Quinta do Noval 2016 Late Bottled Vintage Port unfiltered
Quinta do Noval 2016 Late Bottled Vintage Port unfiltered

weiteres von

Quinta do Noval 2016 Late Bottled Vintage Port unfiltered

Art.Nr.:
2022006046
2-5 Werktage 2-5 Werktage  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Portugal
Region:
Douro
Lage:
100% Cima Corgo | Pinhao Valley
Rebsorte(n):
Touriga Nacional | Touriga Franca | Tinta Roriz | Tinto Cao | Sousao
Parker Punkte:
91
Bodenformation:
Karger Schieferboden
Qualitätsstufe:
DOP
Ausbau::
5 Jahre im Holzfass gereift
Geschmack:
süß
Alkoholgehalt in Vol.%:
19.5
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
QUINTA DO NOVAL VINHOS. SA AV. DIOGO LEITE. 256 4400 - 111 VILA NOVA DE GAIA Portugal
21,95 EUR
29,27 EUR pro l

29,27 EUR pro l

inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand

Zu diesem Produkt empfehlen wir Ihnen:

Wine & Soul Pintas Vintage Port 2016
94-96
 
94-96 Parker Punkte im Wineadvocate für den Pintas Vintage Port 2016 von Wine and SoulMark Squires bewertet den Pintas Vintage Port 2016 am 19.07.2018 wie folgt:

The 2016 Pintas Vintage Port is a field blend from old vines coming in with 100 grams of sugar. A big mouthful, this is sexy. sweet and powerful, although the fruit is winning out just now. Let it sit in the glass and you feel the tannins, though. It is firm on the finish. This has a long way to go in the cellar, but it is so expressive that I will not blame you for drinking it young. That would be a mistake. though—and it is going to close down. So, it's pretty much now or come back around 2027 or so. I suspect. When this young pup rounds into form. I suspect it will be a star. Let's be just a little conservative right now.

Vintage Port aus einem der besten Jahrgänge in den letzten 25 Jahren. Es wird sehr spannend sein. die Entwicklung dieses Vintageport zu verfolgen. Wir sind sicher. dass Sie grandios wird !!!

Wine & Soul ist das gemeinsame Projekt von der Top Winemakerin in Portugal Sandra Tavares da Silva und Jorge Serodio Borges im Pinhao Valley. Im Douro Tal schaffen Sie Weine die aus teilweise sehr alten Rebanlagen die aus den traditionellen Rebsorten gekeltert werden. Die Weine bewahren bei aller Konzentration und Kraft stets Ihre Komplexität und Eleganz. Erst seit 2001 werden Weine wie der Pintas erzeugt. aber schon heute zählen diese Weine zu den absoluten Kultweinen Portugals. Die Produktion dieser Spitzengewächse ist jedes Jahr sehr limitiert.
 
59,95 EUR
79,93 EUR pro l
Quinta do Noval Fine Ruby Port je Flasche 13.50€



Quinta do Noval Fine Ruby Port wurde aus Sonnenverwöhnten Trauben mit den typisch dicken Schalen portugiesischer Traubensorten gekeltert. Die so entstandenen Grundweine begeistern mit purpurner Farbe und einem intensiv fruchtigen Character.

"The name Quinta do Noval evokes for me above all a place. A magical place, an historic place. A piece of the earth capable of producing wines that are among the world’s greatest. The wines of Quinta do Noval express the greatness of this terroir, of this majestic landscape. They evoke also the centuries of history that have been necessary in order for these wonderful wines to exist."

Christian Seely Managing Director

 
13,50 EUR
18,00 EUR pro l
Wine & Soul Pintas Vintage Port 2014
 
The 2014 Pintas Vintage Port, the last of the vertical this issue, is a field blend from very old vines (some 80 years or so) coming in at 120 grams per liter of residual sugar. This is well done in a very difficult vintage. I was surprised at how much I liked it early on but it probably doesn't have a great future in front of it. It is a bit dry and stern on opening but that seems to be the direction Pintas has been going since the sweet-ish 2003 that led off this vertical (excepting the 2009). It did open after a couple of hours and showed better fruit. The next day. in fact, it was surprisingly round and rather tasty. It has a very reasonable backbone, although not truly serious power. Underneath there may not be much concentration for the long term. It faded a bit with some five hours of air on the first day tasted. True, it was back in form and better the next day but this won't win prizes for true concentration. All things considered, this should drink pretty well young but I suspect it will not deliver great rewards if you cellar it a long time. It won't ever be the greatest Pintas Port but it is a very respectable off-year wine.


Wine & Soul ist das gemeinsame Projekt von der Top Winemakerin in Portugal Sandra Tavares da Silva und Jorge Serodio Borges im Pinhao Valley. Im Douro Tal schaffen Sie Weine die aus teilweise sehr alten Rebanlagen die aus den traditionellen Rebsorten gekeltert werden. Die Weine bewahren bei aller Konzentration und Kraft stets Ihre Komplexität und Eleganz. Erst seit 2001 werden Weine wie der Pintas erzeugt. aber schon heute zählen diese Weine zu den absoluten Kultweinen Portugals. Die Produktion dieser Spitzengewächse ist jedes Jahr sehr limitiert.
 
57,50 EUR
76,67 EUR pro l
Quinta do Noval 10 Year old Tawny Port


Sehr ansprechende saftige Fruchtsüße. bereichert mit feiner Würze von Zedern und ein wenig Rauch. Sehr langanhaltender Geschmack mit beeindruckendem Finale.

"The name Quinta do Noval evokes for me above all a place. A magical place, an historic place. A piece of the earth capable of producing wines that are among the world’s greatest. The wines of Quinta do Noval express the greatness of this terroir, of this majestic landscape. They evoke also the centuries of history that have been necessary in order for these wonderful wines to exist."

Christian Seely Managing Director
 
25,50 EUR
34,00 EUR pro l
Quinta do Noval Tawny Reserve Port


Der Quinta do Noval Tawny Reserve Port ist ein fassgereifter Portwein der schon mit einer odentlichen Portion Vintagecharactr ausgestattet ist ohne tatsächlich als solcher deklariert zu sein.

"The name Quinta do Noval evokes for me above all a place. A magical place, an historic place. A piece of the earth capable of producing wines that are among the world’s greatest. The wines of Quinta do Noval express the greatness of this terroir, of this majestic landscape. They evoke also the centuries of history that have been necessary in order for these wonderful wines to exist."

Christian Seely Managing Director



 
19,50 EUR
26,00 EUR pro l
Quinta do Noval Fine White Port


EIne wirkliche Spezialität ist der weisse Portwein aus den traditionell im Douro wachsenden Rebsorten. Der Character des weissen Portwein kann sich gut mit einem weichen und runden Stil mit einer reifen Frucht beschreiben lassen. Ein köstlicher Aperitif, kann aber auch als Begleiter vieler Desserts ein Genuss sein.


"The name Quinta do Noval evokes for me above all a place. A magical place, an historic place. A piece of the earth capable of producing wines that are among the world’s greatest. The wines of Quinta do Noval express the greatness of this terroir, of this majestic landscape. They evoke also the centuries of history that have been necessary in order for these wonderful wines to exist."

Christian Seely Managing Director
 
13,50 EUR
18,00 EUR pro l

Dieses Produkt ist z.B. kompatibel zu:

Wine & Soul Manoella Porto 10 Years Tawny | 24.50€
89
 
92 Punkte bekam er vor einigen Jahren vom Wine Spectator, der Wine & Soul Manoella Porto 10 Years Tawny. "Vollmundig, cremig und rauchig, mit lebhaften Aromen von weißer Schokolade, Haselnüssen, getrockneten Aprikosen und Birnen" hieß es damals. Und auch der aktuell amtierende Nachfolger präsentiert sich in einer schönen Bernsteinfarbe, mit einer frischen und intensiven Nase mit Nüssen, Feigen und sehr integriertem Holz. Weich und rund am Gaumen, reiche Aromen von Trockenfrüchten und Aprikose.

 
89 Punkte vom Wine Advocate für den Wine & Soul Manoella Porto 10 Years Tawny Mark Squires im Dezember 2021 über den Wine & Soul Manoella Porto 10 Years Tawny:

The NV 10 Year Old Tawny Port Manoella is a field blend (over 30 different grapes) from Manoella's old vineyards. It was bottled in June of 2021 with a long cork and 118 grams of residual sugar. This delivers by tasting great, helped along by a blast of sugar. It doesn't quite have the status it seems to announce, though, because it seems a little flabby rather than lively, a little unfocused. It is deep and delicious nonetheless, with a big finish for a 10 Year. It showed better 48 hours later, becoming a bit more serious and more nuanced.

Wine & Soul ist das gemeinsame Projekt von der Top Winemakerin in Portugal Sandra Tavares da Silva und Jorge Serodio Borges im Pinhao Valley. Im Douro Tal schaffen Sie Weine die aus teilweise sehr alten Rebanlagen die aus den traditionellen Rebsorten gekeltert werden. Die Weine bewahren bei aller Konzentration und Kraft stets Ihre Komplexität und Eleganz. Erst seit 2001 werden Weine wie der Pintas erzeugt. aber schon heute zählen diese Weine zu den absoluten Kultweinen Portugals. Die Produktion dieser Spitzengewächse ist jedes Jahr sehr limitiert. "Unser Ziel ist es" so schreiben die beiden, "Weine zu erzeugen, die den ganzen Charakter der traditionellen Weinberge und Sorten des Douro-Tals zum Ausdruck bringen. Ausgewogene Weine zwischen Konzentration, Komplexität und Eleganz."
 
24,50 EUR
32,67 EUR pro l

Kunden, welche diesen Artikel bestellten, haben auch folgende Artikel gekauft:

Chateau Poujeaux 2019 Moulis en Medoc
93
90
94
93
 
93 Suckling Punkte für den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en MedocJames Suckling über den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en Medoc:

8 Jan, 2022 – Very attractive chocolate, red-chili and cedar aromas and flavors. Lavender, too. Medium body with firm, polished tannins and a caressing finish. Pretty texture to this. It will be ready sooner than some. Try after 2024.

 
92 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en MedocWilliam Kelley im April 2022:
Nach dem 1928iger Poujeaux für den Wineadvocate der Beste JG ;-)

A fleshy, dramatic rendition of this Moulis benchmark, the 2019 Poujeaux unwinds in the glass with a deep bouquet of blackberries and plums mingled with subtle hints of cigar wrapper, loamy soil and violets. Medium to full-bodied, velvety and layered, it's deep and seamless, with succulent acids, powdery tannins and a long, expansive finish. This has turned out brilliantly and numbers among the real sleepers of the vintage.

 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en MedocUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Poujeaux 2019 Moulis en Medoc:

The 2019 Poujeaux has a very delineated, focused bouquet of blackberry, cedar, mint and light tea leaf scents, one of the most complex I have encountered from this great estate in recent years. The medium-bodied palate is fresh, vibrant and grippy, with slightly chalky tannins and a saline, persistent finish. Quite structured and broody, this Moulis deserves ample time in bottle.

 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Poujeaux 2019 Moulis en MedocDer Chateau Poujeaux 2019 Moulis en Medoc am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart kräuterwürzig unterlegtes Cassis, schwarze Beeren und Kirschen, tabakige Nuancen im Hintergrund. Komplex, saftig und frisch, stramme Tannine im Kern, lebendig, dunkler Nougat, gute Länge, Potenzial für viele Jahre.
 
29,90 EUR
39,87 EUR pro l
Escarpment Kupe Pinot Noir 2015 Martinborough je Flasche 52.90€
97
96
 
Der Escarpment Kupe Pinot Noir 2015 Martinborough ist eines der Filetstücke des Weinguts. Hier zeigt Larry McKenna eindrucksvoll. zu was die Escarpment Vineyards im Stande sind. Auch wir sind beeindruckt und mit absoluten Bestbewertungen renommiertester Experten kann man sich hier nur begeistern lassen.


Escarpment Kupe Pinot Noir 2015 Martinboroughvon James Suckling:

The top dog is in impressive shape in this perfect harvest, showing plenty of charismatic perfume, spices and ripe cherry fruits, as well as earthy nuances,.The palate has a wealth of ripeness. This is an extremely luscious wine, bathed in ripe darker cherry and plum fruit flavors with a wall of plush velvety tannins delivering a long, commanding but caressing palate. Brilliant. Drink now and for some years to come. Screw cap.

 
96 Punkte Winespectator für den Escarpment Kupe Pinot Noir 2015 Martinborough96 Punkte von Bob Campbell:

“Dense, intense and quite powerful pinot noir, with a core of sweet fruit balanced by moderately rustic tannins to give a drying and lengthy finish. Dark fruits with savoury. dried herb characters adding extra complexity. An heroic pinot noir that needs time to reveal its true potential.”
“This powerful wine is tightly wound yet very expressive, with plenty of torque to the plum and blood orange flavors at the core, slowly revealing details of cedar, tobacco, cumin seed, rosemary and black tea. Everything sings in harmony on the long finish.”
 
95+ Punkte von Wine Front:
“Kupe comes from Escarpments home turf over on Te Muna Road. Close planted in 1999. 50% new oak. 70% whole bunch. Dark cherry. aniseed, earth, spicy cinnamon oak on show, plenty of spice. Medium bodied, but firmly tannic, with a black tea character, ‘minerality’ aplenty, ginger biscuit, intense and driving, with serious length leaving a fan of tannin in its wake. Needs at least three years in bottle. Serious stuff.”

 
19.5 Punkte von Raymond Chan:
“This is a succulently rich and vibrant, black-fruited Pinot Noir with layers of spice, oak, dark herbs and whole cluster complexities on a very fine-grained, fresh palate. Abel clone fruit from the Escarpment Te Muna Road vineyard, close-planted in 1999, indigenous yeast fermented with 70% whole bunches.”
 
52,90 EUR
70,53 EUR pro l
Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion
93
96
95
94
94
 
96 Suckling Punkte für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionJames Suckling über den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion:

1 Dec, 2021 – Beautiful, intense fruit, dark-earth and chocolate character on the nose. Full-bodied with great density and plush, fine tannins that give a fine-velvet texture. It’s extremely long, polished and sophisticated. Needs time to come together, but expressive and glorious. Fantastic relative value. 80% merlot and 20% cabernet franc. Drink after 2025.

 
93 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Tour Saint Christophe 2019William Kelley im April 2022:

From clay-rich soils opposite Troplong Mondot in the commune Saint Christophe des Bardes, the 2019 Tour Saint Christophe offers up demonstrative aromas of cherries, wild berries, sweet loamy soil, licorice and dark chocolate. Full-bodied, rich and fleshy, with an enveloping core of fruit, lively acids and ripe, powdery tannins, it's a strong effort in a crowd-pleasing style.

 
94 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionJeb Dunnuck im April 2022:

TThis estate has been delivering the goods for numerous vintages now, and the 2019 Château Tour Saint Christophe is another terrific wine. Ripe black cherries, black raspberries, graphite, new leather, and chalky minerality all define the nose, and it's medium to full-bodied, has a tight, straight, focused texture, ripe yet present tannins, and outstanding length. It doesn't have the mid-palate density or opulence of the 2018, but it’s more pretty, focused, and straight on the palate. Give bottles 4-5 years and enjoy over the following two decades.

 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion:

The 2019 Tour Saint Christophe is a fabulous wine that marries fruit intensity and structure. Black cherry, graphite, dried herbs, menthol, licorice and spice give this driving, potent Saint-Émilion tons of character. Tour Saint-Christophe remains one of the greatest values in Bordeaux. Tasted two times.

 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionUnd Neal Martin (vinous) zum Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion:

The 2019 Tour Saint Christophe builds on the promise it showed from barrel. This sample was actually tasted at my home, where I afforded it a two-hour decant. It revealed precocious yet controlled blackberry and blueberry fruit scents, with that violet component still intact. The tannins have not lost any of their grippiness or assertiveness. This is a Saint-Émilion that is in for the long haul. Great potential.

 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint EmilionDer Chateau Tour Saint Christophe 2019 Saint Emilion am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reife Pflaumen und schwarze Kirschen, Nuancen von Blaubeeren und Nougat, zarte tabakige Noten, kandierte Orangenzesten, facettenreiches Bukett. Komplex, engmaschig, rote Kirschen, frisch strukturiert, gut integrierte Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, ein finessenreicher Speisenbegleiter, gute Zukunft, bereits antrinkbar, sollte aber noch gut fünf Jahre heranreifen dürfen.
 
36,90 EUR
49,20 EUR pro l
Scheibel Premium Plus Pflümle Altes Pflümle 43% - 0.7 Liter


PREMIUM  PLUS Altes Pflümle
Über Gold destilliert.

Das Geheimnis dieser Rarität sind die alten Pflaumensorten aus der Ortenau. Die Gewürznoten der Haferpflaume bieten wahre geschmackliche Vielfalt. Abgerundet mit feinem Pflaumenextrakt.

Sensorik: Schönes Pflaumenaroma. untermalt und von der zarten Süße weißer Schokolade. Eine leichte Orangennote verleiht einen Hauch von Exotik.

Frucht: Haferpflaumen aus der Ortenau.

 
28,50 EUR
40,71 EUR pro l