Chateau Pontet Canet 2018 Pauillac
Chateau Pontet Canet 2018 Pauillac  BIO 

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Chateau Pontet Canet 2018 Pauillac

Art.Nr.:
20180101103
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Pauillac
Rebsorte(n):
70% Cabernet Sauvignon | 22% Merlot | 5% Cabernet Franc | 3% Petit Verdot
C. Balog | CB Wein:
99
Parker Punkte:
98
James Suckling:
98
Vinous:
98
Falstaff:
99
Jeb Dunnuck:
97+
Bodenformation:
Garonne Kies
Qualitätsstufe:
5eme Grand Cru Classe | Pauillac AOC
Ausbau::
Zu 55% im Barrique gereift und zu 45% in der Amphore
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
20 – 25 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 2-3 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Super Second
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.50
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Chateau Pontet-Canet 33250 Pauillac France | FR-BIO-01
155,00 EUR
206,67 EUR pro l

206,67 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

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Chateau d Armailhac 2018 Paulliac
93+
93-94
91-94
90-92
 
Den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:

Cuvee: 55Cabernet Sauvignon / 30 Merlot / 10 Cabernet Franc / 5 Petit Verdot Erntezeitpunkt: zwischen 12. September und 3. October Mittlerer bis voller Körper. schöne klare Nase. reife Frucht wie Cassis und etwas Brombeere. auch am Gaumen mit straffem Tannin. sehr frische vitale Säurestruktur. Reife Tannine. Gute kraftvolle Länge. von Frucht getragen. 94 Punkte

 
95 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:

Complex aromas of blackcurrant, black olive, clove, oyster shell, pencil lead and tobacco. It’s full-bodied with firm, tightly knit tannins. Concentrated and focused with a very long, spice and mineral finish. Fantastic bottle. Try from 2026.
 

93 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:

The core of ripe cassis, plum sauce and raspberry purée flavors have a succulent feel, while licorice snap, graphite and singed alder notes play along the edges. Nice glycerine feel through the focused and fine-grained finish. Tempting now, but time will bring more nuance. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot.
 

93+ Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:
BEST EVER!

Deep garnet-purple colored, the 2018 D’Armailhac (a blend of 55% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot) hits the ground running with wonderfully open-knit, flamboyant scents of Morello cherries, black raspberries, blackcurrant jelly and rose oil, leading to an undercurrent of cinnamon toast, aniseed and mossy tree bark. The medium to full-bodied palate is charged with energy and expressiveness, delivering red and black berry layers with loads of spicy sparks, framed by plush tannins, finishing long and fragrant.
 

92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:

The 2018 d'Armailhac is bright, fresh and so inviting, just as it was en primeur. Sweet red cherry fruit, cedar, spice, tobacco and anise add lovely aromatic complexity. All of the intensity of the year comes through nicely and yet the personality of Armailhac is evident also. I would cellar the 2018 for at least a few years, to allow some of the baby fat to melt away. There is a bit more breadth and richness that is the result of yields that were just 32 hectoliters per hectare as opposed to the more typical 42 or so. It was a vintage marked by heat stress, small berries and lower juice to skin ratio, as well as some parcels affected by mildew.
 
62,50 EUR
83,33 EUR pro l
La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose
93
92
91
93
 
93 Suckling Punkte für den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau MontroseJames Suckling über den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

Juicy and pleasantly chewy with milk chocolate, walnut and currant aromas and flavors. Medium-bodied, creamy and flavorful. Second wine of Montrose. Drink after 2024.

 
91 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (Vinous) zum La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

The 2019 La Dame de Montrose, which I tasted in June and September 2021, has a fresh mulberry, black plum and granite-scented bouquet that is quite precocious; touches of morel appear in the background. The palate is medium-bodied with fine-grained tannins, quite structured and almost Pauillac-like, thanks to veins of graphite toward the finish provided by the 48% Cabernet Sauvignon. Saline on the aftertaste, though not tremendously long, this is a very promising Deuxième Vin.

 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denLa Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

Very solid, with a core of lightly steeped plum and blackberry fruit, supported by a streak of iron and framed by smoldering tobacco and dark earth notes. Good energy throughout as well, with a mouthwatering echo at the end. Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2032.

 
93 Punkte vom Falstaff für den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau MontroseDer La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Animalischer Touch, ein Hauch von Brettanomyces, schwarze Kirschen, Heidelbeeren unterlegt. Mittlere Komplexität, zarte Süße in der Textur, straffe Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, ein würziger Speisenbegleiter, zart nach Nougat im Finish.

 
Jane Anson für das Decanter Magazin
94 Punkte
"The Merlots were so good this year that most have gone into the first wine. giving this a higher percentage of Cabernet Sauvignon than usual and making it a serious Dame de Montrose. with clear ageing potential. Elegant and balanced. with purity and juicy black fruits. It has that savoury Cabernet quality which is very Médocain. this is absolutely one to look out for. packed with estate signature. 30% new oak. 43% of total production. 4% Petit Verdot completes the blend. Lovely new label here also. with rose gold roses across it."
 
39,95 EUR
53,27 EUR pro l
Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer
96
90
93
95
 BIO 
 
96 Suckling Punkte für den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau PalmerJames Suckling über den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer:

11 Nov, 2021 – Intense aromas of blackcurrants, cedar and ripe tobacco with hints of violets, following through to a full-bodied palate with extremely refined tannins that are well-integrated into the wine and are long and subtle at the finish. Such precision and harmony with structure. From biodynamically grown grapes. Best after 2023.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau PalmerAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer:

The 2019 Alter Ego is a huge, dense wine. Ripe, exotic and packed to the core, Alter Ego makes a convincing first impression. Time in the glass brings out floral accents and redder tonalities of fruit. Partial aging in foudres has introduced and element of rigor and tension here that is so alluring in the way it complements the natural richness these wines always show.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau PalmerUnd Neal Martin (Vinous) zum Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer:

The 2019 Alter Ego de Palmer has a classically styled bouquet featuring a mélange of red and black fruit, briar, hints of cedar, and a touch of black tea, all showing lovely delineation. The palate is fresh and vibrant, displaying a touch of sour cherry on the granular-textured opening. There is something very "old school" about this Alter Ego in contrast to the 2018. Very saline toward the finish, with good persistence.

 
95 Punkte vom Falstaff für den Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau PalmerDer Alter Ego de Palmer 2019 Margaux Chateau Palmer am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Feine schwarze Beerenfrucht, Nuancen von Zimt und Edelholz, reife Herzkirschen und Noten von Orangenmermelade unterlegt. Komplex, saftig und elegant, finessenreich strukturiert, gut integrierte Tannine, salzige Mineralität im Abgang, verfügt über eine tolle Frische, sicheres Entwicklungspotenzial, kann aber bereits antrunken werden. Noch vor zehn Jahren wäre das wohl die Qualität des Grand Vins gewesen... (2025 - 2040)
 
Nicht käuflich
Chateau Tronquoy 2022
NEU
89-91
92-93
91-93
93
94-96
Den Chateau Tronquoy 2022 Saint Estephe verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:
Tronquoy Saint Estephe 2022 14,5Alc. Die Nase ist sehr dunkel und kraftvoll angelegt, ein Korb von dunklen reifen Beeren und Kirschen. Eine zarte Wärme vom Holz und kühle Mineralität zugleich. Im Mund sehr präsent mit fleischigen und saftigen Tanninen, viel Frische aich im Mund. Er bleibt aber auf der dunklen Beerigen Aromatik und im kraftvollen mittleren Finale kommt auch hier diese Wärme wieder zu tragen. 91-93 Punkte
 
94-96 Punkte Jeb Dunnuck für den Chateau Tronquoy 2022 Saint EstepheLots of plums, blue and black fruits, earth, chocolate, and hints of earth all emerge from the 2022 Château Tronquoy, a full-bodied, pure, powerful Saint-Estèphe with impressive tannins and a great finish. It shows more floral and red-fruited nuances with time in the glass, and this is clearly a beautiful wine in the making. It shows the ripeness of the vintage while staying pure, balanced, and seamless.
 
89-91 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Tronquoy 2022 Saint EstepheThe 2022 Tronquoy (formerly Tronquoy-Lalande) is an especially rich and powerful wine, offering up aromas of dark berries and cherries framed by creamy new oak, followed by a medium to full-bodied, rich and fleshy palate structured around lively acids and powdery tannins that assert themselves on the vanillin-inflected finish. A blend of 59% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot and 6% Petit Verdot (which is an atypically high percentage of Cabernet from this estate, especially in a vintage where Merlot delivered better yields), it would appear to be intended to make an impression en primeur, as Tronquoy is now being sold on the place. That's a pity, as this estate's considerable intrinsic qualities would surely have made enough of an impression on their own.

 
92-93 Sucklingpunkte für den Chateau Tronquoy 2022 Saint EstepheA fresh and solid TL with currants and cherries. Hints of chocolate and spice. Medium to full body. Juicy tannins and a flavorful finish. Lovely richness and depth. A blend of 59% cabernet sauvignon, 33% merlot and 6% petit verdot. Falstaff 93P Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Frische Herzkirschen, zart nach Veilchen, feine tabakige Nuancen, dunkle Waldbeeren sind unterlegt. Kraftvoll, stoffig und komplex, gute Frische, schokoladig und anhaftend, sicheres Reifepotenzial, bereits gut antrinkbar. Ab sofort ohne den Namenszusatz Lalande.

 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Tronquoy 2022 Saint EstepheTiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Frische Herzkirschen, zart nach Veilchen, feine tabakige Nuancen, dunkle Waldbeeren sind unterlegt. Kraftvoll, stoffig und komplex, gute Frische, schokoladig und anhaftend, sicheres Reifepotenzial, bereits gut antrinkbar. Ab sofort ohne den Namenszusatz Lalande.
26,75 EUR
35,67 EUR pro l
Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe Subskription
89-91
93-94
91-93
 
93-94 Sucklingpunkte für den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe James Suckling bewertet den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe im Juni 2020:

This is really spicy and delicious already with dried sandalwood and dark fruit. It’s full-bodied. yet balanced and racy. A beautiful young wine.

 
91-93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe Antonio Galloni bewertet den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe im Juni 2020:

The 2019 Tour de Termes is succulent. racy and so expressive. Blueberry jam. graphite. chocolate. licorice. spice and lavender infuse the 2019 with captivating depth. Tour des Termes shows off the more flamboyant side of Saint-Estèphe to great effect. All the elements are impeccably balanced here.

 
89-91 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe Lisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Tour des Termes 2019 Saint Estephe im Juni 2020:

Displaying a deep garnet-purple color. the 2019 Tour des Termes charges out of the gate with bold expressions of cassis. raspberry pie and blueberry compote plus hints of chocolate box. licorice. camphor and rose hip tea. The medium-bodied palate features a racy line of freshness and well-managed. grainy tannins supporting the crunchy black fruit flavors. finishing with a lively lift.
 
Nicht käuflich
Chateau Duhart Milon 2018 Pauillac
-5%
94+
96
19 | 20
94
93+
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacAntonio Galloni im März 2021:
(als Fassmuster noch 88-90 massiv aufgewertet)


Just as it was from barrel, the 2018 Duhart-Milon is a real powerhouse. Black cherry, gravel, spice, espresso and savory herbs infuse the 2018 with notable depth and power. A brooding, virile wine, the Duhart-Milon packs a serious punch. I would give it a few years to soften. The 2018 has really come together since en primeur. In fact, the bottled wine bears little semblance to the en primeur sample, which is a very good thing. There is real density and weight here, with all of the natural richness of the year.

 
96 Sucklingpunkte für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacJames Suckling im Januar 2021:

Sweet berries and cherries on the nose with sweet tobacco, lead pencil and blackcurrants. It’s full-bodied and very rich with layers of fruit and creamy tannins intertwined. Extremely long and creamy. Great Duhart. Try after 2026.

 
94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Duhart Milon 2018 PauillacLisa Perrotti Brown am 20.05.2021:

The 2018 Duhart-Milon is composed of 65% Cabernet Sauvignon and 35% Merlot. With 14% alcohol, it has a deep garnet-purple color and a seductively ripe, opulent nose of plum preserves, blackberry pie and chocolate-covered cherries with hints of spice cake, potpourri, sandalwood and eucalyptus oil. Medium-bodied, it is jam-packed with rich, spicy black fruit preserves, with floral accents and a velvety texture, finishing long and fragrant. So. Good.
 
statt 92,50 EUR
Jetzt 87,50 EUR
116,67 EUR pro l

Kunden, welche diesen Artikel bestellten, haben auch folgende Artikel gekauft:

Weedenborn Sauvignon Blanc Terra Rossa trocken Rheinhessen 2020
94
92+
 
Die Einzellage Steingrube liegt in unmittelbarer Nachbarschaft zum Ortsgemeinde Westhofen. Bereits 1295 erstmals urkundlich erwähnt, weist der Flurname auf einen ehemaligen Steinbruch hin. Bildet pleistozäner Löss die Hauptbodenart, so findet sich hier auch der rare Terra Rossa. Entstanden aus den tertiären Meeresablagerungen eines Kalkalgenriffs, verfügt der heute zu Rotlehm verwitterte Boden über beste Eigenschaften für den Anbau von Weinreben. Auch der Sauvignon Blanc läuft hier, insbesondere unter der Obhut von Winzerin Gesine Roll, zur Bestform auf. Von einer anziehenden Nase "mit Stachelbeere, Papaya, Passionsfrucht und rosafarbener Grapefruit, rötliche Noten, mineralische Anklänge. Am Gaumen mit Zug und ausgewogener Säure, vielschichtig und mit mineralischem Verve" spricht der Falstaff im Weinguide Deutschland 2022. 92+ Punkte. Die von James Suckling noch getoppt werden:

 
94 Sucklingpunkte für den Weedenborn Sauvignon Blanc Terra Rossa trocken Rheinhessen 2020James Suckling im Oktober 2021 über den Weedenborn Sauvignon Blanc Terra Rossa trocken Rheinhessen 2020:

A shining sauvignon blanc star that leaps out of the glass at you, although it’s still very young. Complex cassis and citrus-zest nose with a slew of herbal nuances. Concentrated and racy on the medium-bodied palate, the herbal and wet-stone character building at the long, intense finish. From this producer’s oldest sauvignon blanc vines, planted 20 years ago. Drinkable now, but best from 2022. Screw cap.

Die Abbildung zeigt den Jahrgang 2019.
 
19,90 EUR
26,53 EUR pro l
Peter Jakob Kühn 2018 Riesling Doosberg GG 37€
97+
 BIO 
 
Der Peter Jakob Kühn 2018 Riesling Doosberg GG ist einer der besten Weißweine des Rheingaus. vielleicht sogar Deutschlands. Vorausgesetzt, man hat es nicht gerne einfach oder zu kompliziert. Die anspruchsvolle Mitte macht ihn aus. 2 Jahre Fasslagerung, hoher Extrakt, besonderste Lage: das ergibt einen Wein, der konzentriert, füllig und trotzdem gut strukturiert und lebendig daher kommt. Viel exotisches Steinobst, geradlinige Säure die animiert und Mineralik die für perfekten Trinkfluss sorgt.


Peter Jakob Kühn 2018 Riesling Doosberg GG mit 97+ Punkte vom Wine AdvocateStephan Reinharts beschreibt den Doosberg Riesling von PJK am 13.08.2020 wie folgt:

The 2018 Doosberg Riesling Trocken GG is enormously fine and precise and even coolish on the deep and complex nose, given this spectacularly warm and dry year. The deep, clayey soils of the Doosberg, however, didn't cause any stress. On the palate, this is an intense, finely juicy, seamlessly textured, sublime, highly elegant and complex Doosberg with remarkable purity and finesse and a salty finish with a fine grip and lemon flavors. This is an extraordinary Doosberg.
 
44,00 EUR
58,67 EUR pro l
Kumeu River Chardonnay Hunting Hill 2021
95
95
 
Facettenreiche Zitrusfrüchte, dezent florale Noten und eine gewisse Salzigkeit

Hunting Hill ist ein Weinberg, der erstmals 1982 gepflanzt wurde und einen wesentlichen Teil der ursprünglichen Kumeu River Chardonnay-Mischung ausmachte. Er liegt am Hang über dem Maté's Vineyard und hat schon immer schöne reife und reiche Früchte für den Estate Chardonnay geliefert. Hunting Hill wurde im Jahr 2000 neu bepflanzt und ist jetzt noch besser als zuvor. Er liefert wunderbar reife Früchte mit einer ausgeprägten, mehligen Mineralität.

"Wir haben mit Hunting Hill drei außergewöhnliche Jahrgänge in Folge erlebt: 2019, 2020 und jetzt 2021" lässt sich Winemaker Michael Brajkovich zitieren. Hunting Hill zeichnet sich durch seine Terroir-Typizität aus, mit durchdringenden Zitronen-/Limettenfrüchten und floralen Noten in der Nase, Fülle und Volumen im Mund, gefolgt von anhaltender Säure und Mineralität im Abgang. Dies ist ein absolutes klassisches Beispiel dafür, wie großartig die Chardonnay-Traube sein kann: Ein wunderschön kraftvoller und dennoch eleganter und komplexer Wein, der lange gelagert werden kann.

 
96 Sucklingpunkte für den Kumeu River Chardonnay Hunting Hill 2020Der Kumeu River Chardonnay Hunting Hill 2021 wurde noch nicht bewertet. Hier die Suckling-Bewertung für den Jahrgang 2020 (November 2021):

A complex chardonnay with yellow citrus, as well as lemon-curd and creamy tones. Light hazelnut, too. The palate has such all-encompassing, fresh peachy flavors and builds impressively through the long, full finish. Drink or hold. Screw cap.

 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Kumeu River Chardonnay Hunting Hill 2020Auch vom Vinous noch die Bewertung für den Vorgänger-Jahrgang 2020:

Possibly the most complete Hunting Hill Chardonnay I've tasted in youth, the 2020 provides a harmonious, melt-in-your-mouth impression. It has breadth and concentration but retains a sense of elegance on the midpalate before finishing with precision and length. Yes, there's a little bit of flint character too, but then Hunting Hill is known to be reductive; give it time. Like Forrest Gump, it runs through a finish line and keeps on going effortlessly. There's no box of chocolates here, though; it's all white nectarine, citrus, white flowers and a touch of smoked nuts.

 
94 Punkte vom Wine Spectator für denLast but not least noch die Bewertung vom Wine Spectator, ebenfall noch für den Jahrgang 2020:

Powerful and fragrant, with roasted pineapple, apricot and yellow peach flavors that are ripe, juicy and fleshy, with terrific intensity and an appealing touch of salted caramel on the long finish. Drink now through 2034.
 
46,50 EUR
62,00 EUR pro l
Chateau Lilian Ladouys 2019 Saint Estephe
90
92
92
91

 
90 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Lilian Ladouys 2019 Saint EstepheDie Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Lilian Ladouys 2019 Saint Estephe:

Offering up aromas of sweet berries, cherries, licorice and spices, the 2019 Lilian Ladouys is medium to full-bodied, ample and charming, with a giving, easygoing profile and a clean, precise finish. It's a competent effort that shows none of the appellation's stereotypically hard edges.
 
92 Sucklingpunkte für den Chateau Lilian Ladouys 2019 Saint EstepheJames Suckling schreibt zum Chateau Lilian Ladouys 2020 Saint Estephe Folgendes:

Sweet currant and berry aromas with some very flowers follow through to a medium body, with firm and creamy tannins and a flavorful finish. I like the walnut and chocolate undertones. 59% merlot, 37% cabernet sauvignon, 3% petit verdot and 1% cabernet franc. Better after 2023.
 
92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Lilian Ladouys 2019 Saint EstepheDas meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Lilian Ladouys:

The 2019 Lilian Ladouys is absolutely beautiful, just as it was from barrel. The interplay of rich, radiant fruit and the savory, earthy notes that are typical of Saint-Estèphe make for a compelling, delicious and highly affordable wine to drink now and over the next handful of years.


91 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Lilian Ladouys 2019 Saint EstepheJeb Dunnuck im April 2022:

This château continues to bring the goods, and their 2019 Château Lilian Ladouys offers a medium-bodied, supple, elegant, and certainly delicious style as well as complex notes of redcurrants, darker mulberries, cedary spice, and dried herbs. It shows the elegant, more mid-weight side to the vintage, yet the balance is spot on, it has ripe tannins, and it’s going to keep for 15+ years.


 
 
21,25 EUR
28,33 EUR pro l