Neuseeland



Weinland Neuseeland:
Wie auch in einigen anderen Übersee-Regionen, kann Neuseeland noch auf keine lange, aber stetig wachsende Weinbau-Geschichte zurückblicken. Die Anbaugebiete auf der Nordinsel sind unter anderem Northland, Auckland, Gisborne, Wairarapa und Hawkes´s Bay; auf der Südinsel Marlborough, Canterbury, Waipara Valley, Central Otago und Waitaki Valley.

Zahlen:
Rebfläche: 16 000 Hektar
Wein­pro­duk­tion: 1 Million Hekto­liter
Jähr­li­cher Wein­konsum pro Kopf: 10,5 Liter

Die am häufigsten angebauten Rebsorten: Sauvignon Blanc, Chenin Blan, Chardonnay, Semillon, Viognier, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon und Merlot.





 
Wild Rock Sauvignon Blanc 2017 Marlborough



„Ein wilder Weißer vom wilden Weingut Wild Rock aus dem wilden Marlborough“ so beschreibt der Winemaker seinen Sauvignon Blanc mit dem Wissen um die Wirkung von wilder Natur und eleganter Schönheit: Der vormals mit de Zusatz "Elevation" vermarktete Sauvignon Blanc ist kühl, frisch, rauh und freundlich zugleich.
Intensive Aromen von Limetten, Stachelbeere und grüner Paprika; am Gaumen ergänzt durch tropische Früchte und frisches Basilikum; erfrischende Säurestruktur mit ausgewogener Fruchtigkeit im Abgang. Der Ausbau erfolgt in Stahltanks.



 
10,75 EUR
14,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Tower Rock Sauvignon Blanc 2017 Marlborough


Der Tower Rock 2017 ist ein solider Sauvignon blanc aus dem Marlborough. Er besitzt die typischen Stachelbeer und Limettenaromen, eignet sich gut zu frischen Salaten, Fisch und Meeresfrüchten.

Sollte in den ersten 2 Jahren getrunken werden.

Den Tower Rock Sauvignon 2017 können wir als Aperitif empfehlen


Easy drinking aus dem Land der Kiwi.
Gutes Preis-Genussverhältnis.











 
7,95 EUR
10,60 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Millton Te Arai Vineyard Chenin Blanc 2016
93


Verkostungsnotiz von James Suckling am Freitag, 15. Dezember 2017:

Millton Te Arai Vineyard Chenin Blanc 2016A waxy nose and hints of dried yellow flowers and cut dried straw. The palate has a bright, glossy and smooth core of fresh apple and lemon fruit flavors. Handy acid. It all stacks up nicely. Drink now. Screw cap.











 
17,50 EUR
23,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Millton Riverpoint Viognier 2014
Leider ist der Millton Riverpoint Viognier 2014 noch noch nicht international bewertet worden. Wir haben aber die Bewertung zu dem JG 2012 gefunden.

90 Parker Punkte für den 2012 er
Lisa Perrotti Brown Jan 2015:
The 2012 Riverpoint Vineyard Viognier offers pretty peach and apple blossom scents with suggestions of allspice and clover honey. Medium-bodied, it gives plenty of creaminess in the mouth with lively acidity supporting the rich stone fruit and spice flavors, finishing with very good length.          

Das Weingut beschreibt den Millton Riverpoint Viognier wie folgt:
Riverpoint Vineyard sits in the Matawhero Appellation of the Gisborne winegrowing district. The original vineyard was planted in 1978 and in 1997 this vineyard was replanted with Viognier, amongst the first commercial planting of this exotic variety in New Zealand. Situated alongside the old Waipaoa riverbed the soils here contain high levels of fine silt and silken clays and these minerals assist in producing aromatic and dense wines. Proximity to the Pacific Ocean exposes the site to a cooling sea breeze during summer and this effect plays a pivotal role in capturing a special brackish salty aroma and a soft satin flavor. Muscat petit Grains was planted at Riverpoint in 2011 and Marsanne was planted in Opou Vineyard in 2010.

The Viognier was harvested by hand, fermented in a mix of 300 litre French oak barrels and stainless steel tanks with native yeasts.  Included  in the final blend is a parcel of Viognier that spent 77 days fermenting on skins in open top 600 litre French oak barrels.  In the Rhone Valley of France there are a number of complimentary white grape varietals. The 2015 has the addition of Marsanne to providing an element of depth and richness while 2% Muscat give a fruity lift as well to this wine.  A haunting wine with bristling delicacy, buoyed by a noted mineral edge the  poached pear and red capsicum flavours give a spiced and sappy appeal. The salinity sings the proximity of the vineyard to its maritime environment. We consider the aromatic delight of Viognier will enhance and partner foods high in Umami flavours.                                     
17,50 EUR
23,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Millton Clos de Ste. Anne Les Arbres Viognier 2013


19 /20 Punkte Raymond Chan
16. Februar 2015:
Fruit from ‘Les Arbres’ a section in the lie of the forest, the whole bunches ‘crunched’ and warm-fermented in 600 L demi-muids to 14.5% alc. and 1.8 g/L RS, the wine aged 11 months in 40% new demi-muids, the wine undergoing batonnage with 75% MLF. Full, even, light golden yellow colour. The bouquet is full and broad with well-concentrated aromas of ripe apricots and savoury yellow stonefruit kernels, lifted by exotic yellow florals. This has great presence, the fruit stylishly reserved, growing subtly in creamy, nutty richness. Dry to taste and full bodied, a fulsome and mouthfilling array of flavours of ripe, exotic tropical fruits are lifted by exotic yellow florals with nutty and honied notes. This is rich and weighty with a rounded, near unctuous mouthfeel and soft textures. The generosity is enhanced by some alcohol power which leads to a soft, full, rich finish with exotic floral and stonefruit flavours. This is a full, rich, mouthfilling Viognier with exotic fruit flavours and underlying power. Match with Asian and Middle Eastern fare over the next 5+ years. Feb 2015 19.0-/20 Feb 2015


This latest release of James and Annie Millton’s ’Clos de Ste Anne’ collection may be the finest yet. They consider 2013 to be "possibly the best vintage in 30 years and all five of these wines will age for many years to come”. Indeed, the 2013 vintage is seen as one of the greats in the Gisborne, and north eastern North Island regions, and to date, the wines I’ve seen bear this out. The ‘Clos de Ste Anne’ wines are very special for the Milltons, as they are the produce from the single ‘Clos de Ste Anne’ estate, based on the original ‘Naboth’s Vineyard’ planted in 1981 to assess the potential of hillside vineyards in Gisborne. ‘Naboth’s’ was a completely different approach to the region’s existing vineyards which were planted on the flat land, primarily designed with high yields and ease of management in mind. Based on the unique character of the resultant wines, the Milltons extended the plantings in 1989, consolidating the varietal mix. ‘Naboth’s’ is now joined by ‘La Bas’, ‘La Cote’, ‘Les Arbres’, and ‘The Crucible’, and all these vineyards lie in the ‘Clos de Ste Anne’ estate which measures just over 12 ha.

The Clos de Ste Anne wines are particularly special for James Millton, as they are a tribute to his wife Annie. They are made with the greatest technical care, but also with the greatest love and inspiration to reflect their philosophies and experience of winegrowing for over three decades. Stylistically, the wines draw from the example of the world’s great wines, but they seek to capture the uniqueness of the Milton’s approach and the terroir of the site. Complexity and interest are aims in their making. Organic winegrowing, Millton being BioGro organic certified since 1989 and the adherence to biodynamics, Millton being Demeter certified since 2009, are all integral with the crafting of these wines, these concepts part of the Millton’s foundation. Here, I review the 2013 ‘Clos de Ste Anne’ collection, due for release at the start of March 2015.

Quelle: www.raymondchanwinereviews.co.nz




 

34,90 EUR
46,53 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Millton Clos de Ste. Anne La Bas Chenin Blanc 2013


19 /20 Punkte Raymond Chan

16. Februar 2015:
Brilliant, light golden-hued straw-yellow colour lighter on edge. The nose is very elegant, tightly bound and refined in expression, with restrained aromas of white and yellow florals and stonefruits, along with nuances of pineapple, unveiling waxy mineral, wet stone and nutty detail. The aromatics grow in presence and depth with aeration. Bone-dry to taste and medium-full bodied, the intensity and depth of fruit confers an elegance of proportion. Tightly concentrated flavours of white and yellow stonefruits are subtly lifted by floral and honeysuckle notes and mineral suggestions. The palate features a fine-grained phenolic core of fruit extract, enlivened and driven by bright, lacy acidity. Some alcoholic power underlines the fruit which carries to a richly detailed, long lingering, dry finish. This is a fresh, elegantly concentrated, powerfully driven dry Chenin Blanc with stonefruit and mineral flavours. Serve with seafood and white meat dishes over the next 10 years. Fruit from ‘Las Bas’, WBP and indigenous yeast fermented to 14.5% alc. and 3.6 g/L RS, TA 7.3 g/L and pH 3.56 the wine aged 9 months in seasoned 600 L demi-muids on lees, without batonnage or MLF. 19.0/20 Feb 2015


This latest release of James and Annie Millton’s ’Clos de Ste Anne’ collection may be the finest yet. They consider 2013 to be "possibly the best vintage in 30 years and all five of these wines will age for many years to come”. Indeed, the 2013 vintage is seen as one of the greats in the Gisborne, and north eastern North Island regions, and to date, the wines I’ve seen bear this out. The ‘Clos de Ste Anne’ wines are very special for the Milltons, as they are the produce from the single ‘Clos de Ste Anne’ estate, based on the original ‘Naboth’s Vineyard’ planted in 1981 to assess the potential of hillside vineyards in Gisborne. ‘Naboth’s’ was a completely different approach to the region’s existing vineyards which were planted on the flat land, primarily designed with high yields and ease of management in mind. Based on the unique character of the resultant wines, the Milltons extended the plantings in 1989, consolidating the varietal mix. ‘Naboth’s’ is now joined by ‘La Bas’, ‘La Cote’, ‘Les Arbres’, and ‘The Crucible’, and all these vineyards lie in the ‘Clos de Ste Anne’ estate which measures just over 12 ha.

The Clos de Ste Anne wines are particularly special for James Millton, as they are a tribute to his wife Annie. They are made with the greatest technical care, but also with the greatest love and inspiration to reflect their philosophies and experience of winegrowing for over three decades. Stylistically, the wines draw from the example of the world’s great wines, but they seek to capture the uniqueness of the Milton’s approach and the terroir of the site. Complexity and interest are aims in their making. Organic winegrowing, Millton being BioGro organic certified since 1989 and the adherence to biodynamics, Millton being Demeter certified since 2009, are all integral with the crafting of these wines, these concepts part of the Millton’s foundation. Here, I review the 2013 ‘Clos de Ste Anne’ collection, due for release at the start of March 2015.

Quelle: www.raymondchanwinereviews.co.nz




 
34,90 EUR
46,53 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Millton Chardonnay 2014 Opou Vineyards


91 Parker Punkte für den Jg 2013
Lisa Perrotti Brown bewertet den Opou Vineyard Chardonnay 2013 von Millton im Januar 2015 :

The nose of the 2013 Opou Vineyard Chardonnay is an exciting combination of fruity and savory in equal measures: peaches, yellow apples and nectarines matched by toast, roasted almonds and marmite plus a fragrant hint of ginger. Medium-bodied, it fills the mouth with satin textured stone fruit and yeasty flavors, finishing long and creamy.
Drink it now to 2019.   







 
17,50 EUR
23,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Kumeu River Mate's Vineyard Chardonnay 2016
94
96


Nach der Stuart Pigott Empfehlung in der Frankfurter Allgemeinen Zeitung am 11.11.2018 ist dieser Jahrgang rasendschnell abverkauft gewesen.
Glücklicherweise gibt es bereits den 2017er im Vorverkauf und der ist ebenfalls gnadenlos gut bewertet.


--->>> Hier zum 2017er


Michael Brajkovich ist der Meister des Chardonnay, die Weine von Kumeu River zählen zum Besten, was man in Neuseeland kaufen kann. Der Mate Weinberg geht auf den Gründer des Weinguts zurück.

Kumeu River Mate's Vineyard Chardonnay 2016James Suckling bewertet den Kumeu River Mate´s Chardonnay 2016 am 15. Dezember 2017 wie folgt:
A very composed and complete wine that has plenty of vibrant lively fruit freshness on the nose and a smoothly rendered array of ripe peach and nectarine fruits in the mouth. Some warm oak spice builds nicely into the finish. In good form. Drink now. Screw cap.


Kumeu River Mate's Vineyard Chardonnay 2016Joe Czerwinski bewertet den Kumeu River Mate´s Chardonnay 2016 am 28. Februar 2018 wie folgt:
Maté's is usually the tightest, most linear of the KR Chards, and that's again the case. The 2016 Mate's Vineyard Chardonnay is marked by smoky new oak, but there's also pineapple and grapefruit notes that create a crisp, acidic spine. Draped off of that are hints of white peaches, roasted hazelnuts and tangerine. There's an almost briny zestiness to the lingering finish that sets it apart from the winery's other single-vineyard bottlings.

Die Weinbereitung für den Kumeu River Hunting Hill Chardonnay:
Handlese, Ganztraubenpressung, Spontangärung mit wilden Hefen, Vergärung zu 100% im Holzfass, 100% malolaktische Vergärung. 11 Monate Reifung im Holzfass.




 
39,95 EUR
53,27 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt.
Kumeu River Estate Chardonnay 2017
-6%
93



93 Punkte für den Kumeu River Estate Chardonnay 2017James Suckling Tatsingnote vom 08.10.2018

This emanates a sense of vibrant fruit from the outset with white-nectarine and light mango aromas, laced with yellow-grapefruit and stony, savory nuances. The palate has plenty of flavor in the yellow-peach spectrum. Fleshy, fresh and juicy right the way through. Drink now. Screw cap.







INFO zum Vorverkauf beim Estate 2017:

Auf Grund eines rasanten Abverkaufs im November 2018 für den JG 2016, haben wir diesen Wein bereits in den Vorverkauf gesetzt. Somit haben alle Kunden die Gelegenheit den 2017er in der gewünschten Menge vorzureservieren.

Die Auslieferung für den 2017er findet Ende Januar 2019 / Anfang Februar 2019 statt.



 
statt 23,95 EUR
Jetzt 22,50 EUR
30,00 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Kumeu River Estate Chardonnay 2016
91
92



Leider ist der 2016er ausverkauft - hier geht es zum Vorverkauf für den 2017er --->>>


Kumeu River aus Auckland ist das Paradeweingut in Sachen Chardonnay in ganz Neuseeland.

Der Winespectator sagt über die Weine von Kumeu River :
"es sind die besten und langlebigsten Chardonnay-Weine in Neuseeland"

Kumeu River Estate Chardonnay 2016James Suckling bewertet den Kumeu River Estate Chardonnay 2016 am 13. November 2017 wie folgt:

An array of local sites blended together, this gives a heart and soul feel for the vintage at Kumeu. Plenty of richness and ripeness. Quite peachy and almost heads into mango tropical territory. A fleshy and approachable palate. Drink now. Screw cap.

Kumeu River Estate Chardonnay 2016Joe Czerwinski bewertet den Kumeu River Estate Chardonnay 2016 am 28. Februar 2018 wie folgt:

Still a Kiwi classic, Kumeu River's 2016 Estate Chardonnay features toasted grain aromas, ripe peach and nectarine flavors and a long, citrus-inflected finish. It's medium-bodied, with a plump, silky texture and up to a decade of aging potential.

Die Weinbereitung für den Kumeu Estate Chardonnay:
Handlese, Ganztraubenpressung, Spontangärung mit wilden Hefen, Vergärung zu 100% im Holzfass, 100% malolaktische Vergärung. 11 Monate Reifung im Holzfass.



 
23,95 EUR
31,93 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt.
Kumeu River 2017 Village Chardonnay
90



Der neue Jahrgang des Chardonnay-Weinguts aus Neuseeland!

Der WINESPECTATOR sagt über die Weine von Kumeu River : 
>es sind die besten und langlebigsten Chardonnay-Weine in Neuseeland<


90 Punkte Suckling für den Kumeu River 2017 Village ChardonnayJames Suckling Tatsingnote vom 08.10.2018

A generous array of ripe pears and poached peaches with a ripe and forward feel. This has a lot of flavor. Nicely resolved at the finish. Drink now. Screw cap.

















 

12,75 EUR
17,00 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Kumeu River 2017 Mate's Vineyard Chardonnay
NEU
97



Kumeu River aus Auckland ist das Paradeweingut in Sachen Chardonnay in ganz Neuseeland.

Der Winespectator sagt über die Weine von Kumeu River :
"es sind die besten und langlebigsten Chardonnay-Weine in Neuseeland"


97 Punkte James Suckling für den Kumeu River 2017 Mate's Vineyard ChardonnayVerkostungsnotiz von James Suckling vom 19. Oktober 2018:

The mineral character of this wine is currently so pronounced and the fruit so closed that it’s not easy, also because of the slight funk from reduction, to identify the grape variety. On the palate, this marathon-runner chardonnay is very clean and highly structured with lots of drive, the finish very long and complex. Drink or hold. Screw cap.

Die Weinbereitung für den Kumeu River Hunting Hill Chardonnay:
Handlese, Ganztraubenpressung, Spontangärung mit wilden Hefen, Vergärung zu 100% im Holzfass, 100% malolaktische Vergärung. 11 Monate Reifung im Holzfass.


INFO zum Vorverkauf beim Hunting Hill 2017:

Auf Grund eines rasanten Abverkaufs im November 2018 für den JG 2016, haben wir diesen Wein bereits in den Vorverkauf gesetzt. Somit haben alle Kunden die Gelegenheit den 2017er in der gewünschten Menge vorzureservieren.

Die Auslieferung für den 2017er findet Ende Januar 2019 / Anfang Februar 2019 statt.




 

39,95 EUR
53,27 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Kumeu River 2017 Hunting Hill Chardonnay
NEU
95



Kumeu River aus Auckland ist das Paradeweingut in Sachen Chardonnay in ganz Neuseeland.

Der Winespectator sagt über die Weine von Kumeu River :
"es sind die besten und langlebigsten Chardonnay-Weine in Neuseeland"

Kumeu River 2016 Hunting Hill ChardonnayVerkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 28. Februar 2018:
Bewertung ist für den JG 2016 | 2017 ist vom Wineadvocate noch nicht bewertet
The voluminous yet weightless 2016 Hunting Hill Chardonnay continues this bottling's successful run of vintages. Hints of roasted cashew accent tropical fruit, but thanks to a zesty line of citrusy acids, the wine powers forward without ever seeming overly broad or heavy. It simply coats the mouth with a stunning array of complex flavors, lingering gently on the finish.

95 Punkte James Suckling für den Kumeu River 2017 Hunting Hill ChardonnayVerkostungsnotiz von James Suckling vom 19. Oktober 2018:

Very floral and quite toasty in the nose, this is already very attractive, in spite of its youth. Sleek yet polished with stunning concentration and vibrant acidity driving the very long, tight finish. Drink or hold. Screw cap.



Die Weinbereitung für den Kumeu River Hunting Hill Chardonnay:
Handlese, Ganztraubenpressung, Spontangärung mit wilden Hefen, Vergärung zu 100% im Holzfass, 100% malolaktische Vergärung. 11 Monate Reifung im Holzfass.


INFO zum Vorverkauf beim Hunting Hill 2017:

Auf Grund eines rasanten Abverkaufs im November 2018 für den JG 2016, haben wir diesen Wein bereits in den Vorverkauf gesetzt. Somit haben alle Kunden die Gelegenheit den 2017er in der gewünschten Menge vorzureservieren.

Die Auslieferung für den 2017er findet Ende Januar 2019 / Anfang Februar 2019 statt.


 

32,95 EUR
43,93 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Kumeu River 2017 Coddington Chardonnay
NEU
95


Kumeu River aus Auckland ist das Paradeweingutin Sachen Chardonnay in ganz Neuseeland.

Der Winespectator sagt über die Weine von Kumeu River :
"es sind die besten und langlebigsten Chardonnay-Weine in Neuseeland"


Kumeu River 2016 Coddington ChardonnayVerkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 28. Februar 2018:
Bewertung ist für den JG 2016 | 2017 ist vom Wineadvocate noch nicht bewertet
The ripe, creamy-textured 2016 Coddington Chardonnay also boasts a crisp, tight line of pineapple and citrus that pulls the wine together and gives it depth and shape on the palate. Toasted grain and white peach notes provide much of the flesh, but there's also a silky, custardy feel on the palate, extending through the lengthy finish.

95 Punkte James Suckling für den Kumeu River 2017 Coddington ChardonnayVerkostungsnotiz von James Suckling vom 18. Oktober 2018:

Very cool and delicate. Yet, in spite of the peach and honeysuckle aromas already showing, this is still quite tight. Precisely delineated, medium to full palate with a lot of minerality, the finish very long and precise. Better from 2019 or 2020. Screw cap.

Die Weinbereitung für den Kumeu River Coddington Chardonnay:
Handlese, Ganztraubenpressung, Spontangärung mit wilden Hefen, Vergärung zu 100% im Holzfass, 100% malolaktische Vergärung. 11 Monate Reifung im Holzfass.


INFO zum Vorverkauf beim Coddington 2017:

Auf Grund eines rasanten Abverkaufs im November 2018 für den JG 2016, haben wir diesen Wein bereits in den Vorverkauf gesetzt. Somit haben alle Kunden die Gelegenheit den 2017er in der gewünschten Menge vorzureservieren.

Die Auslieferung für den 2017er findet Ende Januar 2019 / Anfang Februar 2019 statt.




 
28,95 EUR
38,60 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Kumeu River 2016 Village Pinot Gris



Der Kumeu River 2016 Village Pinot Gris wird, wie alle Weine bei Kumeu River, mit Liebe und respekt vor der Natur vinifiziert. Die gesunden, vollreifen Trauben werden von Hand gelesen, gearbeitet wird ohne Pumpvorgänge und im Keller wird eignen Hefen vergoren. So gewährleistet man höchste Qualität mit größtem Anspruch. Winemaker und Master of Wine Michael Brajkovich beschreibt seinen Kumeu River 2016 Village Pinot Gris mit ausdruckstarker Fruchtaromatik von Steinfrucht, lebendiger Mineralik und wunderbar integrierter Säure. Ein optimaler Begleiter zu allerlei Speisen, vor allem zur schärferen, pikanten Küche!






 
11,90 EUR
15,87 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Kumeu River 2016 Coddington Chardonnay
93
93
Kumeu River aus Auckland ist das Paradeweingutin Sachen Chardonnay in ganz Neuseeland.

Der Winespectator sagt über die Weine von Kumeu River :
"es sind die besten und langlebigsten Chardonnay-Weine in Neuseeland"

Kumeu River 2016 Coddington ChardonnayVerkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 28. Februar 2018:
The ripe, creamy-textured 2016 Coddington Chardonnay also boasts a crisp, tight line of pineapple and citrus that pulls the wine together and gives it depth and shape on the palate. Toasted grain and white peach notes provide much of the flesh, but there's also a silky, custardy feel on the palate, extending through the lengthy finish.


Kumeu River 2016 Coddington ChardonnayVerkostungsnotiz von James Suckling vom 13. November 2017:
Some richer ripe fruits and attractive spicy oak influence across a wealth of yellow peach, nectarine and mango. The palate has good depth and density with smoothly rendered fleshy stone fruits that carry long and even. Drink now. Screw cap.



Die Weinbereitung für den Kumeu River Coddington Chardonnay:
Handlese, Ganztraubenpressung, Spontangärung mit wilden Hefen, Vergärung zu 100% im Holzfass, 100% malolaktische Vergärung. 11 Monate Reifung im Holzfass.
28,95 EUR
38,60 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Hole in the Water Sauvignon Blanc 2017 Konrad Wines


Der Hole in the Water Sauvignon Blanc 2017 von Konrad Wines besitzt einen verlockenden Duft nach Holunderblüten, frischem Gras und Stachelbeeren. Am Gaumen ist der Hole in the Water Sauvignon Balnc von einem saftigen Fruchteindruck geprägt, es kommen Aromen von Mango, Zitrus und Guave durch. Der Konrad Sauvignon Hole in the Water ist im Finale lebendig und herrlich frisch. Der Most für den Hole in the Water Sauvignon Blanc 2017 wurde im Stahltank vergoren anschliessen belässt Konrad Wines einen Teil des  "sur lie" was auf der Hefe bedeutet, die verleiht dem Konrad Sauvignon blanc Hole in the Water eine zusätzliche Dimension.

Bei Konrad Wines wird eine ganz spezielle Art von Wasserwerfern verwendet um die Trauben in kühlen Nächten vor Frost zu schützen. Die grossen Tropfen, welche auf die Rebstöcke des Hole in the Water Sauvignon Blanc fallen bilden einen kleinen Schutzfilm um die Traube und verhindern so ein massives Durchfrieren der gesamten Beerenfrüchte.



 
9,95 EUR
13,27 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Greywacke Wild Sauvignon Blanc 2016 Wild Ferment Marlborough
94


Winemaker Kevin Judd ist eine Art Legende! Der Greywacke Wild Sauvignon Blanc 2016 Wild Ferment Marlborough reiht sich ein in eine Vielzahl von Weinen, die unkonventionell und dennoch (oder vielleicht deswegen?) überragend sind. Wild ferment ist das Pendant zum Deutschen Begriff der Spontangärung mit kellereigenen Hefen, also ein für den Wein unglaublich naturnaher Prozess. So kann man Herkunft, Terroir und Typizität herausarbeiten, wie auf keine andere Art und Weise sonst. Diese Arbeit wird belohnt, mit 92 Punkten des Wine Advocate für 2015. Die Bewertung des Jahrgangs 2016 reichen wir nach, sobald veröffentlicht.

94 Punkte Suckling | Greywacke Wild Sauvignon Blanc 2016 Wild Ferment MarlboroughTastingnote 8. Oktober 2018:

This has all the complexity seen in great white wines with plenty of savory influence. Grilled nuts adorn biscuity and flinty lemon and grapefruit pith. The palate has punchy dried-peach and lemon flavors, as well as an appealing, very succulent and carefully layered texture. Drink now. Screw cap.









 
24,95 EUR
33,27 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Greywacke Sauvignon Blanc 2017 Marlborough


Beim Greywacke Sauvignon Blanc aus Marlborough zeichtet sich Kevin Judd aus Winemaker verantwortlich. Auch der Graywacke Sauvignon Blanc 2017 ist wieder hervorragend gelungen.

Greywacke Sauvignon Blanc 2017 MarlboroughVerkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 28. Februar 2018:
Kevin Judd's 2017 Sauvignon Blanc features just-right touches of greenness, suggesting snow pea pods and cut grass. Those notes complement white grapefruit and tart pineapple flavors. This seems a bit lightweight and lean in style for Greywacke, but it's still expressive, clean and correct, with a refreshing finish.












 
16,95 EUR
22,60 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Greywacke Pinot Noir 2015 Marlborough
91 Punkte Wine Advocate für 2014 !
Verkostungsnotiz von Lisa Perrotti-Brown vom 30. Dezember 2016:
Medium ruby colored, the 2014 Pinot Noir exudes lovely floral notes of roses and lavender with a core of cranberries and red currants, plus hints of Provence herbs and fragrant earth. Light to medium-bodied, soft, elegant and filled with earthy/perfumed flavor layers, it delivers great expression and poise.

97-98 Punkte Raymond Chan für 2013
Er beschreibt den Greywacke Pinot Noir 2013 wie folgt:
Marlborough Pinot Noir is severely under-recognised. Some superb bottlings have emerged over the years. Fromm, Villa Maria, Auntsfield, Saint Clair, TerraVin and Te Whare Ra to name a few. The Greywacke is another one up there. At present about 20% whole bunch. Maybe more can work well? Moderately dark ruby-red with slight purple hues. This has a full, deep nose of ripe dark raspberry and cherry fruit with an array of soft red fruits and florals, the faintest whole bunch herbal detail, some toasty oak spices. Full-flavoured and mouthfilling layers of flavour unfold. It isn't the ripest and darkest in fruit, but the interplay of soft red fruits, florals, herbs, spices and toasty oak is sensational to me. Soft and supple textures enhance the opulence and the wine carries effortlessly to a lush and exotic finish.

93 Punkte Bob Campbell für 2013
Er beschreibt den Greywacke Pinot Noir 2013 wie folgt:
A fragrant Pinot Noir with floral, violet, black cherry, a hint of wood smoke and spicy oak flavours. A supple, elegant and seamless wine in an accessible style, but with medium-term ageing potential. A wine with power that's delivered with subtlety.
32,00 EUR
42,67 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Greywacke Pinot Noir 2011 Marlborough

Nur noch 1 Flasche auf Lager !

93 Punkte Winespectator

der Greywacke Pinot Noir wird wie folgt beschrieben:
Elegant, with supple, fresh and lively flavors of raspberry and cherry, meshing harmoniously with details of clove, forest floor, tobacco leaf, pepper and dried lavender that echo on the long, lingering finish. Drink now through 2024. 500 cases imported. –MW

93 Punkte James Suckling
er beschreibt den Greywacke Pinot Noir 2011 am 06.10.2014

There is a pretty, perfumed, musky note to this wine with hints of purple flowers, game and light hummus ensheathing the core of sexy red-cherry and spicy plum. Spacious and silky on the palate with a sense of airness and complexity. Some cranberry high notes creep in and the mineral acid line drives along through a curtain of chalky, ripe tannins. Superb drinking. Drink in 2015.

32,50 EUR
43,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Greywacke Chardonnay 2015
93



Greywacke Chardonnay 2015Verkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 28. Februar von 2018:

A harmonious blend of roasted hazelnuts and toasted grain accents pineapple fruit in Greywacke's 2015 Chardonnay. This looks to be the best vintage of Chardonnay Kevin Judd has made to date, showing great texture, class and length. It's medium to full-bodied yet shows great length and elegance to its citrusy fruit profile.










 
29,50 EUR
39,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Greystone Pinot Noir 2015 Waipara
92



Im Glas zeigt sich der Greystone Pinot Noir 2015 aus dem Waipara Valley in North Canterburry, Neuseeland, von einem erstaunlich dunklen Purpur mit Violettreflexen, die Farbe erinnert an Pflaume, ebenso die Nase, gepaart mit Aromen von Kirschen und leicht kräuterigen Noten. Im Mund Blaubeere, wieder Pflaume, herrlich reif, geschliffenes Tannin und etwas Holz. Ein voller Körper und Potential für gut 10 Jahre

92 Punkte James Suckling Greystone Pinot Noir 2015 WaiparaJames Suckling Tastingbericht 13.November 2017

This has attractive earthy appeal and mellow ripe red cherry fruits with suave spicy oak. The palate has an appealing open weave to the tannins placing plenty of flavors long and wide. Generous and drinkable. Drink now. Screw cap.


93/100 Bob Campbell MW
Moderately intense pinot noir with dark-fleshed plum, black cherry, liquorice and smoky bacon flavours. Quite a soft and accessible wine, with a structure of gentle tannins. A mellow pinot that's a little oak dominant at this early stage but that should integrate with a little bottle age.






 
26,35 EUR
35,13 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Greystone Chardonnay 2016 Waipara



Greystone Chardonnay 2016 WaiparaVerkostungsnotiz von James Suckling vom 13. November 2017:

A bold, dense and smoothly rendered chardonnay that has plenty of spiced, creamed pear fruit aromas as well as ripe peaches and nectarines. The palate is glossy, full and rich. Honey and stone fruits soak every corner of the mouth. Good concentration. Drink now. Screw cap.











 
25,50 EUR
34,00 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Greystone Barrel Fermented Sauvignon Blanc 2017
91



Im Glas zeigt der Greystone Barrel Fermented Sauvignon Blanc 2016 ein blasses Zitronengelb mit leichten Grünreflexen, die Nase präsentiert Aromen von Limone, Ananas und Stachelbeere. Im Mund sorgt das Wachstum der Reben auf Kalkböden für mineralische Struktur, gepaart mit rassiger, gut eingebundener Säure. Hier wird Spannung aufgebaut, gepaart mit hoher tropischer Fruchtintensität und langem Finish, ein traumhafter Sauvignon Blanc!

91 Punkte Suckling für den Greystone Barrel Fermented Sauvignon Blanc 2017Verkostungsnotiz von James Suckling vom 08. Oktober 2018:

An attractive, restrained, barrel-fermented style that has guava and limes that build to green mangoes on the palate. Very nicely restrained and balanced style here. From organically grown grapes. Drink now. Screw cap.










 

16,50 EUR
22,00 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Escarpment The Edge Pinot Noir 2016 Martinborough




Weinbeschreibung:

Der Escarpment The Edge Pinot Noir 2016 Martinborough ist der Einstieg in die Pinots von Larry McKenna, und schon überragend im Preis/Genuss-Verhältnis. Die Reben für diesen Pinot wachsen auf den für Marlborough typischen Kiesterrassen. Die Aromatik des Escarpment The Edge Pinot Noir 2016 Martinborough ist klar von Kirsch und Pflaume geprägt, ein saftiger Pinot zum sofortigen Genuss.







 
12,95 EUR
17,27 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Escarpment Pinot Noir Te Rehua 2015 Martinborough
NEU
97


97 Punkte James Suckling für den Escarpment Pinot Noir Te Rehua 2015 Martinborough“A dark and brooding pinot noir with big, swarthy tannins. Dark cherries and dark violet-like florals, toasted spices and dark herbal notes, too. The palate has a smooth shell-like outer, opening to powerful, succulent tannins that really command. A concentrated Te Rehua, this is one of the best to date.”



(Wine Front, 95/100)
“Here’s a wine with a bit of the old ‘X-Factor’. Bold perfume of flowers and dried herbs, liquorice and dark fruit, brandy snaps, lavish spice. Medium bodied, almost an airy feel in the mouth, but grounded by firm black tea tannin and minerality, beautiful clear acidity, and a long perfumed finish.”


100% Pinot Noir, 18 Monate französische Eiche (30% neu)



 
47,50 EUR
63,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Escarpment Pinot Noir Kiwa 2015 Martinborough
NEU
96
94


96 Punkte James Suckling für den Pinot Noir Kiwa 2015 EscarpmentJames Suckling
“The sweet and fragrant spices and perfumed pinot noir fruits, a hallmark of this vineyard, are alluring and the depth that follows makes for an engaging, convincing pinot noir. The palate has succulent, attractive bright red cherry fruit aromas and the palate has a very focused, powerful yet elegant feel, and a feathery and ethereal finish.”


94 Punkte Winespectator für den Escarpment Pinot Noir Kiwa 2015 Martinborough“Dusty white pepper and rose petal notes are aromatic, leaping out of the glass to complement the dense core of mineral-laced dark fruit flavors, with plenty of anise and nutmeg details. The intensity gains momentum on the finish, which is expressive and generous.”




“Scented, enticing pinot noir with a mix of floral, cherry and berry flavours and a suggestion of spice all nicely restrained by fine, drying tannins. A little closed right now but showing good development potential.”
(Bob Campbell, 95/100)


“Spicy, cherry and red berry, dusting of sweet cinnamon oak, a little herb and earthiness, but a brighter expression of Martinborough here. Medium bodied, firm almost sappy acidity, grainy lightly drying sandy tannin, plenty of crunch and energy, and a bright strawberried finish of good length, with a slight herbal bitterness. Excellent now, and better again with a couple more years in bottle.”
(Wine Front, 94/100)


100% Pinot Noir, 18 Monate französische Eiche (40% neu)



 
47,50 EUR
63,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Escarpment Pinot Noir 2015 Martinborough
94
93


Der Escarpment Pinot Noir 2015 Martinborough bildet das mittlerer Preissegment im Portfolio des Pinot-Experten Larry McKenna. Nach burgundischem Vorbild und auf höchstem Niveau vinifiziert, wird das Traubengut für diesen Pinot Noir von Hand gelesen, ohne Pumpvorgänge in den Keller gebracht, mit kellereigenen Hefen für 18 Tage vergoren, wobei der Most alle 12 Stunden von Hand untergetaucht wird, um möglichst ideal mit der Maische zu vermengen. Danach geht der Escarpment Pinot Noir 2015 Martinborough für 11 Monate in französische Eichenholzfässer, davon 30% Erstbelegung. So entsteht ein fantastisch authentischer Wein, der typisch Pinot Noir und typisch Neuseeland zugkeich ist, mit feinen roten und schwarzen Fruchtnuancen, fein integriertem Tannin, lebendiger Säure und Lagerpotential für locker 10 Jahre. Dafür gibts vom Neusselandexperten Raymon Chan satte 18,5+ Punkte! Auch die weiteren Bewertungen lassen sich sehen:


92 Parker Punkte für den Escarpment Pinot Noir 2015 MartinboroughEscarpment's blended 2015 Pinot Noir represents a solid introduction to the style of founder Larry McKenna. It's earthy and savory but with a deep core of black cherry fruit. It seems a bit gentler than previous vintages, but it's still medium to full-bodied, with ample structure to support a decade or more of development. Ripe plum, cola and chocolate notes emerge on the lengthy finish.


94 Punkte James Suckling für den Escarpment Pinot Noir 2015 MartinboroughA lower cropping season with perfect ripening conditions has delivered a polished and seamless Escarpment pinot noir with plenty of red and darker cherry fruit aromas and flavors, some bracken and undergrowth, as well as rose-like florals and woody aromas. The palate has taut and tangy redder cherry fruits, cast against an energetic, fleshy and very composed array of tannins. A terrific wine.”



93 Punkte Winespectator für den Escarpment Pinot Noir 2015 Martinborough“Intense, fragrant and expressive, with black cherry and dried plum notes that mingle with lavender, black tea and clove accents. A hint of dried porcino lingers on the finish. The tannins aren't shy, providing a solid backbone for the flavors.”








 
32,50 EUR
43,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Zeige 1 bis 30 (von insgesamt 39 Artikeln)