VORVERKAUF - die Auslieferung erfolgt Ende November 2020
Für den 2017er Quintessa wurden Trauben aus den folgenden Parzellen der Winery verwendet: Dragon’s Terrace. Cruz del Sur. Mt. Calisse. Bench. Las Casas. Corona. Riveria. Monte Cruz. Limelight. Howard’s Milion. Pedraza. Silver South. Alcantara. Tesoro. Canyon. Corral.
Die Lese erstreckte sich über gut einen Monat von Aanfang September bis Anfang Oktober und ist ein weiteres Indiz für die aussergewöhnlich Güte des Jahrgang 2017 auf Quintessa.
Die Blend besteht aus: Cabernet Sauvignon. Merlot. Petit Verdot. Carmenere.
Der Ausbau erfolgte über 22 Monate in 76% neuen Fässern.
Er hat einen Alkoholgehalt von 14.50 Vol%.
James Suckling beschreibt den Quintessa 2017 im Oktober 2019:Crushed berries. incense and blackberries with black-olive undertones. Extremely perfumed. Medium to full body. Very intense for a 2017. Crafted and polished. Long and caressing. Elegant. Drink or hold.
Lisa Perrotti Brown beschreibt den Quintessa 2017 im Oktober 2019:Already bottled. the 2017 Quintessa displays a deep garnet-purple color. The nose needs a little coaxing before it reveals bold. expressive notes of crushed red and black plums. black currant jelly. wild blueberries and kirsch with nuances of camphor. cloves. cedar and lilacs plus a hint of oolong tea. Medium to full-bodied. the palate has beautifully expressed. elegant red and black fruit layers. with a sturdy. grainy frame and plenty of freshness. finishing long and earthy.