2015 La Gravette de Certan Pomerol Zweitwein Vieux Chateau Certan
La Gravette de Certan 2015 Pomerol Zweitwein Vieux Chateau Certan
Preview: 2015 La Gravette de Certan Pomerol Zweitwein Vieux Chateau Certan
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La Gravette de Certan 2015 Pomerol Zweitwein Vieux Chateau Certan
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La Gravette de Certan 2015 Pomerol Zweitwein Vieux Chateau Certan

Art.Nr.:
7071701
restlos ausverkauft  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Frankreich
Region:
Bordeaux
Lage:
Pomerol
James Suckling:
94
Bodenformation:
Kalkstein mit Lehm und hohem Eisenanteil
Qualitätsstufe:
Pomerol AOC
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Zalto DenkArt Bordeaux | Gabriel Universal Gold
unsere interne Kategorie:
Zweitwein einer Ikone
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.5
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Vieux Chateau Certan F-33500 Pomerol - France
Nicht käuflich

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Chateau d Armailhac 2018 Paulliac
93+
93-94
91-94
90-92
Den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: CB Weinhandel bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:
94 Punkte

Cuvee: 55Cabernet Sauvignon / 30 Merlot / 10 Cabernet Franc / 5 Petit Verdot Erntezeitpunkt: zwischen 12. September und 3. October Mittlerer bis voller Körper. schöne klare Nase. reife Frucht wie Cassis und etwas Brombeere. auch am Gaumen mit straffem Tannin. sehr frische vitale Säurestruktur. Reife Tannine. Gute kraftvolle Länge. von Frucht getragen.
 
95 Sucklingpunkte für denJames Suckling bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:
Complex aromas of blackcurrant, black olive, clove, oyster shell, pencil lead and tobacco. It’s full-bodied with firm, tightly knit tannins. Concentrated and focused with a very long, spice and mineral finish. Fantastic bottle. Try from 2026.
 
93 Punkte vom Wine Spectator für denJames Mothels bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:
The core of ripe cassis, plum sauce and raspberry purée flavors have a succulent feel, while licorice snap, graphite and singed alder notes play along the edges. Nice glycerine feel through the focused and fine-grained finish. Tempting now, but time will bring more nuance. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot.
 
93+ Punkte vom Wine Advocate für denLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:
BEST EVER!
Deep garnet-purple colored, the 2018 D’Armailhac (a blend of 55% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Cabernet Franc and 5% Petit Verdot) hits the ground running with wonderfully open-knit, flamboyant scents of Morello cherries, black raspberries, blackcurrant jelly and rose oil, leading to an undercurrent of cinnamon toast, aniseed and mossy tree bark. The medium to full-bodied palate is charged with energy and expressiveness, delivering red and black berry layers with loads of spicy sparks, framed by plush tannins, finishing long and fragrant.

92 Punkte vom Vinous-Team für denAntonio Galloni bewertet den Chateau d Armailhac 2018 Paulliac wie folgt:
The 2018 d'Armailhac is bright, fresh and so inviting, just as it was en primeur. Sweet red cherry fruit, cedar, spice, tobacco and anise add lovely aromatic complexity. All of the intensity of the year comes through nicely and yet the personality of Armailhac is evident also. I would cellar the 2018 for at least a few years, to allow some of the baby fat to melt away. There is a bit more breadth and richness that is the result of yields that were just 32 hectoliters per hectare as opposed to the more typical 42 or so. It was a vintage marked by heat stress, small berries and lower juice to skin ratio, as well as some parcels affected by mildew.

 
62,50 EUR
83,33 EUR pro l
La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose
93
92
91
93
 
93 Suckling Punkte für den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau MontroseJames Suckling über den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

Juicy and pleasantly chewy with milk chocolate, walnut and currant aromas and flavors. Medium-bodied, creamy and flavorful. Second wine of Montrose. Drink after 2024.

 
91 Punkte vom Vinous-Team für denNeal Martin (Vinous) zum La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

The 2019 La Dame de Montrose, which I tasted in June and September 2021, has a fresh mulberry, black plum and granite-scented bouquet that is quite precocious; touches of morel appear in the background. The palate is medium-bodied with fine-grained tannins, quite structured and almost Pauillac-like, thanks to veins of graphite toward the finish provided by the 48% Cabernet Sauvignon. Saline on the aftertaste, though not tremendously long, this is a very promising Deuxième Vin.

 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Für den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denLa Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose:

Very solid, with a core of lightly steeped plum and blackberry fruit, supported by a streak of iron and framed by smoldering tobacco and dark earth notes. Good energy throughout as well, with a mouthwatering echo at the end. Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot and Cabernet Franc. Best from 2023 through 2032.

 
93 Punkte vom Falstaff für den La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau MontroseDer La Dame de Montrose 2019 Zweitwein von Chateau Montrose am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Animalischer Touch, ein Hauch von Brettanomyces, schwarze Kirschen, Heidelbeeren unterlegt. Mittlere Komplexität, zarte Süße in der Textur, straffe Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, ein würziger Speisenbegleiter, zart nach Nougat im Finish.

 
Jane Anson für das Decanter Magazin
94 Punkte
"The Merlots were so good this year that most have gone into the first wine. giving this a higher percentage of Cabernet Sauvignon than usual and making it a serious Dame de Montrose. with clear ageing potential. Elegant and balanced. with purity and juicy black fruits. It has that savoury Cabernet quality which is very Médocain. this is absolutely one to look out for. packed with estate signature. 30% new oak. 43% of total production. 4% Petit Verdot completes the blend. Lovely new label here also. with rose gold roses across it."
 
39,95 EUR
53,27 EUR pro l