Für den 2015er Quintessa wurden Trauben aus den folgenden Parzellen der Winery verwendet: Dragon’s Terrace, Cruz del Sur, Mt. Calisse, Bench, Las Casas, Corona. Riveria, Monte Cruz. Limelight, Howard’s Milion, Pedraza, Silver South, Alcantara, Tesoro, Canyon, Corral.
Die Lese erstreckte sich über gut einen Monat von Mitte September bis Mitte Oktober und ist ein weiteres Indiz für die aussergewöhnlich Güte des Jahrgang 2015 auf Quintessa. Die Blend besteht aus: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere. Der Ausbau erfolgte über 20 Monate in 70% neuen Fässern.
Er hat einen Alkoholgehalt von 14.50 Vol%.
James Suckling beschreibt den Quintessa 2015 im März 2018:
Aromas of blue fruits, blackberries, tile and lead pencil. Full body, firm tannins and a fresh, bright finish. Layered and intense with white-pepper and salt undertones. Love the finish to this racy young wine. Beautiful blue fruits! Drink in 2020 and onwards. From biodynamic grapes.
Lisa Perrotti Brown beschreibt den Quintessa 2015 im Oktober 2017 wie folgt:
Deep garnet-purple colored, the 2015 Proprietary Red Wine has a very deep purple color and notes of crushed rocks, dusty earth and iron ore over blackcurrants and black cherries, plus hints of tapenade, bay leaves, underbrush and chargrill. Medium to full-bodied, the palate is bursting with densely packed, youthful black fruits, framed by finely grained tannins and refreshing acidity, finishing long and mineral laced. This was tasted as a barrel sample.