Mark Squires bewertet das Fassmuster am 31.07.2017 in der Ausgabe 232 des Wine Advocate wie folgt:
The 2015 Pintas Vintage Port is a field blend from 86-year-old vines that comes in at 113 grams per liter of residual sugar. This is gorgeous. one of the more intriguing 2015s for its combination of structure and fruit. It may not be the deepest Porto. but it has finesse to spare. and it is very well structured. tannic and powerful. The structure lifts and defines that fine fruit. which ends in bursts of flavor. It is flat-out delicious. Inky black. this is impressive in appearance. too. It should age well and acquire more complexity in time. It may put on weight. too. While it was a little hard to read just now. given its exuberance in all phases. this should easily reward cellaring. It may even exceed current expectations. It was not quite bottled when seen. but it was the final blend. It was set to be released shortly after this article appears.
Vintage Port aus einem der besten Jahrgänge in den letzten 25 Jahren. Es wird sehr spannend sein. die Entwicklung dieses Vintageport zu verfolgen. Wir sind sicher. dass Sie grandios wird!
Wine & Soul ist das gemeinsame Projekt von der Top Winemakerin in Portugal Sandra Tavares da Silva und Jorge Serodio Borges im Pinhao Valley. Im Douro Tal schaffen Sie Weine die aus teilweise sehr alten Rebanlagen die aus den traditionellen Rebsorten gekeltert werden. Die Weine bewahren bei aller Konzentration und Kraft stets Ihre Komplexität und Eleganz. Erst seit 2001 werden Weine wie der Pintas erzeugt. aber schon heute zählen diese Weine zu den absoluten Kultweinen Portugals. Die Produktion dieser Spitzengewächse ist jedes Jahr sehr limitiert.