Hier geht es zur 2019er Bordeaux-Arrivage - stöbern Sie gerne in unserer grossen Auswahl an Spitzenweinen

Glaetzer (Barossa Valley)

Glaetzer (Barossa Valley)



Wir bieten Ihnen gerne Folgende Glaetzer Weine an.
Das Sortiment von Ben Glaetzer besteht aus vier verschiedenen Weinen, mit denen er praktisch die wichtigsten Rotweintypen des Barossa Valley abdeckt. Fangen wir mit dem Topwein an: der Amon Ra Shiraz by Ben Glaetzer ist ein unfiltrierter Shiraz aus den ältesten Rebstöcken aus den eigene Weinbergen im Ebenezer District im Norden des Barossa Valley. Auf einer Augenhöhe ist der Anaperenna by Ben Glaetzer,  einer Cuvee aus Shiraz und Cabernet Sauvignon. Hin und wieder produziert Ben Glaetzer keinen Anaperenna, da er auf Top Jahrgänge und beste Qualität der Cabernet Trauben angewiesen ist. Der Bishop Shiraz by Ben Glaetzer ist der zweite reine Shiraz im Sortiment und beruft sich auf den Mädchennamen von Ben´s Mutter. Den Einstieg in das Glaetzer Sortiment bildet die Cuvee Wallace by Ben Glaetzer. Eine sehr gelungene Blend aus Shiraz und Grenache, dieser Wein repräsentiert einen sehr gängigen Weinstil im Barossa Valley, man vermählt hier die dominante Shiraz Traube mit der Grenache, die dann frische und Eleganz in die Weine bringt.
Ob also Amon Ra, Anaperenna, Bishop oder Wallace, wenn es um authentische Barossa Valley Rotweine geht, sind Sie mit den Weinen von Glaetzer immer auf dem goldenen Weg.


Ben Glaetzer über den Jahrgang 2017 im Ebenezer District / Barossa Valley, aus diesem Bereich kommen alle Trauben für die Glaetzer Wines:

 
Quelle: Vimeo Glaetzer Wines


 
Glaetzer Amon Ra 2018 Shiraz Ben Glaetzer Barossa Valley
98

 

Mit dem Amon Ra ist es Ben Glaetzer gelungen einen der besten Shirazrotweine Australiens zu kreieren. In der ägyptischen Mythologie ist der Amon Ra der Gott aller Götter. Auch wurde der erste geschichtlich erwähnte Weinbau an der Tempelanlage des Gottes Ra erwähnt. somit der Ursprung des Weinbaus. Die Shiraz Trauben stammen aus dem Ebenezer Distrikt im nördlichen Barossa Valley. Das Familenweigut der Familie Glaetzer konzentriert sich auf Reine Shiraz oder Shiraz Blends. Ben Glaetzer ist einer der talentiertesten und auch meist ausgezeichneten Winzer Australien. Zurecht geniesst der Amon Ra heute einen absoluten Kultstatus.

Ben Glaetzer ist der Winemaker für den Amon Ra 2018 ein spezielle Selection von Shiraz aus dem Ebenezer District im Barossa Valley.
 

2018 Glaetzer Amon Ra Shiraz mit 98 Punkte vom Wine AdvocateVerkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 31. July 2020:

Certainly one of the best vintages of young Amon Ra I've ever tasted. the 2018 Amon Ra Shiraz is a stupendous effort. From old vines in the Ebenezer section of the northern Barossa. it starts off with a whirlwind of mocha. blackberry and dried spices. then actually gets more red-fruited as it sits in the glass. Full-bodied. rich and concentrated without being jammy or overdone. the wine finishes long and savory. framed by dusty tannins and mouthwatering black olives. Winemaker Ben Glaetzer compares 2018 to 2004 (which continues to drink well). Expect the 2018 to drink well young. but easily age through 2035. perhaps longer.


 
69,50 EUR
92,67 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Glaetzer Amon Ra 2019 Shiraz Ben Glaetzer Barossa Valley
96+

 

Mit dem Amon Ra ist es Ben Glaetzer gelungen einen der besten Shirazrotweine Australiens zu kreieren. In der ägyptischen Mythologie ist der Amon Ra der Gott aller Götter. Auch wurde der erste geschichtlich erwähnte Weinbau an der Tempelanlage des Gottes Ra erwähnt, somit der Ursprung des Weinbaus. Die Shiraz Trauben stammen aus dem Ebenezer Distrikt im nördlichen Barossa Valley. Das Familenweigut der Familie Glaetzer konzentriert sich auf Reine Shiraz oder Shiraz Blends. Ben Glaetzer ist einer der talentiertesten und auch meist ausgezeichneten Winzer Australien. Zurecht geniesst der Amon Ra heute einen absoluten Kultstatus.

Ben Glaetzer ist der Winemaker für den Amon Ra 2019 ein spezielle Selection von Shiraz aus dem Ebenezer District im Barossa Valley.
 

96+ Punkte vom Wine Advocate für den Glaetzer Amon Ra 2019 Shiraz Ben Glaetzer Barossa ValleyVerkostungsnotiz von Joe Czerwinski vom 31. August 2021:

The 2019 Amon Ra Shiraz is 100% Shiraz and 100% from the 2019 vintage, as Ben Glaetzer felt it—unlike many previous vintages—didn't need to be freshened with a small proportion of younger wine. From old vines in the Ebenezer district of the northern Barossa Valley, it offers classic notes of blackberries and spice, framed by hints of cedar and vanilla (it's aged in 100% new oak hogsheads, mostly French). It's full-bodied yet crisp, supple but tight and really long. Offering lovely dark fruit, hints of espresso and black olive, it finishes mouthwatering and firm. Give it some time in the cellar and drink it from 2025 – 2040.

 
59,95 EUR
79,93 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Glaetzer Anaperenna 2019 Ben Glaetzer Barossa Valley
95



Der Ben Glaetzer Anaperenna ist eine Blend aus den Rebsorten Shiraz und Cabernet Sauvignon, eine Cuvee die Ben Glaetzers Wunsch war. Er wollte diesen Wein kreieren um die grösstmögliche Typizität des Barossa Valley zum Ausdruck zu bringen. So verwundert es nicht, dass Ben diesen Wein seinen persönlichen Lieblingswein nennt. Der Anaperenna wird seit dem Jahrgang 2004 produziert. Einige Jahrgänge wurden nicht oder nur in sehr kleiner Auflage gemacht. Der Cabernet muss einfach perfekt reif sein um die Vermählung mit dem Shiraz eingehen zu können und dies ist eben nicht in allen Jahren möglich.


95 Puntke vom Wine Advocate für denJoe Czerwinski bewertet den Anaperenna 2019 am 31. August 2021 wie folgt:

The 2019 Anaperenna Shiraz-Cabernet Sauvignon is an 84-16 blend, all sourced from the northern end of the Barossa Valley. Bottled in October 2020 and scheduled to be released in October 2021, it features lovely lift and delicate herbal nuances on the nose, plus hints of red and black currants and blackberries. Full-bodied and supple, it's also crisp, long and velvety on the finish, picking up delicious nuances of vanilla, dark chocolate and bright, fresh fruit.


Übrigens: Der Name Anaperenna wurde von Anna Perenna, der römischen Göttin des neuen Jahres, inspiriert. Anna Perenna symbolisiert den Zyklus des Jahres und ihr Name bedeutet übersetzt so viel wie "beständiges Jahr". Die Römer ehrten Anna Perenna mit einem Fest, das am ersten Vollmond des römischen Kalenders stattfand. Am 15. März baten sie Anna um Langlebigkeit und ein gesundes Jahr für jedes Glas Wein, das sie an diesem Tag tranken. Das Symbol auf dem Etikett ist das ägyptische Ankh (ausgesprochen: onk). Historisch gesehen symbolisiert das Ankh den Sonnenaufgang, die Regeneration, das Nachwachsen und die Erneuerung.


 
40,95 EUR
54,60 EUR pro l
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Glaetzer Bishop Shiraz Barossa Valley 2019
91


91 Punkte vom Wine Advocate für denJoe Czerwinski bewertet den Glaetzer Bishop Shiraz Barossa Valley 2019 am 31. August 2021 wie folgt:

The 2019 Bishop Shiraz is all Shiraz and all from the Ebenezer district of the northern Barossa Valley. Aged almost exclusively in second, third and fourth use oak (mostly French), it features slight herbal overtones to the black cherry and black olive notes. It's medium to full-bodied on the palate, supple, generous and reasonably concentrated, folding in hints of peppery spice and mocha shadings on the velvety, mouthwatering finish.
 
24,90 EUR
33,20 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Glaetzer Bishop Shiraz Barossa Valley 2018
91
92


Glaetzer Bishop Shiraz Barossa Valley 2018 mit 92 Punkte vom Wine Advocate ausgezeichnetJoe Czerwinski bewertet den Glaetzer Bishop Shiraz Barossa Valley 2018 im July 2020 wie folgt:

All Shiraz. all from the Ebenezer section of the northern Barossa. the 2018 Bishop Shiraz is a super value in the context of Barossa. and Australian Shiraz in general. Matured in only 5% new oak hogsheads. it delivers bountiful cherry and raspberry fruit. accented by hints of mocha and cola. It's medium to full-bodied. plump and juicy. fruity and lush. but reined in by firm. savory tannins on the long. mouthwatering finish. It should drink well for up to a decade.



 
23,95 EUR
31,93 EUR pro l
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Heartland Directors Cut Shiraz Langhorne Creek 2018
Neue Ware ab ca. Mitte Februar 2022.

Tasting Notes:

The dark purple colour is a clear indication of the intensity that awaits in your glass. The nose is inundated with berry compote and a decorative topping of fresh berries. These are accented by whispers of spice. The palate offers juicy plums and chocolate dipped dried fruits. There are hints of oregano and thyme to be sort out. The finish is long and the freshness unmistakable.

Vinification:
The grapes are selected from some of the best Shiraz vineyards in the region. These vineyards are chosen for the consistent intensity and texture of the fruit. The strictest pruning techniques are used. The fruit for Directors’ Cut Shiraz was harvested at
night and then crushed to small open top stainless-steel fermenters. After 24 hours of skin contact fermentation was commenced with our Rhône isolate yeast. Following 10 days of cool fermentation on skins and pumped over 3 times daily, the wine was transferred to French and American oak hogsheads for 14 months maturation. In the 2018 vintage we have limited ourselves to 40% new oak to ensure the fruit remained the focus.

2018 Vintage:
Steady winter rainfall and multiple flood events gave us a good storage of moisture and healthy vines leading into the growing season. Higher than average summer temperatures have offered up robust fruit characters that Shiraz loves to present.

 

19,95 EUR
26,60 EUR pro l
inkl. 19% MwSt.



Auszeichnungen der Weine von Ben Glaetzer:
Ben Glaetzer has chalked up some prestigious winemaking honours. These include:
  • New World Winemaker of the Year in Behind the Label 2006 (UK).
  • Qantas Young Winemaker of the Year in 2004.
  • Robert M. Parker Jnr chose Ben as his Wine Personality of the Year 2005. Parker said: "When I look at the winemaker behind some of my favourite Australian wines, the name Ben Glaetzer seems to come up frequently. From a winemaking family dating back to the late 19th century, he has shown an exquisite talent for accessing fabulous vineyards and turning out world class wines from old-vine Shiraz and Grenache. His Amon-Ra Shiraz is one of the great new wines of Australia, made with power as well as elegance. This is a serious talent who has exploded on the wine scene with a brilliant array of wines".
  • The 2004 Godolphin was the winner of The Great Australian Red in a national competition to find the best shiraz / cabernet sauvignon blend in Australia.
  • Ben gathered an impressive swag of awards at MUNDUSvini 2007, the most important wine prize in Germany. A total of 12 awards, including one Double Gold for Godolphin 2005; nine Gold awards, spread over Glaetzer, Heartland & Mitolo; and two Silver awards. This is the best result a single winemaker has had in the competition's history.
  • In January 2008, Ben was named by Graham Boynton of London’s Telegraph newspaper as one of "five icons of Australia’s cultural cool".
  • Glaetzer Anaperenna 2006 was awarded the trophy for Best Australian Red Blend over £10 at the Decanter World Wine Awards 2008.
  • Glaetzer Anaperenna 2006 was also chosen as one of the "Landmark Australia" wines in the Wine Australia marketing program in 2008. Landmark Australia showcases Australia’s fine wines of distinction.
  • In 2008 Ben was named a "Comet" – one of the world's bright young winemakers by Ray Isle in Food & Drink Magazine, USA.
  • In both 2008 & 2009 Ben was nominated (along with only five other nominees) for The Wine Enthusiast magazine (USA) Winemaker of the Year.
  • Ben has been made a "Baron of the Barossa" for his contribution to the cultural fabric of the Barossa Valley. Life membership of this wine fraternity is by invitation only.
  • In July 2011, July 2012 & July 2013 Ben Glaetzer, Glaetzer Wines was awarded 5 stars in James Halliday 2012, 2013 & 2014 Wine Companions."
Quelle: https://www.glaetzer.com