Chateau Les Carmes Haut Brion 2016 Pessac Leognan
Chateau Les Carmes Haut Brion 2016 Pessac Leognan

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Chateau Les Carmes Haut Brion 2016 Pessac Leognan

Art.Nr.:
20160624
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Pessac Leognan
Parker Punkte:
95+
James Suckling:
97
Winespectator:
93-96
Vinous:
98
Bodenformation:
Kalksteinunterlage mit dünner Auflage aus rotem Lehmsand (Barsac Red Sands)
Qualitätsstufe:
Pessac Leognan AOC
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Ein aufstrebender Stern | Best Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
13.5
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Chateau Les Carmes Haut Brion. 20 Rue des Carmes. 33000 Bordeaux. Frankreich
Mindestbestellmenge:
3
199,00 EUR
265,33 EUR pro l

265,33 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

Zu diesem Produkt empfehlen wir Ihnen:

Clementin de Pape Clement rouge 2016 Pessac Leognan
90


90 Parker Punkte für den Clementin de Pape Clement rouge 2016 Pessac LeognanLisa Perrotti Brown bewertet den Clementin rouge im November 2018 wie folgt:

The 2016 Clémentin de Pape Clement has a medium to deep garnet-purple color with crushed blackberries. cedar chest and allspice on the nose and new leather. unsmoked cigars and cassis in the background. Medium-bodied and finely crafted. with a good core of delicate black fruits. it has a plush frame and a spicy finish.

 
Die Cepages besteht aus 70% Cabernet und 30% Merlot für den Clementin de Pape Clement rouge JG 2016


 
32,00 EUR
42,67 EUR pro l
Chateau Pape Clement 2015 rouge Pessac Leognan
96
99
20 | 20
 
Chateau Pape Clement rouge 2015 mit 99 Punkten bei James SucklingJames Suckling beschreibt den Chateau Pape Clement 2015 wie folgt:

The clarity to this wine is impressive. Wealth of dark-plum and black-fruit essence not to mention orange citrus. Everything is dialed up to the limit here but then dialed in on the palate. Such impressive depth and suave. ripe. fluid tannins that deliver impressive length. Great wine. Such polish. Superb. Try from 2022.

 
Chateau Pape Clement 2015 Doppel-Magnum in der 1er OHKAntonio Galloni beschreibt den Chateau Pape Clement 2015 im Februar 2018 wie folgt:

One of the stars of the vintage. the 2015 Pape Clément is fabulous. Dark and beautifully resonant. it captures all the natural radiance of the year in the Pape Clément style. Super-ripe black cherry. plum. mocha. chocolate. new leather and spice effortlessly fill out the wine's ample frame. Soft contours and an open-knit. inviting personality are just two of the reasons the Pape Clément is going to be virtually impossible to resist. even in the early going. The blend is 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot. Tasted two times.

 
Chateau Pape Clement 2015 mit 96 Parker PunktenLisa Perrotti Brown beschreibt den Chateau Pape Clement 2015 am 21.02.2018 wie folgt:

The 2015 Pape Clement is blended of 56% Cabernet Sauvignon. 40% Merlot and 4% Cabernet Franc. matured in 80% new and 20% one-year-old French oak barrels for 18 months. Medium to deep garnet-purple. it opens with profound notes of crushed red and black currants. black cherries and cassis with touches of mocha. baking spices. menthol and lavender plus a hint of new leather. Medium-bodied. firm and concentrated with tons of tightly wound black fruit and earth layers. it has a grainy frame and refreshing lift on the long finish.

 
20 / 20 Punkte  Rene Gabriel beschreibt den Chateau Pape Clement 2015 wie folgt:

50 % Cabernet Sauvignon. 47 % Merlot. 2 % Petit Verdot. 1 % Cabernet Franc. Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Extrem dunkelbeerig mit vielen Rauchnuancen. Lakritze. dunklen Edelhölzer. Guinness-Biermalz und Black Currant im ersten Ansatz. Nach ein paar Minuten kommt eine feine Zimtnuance zum Tragen. Heidelbeerenmark und Tahiti-Vanilleschote. Das Aromenpaket ist in sich gekehrt und bleibt noch etwas im Innern obwohl der Wein gleichfalls auch verschwenderische Ansätze zeigt. Ausgeglichene. royale Adstringenz aufweisend. cremiges Extrakt mit massiver. aber nicht überladener Konzentration. bleibt blaubeerig und hat in sich eine nicht erklärbare Faszination. Trotz der absolut modernen Vinifikation bleibt er irgendwie klassisch. Nach dem Spucken blieb er minutenlang im Gaumen zurück. Und mir blieb dabei förmlich die Spucke weg. Das war mein grösster Pape-Clément als Jungweinprobe. Fünf Mal verkostet. Er ist momentan der beste Pessac-Léognan. Mit der Gefahr. dass ihn Haut-Brion oder Mission einmal ein- möglicherweise überholen werden. Aber vor 20 Jahren wird dies nicht der Fall sein!
 
139,95 EUR
186,60 EUR pro l
Chateau La Mission Haut Brion 2015 rouge Pessac Loegnan
98
100
 
La Mission Haut Brion rouge 2015 mit 100 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Chateau La Mission Haut Brion rouge 2015 am 02.02.2018 wie folgt:

Rose petals. sandalwood and currants with some plums and fruit tea. Full-bodied. tight and focused. Incredibly straight and minerally. Toned muscles here. Tannic. Traditional and unwavering. Try in 2024.

 
La Mission Haut Brion 2015 mit 98 Parker Punkten bewertetLisa Perrotti Brown bewertet den La Mission Haut Brion 2015 am 21.02.2018 wie folgt:

The deep garnet-purple colored 2015 La Mission Haut-Brion is a blend of 58% Merlot. 7% Cabernet Franc and 35% Cabernet Sauvignon. Youthfully mute with bright. youthful red currants. black raspberries. cassis and freshly crushed blackberries notions. it slowly unfurls to reveal an earthy/minerally undercurrent of damp soil. charcoal. iron ore and truffles plus a waft of violets. Medium to full-bodied. decadently fruited and yet wonderfully elegant with very ripe. very silky tannins. freshness that sits well in the background and an almost electric intensity of vibrant red and black fruit flavors. it finishes long and minerally. Just. Beautiful. Consider giving it 6-7 years in bottle before broaching and drink it over the next 30+.
 
498,00 EUR
664,00 EUR pro l

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Le C des Carmes Haut Brion 2017 Pessac Leognan
90-91
89-91


90-91 Sucklingpunkte für denVerkostungsbericht vom 05. April 2018:

A pretty and clean red with currants and hints of chocolate. Hazelnuts. too. Medium body and a solid center palate.


89-91 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin beschreibt den Le C des Carmes Haut Brion 2017 im Mai 2018 wie folgt:

The 2017 Le “C” des Carmes Haut-Brion was picked from 20 September to 3 October. with 13° alcohol. It is matured in 30% new oak. 60% one-year and 10% amphora. It has a very perfumed. quite generous bouquet with wild strawberry. vanilla pod. blueberry and subtle damp clay aromas. The palate conveys a fine sense of energy on the entry. Then it delivers very edgy. almost chalky tannin that frame the dark berry fruit. hints of brown spice and a typically reduced finish that indicates this will require four or five years in bottle. Very fine.



0 Flaschen verfügbar











 
Nicht käuflich
La Parde de Haut Bailly 2016 Pessac Leognan
91
91
93
 
93 Punkte vom Vinous-Team für den La Parde de Haut Bailly 2016 Pessac LeognanAntonio Galloni Januar 2019:

The 2016 La Parde Haut-Bailly is gorgeous. supple and wonderfully inviting. Even so. there is quite a bit of supporting structure that gives the wine its energy and overall shape. Smoke. tobacco. cedar. licorice and leather add aromatic nuance. but it is the wine's textural depth that stands out most. La Parde is a second wine that overdelivers. big time.

 
91 Punkte vom Wine Advocate für den La Parde de Haut Bailly 2016 Pessac LeognanLisa Perrotti Brown im November 2018:

The medium garnet-purple colored 2016 La Parde de Haut-Bailly comes bursting out of the glass with cassis. redcurrant jelly. fragrant earth and dried Provence herbs scents plus a waft of lavender. Medium to full-bodied. firm. grainy textured and packed with fruit. it delivers a long and mineral-laced finish.

 
91 Sucklingpunkte für den La Parde de Haut Bailly 2016 Pessac LeognanJames Suckling Januar 2019:

A firm and velvety red with berry and tobacco character and hints of walnuts. Medium body. round and juicy tannins and a medium finish. A blend of 47 per cent merlot. 47 per cent cabernet sauvignon and six per cent cabernet franc. Second wine of Château Haut-Bailly. Try after 2021.
 
35,90 EUR
47,87 EUR pro l
Clementin de Pape Clement rouge 2016 Pessac Leognan
90


90 Parker Punkte für den Clementin de Pape Clement rouge 2016 Pessac LeognanLisa Perrotti Brown bewertet den Clementin rouge im November 2018 wie folgt:

The 2016 Clémentin de Pape Clement has a medium to deep garnet-purple color with crushed blackberries. cedar chest and allspice on the nose and new leather. unsmoked cigars and cassis in the background. Medium-bodied and finely crafted. with a good core of delicate black fruits. it has a plush frame and a spicy finish.

 
Die Cepages besteht aus 70% Cabernet und 30% Merlot für den Clementin de Pape Clement rouge JG 2016


 
32,00 EUR
42,67 EUR pro l
L Esprit de Chevalier 2018 Pessac Leognan
95
90


Mit dem L Esprit de Chevalier 2018 erhalten Sie den Zweitwein der Domaine de Chevalier aus dem Pessac Leognan. Für diesen Wein werden die jüngeren Rebanlagen selektiert sowie Partien die es nicht ganz in den Erstwein schaffen und doch den Charakter des Weinguts sehr authentisch widerspiegeln.
 
95 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Esprit de Chevalier im Januar 2021 wie folgt:

This is an extremely polished and refined young wine with gorgeous blackberry, blackcurrant, licorice, dark-chocolate and bark character. It’s full-bodied with ever so fine tannins and a long, long finish. Fantastic second wine of Domaine de Chevalier. Try after 2026.


 
28,50 EUR
38,00 EUR pro l
Chateau Latour Martillac 2016 Pessac Leognan Subskription
93
96
92
 

92 Punkte Vinous für den Chateau Latour Martillac 2016 Pessac LeognanAntonio Galloni Januar 2019:

The 2016 Latour-Martillac has come together very nicely during its aging. Black cherry. plum. leather. licorice. spice and chocolate give the 2016 much of its racy. extroverted feel. Deep. dark and quite powerful. the 2016 is showing beautifully today. The oak could use a bit more time to fully come together. but that is a relatively small critique for a wine that delivers so much pleasure.
 

93 Parker Punkte für den Chateau Latour Martillac 2016 Pessac LeognanLisa Perrotti Brown im November 2018:

The 2016 Latour Martillac is medium to deep garnet-purple in color with warm plums. kirsch and redcurrant jelly on the nose with touches of bay leaves. iron ore and black soil. Medium-bodied with a well-sustained mid-palate of muscular fruit. it has a firm backbone of fine-grained tannins and wonderful freshness. finishing very long.
 

96 Sucklingpunkte für den Chateau Latour Martillac 2016 Pessac LeognanVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:

Attractive fennel. grasses. fresh herbs and chamomile with pithy-citrus and wet-chalk notes. The palate delivers a really plush and fleshy array of bright and zesty fruit and has a long. fresh and fleshy resolve. Piercing drive and restrained density here. A blend of Semillon and Sauvignon Blanc. Drink or hold.

 
Nicht käuflich