Clos Manou 2020 Medoc
Clos Manou 2020 Medoc

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Clos Manou 2020 Medoc

Art.Nr.:
2020007521
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Medoc
Rebsorte(n):
Merlot | Cabernet Franc | Cabernet Sauvignon
Parker Punkte:
92
James Suckling:
91
Vinous:
90-92
Falstaff:
.
Jeb Dunnuck:
91
Bodenformation:
Tiefgründiger Kies auf Lehmuntergrund. sehr variantenreich
Qualitätsstufe:
Medoc AOC
Ausbau::
17 Monate reiften 80-90% im neuen Barrique. sowie 10-20% im Zement-Ei. zudem erfolgt eine 10wöchige Batonnage
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
8 – 10 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 1-2 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Best Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.50
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Clos Manou 7 | rue du 19 mars 1962 - 33340 Saint Christoly de Medoc
Nicht käuflich

Zu diesem Produkt empfehlen wir Ihnen:

Chateau Les Grands Chenes 2020 Medoc
92-93
88-90
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
92-93 Suckling-Punkte für den Chateau Les Grands Chenes 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Les Grands Chenes 2020 Medoc Folgendes:

Blackberry, sweet-tobacco and redcurrant aromas follow through to a medium body with firm, silky tannins and a creamy finish. Very fine texture.

 
88-90 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Les Grands Chenes 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Les Grands Chenes:

The 2020 Les Grands Chênes is surprisingly backward on the nose, opening gradually to reveal a mixture of blackberry and raspberry fruit; hints of licorice develop with aeration. The oak is nicely integrated here. The palate is medium-bodied with grainy tannins that frame the crisp black fruit. There is that soupçon of licorice once again, and a light and enjoyable menthol note on the finish. Give this 3–4 years in bottle if you can.
 
Nicht käuflich
Chateau Potensac 2020 Medoc
88-90
93-94
90-92
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
93-94 Sucklingpunkte für den This is very balanced and round with lovely softness. Plenty of fruity. Medium body. Lots of salinity and savoriness. Long and delicious. Friendly already. 44% merlot, 33% cabernet sauvignon, 22% cabernet franc and 1% petit verdot.


 
88-90 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Potensac 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Potensac 2020 Medoc :

The 2020 Potensac is composed of 44% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Verdot and 22% Cabernet Franc, weighing in with an alcohol of 14.05%, a pH of 3.63 and an IPT (tannins index) of 76. The Cabernet Sauvignon was harvested on the 29th and 30th of September, the Merlot from the 14th to the 26th of September, the Petit Verdot on the 29th of September and the Cabernet Franc on the 28th of September. With a medium to deep garnet-purple color, it offers up eager-to-please notes of fresh Bing cherries, redcurrants and black raspberries, plus hints of dried Provence herbs, dusty soil, wild mushrooms and tobacco leaf. The medium-bodied palate has a good concentration of red and black fruits with a chewy texture and just enough freshness, finishing earthy.

 
90-92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Potensac 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Potensac:

The 2020 Potensac was picked September 14–30 and matured in 20% new oak. It has a clean, pure black currant and blueberry nose, a little more opulent than usual, but well defined and demonstrating a bit more fruité, which it has occasionally lacked in some vintages. The palate is medium-bodied with crisp acidity, and quite saline on the entry, with touches of black olive infusing the black fruit. A midweight with a lively, classically fashioned finish, this is a very commendable Potensac that should give 12–15 years of pleasure, but warrants 3–4 years in a cool, damp cellar.
 
Nicht käuflich

Dieses Produkt ist z.B. kompatibel zu:

Chateau Lousteauneuf 2020 Medoc
90-91
87-89


 
 
90-91 Suckling-Punkte für den Chateau Lousteauneuf 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Lousteauneuf 2020 Medoc Folgendes:

A little lean, but compact. A core of fruit and tight, linear tannins. Medium finish. Should develop nicely. 60% cabernet sauvignon, 22% merlot and 18% petit verdot.

 
87-89 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Lousteauneuf 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Lousteauneuf:

The 2020 Lousteauneuf, aged in two-thirds new oak with 15% aged in 20-hectoliter foudres, has plenty of black plum, boysenberry and raspberry coulis scents on the nose; this is one of the more opulent Médoc wines this vintage. The palate is medium-bodied with grainy tannins and good acidity; maybe a little rustic toward the finish, but it conveys rugged charm.

 
Nicht käuflich

Kunden, welche diesen Artikel bestellten, haben auch folgende Artikel gekauft:

Zenato Amarone della Valpolicella Classico DOC 2018
96
94
Ein majestätischer Wein, intensiv und ätherisch, mit Noten von Lorbeer und eingelegten Kirschen.

Die Trauben werden 4 Monate lang getrocknet und erst im Januar gepresst. Es folgt eine langsame Gärung mit Hautkontakt und eine 36-monatige Reifung in großformatigen Slawonischen Fässern.
Anschließend wird er in der Flasche gelagert, bevor er auf den Markt kommt.
 
 
96 Sucklingpunkte für denVerkostungsnotiz von James Suckling (März 2023):

Very aromatic, pushing out aromas of dried red and black fruit, including dried blueberries and dates, together with a nice, spicy layer of nutmeg and pressed flowers. Full-bodied with an amazingly harmonious texture to the palate, thanks to the dense, very fine tannins that also provide super length. There’s a bright, saline mineral note that kicks in and pushes the finish even further. Exquisite Amarone. Drink or hold.
 
94 Punkte vom Falstaff für den Zenato Amarone della Valpolicella Classico DOC 2017Für den Falstaff bwertet von Othmar Kiem und Simon Staffler (Februar 2022):
der JG 2018 ist noch nicht bewertet
Leuchtendes, sattes Rubinrot. Schöne Nase nach kandierten Zitrusfrüchten, Blutorange, auch leicht nach gedörrter Grapefruit, dann Kirschen, Rosen, im Nachklang dann wiederum Himbeer-Sirup und Walderdbeeren. Am Gaumen kompakt und mit tollem Schmelz, zeigt sich komplex und dennoch zugänglich, saftiges Tannin umüllt die klare Frucht, sehr langes Finale.
39,95 EUR
53,27 EUR pro l
Domaine de la Janasse Cotes du Rhone Village Terre d'Argile 2022 je Flasche 17.50€
92
92
91-93

90-92 Jeb Dunnuck für den Jeb Dunnuck 30.10.2023

Slightly darker hued, the 2022 Côtes Du Rhône Villages Terre D’Argile has more black raspberry and darker cherry notes as well as lots of spicy herbs, flowers, and garrigue-like nuances. Wonderfully textured, medium to full-bodied, with a kiss of background oak, this rock star Côtes Du Rhône should be purchased by the case.


Domaine de la Janasse Cotes du Rhone Village Terre d'Argile 2016Verkostungsbericht vom 31. August 2018:
Eine Bewertung für den Jahrgang 2020 liegt noch nicht vor.
The 2016 Cotes du Rhone Villages Terre d'Argile is an equal-parts blend of Carignan. Grenache. Mourvèdre and Syrah. It's a full-bodied. silky-textured wine with bright acids that can rival many Châteauneuf-du-Papes. Dusty. earthy notes and dried spices accent cherry-berry fruit and then pick up classy hints of licorice on the lingering finish.


Domaine de la Janasse Cotes du Rhone Village Terre d'Argile 2016Verkostungsbericht vom 29. August 2018:

Some poached strawberries. raspberries. dark fruit. garrigue herbs and iodine-like savoriness. The super-pure acidity and tannins are intertwined around ripe. fleshy blackberries. Coal smoke through the minerally finish. Drink or hold.
 
17,50 EUR
23,33 EUR pro l
Portal del Priorat Negre de Negres 2018
90
Gelungener Spagat zwischen dem traditionellen und dem modernen Priorat

Das Clos del Portal, auch Portal del Priorat genannt, erlebte seinen Wiederaufbau im Jahr 2001. Heute umfasst es mehr als 50 Hektar im Dorf El Lloar, von denen mehr oder weniger die Hälfte aus Weinbergen und der Rest aus Oliven- und Mandelbaumkulturen besteht, umgeben von mediterranem Wald. Mit seinem kontinuierlichen ökologischen Weinbau, der sich in Richtung Biodynamik bewegt, ist es ein Beispiel für Biodiversität.  Strenge, trockenes Klima und extreme Bedingungen. Die Weinberge, halb in Terrassen, halb in Hängen, liegen in einer zerklüfteten Orographie, in einer Abfolge von Bergrücken und Klippen der verschiedenen Berge. Der Keller und der Rest der Gebäude sind eine Verlängerung der Landschaft, die sich fast nahtlos in die Topographie einfügt.
 
 
92 Sucklingpunkte für denDen Jahrgang 2018 hat James Suckling noch nicht bewertet. Hier seine Notizen zum Portal del Priorat Negre de Negres 2017:

Impressive, ripe dark fruit and stones. A very deep, rich and juicy feel here with dark plums and ripe, succulent berries. The palate has a very succulent and focused feel with a fresh, fleshy finish. Bold style. Drink or hold.
26,50 EUR
35,33 EUR pro l
Chateau Dalem 2018 Fronsac
93
93
92
92
Den Chateau Dalem 2018 Fronsac verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:
93+ Punkte

Dichter und satter Kern, frische intensiv fruchtige Nase. süssliche kleine Beeren. Schwarzkirsche. Im Mund satt mit guter Frucht. Schöne polierte Tannine, weich, frisch und sauberes Finale. Seit einigen Jahren nun ist das Chateau Dalem für uns die Benchmark in Fronsac, daran ändert auch der JG 2018 nichts. 93+ Punkte

Ebenfalls möchte ich meine Empfehlung für die Weingüter aus dem Fronsac aussprechen: Chateau Fontenil, Chateau La Vieille Cure, Chateau Carlmagnus, Chateau La Dauphine, Chateau La Riviere.
 
93 Sucklingpunkte für den Chateau Dalem 2018 FronsacJames Suckling bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac wie folgt:
An elegant nose of flowers, plums, red berries and cedar. It’s medium-bodied with silky texture. Shows balance and finesse, supported by polished tannins and a pretty drive. Lovely all around. Try after 2023.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Dalem 2018 FronsacJames Mothels bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac wie folgt:
Graceful in feel, this delivers cassis and bitter plum notes infused with bergamot and floral hints that all carry through a refined, mineral-tinged finish. A charming, understated wine. Merlot and Cabernet Sauvignon. Drink now through 2030.
 
93 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Dalem 2018 FronsacLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac wie folgt:
A blend of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, the 2018 Dalem has a deep garnet-purple color and compelling notes of blackberry preserves, wild blueberries and ripe, juicy black plums, with hints of dark chocolate, licorice and black olives. The full-bodied palate (15% alcohol) appears bright and fresh with the lively black fruits framed by soft, velvety tannins, finishing long and savory. Nicely done!
 
92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Dalem 2018 FronsacAntonio Galloni bewertet den Chateau Dalem 2018 Fronsac wie folgt:
The 2018 Dalem is quite backward on the nose, opening gradually to offer blackberry, licorice and very light menthol aromas; you just want to give the aromatics a polite kick up the backside. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity. Quite juicy in the mouth, delivering black cherries and cassis toward the well-defined, persistent finish. Excellent, but give it 24 months in bottle, because the nose needs time to find its mojo.
24,90 EUR
33,20 EUR pro l