EL Anden de la Estacion 2016 Muga Family Rioja
EL Anden de la Estacion 2016 Rioja

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EL Anden de la Estacion 2016 Rioja

Art.Nr.:
6121910
restlos ausverkauft  (Ausland abweichend)
Inhalt in Liter:
0.75
Ursprungsland:
Spanien
Region:
Rioja
Lage:
Rioja Alta
Rebsorte(n):
Tempranillo | Garnacha | Graciano
Bodenformation:
kalkhaltige Lehmböden
Qualitätsstufe:
DOCa
Ausbau::
In gebrauchten Holzfässern gereift
Geschmack:
trocken
Verschlussart:
Naturkorken
Lagerpotenzial ab Jahrgang:
5 – 8 Jahre
dekantieren / karaffieren:
nein
Trinktemperatur (in Grad °C):
16 – 18
Glasempfehlung:
Gabriel Universal Gold | Zalto DenkArt Bordeaux
unsere interne Kategorie:
toller Einstiegswein aus einer Kultbodega der Rioja
Alkoholgehalt in Vol.%:
14.0
Allergene:
enthält Sulfite
Herstelleradresse / Inverkehrbringer:
Barrio de la Estación s/n26200 Haro. La Rioja
0,00 EUR

Zu diesem Produkt empfehlen wir Ihnen:

Bodegas Muga Torre Muga 2014
94
96
 
Bodegas Muga Torre Muga 2014Verkostungsbericht vom 18. Januar 2018:

This is laser-guided with wet earth. blackberry and mahogany. Very perfumed. Full body. yet tight and focused with supporting tannins. Very polished and clear. Pure. A blend of tempranillo and graciano. Drink 2020.

 
Bodegas Muga Torre Muga 2014Verkostungsbericht vom 28. Februar 2018:

There was no 2012 or 2013 produced. so we jumped from the 2011 to the 2014 Torre Muga. a blend of 70% Tempranillo. 20% Graciano and 10% Mazuelo from the middle of the slope in the village of Villalba de Rioja (where the Muga family comes from). It combines the freshness of the higher-altitude vineyards of the Prado Enea with the power of the lower ones used for the Muga range. It fermented in oak vats and had a shorter élevage of only 15 months (it used to be more). and the different varieties were kept separated until the penultimate racking when they were blended. There is more volume here and some more spice from the élevage. with an open and expressive nose. It's medium-bodied with some fine tannins and less weight in the mid-palate than other vintages. 20.000 bottles produced. It was bottled in September 2016.
 
69,90 EUR
93,20 EUR pro l

Dieses Produkt ist z.B. kompatibel zu:

Bodegas Muga Selección Especial 2015 Rioja
96
 
Beschreibung:
70% Tempranillo. 20% Garnacha. 7% Mazuelo y 3% Graciano.

Dieser Bodegas Muga Selección Especial 2015 Rioja ist ein fantastischer Jahrgang für den sofortigen Genuss! Tief dunkles Rubinrot im Glas. Vollreife Frucht in Nase und Mund. samtiges Tannin und überragend langes Finisch! Diese Selección Especial ist in der Tat eine ausßergewöhnliche Selektion!
 
Bodegas Muga Selección Especial 2016 Rioja mit 96 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Reserva Especial 2015 im July 2019 wie folgt:

The balance and purity to this wine is really impressive with blackberries. black truffles and dark fruit. Wet earth. Full body. Tight and compact. Structured. long and powerful. Superb length. Compressed and polished texture. Drink in 2022.
Nicht käuflich
Sierra Cantabria Crianza Rioja 2017 je Flasche 9.95€
 
Die Weinberge für den Sierra Cantabria Crianza Rioja 2017 liegen in den Gemeinden von San Vicente de la Sonsierra und Laguardia. Die Weingärten stehen auf etwa 550 Metern Höhe und hier wird 100% Tempranillo angebaut. Die Reben stehen auf kalkhaltigen Tonböden welche mit gösseren Kiessteinen durchsetzt sind. Der Ausbau Erfolgt über jeweils 14 Monate  in zweit und drittbelegten Fässern aus französischer und amerikanischer Eiche. Die Vergärung erfolgt Temperaturgesteuert mit wilden Hefen aus den Sierra Cantabria Weinbergen. Die Crianza ist nicht überladen vom Holzfassausbau. es ist genügend jugendliche Frucht erhalten. Dunklere Waldbeeren nimmt man in der Nase wahr, begleitet von zarten Röstnoten, etwas Vanille, etwas Gewürze und trotzdem eine saftige Kirschfrucht. Ein wirklicher Allrounder für die spanische oder mediterrane Küche. Ganz klar und harmonisch am Gaumen mit zarten weichen Tanninen, feiner Säurenerv und genügend Dichte um auch zur gut gewürzten Küche zu passen. Der Sierra Cantabria Crianza Rioja 2016 ist das Paradebeispiel wie eine Crianza aus der Rioja zu schmecken hat.

Der Jahrgang 2017 wurde nicht bewerte. Für 2016 waren die Kritiker überzeugt:

 
92 Punkte James Suckling für den Sierra Cantabria Crianza Rioja 2016Verkostungsnotiz von James Suckling vom 26. Juli 2019:

Lots of fresh and linear fruit in this crianza with crushed berries and licorice. Medium to full body. Lightly chewy yet polished tannins. Flavorful finish. Drink now.


 
91 Punkte Wine Advocate für den Sierra Cantabria Crianza Rioja 2016Verkostungsnotiz von Luis Gutierrez vom 28. Juni 2019:

The 2016 Crianza is pure Tempranillo from a year they consider spectacular because of the health and ripeness that the grapes achieved very slowly. The destemmed grapes fermented in stainless steel. and the wine matured in French and American oak barrels for 14 months. It is still quite toasty and has a classical profile despite the new-ish oak. a little creamy. with that soft. voluptuous mouthfeel but with the fresh profile of the 2016 vintage. with red rather than black fruit. It's a year of good yields. and the fruit and the wines have very good balance and freshness. less concentrated and more drinkable. It's a year of balance and freshness. with good yields and healthy grapes. It has to be one of the finest vintages for this wine. 150.000 bottles produced. It was bottled in March 2019.
 
9,95 EUR
13,27 EUR pro l
Bodegas Muga Aro 2015 je Flasche 175€
96
99


Bodegas Muga Aro 2015Verkostungsbericht vom 26. Dezember 2018:

A more sophisticated. savory and minerally attitude on the nose with dark chocolate. plum liqueur and dark cherry that's still very primary. Violets. too. This has sexy. seductive dark plums and berries on the palate with an immaculate tannin texture and freshness. Profound. unending depth. Wow! Try this from 2023.


Bodegas Muga Aro 2015Verkostungsbericht vom 28. Februar 2018:

I was gladly surprised to find that Muga had produced and just bottled a 2015 Aro. which will not be released until the end of 2018. This is always powerful and concentrated. a selection and blending exercise of individual plants from select vineyards. healthier vines. those that produced smaller bunches. and so on. Since the first harvest of Aro in the year 2000. they have bought more old vineyards. so they applied the same exercise to these new vineyards. which are planted with massal selections. They focus on Graciano and Tempranillo. and they ferment and age these grapes separately. Only in exceptional vintages do they decide to bottle this Aro. It's produced in a similar way as Torre Muga. fermentation by plot in small oak vats (some as small as 1.000 kilograms!). the difference is the grape selection. It aged in brand new French oak barriques selected by the grain of the wood. They look for very small grain (which means slow growing of the oak trees). It started off quite closed. but the first impression was of a very good wine. still very young and still a little marked by the élevage. with some oak notes emerging after the wine had been in the glass for a while. There is almost 30% Graciano in this blend. with the rest Tempranillo. This is full-bodied with abundant. fine-grained tannins and very good balance. This will require some more time in bottle and should have a long life ahead. They filled some 5.600 bottles in September 2017.



INFO:
James Suckling kürt diese Ikone nicht nur mit 99 Punkten. sondern erhebt ihn auch nach ganz oben aufs Podest: Platz 1 der 100 besten Weine Spaniens des Jahres 2018!
Und auch im internationalen Vergleich geht es hoch her: Platz 32 der besten Weine weltweit!





 
Nicht käuflich