Chateau Alcee 2019 Castillon Cotes de Bordeaux
Chateau Alcee 2019 Castillon Cotes de Bordeaux

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Chateau Alcee 2019 Castillon Cotes de Bordeaux

Art.Nr.:
20190101236
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Cotes de Bordeaux
Rebsorte(n):
96% Merlot | 4% Cabernet Franc
Parker Punkte:
91
James Suckling:
93
Winespectator:
92
Vinous:
90-92
Jeb Dunnuck:
92
Bodenformation:
Kalksteinhaltiger Boden auf einem Kalksteinplateau
Qualitätsstufe:
Cotes de Bordeaux AOC
Ausbau::
16-18 Monate im Barrique. davon 50% neu
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
8 – 10 Jahre
dekantieren / karaffieren:
ja. karaffieren – 1-2 Std. vor Genuss
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Smart Buy
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.50
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Chateau La Prade 33570 Saint-Cibard . Nicolas Thienpont. Peygenestau 33330 St Emilion
17,95 EUR
23,93 EUR pro l

23,93 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

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Chateau Peymouton 2019 Saint Emilion
91
91 Suckling Punkte für den Chateau Peymouton 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Peymouton 2019 Saint Emilion:
A firm, savory young Bordeaux with tobacco, redcurrant and crushed-stone character, as well as some bark. It’s medium-bodied with solid tannins and a flavorful finish. Needs time to soften. Better in 2024.


 
Château Peymouton ist Teil des Anwesens von Château Laroque, einem historischen Grand Cru Classé von Saint-Émilion, das nur 3,5 km östlich des mittelalterlichen Dorfes liegt.

Château Laroque, eines der größten Anwesen der Appellation, stammt aus dem 12. Jahrhundert. Dank seiner strategischen Lage auf einem Kalksteinplateau mit Blick auf das Tal des Flusses Dordogne fungierte es als wichtige Verteidigungsfestung für das nahe gelegene Dorf. Der Weinberg selbst wurde im 18. Jahrhundert gepflanzt. Die Familie Beaumartin erwarb das Anwesen 1935 und begann in den 1960er Jahren mit der Modernisierung des Weinbergs und der Weinbereitung.

1996 wurde Château Laroque für 27 Hektar seines Weinbergs der Grand Cru Classé-Status verliehen, während die restlichen 31 Hektar einen neuen Wein hervorbrachten: Château Peymouton, Saint-Émilion Grand Cru.

Château Peymouton liegt auf einem Hochplateau des Anwesens (80-100 Meter über dem Meeresspiegel), das teilweise aus einer dünnen Schicht reichen Tons über Kalkstein und teilweise aus tiefem, dickem rotem Ton besteht. Diese Böden verleihen dem Wein Dichte und Struktur, der jedoch die Eleganz des Kalksteins bewahrt.

Château Peymouton wird von demselben Team geführt und genießt die gleiche Sorgfalt und Aufmerksamkeit wie Château Laroque. Die Weinlese erfolgt nach der individuellen Reife der einzelnen Parzellen und der Wein wird schonend vinifiziert, wobei besondere Sorgfalt auf den Ausdruck frischer Frucht gelegt wird.

Die Weine von Château Peymouton bringen die Eleganz dieses historischen Terroirs in einem lebendigen, fruchtbetonten Stil zum Ausdruck, der bereits nach wenigen Jahren Lagerung genossen werden kann.

 
19,50 EUR
26,00 EUR pro l

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Chateau Marjosse 2020 Grand vin de Bordeaux
91-93
90-91
89-91
Guter Bordeaux darf auch charmant im Preis sein!

Den Chateau Marjosse 2020 Grand vin de Bordeaux verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein am 11.12.2022 wie folgt:
Lange ist es her, dass uns ein "kleiner" Bordeaux so sehr begeistert hat wie dieser 2020iger Chateau Marjosse. Schon in den Primeurproben stach dieser Wein mit einer sehr guten Leistung heraus. Jetzt,nachdem wir die ersten abgefüllten Flaschen im Laden haben, konnten wir unser Interesse nicht zügeln und haben direkt verkostet. Unglaublich kompakte Aromatik, viel dunkle Frucht, auch etwas kühl Würziges zeigt sich im Hintergrund. Klar ist bei diesem Wein der Merlot tonangebend, eben mit dieser fast schon verschwenderischen Frucht, durch einen guten Anteil an Cabernet Franc verfügt der Wein über Frische, Tannin und würzige Tiefe. Cabernet Franc, der heimliche Star am rechten Ufer des Bordeaux. Wenn sich dann auch noch einer der erfahrendsten und besten Winemaker verantwortlich zeigt, muss am Ende schon was gutes bei rauskommen. Aber "gut" wäre bei diesem Wein eine wirkliche Untertreibung. Bitte verpassen Sie diesen Wein nicht, denn was kann es Schöneres geben, als sorgenlos eine Flasche nach der anderen öffenn zu können ohne sich Sorgen um das Weinbudget machen zu müssen.
 
The Wine Independent (Lisa Perrotti-Brown) :
94 / 100

Medium garnet-purple in color, the 2020 Marjosse Rouge needs a little coaxing to reveal notes of cast-iron pan, crushed rocks, and dusty soil over a core of red plums, blackberry preserves, and mulberries, plus a hint of bay leaves. Medium to full-bodied, the palate is tightly knit with fine-grained tannins and bold freshness supporting the nuanced black and red fruits, finishing long and minerally.

 
11,25 EUR
15,00 EUR pro l

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Chateau Beausejour Heritiers Duffau-Lagarrosse 2019 Saint Emilion Premiere Grand Cru
96
95
95
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96 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2019 Saint EmilionWilliam Kelley im April 2022:
The 2019 Beauséjour (Duffau Lagarrosse) has turned out beautifully in bottle. Wafting from the glass with aromas of wild blueberries, raspberries, violets, rose petals and forest floor, framed by a deft application of creamy new oak, it's medium to full-bodied, seamless and layered, with a lively core of fruit, bright acids and fine, powdery tannins, concluding with a long, precise, saline finish. It displays all the structural refinement and vibrancy of flavor that this sector of Saint-Émilion's limestone plateau is capable of.
 
95 Suckling Punkte für den Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2019 Saint Emilion:
9 Jan, 2022 – Blackberries and black chocolate with licorice and berry highlights. Flowers and crushed stones, too. It’s medium-to full-bodied with firm, creamy tannins and a flavorful finish. Plenty going on here. Very subtle and refined for this estate. Needs two or three years to come together. Try after 2024.
 
96+ Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2019 Saint EmilionJeb Dunnuck im April 2022:
From one of my favorite châteaux on the Right Bank, the 2019 Château Beauséjour (Duffau-Lagarrosse) is 86% Merlot and 14% Cabernet Franc brought up in a mix of new and used barrels. It's a tighter, more closed 2019, yet it offers beautiful purity and focus in its cassis and black raspberry fruits as well as notes of tobacco leaf, graphite, chocolate, and chalky minerality. Rich, medium to full-bodied, beautifully balanced, and again, with this remarkable purity and precision, it has enough tannins to warrant 4-6 years in the cellar and will be incredibly long-lived. It's a beautiful Saint-Emilion. It’s worth pointing out that the 2019 is the vintage bottled by Nicolas Thienpont and starting in 2021, the estate is in the hands of Josephine Duffau-Lagarrosse.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2019 Saint Emilion:
The 2019 Beauséjour Héritiers Duffau-Lagarrosse opens with good intensity, but its persistence trails off on the mid-palate and finish. I don't see the energy and vibrancy that are such signatures and that were quite present en primeur. Ultimately, the 2019 feels rather hollow on both the mid-palate and finish. Tasted two times.
 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Und Neal Martin (Vinous) zum Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2019 Saint Emilion:
The 2019 Beauséjour Héritiers Duffau-Lagarrosse, matured in 60% new oak, has maintained wonderful purity on the nose of ebullient red cherries and crushed strawberry fruit, very elegant and poised and perhaps delivering less of the blue fruit element than I noticed from barrel. The cohesive palate conveys exquisite balance, fine, slightly granular tannins and a very subtle ferrous note toward the finish. This is an understated wine that is endowed with ample freshness, and I can see it aging beautifully for 30 or more years.
 
125,00 EUR
166,67 EUR pro l
Chateau Canon 2019 Saint Emilion
97
97
95
98
 
97 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Canon 2019 Saint EmilionWilliam Kelley im April 2022:

The 2019 Canon has turned out brilliantly in bottle, wafting from the glass with complex aromas of raspberries and red plums mingled with notions of raw cocoa, dark chocolate, pencil shavings and rose petals. Medium to full-bodied, seamless and multidimensional, it's one of the most refined, elegant right bank wines of the vintage, with a deep core of fruit, beautifully refined tannins, lively acids and a long, perfumed finish. This is a superb achievement for Nicolas Audebert and his team.
 
97 Suckling Punkte für den Chateau Canon 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Canon 2019 Saint Emilion:

8 Jan, 2022 – Blackberries, blueberries and dark chocolate with bark, mushrooms and chalk. Lavender, too. Full-bodied with firm tannins that are polished and velvety. White pepper, gesso and crushed stone. It’s full-bodied and layered with tightness and focus and a long finish. It’s solid and stalwart, as usual. Reminds me of the very special 1955. One for the cellar. Give this until 2026 to see what it really has.

 
98 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Canon 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Canon 2019 Saint Emilion:

The 2019 Canon is creamy and layered. A wine of immense charm and sensuality, the 2019 is immediately appealing today, but also clearly has the potential to age for many decades. The 2019 is not as exuberant as most recent vintages, and yet its balance is simply magnificent. Readers can expect an aristocratic Saint-Émilion that is holding so much in reserve. Patience is key. Tasted three times.

 
97 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Canon 2019 Saint EmilionUnd Neal Martin (Vinous) über den Chateau Canon 2019 Saint Emilion:

The 2019 Canon has a fine, detailed nose of blackberry, raspberry, scorched earth and just a touch of crushed stone. The palate is medium-bodied with fine delineation, poised and focused, yet serious. This is a Canon with breeding, but it is more of a long-term prospect compared to the 2018. A second sample at the château showed a bit more depth on the saline finish, and based on that example, I think this will become an outstanding Saint-Émilion.
 
95 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Canon 2019 Saint EmilionFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Canon 2019 Saint Emilion:

Violet, cassis, plum purée and blackberry reduction notes are layered together without being compacted, giving each space to breath and unfurl while letting the fine lacy thread of chalky minerality to flow in between. This shows the heat and slight grain of this distinctive vintage, but manages those aspects better than most. Merlot and Cabernet Franc. Best from 2025 through 2038..
 
135,00 EUR
180,00 EUR pro l
Chateau Certan de May 2019 Pomerol
94
97
93
89
94
97 Suckling Punkte für den Chateau Certan de May 2019 PomerolJames Suckling über den Chateau Certan de May 2019 Pomerol:
13 Jan, 2022 – Tar and dried tobacco with black cherries and blackberries. Stones, too. It’s medium-to full-bodied with a solid core of fruit and a flavorful finish. Really tightly wound. Try after 2026.
 
94 Punkte vom Wine Advocate für denWilliam Kelley im April 2022:
The 2019 Certan de May has turned out very well, offering up aromas of rich cherries, cassis, loamy soil and creamy but nicely integrated new oak. Full-bodied, layered and lively, with fine concentration, powdery tannins and a long, penetrating finish, this is beautifully balanced Pomerol that no doubt benefits from the perspective of consultant Jean-Claude Berrouet.
 
93 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Certan de May 2019 Pomerol:
Ripe and silky, with abundant blood orange, damson plum and cherry puree notes carried by a silky structure, with rooibos tea, mineral and savory details chiming in through the stylish finish. Very nicely done for the vintage. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. Best from 2023 through 2036. 1,700 cases made, 75 cases imported.
 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Certan de May 2019 PomerolDer Chateau Certan de May 2019 Pomerol am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Reife Pflaumen, ein Hauch von frischen Feigen, kandierte Orangenzesten, Blutorangen, feines Nougat. Saftig, elegant, dezente Extraktsüße, frische Struktur, präsente, reife Tannine, salzige Mineralität im Abgang, gutes Reifepotenzial.
 
108,00 EUR
144,00 EUR pro l
Chateau le Boscq 2019 Saint Estephe
90-92
94
92
93
92
94 Suckling Punkte für den Chateau Le Boscq 2019 Saint EstepheJames Suckling über den Chateau Le Boscq 2019 Saint Estephe:
8 Nov, 2021 – Intense and focused with cigar tobacco, cedar, spice and berry. Currant too. Medium- to full-bodied. The fruit is there at the beginning and then it takes off at the finish. Give this two or three years to soften and come together. Complex and long. Drink after 2024.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Le Boscq 2019 Saint EstepheAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Le Boscq 2019 Saint Estephe:
The 2019 Le Boscq is fabulous. A rush of wild cherry, smoke, licorice, tobacco, incense and scorched earth races across the palate. This deep, flavorful Saint-Estèphe is wonderfully expressive today. I would give the tannins a few years to soften. Le Boscq is a great choice for readers who want to explore the appellation without splurging on some of the bigger names.
 
92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Le Boscq 2019 Saint EstepheUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Le Boscq 2019 Saint Estephe:
The 2019 Le Boscq has an intense bouquet of dark berry fruit, meat juice, wild mint and juniper berries. The palate is medium-bodied, fleshy and ripe, with supple tannins, fine structure and a fresh, nicely proportioned finish that demonstrates some well-integrated oak. Very fine.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Le Boscq 2019 Saint EstepheFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Le Boscq 2019 Saint Estephe:
Ripe and juicy, boasting both burly and sleek aspects, with black currant and blackberry fruit that pumps through and hints of licorice root, tobacco and warm earth. Shows lovely persistence through the finish, as the fruit and earth notes meld. Features a touch of old school, too. Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2035. 7,833 cases made, 125 cases imported.
 
92 Punkte vom Falstaff für den Chateau Le Boscq 2019 Saint EstepheDer Chateau Le Boscq 2019 Saint Estephe am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, dezenter Wasserrand. Feine Edelholzwürze, zartes Grafit, schwarze Beerenfrucht und dunkle Kirschen, ein Hauch von Cassis und Mandarinenzesten. Mittlerer Körper, rote Kirschen, etwas Lakritze, reife Tannine, frisch strukturiert, salziger Nachhall, ein anregender Speisenbegleiter mit Entwicklungspotenzial.
 
27,90 EUR
37,20 EUR pro l
Chateau Beaumont 2019 Haut Medoc
92
91
 
90 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Beaumont 2019 Haut MedocFür den Wine Advocate bewertet William Kelley den Chateau Beaumont 2019 Haut Medoc:
The 2019 Beaumont has turned out very well, wafting from the glass with aromas of sweet berry fruit, pencil shavings and loamy soil. Medium to full-bodied, supple and enveloping, with a fleshy core of fruit, lively acids and melting tannins, it's charming and nicely balanced. It's the finest wine from this large château that I can remember tasting.
 
92 Suckling Punkte für den Chateau Beaumont 2019 Haut MedocJames Suckling über den Chateau Beaumont 2019 Haut Medoc:
This is full and plush for an Haut-Medoc with medium to full body. Lots of blackberries and fresh herbs with redcurrants, too. Chewy, but polished. Give it two or three years to soften. Best after 2024.
 
91 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Beaumont 2019 Haut MedocUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Beaumont 2019 Haut Medoc:
The 2019 Beaumont, cropped at 50hL/ha, has a lovely, delineated bouquet of blackberry, briary and light tobacco notes. The palate is medium-bodied with grainy tannins, and not quite as supple as before, though I appreciate the tangy seaweed note toward the finish. Just what you want from a Cru Bourgeois Supérieur.
 
14,95 EUR
19,93 EUR pro l
Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac
93
92
92
92
93
93 Suckling Punkte für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacJames Suckling über den Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac:
11 Jan, 2022 – Vibrant nose of wild raspberries, brambleberries, lemon zest, thyme and sandalwood. It’s medium-to full-bodied with firm, tight-grained tannins and bright acidity. Vibrant and fragrant. Firm yet elegant finish. Drink after 2024.
 
92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacNeal Martin (vinous) zum Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac:
The 2019 La Vieille Cure has a well-defined bouquet of lively blackberry, raspberry preserve and cedar aromas, very focused and displaying beautifully integrated oak. The palate is medium-bodied and sapid, with fine-grained tannins, and maybe a little lactic toward the finish, which reveals a smear of dark chocolate and fans out nicely on the aftertaste. An excellent Fronsac.
 
93 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacJeb Dunnuck im April 2022:
A year-in, year-out best value, the 2019 Château La Vieille Cure is another winner from this château that does everything right. Revealing a deep ruby/purple hue as well as great aromatics of black cherries, tobacco leaf, spicy oak, and loamy earth, it's medium to full-bodied, perfectly balanced, has silky tannins, and a great finish. It's just an impeccably made, satisfying, classic Right Bank beauty to drink over the coming 10-12 years. Bravo!
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac:
Stylish, with crushed plum and lightly warmed cassis flavors infused gently with dark earth and tobacco accents, followed in the end by a hint of cast iron. Merlot, Cabernet Franc and Cabernet Sauvignon. Best from 2023 through 2032. 5,180 cases made, 500 cases imported.
 
92 Punkte vom Falstaff für den Chateau La Vieille Cure 2019 FronsacDer Chateau La Vieille Cure 2019 Fronsac am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Ockerrandaufhellung. Tabakig unterlegte schwarze Waldbeeren, reife Kirschen, ein Hauch von Edelholz, würzige Aromatik. Kraftvoll, engmaschig, saftige Pflaumenfrucht, integrierte Tannine, dunkle Schokolade, mineralisch und anhaftend, braucht noch Zeit, sicheres Reifepotenzial.



 
25,50 EUR
34,00 EUR pro l
Chateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion
97
93
94
97 Suckling Punkte für den Chateau Trotte Vieille 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion:
Aromas and flavors of dark fruit, plums, mushrooms, pine cones, cedar and tile. Full-bodied, yet reserved, with ultra-fine tannins that spread across the palate. So layered and beautiful. Hints of crushed stone and deep earth on the finish. Steely at the end. Give this time. Try after 2025.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Trotte Vieille 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion:
The 2019 Trotte Vieille is burly, deep and powerful, not to mention loaded with character. Espresso, chocolate, iron, leather, licorice and sweet spice add to an impression of virile power and intensity. Big, strapping tannins add to an impression of muscle. The 2019 needs time, but it is a hugely promising wine. It is also one of the most tannic wines in Saint-Émilion.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Trotte Vieille 2019 Saint EmilionNeal Martin (Vinous) zum Chateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion:
The 2019 Trotte Vieille has closed up a little on the nose, yet there are still very attractive black cherries and iodine scents on the nose that gradually unfold with aeration. A touch of fresh fig appears in the background. The well-balanced palate delivers pure blackberry and raspberry fruit laced with graphite and minerals. Almost Left Bank in style, this shows great clarity and fans out wonderfully on the finish. Superb.
 
93 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Trotte Vieille 2019 Saint EmilionFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Trotte Vieille 2019 Saint Emilion:
This delivers a very forthright beam of dark currant, plum and blackberry fruit flavors that show a distinct roasted edge, while singed tobacco leaf, juniper and cedar notes fill in through the finish. A touch austere in the end, though there's depth and length here. Cabernet Franc, Merlot and Cabernet Sauvignon. Best from 2024 through 2037. 3,000 cases made.
 
73,90 EUR
98,53 EUR pro l
Chateau Kirwan 2019 Margaux Subskription
95
92
93
93
95 Suckling Punkte für den Chateau Kirwan 2019 MargauxJames Suckling über den Chateau Kirwan 2019 Margaux:
19 Jan, 2022 – Blackcurrants with bark, cedar and dried flowers coming through in the nose. Full-bodied with integrated tannins and a long, linear finish. Racy and refined. Sophisticated. Try after 2024.
 
93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Kirwan 2019 MargauxUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Kirwan 2019 Margaux:
The 2019 Kirwan retains the engaging floral aromas that I noticed from barrel, well-defined and fragrant, rose petals and a touch of peony complementing the red currant and wild strawberry fruit. The fresh palate is medium-bodied, fleshy and generous, with supple tannins and a hint of white pepper toward the finish, which fans out nicely. This is one of the best Kirwans in recent years and yet I still feel this Margaux can reach higher.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Kirwan 2019 MargauxFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Kirwan 2019 Margaux:
Lets very dark plum sauce, cassis and boysenberry preserve flavors unfurl over silky tannins, with black tea and a light sanguine hint infusing the finish. What you see is what you get—and it's delicious. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot and Carmenère. Drink now through 2032. 10,416 cases made.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Kirwan 2019 MargauxDer Chateau Kirwan 2019 Margaux am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Frische rote Herzkirschen, Noten von Cassis und Vanille, einladendes Bukett. Saftig, frisch strukturiert, rote Beeren, feine Tannine, frisch und mineralisch im Abgang, ein Hauch von Nougat im Finale, ein lebendiger Begleiter bei Tisch.
 
52,50 EUR
70,00 EUR pro l
Chateau Bellefont-Belcier 2019 Saint Emilion
94
95
94
94
94 Punkte vom Wine Advocate für denWilliam Kelley im April 2022:
BEST EVER für den Wineadvocate.
From a beautifully situated hillside vineyard, sandwiched between Larcis Ducasse and Tertre Roteboeuf on either side, with holdings belonging to Pavie and Troplong Mondot on the plateau above, the 2019 Bellefont Belcier has turned out very well indeed. Offering up aromas of smoky berry fruit, loamy soil, subtle spices, black truffle and violets, it's full-bodied, velvety and seamless, with a vibrant, enveloping profile and a long, penetrating finish. This is a terrific effort, though given the thoughtful farming and program of replanting that is underway at this long-neglected estate, I suspect it only hints at what is to come as Jean-Christophe Meyrou and his team get to work.
 
95 Suckling Punkte für den James Suckling über den Chateau Bellefont-Belcier 2019 Saint Emilion:
Very attractive plum and cherry aromas with hints of flowers and wet earth, following through to a medium to full body with linear, polished tannins and a juicy finish. Juicy fruit to finish with some minerality and forest-flower undertones. A little tight, but very pure at the end. Drink after 2025.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den 0Antonio Galloni (Vinous) bewertet den Bellefont-Belcier 2019 Saint Emilion:
The 2019 Bellefont-Belcier is a wine of tremendous reserve. The 35% Cabernet Franc comes through in the wine's aromatic profile and overall feel. Readers will have to be patient, as the 2019 needs time to come together. It is a seriously impressive wine with tons of character. I have long admired Bellefont-Belcier for its potential. In the past, the tannins were simply overpowering, if the 2019 is any indication, that might be less of an issue going forward.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für denUnd Neal Martoin (vinous) zum Chateau Bellefont-Belcier 2019 Saint Emilion:
The 2019 Bellefont-Belcier was very impressive from barrel, and I have no reason to change that view in bottle. This is beautifully defined on the nose, which features vivacious red fruit laced with graphite and crushed stone. The palate is medium-bodied with finely chiseled tannins, fine tension and an almost pastille-like, graphite-tinged finish that lingers in the mouth. Superb.
 
94 Punkte vom Falstaff für den Der am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Kräftiges Rubingranat, violette Reflexe, breitere Ockerrandaufhellung. Zart nach Herzkirschen und Blaubeeren, ein Hauch von Nougat, zarte Edelholznuancen, einladendes Bukett. Saftig, elegant, feine Fruchtsüße, zart nach Brombeeren, seidige, tragende Tannine, sehr ausgewogen und lange anhaftend, mineralischer Nachhall, bereits zugänglich und mit sicheres Entwicklungspotenzial ausgestattet.
 
46,90 EUR
62,53 EUR pro l
Chateau Fonplegade 2019 Saint Emilion
93-95
95
95
94
 BIO 
Sie fragen sich wie der Fonplegade 2019 schmecken würde?
Wenn man also die Verkostungsnotizen in ein Bild fassen würde, käme dies dabei heraus:
Aromenbild des Chateau Fonplegade 2019


 
95 Suckling Punkte für den Chateau Fnplegade 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Fonplegade 2019 Saint Emilion Grand Cru:

Pflaumen, dunkle Kirschen, Heidelbeeren, Zeder, Bernstein, getrocknete Kräuter und Backgewürze in der Nase. Vollmundig mit samtigen Tanninen. Strukturiert, ausgeglichen und intensiv. Es besitzt einen polierten, reichen Kern aus dunkler und blauer Frucht und ein langes, geschmackvolles Finish. Warten Sie darauf, dass die Eichengewürze sich integrieren. Trinkbar ab 2025.

 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Fonplegade 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Fonplegade 2019 Saint Emilion Grand Cru:

Der 2019er Fonplégade ist elegant, verfeinert und voller Charakter. Süße dunkle Kirsche, Schokolade, Leder, Gewürze, Menthol und Lakritz entfalten sich mühelos im Glas. Fonplégade ist ein Saint-Émilion, der Eleganz über schiere Kraft stellt.

 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau FonplegadeFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth den Chateau Canon 2019 Saint Emilion:

Zeigt die dickflüssige dunkle Frucht des Jahrgangs, mit eingeweichten Pflaumen- und Brombeernoten, die langsam dahinziehen, getragen von Erlenholz, Lehm und Tabakfäden. Gewinnt mit Luft im Glas an Nuancen, zeigt leichte kalkige Mineralität für Energie und Ausgewogenheit dabei. Zugänglich, aber es eilt nicht. Merlot und Cabernet Franc. Jetzt bis 2036 trinkbar.
 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Fonplegade 2019 Saint EmilionDer Chateau Fonplegade 2019 Saint Emilion Grand Cru am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Ockerrandaufhellung. Zunächst etwas zurückhaltend, reife rote Kirschen, dezente Waldbeerennote, feine Kräuterwürze, Mandarinenzesten, mineralischer Anklang. Saftig, elegant, reife Kirschen, feine Fruchtsüße, seidige Tannine, ein Hauch von Nougat im Abgang, ausgewogener Stil, mineralisch und gut entwickelt, ein facettenreicher Begleiter für Speisen mit Zukunftspotenzial und fruchtsüßem Finish.
 
43,95 EUR
58,60 EUR pro l