Chateau Franc Mayne Saint Emilion

Chateau Franc Mayne Saint Emilion

Das Chateau Franc Mayne liegt am Ende einer langen von Merlot-Reben gesäumten Allee. Die Weinberge,
die an der Cote de Franc angrenzen, der das Anwesen seinen Namen verdankt, erstrecken sich über dieses
abschüssige Terroir und über das Kalkplateau. Die Rebstöcke wachsen hier auf einer dünnen Tonschicht, unter
der der Kalkfelsen zum Vorschein kommt. 
Die Traubenverlangten nach standesgemäßen architektonischen und technischen Rahmenbedingungen, welche
2005 mit einem neuen Gärkeller und einem neuen Fasskeller für das erste Ausbaujahr, geschaffen wurden. Die
Weine erhalten in den Weinkellern in ehemaligen unterirdischen Steinbrüchen, welche über 2 Hektar gehen, ihren
letzten Schliff.

Fläche: 7 Hektar
Eigentümer: Griet Van Malderen-Laviale und Herve Laviale
Zweitwein: Les Cedres de Franc Mayne
 
Chateau Franc Mayne 2016 Saint Emilion
91-93
92
92
 
92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Franc Mayne 2016 Saint EmilionVerkostungsbericht aus Januar 2019:

The 2016 Franc Mayne is creamy and voluptuous in the glass. with striking balance and tons of persistence. Mocha. dark fruit. orange peel and spice add aromatic nuance. but it is the wine's feel and textural finesse that stand out most. This is an especially flamboyant style. but it all works beautifully.
 
92 Sucklingpunkte für den Chateau Franc Mayne 2016 Saint EmilionJames Suckling - Verkostungsbericht aus Januar 2019:

A dense and fruity red with noteworthy focus. form and tension. Full-bodied. very tight and focused. Lightly angular tannins at the end with a salty undertone. A blend of 90 per cent merlot and ten per cent cabernet franc. Better in 2022.
 
36,90 EUR
49,20 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Franc Mayne 2018 Saint Emilion
90-92
91-94

Für diesen Wein nehmen wir nun noch gerne Ihre Vorbestellung entgegen. Die Auslieferung wird dann zum Ende des zweiten Halbjahr 2021 erfolgen.

90-92 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Franc Mayne 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Franc Mayne 2018 Saint Emilion wie folgt:

Made of 95% Merlot and 5% Cabernet Franc. the deep garnet-purple colored 2018 Franc-Mayne gives up notions of baked plums. warm black and red cherries and blueberry compote with touches of cedar chest. bay leaves and fragrant earth. Medium to full-bodied. it has plenty of juicy fruit in the mouth with a rounded tannin texture and fantastic freshness. finishing earthy.






91-94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Franc Mayne 2018 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Franc Mayne 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Franc Mayne is gorgeous. Fresh. bright and nuanced. the 2018 has terrific balance. In this vintage. Franc Mayne is silky and polished. with more of an emphasis on understatement rather than power. Sweet red cherry. plum. mint and white pepper grace this very pretty. expressive Saint-emilion. Franc Mayne is one of the jewels of Saint-emilion in 2018. Tasted two times.





 
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30,90 EUR
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Chateau Franc Mayne 2020 Saint Emilion
91-93
90-91
89-91


Die Bordeaux Subskription 2020 - Primeurs 2020

 
91-93 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Franc Mayne 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Franc Mayne 2020 Saint Emilion :

Deep purple-black colored, the 2020 Franc-Mayne has a powerful nose of baked black cherries, stewed plums and boysenberry preserves, plus hints of mocha, hoisin and tapenade. The medium to full-bodied palate has impressive freshness to lift the rich, ripe black fruits, supported by soft, rounded tannins, finishing with lingering exotic spi

 
90-91 Suckling-Punkte für den Chateau Franc Mayne 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Franc Mayne 2020 Saint Emilion Folgendes:

This is a medium-bodied red with blackberry and walnut character. Rather subdued on the finish.

 
89-91 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Franc Mayne 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Franc Mayne:

The 2020 Franc-Mayne has quite a serious bouquet, backward at first, the opening to offer blackberry, bilberry and candied orange peel. The palate is medium-bodied with sappy black fruit, and quite sweet and fleshy, although I would like to see more tension and grip on the rather glossy finish by the time of bottling. Two bottles tasted, one showing a little more persistence than the other.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 91-93 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Reife Pflaumen, schwarze Kirschen, feine tabakige Nuancen, ein Hauch von kandierten Or- angenzesten, etwas Nougat. Saftig, feine Fruchtsüße, elegant, frische Säurestruktur, mineralisch-salzig im Abgang, ein stoffiger Speisenbegleiter,
27,90 EUR
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