Glaetzer (Barossa Valley)
Glaetzer (Barossa Valley)


Wir bieten Ihnen gerne Folgende Glaetzer Weine an.
Das Sortiment von Ben Glaetzer besteht aus vier verschiedenen Weinen, mit denen er praktisch die wichtigsten Rotweintypen des Barossa Valley abdeckt. Fangen wir mit dem Topwein an: der Amon Ra Shiraz by Ben Glaetzer ist ein unfiltrierter Shiraz aus den ältesten Rebstöcken aus den eigene Weinbergen im Ebenezer District im Norden des Barossa Valley. Auf einer Augenhöhe ist der Anaperenna by Ben Glaetzer,  einer Cuvee aus Shiraz und Cabernet Sauvignon. Hin und wieder produziert Ben Glaetzer keinen Anaperenna, da er auf Top Jahrgänge und beste Qualität der Cabernet Trauben angewiesen ist. Der Bishop Shiraz by Ben Glaetzer ist der zweite reine Shiraz im Sortiment und beruft sich auf den Mädchennamen von Ben´s Mutter. Den Einstieg in das Glaetzer Sortiment bildet die Cuvee Wallace by Ben Glaetzer. Eine sehr gelungene Blend aus Shiraz und Grenache, dieser Wein repräsentiert einen sehr gängigen Weinstil im Barossa Valley, man vermählt hier die dominante Shiraz Traube mit der Grenache, die dann frische und Eleganz in die Weine bringt.
Ob also Amon Ra, Anaperenna, Bishop oder Wallace, wenn es um authentische Barossa Valley Rotweine geht, sind Sie mit den Weinen von Glaetzer immer auf dem goldenen Weg.


Ben Glaetzer über den Jahrgang 2017 im Ebenezer District / Barossa Valley, aus diesem Bereich kommen alle Trauben für die Glaetzer Wines:

 
Quelle: Vimeo Glaetzer Wines


 
Heartland Directors Cut Shiraz Langhorne Creek 2016


93 Punkte James Halliday für den Jahrgang 2014

James Halliday - Published on 06 Oct 2016

From vines average 40+yo. cool open-fermented on skins. matured vcin new French and American oak for 14 months. Full crimson-purple; supple. mouthfilling and hedonistic. with that velvety softness Langhorne Creek provides without sacrificing shape or focus; blackberry jelly beans and licorice strap are the flavours. even if they sound naff.


 
19,95 EUR
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Glaetzer Anaperenna 2017 Ben Glaetzer Barossa Valley
97


Der Ben Glaetzer Anaperenna ist eine Blend aus den Rebsorten Shiraz und Cabernet Sauvignon. eine Cuvee die Ben Glaetzers Wunsch war. er wollte diesen Wein kreieren um die grösstmögliche Typizität des Barossa Valley zum Ausdruck zu bringen. So verwundert es nicht. dass Ben diesen Wein seinen persönlichen Lieblingswein nennt. Der Anaperenna wird seit dem Jahrgang 2004 produziert. einige Jahrgänge wurden nicht oder nur in sehr kleiner Auflage gemacht. Der Cabernet muss einfach perfekt reif sein um die Vermählung mit dem Shiraz eingehen zu können und dies ist eben nicht in allen Jahren möglich.

Ben Glaetzer ist der verantwortliche Winemaker für den Glaetzer Anaperenna 2017 Barossa Valley
 
Quelle: Vimeo Glaetzer Wines

97 Parker Punkte für Glaetzer Anaperenna 2017 Ben Glaetzer Barossa ValleyJoe Czerwinski bewertet den Anaperenna 2017 am 11.06.2019 wie folgt:

I love what Glaetzer's inclusion of Cabernet brings to the 2017 Anaperenna Shiraz-Cabernet Sauvignon. giving it additional fragrance and length. Lifted aromas of mint. raspberries and dark chocolate mark the nose. while the full-bodied palate is rich and velvety but never heavy. framed by supple tannins that turn silky on the long. long finish. Showing great focus. energy and intensity. expect it to still be going strong in a decade.




 
Nicht käuflich
 
Glaetzer Amon Ra 2017 Shiraz Ben Glaetzer Barossa Valley
-17%
96

 

Mit dem Amon Ra ist es Ben Glaetzer gelungen einen der besten Shirazrotweine Australiens zu kreieren. In der ägyptischen Mythologie ist der Amon Ra der Gott aller Götter. Auch wurde der erste geschichtlich erwähnte Weinbau an der Tempelanlage des Gottes Ra erwähnt. somit der Ursprung des Weinbaus. Die Shiraz Trauben stammen aus dem Ebenezer Distrikt im nördlichen Barossa Valley. Das Familenweigut der Familie Glaetzer konzentriert sich auf Reine Shiraz oder Shiraz Blends. Ben Glaetzer ist einer der talentiertesten und auch meist ausgezeichneten Winzer Australien. Zurecht geniesst der Amon Ra heute einen absoluten Kultstatus.

Ben Glaetzer ist der Winemaker für den Amon Ra 2017. ein spezielle Selection von Shiraz aus dem Ebenezer District im Barossa Valley.
 

Quelle: Vimeo Glaetzer Wines

96 Parker Punkte für den Glaetzer Amon Ra 2016 Shiraz Ben Glaetzer Barossa ValleyVerkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 11. Juni 2019:

A profound example of Ebenezer fruit and skilled winemaking. the 2017 Amon Ra Shiraz is full-bodied and velvety in texture. picking up more nuances the longer it sits in the glass. Floral and mint notes appear on the nose. along with a mix of raspberries. blackberries and baking spices. There's plenty of new oak. but it's been mostly absorbed into the wine. leaving a drink that's rich and sumptuous. And just when you think it's over. a bit of licorice appears on the long finish to add a pleasant finale.


 
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Glaetzer Amon Ra 2018 Shiraz Ben Glaetzer Barossa Valley
-7%
98

 

Mit dem Amon Ra ist es Ben Glaetzer gelungen einen der besten Shirazrotweine Australiens zu kreieren. In der ägyptischen Mythologie ist der Amon Ra der Gott aller Götter. Auch wurde der erste geschichtlich erwähnte Weinbau an der Tempelanlage des Gottes Ra erwähnt. somit der Ursprung des Weinbaus. Die Shiraz Trauben stammen aus dem Ebenezer Distrikt im nördlichen Barossa Valley. Das Familenweigut der Familie Glaetzer konzentriert sich auf Reine Shiraz oder Shiraz Blends. Ben Glaetzer ist einer der talentiertesten und auch meist ausgezeichneten Winzer Australien. Zurecht geniesst der Amon Ra heute einen absoluten Kultstatus.

Ben Glaetzer ist der Winemaker für den Amon Ra 2018 ein spezielle Selection von Shiraz aus dem Ebenezer District im Barossa Valley.
 

2018 Glaetzer Amon Ra Shiraz mit 98 Punkte vom Wine AdvocateVerkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 31. July 2020:

Certainly one of the best vintages of young Amon Ra I've ever tasted. the 2018 Amon Ra Shiraz is a stupendous effort. From old vines in the Ebenezer section of the northern Barossa. it starts off with a whirlwind of mocha. blackberry and dried spices. then actually gets more red-fruited as it sits in the glass. Full-bodied. rich and concentrated without being jammy or overdone. the wine finishes long and savory. framed by dusty tannins and mouthwatering black olives. Winemaker Ben Glaetzer compares 2018 to 2004 (which continues to drink well). Expect the 2018 to drink well young. but easily age through 2035. perhaps longer.


 
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Glaetzer Anaperenna 2018 Ben Glaetzer Barossa Valley
-13%
97

Der Ben Glaetzer Anaperenna ist eine Blend aus den Rebsorten Shiraz und Cabernet Sauvignon. eine Cuvee die Ben Glaetzers Wunsch war. er wollte diesen Wein kreieren um die grösstmögliche Typizität des Barossa Valley zum Ausdruck zu bringen. So verwundert es nicht. dass Ben diesen Wein seinen persönlichen Lieblingswein nennt. Der Anaperenna wird seit dem Jahrgang 2004 produziert. einige Jahrgänge wurden nicht oder nur in sehr kleiner Auflage gemacht. Der Cabernet muss einfach perfekt reif sein um die Vermählung mit dem Shiraz eingehen zu können und dies ist eben nicht in allen Jahren möglich.


Anaperenna 2018 Ben Glaetzer mit 97 Parker Punkten ausgezeichnetJoe Czerwinski bewertet den Anaperenna 2018 am 31. July 2020 wie folgt:

For the 2018 Anaperenna Shiraz-Cabernet Sauvignon. Glaetzer blended in 18% Cabernet Sauvignon to give the wine increased fragrance and length. The nose is smoky. slightly herbal and marked by sweet cedar- and vanilla-tinged oak. but it also offers great cassis and blackberry fruit. Full-bodied. rich and concentrated. the flavors are kept nicely in check by fine-grained tannins. This wine has it all: terrific intensity. complexity. length and texture.



 
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Glaetzer Bishop Shiraz Barossa Valley 2018
91
92


Glaetzer Bishop Shiraz Barossa Valley 2018 mit 92 Punkte vom Wine Advocate ausgezeichnetJoe Czerwinski bewertet den Glaetzer Bishop Shiraz Barossa Valley 2018 im July 2020 wie folgt:

All Shiraz. all from the Ebenezer section of the northern Barossa. the 2018 Bishop Shiraz is a super value in the context of Barossa. and Australian Shiraz in general. Matured in only 5% new oak hogsheads. it delivers bountiful cherry and raspberry fruit. accented by hints of mocha and cola. It's medium to full-bodied. plump and juicy. fruity and lush. but reined in by firm. savory tannins on the long. mouthwatering finish. It should drink well for up to a decade.



 
23,95 EUR
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Glaetzer Wallace 2018 Shiraz Grenache Barossa Valley
91
 

Glaetzer Wallace 2018 Shiraz Grenache Barossa Valley mit 91 Punkte vom Wine AdvocateJoe Czerwinski bewertet den Wallace 2017 am 31.July 2020 wie folgt:

Glaetzer's least-expensive offering is a terrific bargain. The 2018 Wallace Shiraz-Grenache is a 72-28 blend. offering hints of cola and plum on the nose. backed by brighter raspberry and strawberry notes. It's medium to full-bodied and framed by silky. fine-grained tannins. with a long. mouthwatering finish that hints at mocha and wood spice. Drink this beauty over the next 6-7 years.
16,50 EUR
22,00 EUR pro l
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Auszeichnungen der Weine von Ben Glaetzer:
Ben Glaetzer has chalked up some prestigious winemaking honours. These include:
  • New World Winemaker of the Year in Behind the Label 2006 (UK).
  • Qantas Young Winemaker of the Year in 2004.
  • Robert M. Parker Jnr chose Ben as his Wine Personality of the Year 2005. Parker said: "When I look at the winemaker behind some of my favourite Australian wines, the name Ben Glaetzer seems to come up frequently. From a winemaking family dating back to the late 19th century, he has shown an exquisite talent for accessing fabulous vineyards and turning out world class wines from old-vine Shiraz and Grenache. His Amon-Ra Shiraz is one of the great new wines of Australia, made with power as well as elegance. This is a serious talent who has exploded on the wine scene with a brilliant array of wines".
  • The 2004 Godolphin was the winner of The Great Australian Red in a national competition to find the best shiraz / cabernet sauvignon blend in Australia.
  • Ben gathered an impressive swag of awards at MUNDUSvini 2007, the most important wine prize in Germany. A total of 12 awards, including one Double Gold for Godolphin 2005; nine Gold awards, spread over Glaetzer, Heartland & Mitolo; and two Silver awards. This is the best result a single winemaker has had in the competition's history.
  • In January 2008, Ben was named by Graham Boynton of London’s Telegraph newspaper as one of "five icons of Australia’s cultural cool".
  • Glaetzer Anaperenna 2006 was awarded the trophy for Best Australian Red Blend over £10 at the Decanter World Wine Awards 2008.
  • Glaetzer Anaperenna 2006 was also chosen as one of the "Landmark Australia" wines in the Wine Australia marketing program in 2008. Landmark Australia showcases Australia’s fine wines of distinction.
  • In 2008 Ben was named a "Comet" – one of the world's bright young winemakers by Ray Isle in Food & Drink Magazine, USA.
  • In both 2008 & 2009 Ben was nominated (along with only five other nominees) for The Wine Enthusiast magazine (USA) Winemaker of the Year.
  • Ben has been made a "Baron of the Barossa" for his contribution to the cultural fabric of the Barossa Valley. Life membership of this wine fraternity is by invitation only.
  • In July 2011, July 2012 & July 2013 Ben Glaetzer, Glaetzer Wines was awarded 5 stars in James Halliday 2012, 2013 & 2014 Wine Companions."
Quelle: https://www.glaetzer.com