Cullen Diana Madeline 2019 Margaret River
Cullen Diana Madeline 2019 Margaret River

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Cullen Diana Madeline 2019 Margaret River

Art.Nr.:
2022008929
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Australien
Region:
Margret River
Rebsorte(n):
87% Cabernet Sauvignon | 7% Merlot | 3% Cabernet Franc | 2% Malbec | 1% Petit Verdot
Geschmack:
trocken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
12 - 15
dekantieren / karaffieren:
ja etwa 1 Stunde vor dem Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16-18
Glasempfehlung:
Zalto Denkart Bordeaux
unsere interne Kategorie:
Kultwein
Alkoholgehalt in Vol.%:
13.5
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
4323 Caves Road Wilyabrup WA 6280 PO Box 17 Cowaramup WA 6284 | ACO Cert. No. 10894
79,95 EUR
106,60 EUR pro l

106,60 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

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Cullen Diana Madeline Margaret River
NEU
90
 BIO 


Kultwein aus dem westaustralischen Wilyabrup und Einladung zu einem aromatischen Erlebnis mit Pflaumen, Cassis, Sandelholz, Zigarrenkiste und schwarzer Tee

Die 1971 auf eigenen Wurzeln gepflanzten Houghton-Klone des Cabernet Sauvignon sind die Basis des Spitzenweines der Estate.
 

94 Punkte vom Wine Advocate für den Cullen Diana Madeline 2015 Margaret RiverZum Jahrgang 2015 (2016 wurde nicht bewertet) notierte Joe Czerwinski im Dezember 2017:

Despite exhibiting a bit of youthful austerity, the 2015 Diana Madeline should mature into an exemplary representation of Margaret River Cabernet Sauvignon (there's 11% Merlot, 1% Malbec and 1% Cabernet Franc in the blend). It's classic Bordeaux in style, meaning it's medium-bodied and streamlined and framed by firm but ripe tannins. Cassis fruit forms the core, although hints of cedar oak, pressed flowers and dried herbs add considerable nuance, picking up notes of chocolate on the taut, lingering finish. It's an early candidate for Cabernet Sauvignon of the vintage in Margaret River.
 
 
95 Sucklingpunkte für den Cullen Diana Madeline 2017 Margaret RiverUnd James Suckling, ebenfalls den Jahrgang 2016 nicht bewertend, meint zum Folgejahrgang 2017 des Diana Madeline (Juni 2019):

Extremely refined and full of tension with blackberry, currant and licorice character. Hints of wet earth. Medium to full body. Firm and silky tannins. Flavorful finish. From biodynamically grown grapes. Better after 2021. Screw cap.
69,95 EUR
93,27 EUR pro l
Napanook 2018 Napa Valley Dominus Estate
93+
97
93
94
 
97 Sucklingpunkte für den Napanook 2018 Napa Valley YountvilleJames Suckling im Mai 2021:

This is so drinkable now. Savory and yummy. Lots of blackberries, blueberries and currants. Full-to medium-bodied, tight and silky with beautiful freshness and finesse. So long and caressing, yet tightly grained tannins give it tension. Lovely drinkability. Available April 2020. Drink or hold.

 
93+ Punkte vom Wine Advocate für den Napanook 2018 Napa Valley YountvilleLisa Perrotti Brown im Februar 2021:

Deep garnet-purple in color, the 2018 Napanook leaps from the glass with vivacious scents of fresh blueberries, black cherries, crushed blackcurrants and redcurrant jelly with hints of pencil shavings, red roses and dusty soil plus a waft of bay leaves. Medium-bodied, the palate is very tightly wound, allowing glimpses at loads of mineral and savory nuances among the taut black and red fruit notes, supported by fine-grained tannins and bold freshness, finishing with a compelling herbal lift.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Napanook 2018 Napa Valley YountvilleAntonio Galloni im Oktober 2021:

The 2018 Napanook is every bit the charmer it was last year. Succulent and racy out of the glass, the 2018 is such a gorgeous wine. Silky tannins and generous fruit give the 2018 so much immediacy and appeal. Black cherry, plum, menthol, spice and licorice are pushed forward

 
94 Punkte von Jeb Dunnuck für den Napanook 2018 Napa Valley YountvilleJeb Dunnuck im Januar 2021:

The 2018 Napanook showed incredibly well, with fabulous crème de cassis, spring flowers, graphite, and green tobacco aromas and flavors. With terrific ripeness, medium to full body, and ripe, yet polished tannins, this beauty should be snatched up by savvy readers. It should evolve for 15 years or more. The blend is 90% Cabernet Sauvignon, 6% Cabernet Franc, and the rest Petit Verdot, aged in 20% new French oak.
 
79,95 EUR
106,60 EUR pro l
Lyndenhurst Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018 by Spottswoode Estate
92
93
94
94
 
Der Spottswoode Estate Cabernet Sauvignon Lyndenhurst Napa Valley 2018 ist eine Hommage an die duftenden Linden, die noch heute in den Gärten des Estate Vineyrds blühen. Der Lyndenhurst Cabernet Sauvignon ist ein dynamischer und einladender Wein, der aus eigenen Trauben und denen anderer renommierter Familienbetriebe (Darms Lane / Napa Valley, Edcora / Atlas Peak, Knights Bridge / Knights Valley, Parry-Vineyards / St. Helena, Young Inglewood / St. Helena) vinifiziert wird.

 
94 Sucklingpunkte für denJeb Dunnuck im Januar 2021:

A wine well worth purchasing and cellaring, the 2018 Cabernet Sauvignon Lyndenhurst sports a dense purple hue as well as classic Cabernet notes of blackcurrants, Asian spices, violets, licorice, and tobacco. Beautifully rich, full-bodied, and concentrated, it's one heck of a second wine that can be drunk today or cellared for 15-20 years.

 
92 Punkte vom Wine Advocate für denVerkostungsnotiz von Lisa Perrotti-Brown am 5. November 2020 über den Spooswoode Estate Cabernet Sauvignon Lyndenhurst Napa Valley 2018:

The deep purple-black coalored 2018 Cabernet Sauvignon Lyndenhurst comes bounding out of the glass with exuberant scents of fresh blackcurrants, black raspberries and Morello cherries plus hints of lavender, pencil lead and bouquet garni with a touch of Sichuan pepper. Medium to full-bodied, the palate is charged with electric energy, framed by grainy tannins and bold freshness, finishing with great intensity and purity.

 
93 Sucklingpunkte für den James Suckling meldet am 27. Januar 2021 93 Punkte an:

Black plums, blueberries, chocolate, cloves and dried leaves. Black olives, too. It’s full-bodied with firm, fine-grained tannins. Chewy, generous layers of dark fruit and chocolate. Try from 2022.

 
94 Punkte vom Vinous-Team für denUnd ebenfalls im Januar 2021 von Antonio Galloni verkostet:

The 2018 Cabernet Sauvignon Lyndenhurst is a fabulous wine that shows just how compelling the vintage is, even among mid-tier offerings. Blackberry, graphite, cloves, licorice and lavender all build in the glass. The Lyndenhurst Cabernet is usually much more approachable, but the 2018 is a real powerhouse. I would give the tannins at least a few years to soften. This is impressive, to say the least.
 
79,00 EUR
105,33 EUR pro l
Ridge Vineyards Cabernet Sauvignon 2017 Monte Bello Vineyard
94
94
93
 
94 Punkte Vinous für den Ridge Cabernet Sauvignon 2016 Estate Santa Cruz MountainsVerkostungsnotiz von Antonio Galloni von September 2020:

Ridge’s 2017 Estate Cabernet Sauvignon is a fabulous choice for readers who want a Monte Bello fix now, without having to wait. Supple, radiant and silky, with tremendous balance, the 2017 is just flat-out delicious and utterly irresistible. Dark red cherry/plum fruit, mocha, licorice, sweet tobacco and a kick of American oak build as this sumptuous Cabernet Sauvignon shows its allure. The 2017 is an outrageously beautiful wine. Don’t miss it.

 
94 Punkte vom Wine Advocate für den Ridge Estate Cabernet Sauvignon 2017Erin Brooks im Februar 2021:

“The 2017 Cabernet Sauvignon Estate Monte Bello Vineyard is blended with 21% Merlot, 3% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot. The nose is still tightly wound, taking plenty of air to reveal deep aromas of cassis, tobacco, licorice and coffee with top notes of violet and graphite. The palate is full-bodied and powerful, with a firm grain and concentrated fruits, and it finishes very long, layered and uplifted. This will require more time in bottle than the Klein Cabernet.” -Erin Brooks (February 2021)

 
93 Punkte von Jeb Dunnuck für den The 2017 Cabernet Sauvignon Estate showed beautifully, with gorgeous notes of cassis, crushed violets, graphite, and lead pencil all emerging from the glass. Showing plenty of richness and depth, medium to full body, good acidity, and plenty of firm tannins, it’s not a blockbuster, but it has the balance and class to evolve for 15 years or more. The blend is 75% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot, 3% Cabernet Franc, and the rest Petit Verdot.


 
Weinbeschreibung:
75% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot, 3% Cabernet Franc and 1% Petit Verdot

Winemaker Tasting Note:
Saturated purple in color. Aromas of cassis, blueberry, cola, licorice, and sweet oak. Ripe blackberry fruit entry, full bodied, rich textures, exotic spice roasted coffee, and toasted oak aftertaste. Complex, long, sensuous finish. EB (1/20)

 
Winemaker Eric Baugher über den Cabernet Sauvignon 2017 Estate Santa Cruz Mountains


Quelle: Ridge Vineyards
 
65,00 EUR
86,67 EUR pro l
Kanonkop Paul Sauer 2015
 
Mit dem 2015er Estate Paul Sauer war es Kanonkop gelungen, einen der besten Jahrgänge ever in der Geschichte des südafrikanischen Weinbaus zu produzieren. Tim Atkin, der britische Master of Wine sowie einflussreicher Weinkritiker und Journalist hatte in seinem siebten fast 2000 Weine umfassenden Tatsingreport die Bordeaux Blend Ikone von Kanonkop "Paul Sauer 2015" mit der Höchstnote von 100 Punkten bewertet. Für den Jahrgang 2018 nun vergibt der südafrikanische Master of Wine Greg Sherwood 97 Punkte.

Der Witterungsverlauf in 2018: Die Niederschläge im Winter waren höher als in den beiden vorangegangenen Wintern. Die unregelmäßigen Temperaturen vom Winter bis zur Blütezeit und die kühlen Wachstumsbedingungen führten zu großen Schwankungen in den Weinbergen. Die kühle Witterung und die regelmäßigen Regenschauer führten zu weniger Wasserstress für die Reben während der Reifung. Die Erntezeit war durch regelmäßige Regenschauer gekennzeichnet.

Tasting Note: Die satte rubinrote Farbe wird durch eine Reihe von Düften ergänzt, die man typischerweise mit dem Kanonkop Estate Wine Paul Sauer assoziiert: frische Kräuter, gepflügte Erde, Bleistiftspäne, Gewürze, rote und schwarze Früchte. Obwohl der Wein berauschend und duftend ist, bleibt er klassisch und raffiniert, mit einer äußerst eleganten Struktur. Die Tannine sind präzise, und bilden zusammen mit dem geschickten Einsatz von neuem Eichenholz die perfekte Kulisse für das komplexe Fruchtspektrum. Der Abgang ist saftig und würzig, mit vielschichtigen Noten von roten Früchten und gepökeltem Fleisch in einem langen, noch jugendlichen Abgang.
 
55,90 EUR
74,53 EUR pro l
Glaetzer Anaperenna 2018 Ben Glaetzer Barossa Valley
-8%
97
94
 
Der Ben Glaetzer Anaperenna ist eine Blend aus den Rebsorten Shiraz und Cabernet Sauvignon. eine Cuvee die Ben Glaetzers Wunsch war. er wollte diesen Wein kreieren um die grösstmögliche Typizität des Barossa Valley zum Ausdruck zu bringen. So verwundert es nicht. dass Ben diesen Wein seinen persönlichen Lieblingswein nennt. Der Anaperenna wird seit dem Jahrgang 2004 produziert. einige Jahrgänge wurden nicht oder nur in sehr kleiner Auflage gemacht. Der Cabernet muss einfach perfekt reif sein um die Vermählung mit dem Shiraz eingehen zu können und dies ist eben nicht in allen Jahren möglich.
 
 
Anaperenna 2018 Ben Glaetzer mit 97 Parker Punkten ausgezeichnetJoe Czerwinski bewertet den Anaperenna 2018 am 31. July 2020 wie folgt:

For the 2018 Anaperenna Shiraz-Cabernet Sauvignon. Glaetzer blended in 18% Cabernet Sauvignon to give the wine increased fragrance and length. The nose is smoky. slightly herbal and marked by sweet cedar- and vanilla-tinged oak. but it also offers great cassis and blackberry fruit. Full-bodied. rich and concentrated. the flavors are kept nicely in check by fine-grained tannins. This wine has it all: terrific intensity. complexity. length and texture.

 
94 Sucklingpunkte für den Glaetzer Anaperenna 2018 Ben Glaetzer Barossa ValleyJames Suckling im September 2020 zum Anaperenna 2018:

The 2018 vintage has delivered such strong quality in these full-bodied reds from the Barossa. This has all the ripeness with vitality, depth and freshness. Aromas of blackberries and blackcurrants, as well as leaves and violets, lead to a very deep, dense and juicy palate that carries such luscious, black and blue-fruit flavors. Very drinkable now, but better from 2024.
 
statt 44,90 EUR
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Shaw & Smith Adelaide Hills Shiraz 2017 mit 96 SucklingpunktenVerkostungsnotiz James Suckling vom 02. Juli 2020:

A cooler vintage has bent this to a peppery and spicy zone with a very fragrant, sappy delivery of bright raspberries, red plums and blackberries. Oak bolsters the spicy direction of the fruit here. The palate has a succulent and mouthwateringly fresh core of red fruit with sleek and long, polished tannins. Red-cherry and plum finish. Drink now. Screw cap.



 
28,50 EUR
38,00 EUR pro l
Glaetzer Anaperenna 2018 Ben Glaetzer Barossa Valley
97
94
 
Der Ben Glaetzer Anaperenna ist eine Blend aus den Rebsorten Shiraz und Cabernet Sauvignon. eine Cuvee die Ben Glaetzers Wunsch war. er wollte diesen Wein kreieren um die grösstmögliche Typizität des Barossa Valley zum Ausdruck zu bringen. So verwundert es nicht. dass Ben diesen Wein seinen persönlichen Lieblingswein nennt. Der Anaperenna wird seit dem Jahrgang 2004 produziert. einige Jahrgänge wurden nicht oder nur in sehr kleiner Auflage gemacht. Der Cabernet muss einfach perfekt reif sein um die Vermählung mit dem Shiraz eingehen zu können und dies ist eben nicht in allen Jahren möglich.
 
 
Anaperenna 2018 Ben Glaetzer mit 97 Parker Punkten ausgezeichnetJoe Czerwinski bewertet den Anaperenna 2018 am 31. July 2020 wie folgt:

For the 2018 Anaperenna Shiraz-Cabernet Sauvignon. Glaetzer blended in 18% Cabernet Sauvignon to give the wine increased fragrance and length. The nose is smoky. slightly herbal and marked by sweet cedar- and vanilla-tinged oak. but it also offers great cassis and blackberry fruit. Full-bodied. rich and concentrated. the flavors are kept nicely in check by fine-grained tannins. This wine has it all: terrific intensity. complexity. length and texture.

 
94 Sucklingpunkte für den Glaetzer Anaperenna 2018 Ben Glaetzer Barossa ValleyJames Suckling im September 2020 zum Anaperenna 2018:

The 2018 vintage has delivered such strong quality in these full-bodied reds from the Barossa. This has all the ripeness with vitality, depth and freshness. Aromas of blackberries and blackcurrants, as well as leaves and violets, lead to a very deep, dense and juicy palate that carries such luscious, black and blue-fruit flavors. Very drinkable now, but better from 2024.
 
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Cullen Diana Madeline Margaret River
90
 BIO 


Kultwein aus dem westaustralischen Wilyabrup und Einladung zu einem aromatischen Erlebnis mit Pflaumen, Cassis, Sandelholz, Zigarrenkiste und schwarzer Tee

Die 1971 auf eigenen Wurzeln gepflanzten Houghton-Klone des Cabernet Sauvignon sind die Basis des Spitzenweines der Estate.
 

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Despite exhibiting a bit of youthful austerity, the 2015 Diana Madeline should mature into an exemplary representation of Margaret River Cabernet Sauvignon (there's 11% Merlot, 1% Malbec and 1% Cabernet Franc in the blend). It's classic Bordeaux in style, meaning it's medium-bodied and streamlined and framed by firm but ripe tannins. Cassis fruit forms the core, although hints of cedar oak, pressed flowers and dried herbs add considerable nuance, picking up notes of chocolate on the taut, lingering finish. It's an early candidate for Cabernet Sauvignon of the vintage in Margaret River.
 
 
95 Sucklingpunkte für den Cullen Diana Madeline 2017 Margaret RiverUnd James Suckling, ebenfalls den Jahrgang 2016 nicht bewertend, meint zum Folgejahrgang 2017 des Diana Madeline (Juni 2019):

Extremely refined and full of tension with blackberry, currant and licorice character. Hints of wet earth. Medium to full body. Firm and silky tannins. Flavorful finish. From biodynamically grown grapes. Better after 2021. Screw cap.
69,95 EUR
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