dark chocolate. It’s full-bodied with a harmonious, balanced texture. The tannins are still firm and powerful, but there’s balance and finesse to the whole thing. Tight and reserved, yet long and energetic. The tannins open slowly. Dusty texture. From biodynamically grown grapes. Try after 2024.

 
98 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Pontet Canet 2018 Pauillac wie folgt:

The 2018 Pontet-Canet is a blend of 70% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 5% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot. It was aged in 55% oak barriques and 45% amphorae. Deep garnet-purple colored, it explodes from the glass with an atomic perfume of raspberry pie, blackcurrant pastilles, rose oil and Chinese five spice, giving way to suggestions of cinnamon stick, dusty soil, pencil lead and underbrush. The rich, seductive, full-bodied palate is a hedonist's dream, delivering layer-upon-layer of black and red berry preserves with loads of fragrant accents, a beautifully firm yet plush texture and tons of freshness, finishing long with a whole firework display of exotic spices. This is pretty much out-of-the-gate delicious, but it has the backbone to evolve over three decades or more.

 
98 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Pontet Canet 2018 PauillacAntonio Galloni bewertet den Chateau Pontet Canet 2018 Pauillac wie folgt:

When I tasted the 2018 Pontet-Canet in barrel I described it as a "freak of nature." The 2018 is more than that, it is a freak of nature. Made from yields of just ten hectoliters per hectare, the 2018 possesses off the charts richness, phenomenal balance and head-spinning intensity. Crushed red berries, flowers, mint, cedar and rose petal saturate the palate in a Pauillac of breath-taking richness. The silkiest of tannins frame the phenomenally pure, long finish. This is a towering achievement from the Tesseron family and former Technical Director Jean-Michel Comme, who together spearheaded biodynamic farming in Bordeaux and built the present-day estate around a philosophy of non-interventionalist winemaking. In 2018, grapes were crushed solely by hand. Because of the tiny yields, the entire production was vinified in Pontet-Canet's new smaller concrete vats. All winemaking was done manually, without the aid of external temperature control or electricity. Put in another way, if Lalou Bize-Leroy made Bordeaux, it would taste like this.

 
99 Punkte vom Falstaff fürPeter Moser im Januar 2022:

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Einladendes Bukett mit einem Hauch reife Feigen und Erdbeerkonfit, dunkle Beerenfrucht unterlegt, ein Hauch von Lakritze, rauchige Gewürznuancen im Hintergrund. Komplex und stoffig, sehr kraftvoll und zugleich mineralisch, präsente, reife Tannine, feiner Nougat, der Gerbstoff verleiht dem Wein eine unglaubliche Länge, macht ihn im Moment zugleich weniger zugänglich, gute Frische unterlegt, große Länge, ein Wein mit sicherer Zukunft, der allerdings auch noch viel Zeit benötigt. (2030 - 2070)

 
97+ Punkte von Jeb Dunnuck für den Jeb Dunnuck im November 2021:

An unevolved, almost primordial 2018, the 2018 Château Pontet Canet sports a dense purple hue as well as loads of blue and black fruits, damp earth, tobacco, candied violets, and graphite-laced aromas and flavors. With full-bodied richness, serious mid-palate depth, and building tannins, it's mostly potential at this point, but it's a beautiful wine in the making. A decade of bottle age is going to be required, though, so it's not for those seeking instant gratification.
 
155,00 EUR
206,67 EUR pro l

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Chateau Duhart Milon 2018 Pauillac
-5%
94+
96
19 | 20
94
93+
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacAntonio Galloni im März 2021:
(als Fassmuster noch 88-90 massiv aufgewertet)


Just as it was from barrel, the 2018 Duhart-Milon is a real powerhouse. Black cherry, gravel, spice, espresso and savory herbs infuse the 2018 with notable depth and power. A brooding, virile wine, the Duhart-Milon packs a serious punch. I would give it a few years to soften. The 2018 has really come together since en primeur. In fact, the bottled wine bears little semblance to the en primeur sample, which is a very good thing. There is real density and weight here, with all of the natural richness of the year.

 
96 Sucklingpunkte für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacJames Suckling im Januar 2021:

Sweet berries and cherries on the nose with sweet tobacco, lead pencil and blackcurrants. It’s full-bodied and very rich with layers of fruit and creamy tannins intertwined. Extremely long and creamy. Great Duhart. Try after 2026.

 
94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacLisa Perrotti Brown am 20.05.2021:

The 2018 Duhart-Milon is composed of 65% Cabernet Sauvignon and 35% Merlot. With 14% alcohol, it has a deep garnet-purple color and a seductively ripe, opulent nose of plum preserves, blackberry pie and chocolate-covered cherries with hints of spice cake, potpourri, sandalwood and eucalyptus oil. Medium-bodied, it is jam-packed with rich, spicy black fruit preserves, with floral accents and a velvety texture, finishing long and fragrant. So. Good.
 
statt 92,50 EUR
Jetzt 87,50 EUR
116,67 EUR pro l
Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer
96
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 BIO 
 
96 Suckling Punkte für den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau PalmerJames Suckling über den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer:

11 Nov, 2021 – Intense aromas of blackcurrants, cedar and ripe tobacco with hints of violets, following through to a full-bodied palate with extremely refined tannins that are well-integrated into the wine and are long and subtle at the finish. Such precision and harmony with structure. From biodynamically grown grapes. Best after 2023.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau PalmerAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer:

The 2019 Alter Ego is a huge, dense wine. Ripe, exotic and packed to the core, Alter Ego makes a convincing first impression. Time in the glass brings out floral accents and redder tonalities of fruit. Partial aging in foudres has introduced and element of rigor and tension here that is so alluring in the way it complements the natural richness these wines always show.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau PalmerUnd Neal Martin (Vinous) zum Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer:

The 2019 Alter Ego de Palmer has a classically styled bouquet featuring a mélange of red and black fruit, briar, hints of cedar, and a touch of black tea, all showing lovely delineation. The palate is fresh and vibrant, displaying a touch of sour cherry on the granular-textured opening. There is something very "old school" about this Alter Ego in contrast to the 2018. Very saline toward the finish, with good persistence.

 
95 Punkte vom Falstaff für den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau PalmerDer Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Feine schwarze Beerenfrucht, Nuancen von Zimt und Edelholz, reife Herzkirschen und Noten von Orangenmermelade unterlegt. Komplex, saftig und elegant, finessenreich strukturiert, gut integrierte Tannine, salzige Mineralität im Abgang, verfügt über eine tolle Frische, sicheres Entwicklungspotenzial, kann aber bereits antrunken werden. Noch vor zehn Jahren wäre das wohl die Qualität des Grand Vins gewesen... (2025 - 2040)
 
Nicht käuflich
Chateau d Armailhac 2018 Paulliac
93+
93-94
91-94
90-92
 
Den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:

Cuvee: 55Cabernet Sauvignon / 30 Merlot / 10 Cabernet Franc / 5 Petit Verdot Erntezeitpunkt: zwischen 12. September und 3. October Mittlerer bis voller Körper. schöne klare Nase. reife Frucht wie Cassis und etwas Brombeere. auch am Gaumen mit straffem Tannin. sehr frische vitale Säurestruktur. Reife Tannine. Gute kraftvolle Länge. von Frucht getragen. 94 Punkte

 
95 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:

Complex aromas of blackcurrant, black olive, clove, oyster shell, pencil lead and tobacco. It’s full-bodied with firm, tightly knit tannins. Concentrated and focused with a very long, spice and mineral finish. Fantastic bottle. Try from 2026.
 

93 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:

The core of ripe cassis, plum sauce and raspberry purée flavors have a succulent feel, while licorice snap, graphite and singed alder notes play along the edges. Nice glycerine feel through the focused and fine-grained finish. Tempting now, but time will bring more nuance. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot.
 

93+ Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:
BEST EVER!

Deep garnet-purple colored, the 2018 D’Armailhac (a blend of 55% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot) hits the ground running with wonderfully open-knit, flamboyant scents of Morello cherries, black raspberries, blackcurrant jelly and rose oil, leading to an undercurrent of cinnamon toast, aniseed and mossy tree bark. The medium to full-bodied palate is charged with energy and expressiveness, delivering red and black berry layers with loads of spicy sparks, framed by plush tannins, finishing long and fragrant.
 

92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:

The 2018 d'Armailhac is bright, fresh and so inviting, just as it was en primeur. Sweet red cherry fruit, cedar, spice, tobacco and anise add lovely aromatic complexity. All of the intensity of the year comes through nicely and yet the personality of Armailhac is evident also. I would cellar the 2018 for at least a few years, to allow some of the baby fat to melt away. There is a bit more breadth and richness that is the result of yields that were just 32 hectoliters per hectare as opposed to the more typical 42 or so. It was a vintage marked by heat stress, small berries and lower juice to skin ratio, as well as some parcels affected by mildew.
 
62,50 EUR
83,33 EUR pro l
La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose
93
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93
 
93 Suckling Punkte für den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau MontroseJames Suckling über den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

Juicy and pleasantly chewy with milk chocolate, walnut and currant aromas and flavors. Medium-bodied, creamy and flavorful. Second wine of Montrose. Drink after 2024.

 
91 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (Vinous) zum La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

The 2019 La Dame de Montrose, which I tasted in June and September 2021, has a fresh mulberry, black plum and granite-scented bouquet that is quite precocious; touches of morel appear in the background. The palate is medium-bodied with fine-grained tannins, quite structured and almost Pauillac-like, thanks to veins of graphite toward the finish provided by the 48% Cabernet Sauvignon. Saline on the aftertaste, though not tremendously long, this is a very promising Deuxième Vin.

 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denLa Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

Very solid, with a core of lightly steeped plum and blackberry fruit, supported by a streak of iron and framed by smoldering tobacco and dark earth notes. Good energy throughout as well, with a mouthwatering echo at the end. Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2032.

 
93 Punkte vom Falstaff für den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau MontroseDer La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Animalischer Touch, ein Hauch von Brettanomyces, schwarze Kirschen, Heidelbeeren unterlegt. Mittlere Komplexität, zarte Süße in der Textur, straffe Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, ein würziger Speisenbegleiter, zart nach Nougat im Finish.

 
Jane Anson für das Decanter Magazin
94 Punkte
"The Merlots were so good this year that most have gone into the first wine. giving this a higher percentage of Cabernet Sauvignon than usual and making it a serious Dame de Montrose. with clear ageing potential. Elegant and balanced. with purity and juicy black fruits. It has that savoury Cabernet quality which is very Médocain. this is absolutely one to look out for. packed with estate signature. 30% new oak. 43% of total production. 4% Petit Verdot completes the blend. Lovely new label here also. with rose gold roses across it."
 
39,95 EUR
53,27 EUR pro l
Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe Subskription
89-91
93-94
91-93
 
93-94 Sucklingpunkte für den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe James Suckling bewertet den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe im Juni 2020:

This is really spicy and delicious already with dried sandalwood and dark fruit. It’s full-bodied. yet balanced and racy. A beautiful young wine.

 
91-93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe Antonio Galloni bewertet den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe im Juni 2020:

The 2019 Tour de Termes is succulent. racy and so expressive. Blueberry jam. graphite. chocolate. licorice. spice and lavender infuse the 2019 with captivating depth. Tour des Termes shows off the more flamboyant side of Saint-Estèphe to great effect. All the elements are impeccably balanced here.

 
89-91 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe Lisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe im Juni 2020:

Displaying a deep garnet-purple color. the 2019 Tour des Termes charges out of the gate with bold expressions of cassis. raspberry pie and blueberry compote plus hints of chocolate box. licorice. camphor and rose hip tea. The medium-bodied palate features a racy line of freshness and well-managed. grainy tannins supporting the crunchy black fruit flavors. finishing with a lively lift.
 
Nicht käuflich

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Foradori Fontanasanta Manzoni Bianco Vigneti delle Dolomiti IGT 2021 je Flasche 20.50€
93
97
 BIO 

Den verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:
95 Punkte
Der Manzoni Bianco von Foradori zählt seit vielen Jahren zu einem der spannendsten Weissweine Iatliens, die autochtone Rebsorte begeistert mit einer fantastischen lebendigen Säurestruktur, feinen duftigen Aromen die sehr komplex aufgefächert sind. Wenn man bedenkt was dieser Wein immernoch kostet, müsste er den Oscar für das beständigste Weinschnäppchen auf dem Italienischen Markt bekommen. Legen Sie sich davon ruhig ein paar Flachen extra in den Keller, er reift ganz hervorragend. Bravo!
Der Hügel oberhalb von Trient mit seinen lehmig-kalkigen Böden ist der ideale Standort für den Manzoni Bianco, dessen Trauben Ende September reifen. Der Charakter der Weinberge von Fontanasanta kommt durch diese Kreuzung aus Riesling und Pinot Bianco zum Ausdruck. Der Fontanasanta Manzoni Bianco ist ein Wein, der frühestens drei Jahre nach der Ernte richtig zur Geltung kommt.
 
97 Sucklingpunkte für denJames Suckling gerät regelrecht ins Schwärmen (Januar 2023):

Aromas that speak of freshness and maturity intermingle here, in a way that playfully calls those very categories into question. So much depth, vitality and finesse, the absence of obviously fruity aromas on the mid-palate not feeling like a lack. Then the finish pushes up face to face with the dazzling heart of the lemon. From biodynamically grown grapes with Demeter certification. Drink or hold.

93 Punkte vom Wine Advocate für denMonica Larner im Dezember 2022:

An organic and biodynamic wine, the 2021 Manzoni Bianco Fontanasanta is partially aged in clay amphorae. The wine shows a brilliant appearance with creamy aromas of beeswax, dried apricot, poached pear and honey. It is slightly viscous in texture with solid fruit weight and glossy sensations on the finish. It is perfumed, pretty and ready to pair with white meat or shellfish.
20,50 EUR
27,33 EUR pro l
Tement Gelber Muskateller Ried Steinbach 2015 Erste STK Lage
 
Der Wein wächst auf Sand und Schotter in der Lage Steinbach und ist als 1. Lage STK deklariert. Dies ist der einzige Wein im Weingut Tement, der im Stahltank ausgebaut wird. Alle anderen Weine erfahren ihren Ausbau im Holzfass verschiedener Größen. Armin Tement begründet dies mit seiner persönlichen Einstellung zu diesem Wein und der damit bestmöglichen Behandlung. Armin Tement bezeichnet den Steinbach Gelber Muskateller im Lagenbereich auch als einen der hochwertigsten Weine im Betrieb.

Farbe:
Strahlendes Strohgelb. goldene Reflexe.

Nase:
Allen Erwartungen entsprechend ist die Nase intensiv aromatisch. Zitronengras, Minze und Kaffir-Limette treten für mich zum Vorschein. Dies aber in einer Tement´schen Eleganz und Zurückhaltung. Also nicht aufdringlich, laut oder vordergründig, sondern seriös, tief und nachhaltig. Auch etwas kühles bis dunkles kommt zu Tage. Diese Nase fesselt mich enorm und zieht mich minutenlang in ihren Bann.

Gaumen:
Am Gaumen wiederholt sich der Eindruck der fernöstlichen Aromen. Die Ausprägung ist dabei noch deutlich verhaltener, als zunächst vermutet. Diese Erkenntnis stimmt mich sehr positiv und lässt mich ungefähr die Größe dieses Weines erahnen. Er zeigt sich dabei sehr steinig. kühl und subtil. Diese Stille und Tiefe in dem Wein erzeugen Bewunderung und große Freude zugleich. Dabei präsentiert sich im Abgang eine sehr ausgeprägte gelbe Frucht, die an reife Mirabellen erinnert und durch ein feines Extrakt am Gaumen lange bestehen bleibt. Mit keinem Gramm Zucker zu viel packt einen dieser Muskateller spürbar. Ein Muskateller. der Stand vor fast 5 Jahren geerntet wurde und heute so taufrisch und voller Leben im Glas steht, kommt einem nicht sehr häufg unter. Das Reifepotenzial ist noch enorm. so dass ich dem Wein weitere 8-10 Jahre locker gebe. Tendenz steigend. Marian Henß vom 12.07.2020. Copyright Marian Henß und Vinaturel
 
25,00 EUR
33,33 EUR pro l
Dönnhoff Felsenberg Riesling 2019 GG
 
Die besten steilen Parzellen um unser berühmtes Felsentürmchen mitten im großartigen Schloßböckelheimer Felsenberg. Hervorragendes Rieslingterroir mit einem Boden aus rotem vulkanischem Hartstein – Porphyr u. Melaphyr –.

Alter der Reben 25 - 35 Jahre
Erträge ca. 40 hl/ha
100% selektive Handlese

Vergärung und Reife in Edelstahl und klassischen Eichenholzfässern. Großer trockener Riesling, sehr komplex, mit tiefer. rauchiger, durch Feuerstein geprägte kristalline Mineralität – unverkennbar Felsenberg.
 
44,90 EUR
59,87 EUR pro l
Elegant und feingliedrig, mit leichten Reifenoten | 26,90 je 0,75 L Flasche
95
 BIO 

Elegant und feingliedrig, mit leichten Reifenoten

Der Nikolaihof Grüner Veltliner Federspiel 2017 Late Release abgefüllt in 2022 zeigt als einer der vermeintlich kleinen Weine des Weinguts Nikolaihof, wohin die Reise mit den Gewächsen hier geht. Die "leichte" Qualitätsstufe Federspiel bringt hier schon unglaublich Potential mit. Hier entstehen einzigartige Weine mit individueller Handschrift, Charackter und Authentizität. Das ganze aus biodynamischer Bewirtschaftung. Begeistert vom Nikolaihof Grüner Veltliner Federspiel 2017 Late Release abgefüllt in 2022 zeigt sich auch James Suckling und schwärmt geradezu von den "wunderbare Aromen von kandierten Zitrusfrüchten und getrockneten Birnen mit einem Hauch von exotischem Fruchtcoulis und Thai-Basilikum."
 
95 Sucklingpunkte für den Nikolaihof Grüner Veltliner Federspiel 2017 Late Release abgefüllt in 2022James Suckling zum Nikolaihof Grüner Veltliner Federspiel 2017 Late Release abgefüllt in 2022 im Dezember 2022:

A beautiful mature gruner veltliner that’s gained a lot in complexity through 5 years of aging! Wonderful candied-citrus and dried-pear aromas with hints of exotic-fruit coulis and Thai basil. Generous and juicy, yet lively and flinty, this really shows what the grape can do. Long, very harmonious finish. From biodynamically grown grapes with Demeter certification. Drink or hold. Screw cap.
26,90 EUR
35,87 EUR pro l
Le Macchiole Paleo 2016 IGT Toscana
97
95
98
Der Paleo 2016 Rosso aus der Region Bolgheri ist eine weitere Schöpfung im Le Macchiole Sortiment. Der Paleo Rosso 2016 von Le Macchiole ist ein aus 100% Cabernet Franc vinifizierter Rotwein, der stets ein paar Jahre brauch um zu voller Grösse aufzusteigen. Als erstes Weingut in der Bolgheri wagte es damals Le Macchiole einen reinen Cabernet Franc zu kreieren, den Paleo Rosso. Es passt sehr gut in die Philosophie des Weinguts Le Macchiole, rebsortenreine Weine zu erzeugen. Neben dem Scrio einem reinen Syrah und dem Messorio einem reinen Merlot ist der Paleo Rosso der dritte im Bunde, eben aus 100% Cabernet Franc. Sicherlich ist der Messorio der teuerste Wein im Portfolio, der wahre Star und auch der wohl wichtigste Wein bei Le Macchiole ist der Paleo Rosso. In einigen Jahren übertrumpft der Paleo dann auch den Messorio der oft mehr als das doppelte des Paleo kostet.

 
Le Macchiole Paleo 2016 Cabernet Franc mit 95 Punkten bei Sucklinger schreibt über den Paleo Rosso 2016 von Le Macchiole im Juni 2020:

Really beautiful black fruit with freshly roasted coffee-bean aromas that follow through to a full body with silky and lightly chewy tannins and a flavorful finish. Decadent. Cabernet franc. Drink or hold.

 
Le Macchiole Paleo 2016 IGT Toscana mit 97 Punkten bei ParkerMonica Larner über den Paleo Rosso 2016 von Le Macchiole am 16. Mai 2019:

There is a gorgeous nuttiness to the 2015 Paleo. It is a highly aromatic expression of Cabernet Franc, with a bouquet of roses and some notes of red cherry. The vineyard team was careful in timing the harvest and fermentations to make sure the fruit did not come in too ripe and so they could maintain the natural freshness of the grapes. The oak used is moderately to highly toasted so they could get more of those nutty notes instead of the more common coffee or chocolate aromas we associate with barrique. It is aged for 22 months and the overall result is incredible.
 
Paleo 2016 von Le Macchiole mit 98 Punkten vom Vinous-Team ausgezeichnetAntonio Galloni zum Paleo 2016 im März 2020:

A wine of breathtaking beauty, the 2016 Paleo Rosso possesses off the charts vertical intensity. Sweet floral and spiced notes soar out of the glass in a stunning wine endowed with fabulous depth in all of its dimensions. Cedar, mocha, rose petal, red plum and menthol are bright and beautifully sculpted. Paleo Rosso shows just how profound Cabernet Franc can be on the Tuscan Coast. This is a superb edition of the wine that. in my view, is the Macchiole flagship. The 2016 saw 30-35 days on the skins, followed by malolactic fermentation in cement and 18 months in French oak.
 
95,00 EUR
126,67 EUR pro l
Ökonomierat Rebholz Kastanienbusch Riesling GG 2018 Grosses Gewächs
19
 BIO 
 
Die Bewertungen für den Jahrgang 2018 sind leider noch nicht alle erschienen - hier die Bewertung für den Vorjahrgang 2017:


97 Punkte Sucklinmg | Ökonomierat Rebholz Riesling Kastanienbusch 2017 Grosses GewächsVerkostungsbericht vom 19. September 2018:

In order to describe the herbal notes in the nose of this wine to you properly. I would need to spend the whole evening studying them! Rose hips and wild berries, plus a hint of passion fruit. Crystalline finish. From biodynamically grown grapes. Respekt certified. Drink or hold.

 
19 Punkte Weinwisser für Rebholz Kastanienbusch Riesling GG 2017Degustation von Jürgen Mathäß am 17.07.2019

Die lagentypische, wunderschöne Kräuternote mischt sich mit etwas Duft von weissen Blüten und frischem Teig, mit dabei ein Hauch Gelbfrucht und Apfel. Der Wein zeigt grossartige Finesse im Mund, bleibt spielerisch-tänzerisch. Im heissen Jahrgang zeigte der Kastanienbusch seine ganzen Stärken mit Frische und feins tem Säurefinale.
 
55,00 EUR
73,33 EUR pro l
Chateau Certan de May 2017 Pomerol Subskription
93
95
92
 
95 Sucklingpunkte für den Chateau Certan de May 2017 Pomerol James Suckling bewertet den Chateau Certan de May 2017 Pomerol im Dezember 2019:

There’s a striking sense of deeply ripe plums on the nose. as well as notes of forest wood. black truffle. wet earth and sous bois. The palate has regal tannin shape and texture. Quite powerful but supple. the tannins carry long and fresh with ripe dark-plum flavors. Try from 2022.

 
92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni im März 2020:

The 2017 Certan de May is a powerful. dense wine. Graphite. smoke. grilled herbs and dark red and purplish fruit confer a real sense of gravitas that also comes through in the wine's unctuous fruit and overall richness. The 2017 packs a serious punch. that is for sure. Although not the last word in finesse. Certan de May offers plenty of richness and body. It is one of the bigger Pomerols of the year. I would give the 2017 a few years in bottle to allow the tannins to soften.

 
Chateau Certan de May 2017 Pomerol 93 Punkte vom Wine Advocate16.03.2020 Lisa Perrotti Brown

The 2017 Certan de May is a blend of 60% Merlot. 35% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon. Deep garnet-purple in color. the wine charges out of the gate with bold expressions of preserved plums. blueberry compote and redcurrant jelly plus nuances of pencil shavings. forest floor and truffles. Medium-bodied. the palate delivers elegantly played black fruits and earthy accents with a lovely frame of fine-grained tannins and seamless freshness. finishing with a quiet intensity.
 
105,00 EUR
140,00 EUR pro l
Mitolo GAM Shiraz 2015 McLaren Vale
Noch 3 Flaschen verfügbar. (Stand: 15.04.2022)


Mit dem Mitolo G A M fing die Mitolo Geschichte damals im Jahre 2000 an. Denn dieser Wein bildet das Herzstück der Mitolo Wines Geschichte. Benannt nach den drei Kindern von Frank Mitolo: Gemma. Alex und Marco. Der Mitolo Shiraz GAM 2013 ist aus einem aussergewöhnlichen Jahrgang. im Schnitt ein etwas wärmeres Jahr aber ohne Schwierigkeiten für die Winemaker. Dieser Shiraz zeigt die unglaublichen Komplexität und Aromenvielfalt des McLaren Vale und der Shiraztraube als solche. Für den G.A.M. Shiraz verwendet Mitolo das Traubenmaterial aus dem Lopresti Vineyard um genauer zu sein aus dem Chinese Block der 3 Kilometer östlich der kleinen Stadt Port Willunga liegt. Der Mitolo GAM reift für gewöhnlich bis zu 18 Monate in 70% neuen Fässern und wird vor der Füllung noch einmal Fass für Fass verkostet und dann wird entschieden welche Fässer es in die finale Blend des GAM Shiraz schaffen. Seine Eleganz und Finesse ist bei aller Reichhaltigkeit und Komplexität Jahr für Jahr eine wirklich beachtlicher Weinwert. Seine Aromen reichen von Vanille. Schokolade bis hin zur dunklen Pflaumenfrucht und einem ganzen Fruchtkorb von kleinen Waldbeeren. Shiraz im Überfluss!


statt der UVP von 39.95€ je Flasche




 
Nicht käuflich