Chateau Puy Blanquet 2018 Saint Emilion
Chateau Puy Blanquet 2018 Saint Emilion

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Chateau Puy Blanquet 2018 Saint Emilion

Art.Nr.:
20180101142
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Saint Emilion Grand Cru
Rebsorte(n):
85% Merlot | 10% Cabernet Franc | 5% Cabernet Sauvignon
Parker Punkte:
88-90
James Suckling:
92-93
Winespectator:
89-91
Vinous:
90-93
Jeb Dunnuck:
92-94
Bodenformation:
Kalkstein mit einer Lehmauflage
Qualitätsstufe:
Saint Emilion Grand Cru AOC
Ausbau::
12 Monate im Barrique. davon 10% neu
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
6 – 8 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 1-2 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Best Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.50
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Jean-Pierre MOUEIX 54. quai du Priourat BP 129 33502 Libourne CEDEX
18,90 EUR

25,20 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

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Petit Figeac 2016 Zweitwein von Chateau Figeac Saint Emilion
90
93
92
 
halbe Flasche 0.375 Liter

92 Punkte vom Vinous-Team für den Petit Figeac 2016 Saint Emilion Zweitwein von Chateau FigeacVerkostungsbericht aus Januar 2019:

The 2016 Petit-Figeac is a gorgeous. silky second wine to drink now and over the next handful of years. Sweet floral notes add freshness and lift to this expressive Saint-Émilion. In 2016. Petit-Figeac has a bit more Franc than usual which also contributes to the wine's perfumed personality. This is impeccably done.

 
90 Punkte vom Wine Advocate für den Petit Figeac 2016 Saint Emilion Zweitwein von Chateau FigeacVerkostungsbericht vom 30.November 2018:

The 2016 Petit-Figeac is a blend of 41% Cabernet Franc. 36% Cabernet Sauvignon and 23% Merlot. Medium to deep garnet-purple colored. it opens with bold scents of warm black plums. black cherries and mulberries with touches of baking spices. potpourri. unsmoked cigars and dusty soil. Medium-bodied. it is very bright. elegant and minerally in the mouth. with plenty of vibrancy and freshness on the finish.

 
93 Punkte James Suckling für den Petit Figeac 2016 Zweitwein von Chateau Figeac Saint EmilionJames Suckling Februar 2019:

Very cabernet on the nose with blackcurrants. walnuts and fresh herbs. Hints of dried earth. Medium to full body and firm. juicy tannins. Solid. Second wine of Figeac. A blend of 41 per cent cabernet franc. 36 per cent cabernet sauvignon and 23 per cent merlot. Try after 2022.

halbe Flasche 0.375 Liter
 
33,95 EUR
90,53 EUR pro l
Chateau Pindefleurs 2019 Saint Emilion
93
91
 
93 Suckling Punkte für den Chateau Pindefleurs 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Pindefleurs 2019 Saint Emilion:

13 Jan, 2022 – This shows beautiful density and focus. Medium-to full-bodied palate with a solid core of fruit and a walnut, spice and sweet-tobacco aftertaste to the plums and cherries. Subtle and nicely structured. Drink after 2025.

 
90 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Pindefleurs 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Pindefleurs 2019 Saint Emilion:

The 2019 Pindefleurs is plump, juicy and easygoing, all of which make it a fine choice for drinking now and over the next handful of years. Succulent dark cherry, plum, spice, tobacco and leather are nicely pushed forward. Soft, polished tannins and bright acids on the finish round things out nicely.

 
91 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Pindefleurs 2019 Saint Emilion:

The 2019 Pindefleurs is what you might call a "useful" Saint-Émilion. It has a well-defined, expressive nose of vivacious red cherry and crushed strawberry fruit, full of joie-de-vivre. The palate is medium-bodied and quite sweet, with fleshy ripe tannins and flavors of raspberry, black currant and white pepper. The slightly spicy finish demonstrates admirable structure.
 
19,90 EUR
26,53 EUR pro l
Bad Boy 2018 Bordeaux by Jean Luc Thunevin
92


Bad Boy 2018 Bordeaux by Jean Luc Thunevin mit 92 SucklingpunktenJames Suckling bewertet den Bad Boy 2018 Bordeaux by Jean Luc Thunevin wie folgt:

Crushed-blackcurrant, plum, ink, graphite and licorice aromas. Lemon-zest and saline notes, too. It’s medium-bodied with sleek, tight tannins and fresh acidity. Fresh, clean finish. Linear and fine. Better in 2024, but already very attractive.



 
16,50 EUR
22,00 EUR pro l
Chateau Franc Mayne 2019 Saint Emilion
93-94
91-93
89
95
93
 

 

Auslieferung im letzten Quartal 2022
(nach Absprache / Eintreffen)

 
 

 


93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Franc Mayne 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Franc Mayne 2019 Saint Emilion:

The 2019 Franc Mayne is a real head-turner. Ample and full bodied, Franc Mayne brings tons of black cherry/plum fruit, espresso, chocolate and licorice to the fore. The 2019 is sumptuous and exotic, with tons of intensity, with all the elements impeccably put together. It's a terrific Franc Mayne.


95 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Franc Mayne 2019 Saint Emilion:

The 2019 Grand Mayne has a beautifully defined, pure bouquet of black cherry, blueberry, crushed violet and mineral aromas. The harmonious palate is medium-bodied with fine definition, crisp acidity and touches of dark chocolate toward the finish, which displays both power and elegance. This is a superb Grand Mayne courtesy of Jean-Antoine Nony.



93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Franc Mayne 2019 Saint EmilionDer Chateau Franc Mayne 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, fester Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Attrakives Merlot-Bukett nach frischen Kirschen und reifen Pflaumen, kandierten Orangenzesten, ein Hauch von Kräuterwürze. Saftig, rund und elegant, gute Frische, süße Textur, feine, reife Tannine, schokoladiger Touch im Abgang, mineralisch und mit Länge ausgestattet, bereits gut antrinkbar.

 
32,50 EUR
43,33 EUR pro l
Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion Subskription
93
93
94
93
 
93 Suckling Punkte für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:

Perfumed nose of dried flowers, sandalwood, pine cones, currants, cassis, cloves, walnuts and spiced plums. It’s medium-to full-bodied with polished, ripe and creamy tannins. Plush and velvety with a supple, fresh finish. Drink from 2024.

 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:

The 2019 Fombrauge is one of the best wines I have tasted from this property in some time. It shows all the richness that is typical of Bernard Magrez's style but with less heaviness and a good deal of aromatic presence that helps balance things out. Sweet dark cherry, chocolate, leather, licorice and mocha build into the resonant, super-expressive finish. The 2019 is a classy Fombrauge.

 
93 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (Vinous) zum Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:

The 2019 Fombrauge, which was bottled in spring 2021, retains the opulence that I found from barrel, still showing that heady mixture of blackberry, blueberry and a touch of cooked meat, if perhaps just requiring a little more delineation. The palate is medium-bodied, fleshy and generous, with succulent ripe tannins, a satiny texture and a gossamer finish that slips down the throat. Afford it 5–6 years and this should evolve into a lovely Saint-Émilion.

 
93 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion:

This rolls through with a cashmere grace, offering cassis, steeped plum and blackberry purée flavors infused with black tea and incense notes. A late alder thread keeps this nicely grounded. Suave. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2035. 23,000 cases made.

 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Fombrauge 2019 Saint EmilionDer Chateau Fombrauge 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Kräftiges Rubingranat, violette Reflexe, dezente Ockerrandaufhellung. Zart nach eingelegte Kirschen, ein Hauch von kandierten Orangenzesten, zarte Edelholzwürze, feines Bukett. Stoffig, elegant, reife Herzkirschen, seidige Tannine, sehr gut balanciert, mineralisch und anhaftend, feine Süße im Abgang, bereits zugänglich und mit Entwicklungspotenzial ausgestattet.
 
32,95 EUR
43,93 EUR pro l
Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion Subskription
97-99
98-99
97-100
 
Für diesen Wein nehmen wir nun noch gerne Ihre Vorbestellung entgegen.
Die Auslieferung wird dann im ersten Halbjahr 2022 erfolgen.


 
Den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion wie folgt:

Cuvee: 54 Merlot 40 Cabernet Franc 6 Cabernet Sauvignon Mittlere bis mittel Plus in der Dichte. sehr ausgewogene Nase. alles perfekt abgestimmt. man hat einen tollen Eindruck der Aromen Tiefe. Im Mund wie Seide. baut sich ständig auf und wächste am Gaumen. tolle Balance und Frische. Ultrareifes Tannin. perfekt poliert und dennoch Struktur ohne Ende. Sehr langer und klarer Nachhall. und vergibt ihm 97-100 Punkte..

 
98-99 Punkte bei James Suckling Chateau Cheval Blanc 2018 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion wie folgt:

What strikes you is how aromatic this already is at this stage. Complex and decadent. showing lots of dark berries. smoked meat. wet earth. and dried leaves. Decadent. Full-bodied with very ripe and polished. velvety tannins. Great finish.

 
97-99 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion wie folgt:

Thirty-three plots contributed to this wine. out of the 43 in production. Five went into Petit Cheval and five into bulk. The 2018 Cheval Blanc is a blend of 54% Merlot. 40% Cabernet Franc and 6% Cabernet Sauvignon. with a 3.75 pH and 14.5% alcohol. Deep purple-black in color. the nose is more open at the core of the wine than the Le Petit Cheval. strutting out of the glass with bold. ripe black cherries. cassis. warm plums and raspberry preserves notes. With coaxing. a whole array of fragrant spice. floral and earth notes emerge. followed by candied violets. star anise. powdered cinnamon. iron ore. tapenade and truffles plus wafts of camphor and mocha. Medium to full-bodied. the palate is firm yet possesses a beautifully plush structure of velvety tannins wrapping round the densely packed. complex. fragrant fruit. with seamless freshness and a very long. layered finish.

 
97-100 Punkte bei Vinous für den Chateau-Cheval-Blanc-2018-Saint-EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Cheval Blanc 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Cheval Blanc is dazzling. Creamy. supple and inviting. the 2018 is endowed with phenomenal balance. The tannins and overall structure are imposing. and yet the richness of the fruit and perfect ripeness of the tannin really stand out. In 2018. Cheval is a bit richer than is often the case. but that is not at all a bad thing. I am struck by how much freshness and energy the 2018 has. Hints of lavender. spice and licorice add shades of nuance. but it is the wine's overall sense of harmony that leaves the strongest impression. A precise counterpoint of fruit richness and finesse makes for a truly unforgettable Cheval Blanc. und vergibt ihm 97-100 Punkte.

 
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730,00 EUR
973,33 EUR pro l
Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint-Emilion Grand-Cru
93-95+
94-95
91-94
Der Saint-Georges Cote Pavie 2018 ist in diesem Jahr aus 80% Merlot und 20% Cabernet Franc. Nach der manuellen Lese per Hand sind die Trauben nochmals auf dem Sortiertisch penibel sortiert und selektioniert worden. Nach etwa 12-14 Monaten in temperaturkontrollierten Fasskellern. wird der Wein etwa 20 Monate nach der Lese auf dem Chateau abgefüllt. Die Weinberge von Saint-Georges Cote Pavie erstrecken sich auf 5 Hektar und sind umrahmt von grandiosen Terroirs wie die von Chateau Pavie und Chateau La Gaffeliere. Die im Durchschnitt 30 Jahre alten Reben stehen auf dem Kalksteinplateau der Cote Pavie mit Lehmauflage. So ist es auch zu erklären. dass die Trauben in diesem warmen und sonnenreichen Jahrgang genügend Frische und feingliedrige Frucht aufweisen. Hier ist alles am rechten Fleck. ein grosser Genusswert aus dem Saint Emilion. 

 
93-95+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint-Emilion Grand-CruLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint Emilion wie folgt:

This comes from the limestone slope between La Gaffelière and Pavie. Deep garnet-purple colored. the 2018 Côte Pavie comes skipping out of the glass with bright. cheery scents of warm raspberries. black cherries and ripe blackberries plus hints of red roses. menthol. dark chocolate and licorice. Medium to full-bodied. the palate delivers mouth-filling fresh. crunchy fruit with beautifully ripe. finely grained tannins and seamless freshness. finishing long and perfumed. Impressive!

 
94-95 Sucklingpunkte für den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint-Emilion Grand-CruJames Suckling bewertet den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint Emilion Grand Cru wie folgt:

A linear and very tight wine. but shows substance and character with very fine tannins that last for minutes.

 
91-94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 Saint-Emilion Grand-CruAntonio Galloni beschreibt den Chateau Saint-Georges Cote Pavie 2018 im Mai 2018 wie folgt:

The 2018 Saint-Georges (Côte Pavie) is a deep. brooding wine with a compelling interplay of dense fruit and supporting structure. Blueberry jam. savory herbs. lavender. mint. spice and gravel jump from the glass in this potent. virile Saint-Émilion. Saint-Georges has really come along in the last few years. The 2018 is terrific and also quite promising. The blend is 80% Merlot and 20% Cabernet Franc.
 
42,90 EUR
57,20 EUR pro l
Chateau Tour Saint Christophe 2018 Saint Emilion
94
97
95
 
Den Chateau Tour Saint Christophe 2018 Saint Emilion verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau Tour Saint Christophe 2018 Saint Emilion wie folgt:

Der Kern ist dicht und undurchsichtig. nur eine minimale Aufhellung zum Rand hin. Die Nase bietet eine Fülle dunklen schwarzen Beeren. süsse Kirschnuancen. eine frische kühlende Nuance. Sehr behutsames Toasting. man hat wohl aus dem 2015er seine Schlüsse gezogen und geht etwas behutsamer mit dem Neuholzanteil um. Im Mund totale Balance bei maximalem aromatischen Druck. Perfekt polierte Tannine. lang. frisch. kühl. druckvoll und nochmal lang! Einfach ein genialer Weinwert. dessen Winemaker-Team den Jahrgang perfekt interpretiert hat. 93-95 Punkte.

 
Chateau Tour Saint Christophe 2018 Saint Emilion mit 97 SucklingpunktenJames Suckling im Januar 2021:

Currant, red-tea, chili, chocolate and lemon-zest aromas. Chalk and crushed gravel, too. It’s medium-bodied with tight, fine-grained tannins and fresh acidity. Sleek and tight with crunchy berry, mineral and zesty notes on the finish. Complex. Pretty center palate to this. Extremely polished. Try from 2025.

 
94 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Tour Saint Christophe 2018 Saint EmilionA blend of 80% Merlot and 20% Cabernet Franc, aged for around 18 months in oak barrels, 40% new, the 2018 Tour Saint Christophe weighs in at 14.6% alcohol. Deep garnet-purple in color, it comes barreling out of the glass with bold notions of baked black cherries, plum preserves and blueberry pie plus underlying suggestions of Christmas cake, Chinese five spice and dusty soil. The full-bodied palate packs in the black and blue fruit preserves layers, framed by velvety tannins and lively acidity, finishing long and spicy.

 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Tour Saint Christophe 2018 Saint EmilionGALLONI

The 2018 Tour Saint Christophe represents a new level of elegance, precision and finesse for this estate in Saint-Émilion's Saint-Christophe-des-Bardes district. Silky and exceptionally polished, the 2018 oozes class. Moreover, the heavy extraction and strong torrefaction notes that marked previous vintages of the recent past have been replaced by beautifully precise, vibrant fruit. Tour Saint Christophe is one of best values in Saint-Émilion. I haven't always loved Tour Saint Christoph, but I love the 2018. It's a fabulous effort from Technical Director Jérôme Aguirre and his team. Don't miss it.
 
39,90 EUR
53,20 EUR pro l

Kunden, welche diesen Artikel bestellten, haben auch folgende Artikel gekauft:

Chateau du Retout 2018 Haut Medoc
91
91


91 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau du Retout 2016 im Januar 2021 wie folgt:

A balanced, refined red with layers of fine tannins that are polished and very pretty. Medium body. Nice brightness and a fresh finish. Drink or hold.

 
91 Punkte vom Falstaff für denPeter Moser im Mai 2019:

Tiefdunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Einladendes dunkles Waldbeerkonfit, etwas Nougat, feine tabakige Würze. Saftig und rund, zart nach Lakritze, mineralisch, feine Säurestruktur, salziger Touch im Abgang, bietet unkompliziertes Trinkvergnügen.

 
statt 15,95 EUR
Jetzt 14,90 EUR
19,87 EUR pro l
Chateau Belle Vue 2018 Haut Medoc
90
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90
93

92 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau Belle Vue 2018 Haut Medoc wie folgt:

Dark cherries, blueberries and herbs on the nose. It’s full-bodied with chewy tannins. Juicy, yet structured. Flavorful finish with pretty length. Clean. Try after 2024 ...

 
Jeb Dunnuck 93 Punkte von Jeb Dunnuck für den bewertet den Chateau Belle Vue 2018 Haut Medoc wie folgt:

Another great estate that consistently produces an impressive wine, the 2018 Château Belle-Vue is 48% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 20% Petit Verdot (this estate likes Petit Verdot), and the balance Cabernet Franc and Carménère. Possessing a beautiful elegance and purity, it's medium-bodied, with a great core of cassis and black raspberry fruits as well as loads of floral nuances. Silky, beautifully balanced, and layered, it's another 2018 that has a cool climate-like style in its aromatics yet has a solid core of sweet fruit. I suspect it's the finest vintage I've tasted from this domaine (the 2016 is in the same realm), and it's going to evolve for 15+ years.

 
90 Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Belle Vue 2018 Haut Medoc wie folgt:

A blend of 48% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 20% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc and 1% Carménère, aged for approximately 14 months in oak, 30% new, the 2018 Belle-Vue reveals pretty notions of crushed blackberries, mulberries and boysenberries, plus suggestions of underbrush, ground cloves and menthol. The medium-bodied palate is elegantly styled and refreshing, delivering bags of crunchy black fruits and a soft texture, finishing with a minty kick. It has 14% alcohol.

 
90 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau Belle Vue 2018 Haut Medoc wie folgt:

The 2018 Belle-Vue is racy and exotic to the core. Sweet red berry fruit, flowers, mocha, dried herbs and gravel meld together effortlessly. The 2018 is a bit closed today, but it offers terrific persistence and tons of personality. All the elements are impeccably balanced.
 
16,95 EUR
22,60 EUR pro l
Clos Manou 2018 Medoc
89-91
92
92
92
 
Den Clos Manou 2018 Medoc verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Clos Manou 2018 Medoc wie folgt:

Cuvee: 52 Cabernet Sauvignon / 38 Merlot / 5 Cabernet Franc / 5 Petit Verdot Erntezeitpunkt: zwischen 24. September und 12. Oktober Der Ausbau wird in 70% neuem Holz stattfinden. Die Farbe ist dicht und kompakt. zarte Aufhellung zum Rand hin. In der Nase besitzt der Clos Manor 2018 eine der tiefgründigsten welche man im Medoc wird finden können. Cassis. Brombeere. Lakritze. etwas Bitterschokolade zarte Würze und Graphitnuancen. Im Mund dicht. straff. mit einer ordentlichen Ladung Tannin. diese sind einerseits reif und andererseits delikat. unterlegt mit frischer Mineralik und Säure. Wieder einmal spielend in der Spitzenklasse des Medoc angesiedelt. Der Alkoholgehalt wird bei 15 Vol.% liegen. 92-93 Punkte

 
92 Punkte von Jeb Dunnuck für den Clos Manou 2018 MedocJeb Dunnuck bewertet den Clos Manou 2018 Medoc wie folgt:

The 2018 Clos Manou comes from the northern part of the Médoc and 52% Cabernet Sauvignon, 38% Merlot, and the balance Petit Verdot and Cabernet Franc. Notes of mulled red and blue fruits, spice, tobacco leaf, espresso, and violets all emerge from the glass, and it has a wonderful richness, building structure, plenty of mid-palate depth, and a great finish. Just a gem of a Médoc that I suspect will represent a great value, it's well worth snatching up and enjoying over the coming 10-12 years.

 
92 Sucklingpunkte für den Clos Manou 2018 MedocJames Suckling bewertet den Clos Manou 2018 Medoc wie folgt:

Blueberry, blackberry, mushroom and herbal notes on the nose. Full-bodied with dusty tannins. Balanced and flavorful. Medium, savory finish. Some nice bark and mushroom undertones at the finish. Try after 2023.

 
89-91 Punkte vom Wine Advocate für den Clos Manou 2018 MedocLisa Perrotti Brown bewertet den Clos Manou 2018 Medoc wie folgt:

From Saint-Christoly-Medoc and Couquèques. the 2018 Clos Manou is a blend of 52% Cabernet Sauvignon. 38% Merlot. 5% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc and has 14% alcohol. Total aging should run 17 months. 70% in new French oak barrels. 25% in concrete eggs and 5% in terracotta jars. Deep purple-black in color. it bursts from the glass with vibrant red and black currants. black raspberries and red plums scents with hints of woodsmoke. tar and lavender. Medium to full-bodied. the palate has bags of energy with juicy red and black fruit and a firm. grainy texture. finishing savory.

 
92 Punkte vom Vinous-Team für den Clos Manou 2018 MedocAntonio Galloni bewertet den Clos Manou 2018 Medoc wie folgt:

The 2018 Clos Manou is terrific, just as it was from barrel. Succulent red cherry, plum, espresso, mocha, rose petal and cinnamon fill out the layers effortlessly. This sumptuous Médoc has a ton to offer, and punches well above its weight.
 
26,50 EUR
35,33 EUR pro l
Chateau Charmail 2018 Haut Medoc
92
93


93 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Charmail 2018 Haut Medoc Jeb Dunnuck bewertet den Chateau Charmail 2018 Haut Medoc wie folgt:

One of those wines that punches well above its price point, the 2018 Château Charmail comes from the northern part of the Médoc and is a mix of Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, and Petit Verdot brought up in mostly used barrels. Beautiful darker currants and cassis fruits as well as tobacco, chocolate, and damp earth give way to medium to full-bodied 2018 with a plush, rounded texture, a terrific mid-palate, silky tannins, and a great finish. It's a gorgeous wine and I think even a step up over the 2016. Enjoy bottles any time over the coming 10-12 years.

 
92 Sucklingpunkte für den Chateau Charmail 2018 Haut MedocJames Suckling bewertet den Chateau Charmail 2018 Haut Medoc wie folgt:

Aromas of bitter berries, dark spices, pine, charred bark and dried flowers. It’s medium-to full-bodied with creamy, well-integrated tannins. Concentrated and fragrant. Drink from 2022

 
19,50 EUR
26,00 EUR pro l
Markus Molitor Schiefersteil Riesling trocken






Klassisches Riesling-Bouquet, klar, schiefermineralisch, reife Gelbfrucht-Aromatik. Delikater Riesling, finessenreich, langanhaltend mineralisch, sehr animierend.





 
13,60 EUR
18,13 EUR pro l
Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett 2021



Wer von Schiefer spricht, spricht auch gleichzeitig von Mineralität. Auch beim Van Volxem Rotschiefer Riesling Kabinett tritt die Mineralität klar in den Vordergrund. Die Säure ist wunderbar in den Riesling von der Saar eingebunden und animiert den Weintrinker zum nächsten Schluck. Mit seinen knapp 10 Prozent Alkohol hat er genug Stehvermögen um auch etwas stärker gewürzte Speisen spielend zu begleiten. Die Frucht des Riesling ist klar wie ein Bergsee und verführerisch zugleich. Seine zarte Süsse lässt den Rotschiefer vibrieren und trägt sein fruchtiges Finale.


 
13,90 EUR
18,53 EUR pro l
Markus Molitor Riesling Alte Reben trocken 2020 je Flasche 17.90€
94
 
Der Markus Molitor Riesling Alte Reben trocken 2020 kurz und knapp beschrieben: exzellentes Bukett von Pfirsich und Mirabellen, feinfruchtig, dicht, pikante Schieferwürz, sehr mineralisch. Der klassisch durchgegorene Riesling entstammt den berühmten Schiefer-Steillagen der Mosel.

 
94 Sucklingpunkte für den Markus Molitor Riesling Alte Reben trocken 2020James Suckling verköstigt und bewertet den Markus Molitor Riesling Alte Reben trocken 2020 (Februar 2022):

Very attractive nose of white and yellow peach, as well as some blossom. Ripe and well structured, but also clean and bright, without a jot too much weight or volume. This is a very classic dry Mosel. Long, complete finish with serious mineral complexity. Drink or hold.
 
17,90 EUR
23,87 EUR pro l
Vazart Coquart & fils Champagne Extra Brut Rosé Chouilly Grand Cru


Der Vazart Coquart & fils Champagne Extra Brut Rosé Chouilly Grand Cru stammt aus einem Mosaik von Mikro-Terroirs, alle in einem 11 ha umfassenden Grand-Cru-Weingarten der Gemeinde Chouilly, südöstlich vom Champagne-Epizentrum Èpernay in  der Côte des Blancs gelegen. Das Durchschnittsalter der Chardonnay-Reben beträgt 43 Jahre. Mit der Lese 2020 wurde die Umstellung des Weingutes auf einen nachhaltigen und ökologischen Weinbau vollzogen. Abgefüllt im März 2021 besteht dieses Cuvée des Vazart Coquart & fils Champagne Extra Brut Rosé Chouilly Grand Cru aus 80% der 2016er Lese, sowie 25 % aus einer Réserve perpétuelle. Dosage: 3,5 g/l

Seine charmante Frische von roten Früchten und sein spannungsreicher Abgang machen diesen Rosé zu einem Champagner, den man zu jeder Gelegenheit trinken kann.

 
38,50 EUR
51,33 EUR pro l
Chateau La Garde rouge 2019 Pessac Leognan
93
91
92
 
93 Suckling Punkte für den Chateau La Garde rouge 2019 Pessac LeognanJames Suckling über den Chateau La Garde rouge 2019 Pessac Leognan:

8 Nov, 2021 – This shows a lot of class with fine tannins that are polished, intense and very persistent, accompanied by notes of hazelnut. Medium to full-bodied. Tight and compact. Lovely harmony and focus. Needs time to open. Try after 2023 to see its true excellence.

 
91 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau La Garde rouge 2019 Pessac LeognanAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau La Garde rouge 2019 Pessac Leognan:

The 2019 La Garde is a bold, punchy wine. Wild red cherry, game, licorice, tobacco, incense and gravel give the 2019 its distinctive flavor profile. This tasty red Graves will drink beautifully at the dinner table. It certainly has a ton to offer.

 
90 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau La Garde rouge 2019 Pessac LeognanUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau La Garde rouge 2019 Pessac Leognan:

The 2019 La Garde offers attractive red currant, wild strawberry, gravel and cedar scents on the intense nose. The palate is medium-bodied with firm tannins and quite sturdy for this cru, displaying fine depth and impressive backbone on the finish. Very promising.

 
92 Punkte vom Falstaff für den Chateau La Garde rouge 2019 Pessac LeognanDer Chateau La Garde rouge 2019 Pessac Leognan am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Feine Kräuterwürze, reife schwarze Waldbeeren, frische Pflaumen, ein Hauch von Orangenzesten, schokoladiger Touch. Saftig, elegant, frische Kirschen, präsente Tannine, mineralischer Abgang, noch ein wenig rau im Abgang, gutes Entwicklungspotenzial.
 
21,50 EUR
28,67 EUR pro l
Chateau Canon Pecresse 2016 Fronsac
93
 




93 Sucklingpunkte für den Chateau Canon Pecresse 2016 FronsacVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:

Attractive dark berries with an earthy thread that leads to a smooth. fine-cut palate that offers a very attractive array of juicy and even-paced fruit flavors. Try from 2022.




 
17,90 EUR
23,87 EUR pro l