Chateau Bellefont-Belcier Saint Emilion

Chateau Bellefont-Belcier Saint Emilion







Quelle: Youtube / Vignoble K





 
Chateau Bellefont-Belcier 2018 Saint Emilion
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Für diesen Wein nehmen wir nun noch gerne Ihre Vorbestellung entgegen. Die Auslieferung wird dann zum Ende des zweiten Halbjahr 2021 erfolgen.

95-96 Sucklingpunkte für den Chateau Bellefont-Belcier 2018 Saint EmilionJames Suckling bewertet den Chateau Bellefont-Belcier 2018 Saint Emilion wie folgt:

Intense aromas and flavors of blue fruit and violets. Hints of green tea and black olives. Changes all the time. Medium-to full-bodied with polished and very silky tannins. Love the center palate. The finish lasts for minutes. This year. about one-third cabernet franc gives an edge to the merlot and the touch of cabernet sauvignon.







91-93 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Bellefont-Belcier 2018 Saint EmilionLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Bellefont-Belcier 2018 Saint Emilion wie folgt:

Deep garnet-purple colored. the 2018 Bellefont Belcier delivers profound notions of warm plums. baked cherries and mulberries with hints of spice cake and underbrush. Full-bodied. rich and decadent. it has a rock-solid backbone of rounded tannins and just enough freshness. finishing long and spicy. Aging is in progress for an anticipated 20 months in 40% new. 40% one year-old and 20% two year-old barrels. The blend is 70% Merlot. 25% Cabernet Franc. and 5% Cabernet Sauvignon.






90-93 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Bellefont-Belcier 2018 Saint EmilionAntonio Galloni bewertet den Chateau Bellefont-Belcier 2018 Saint Emilion wie folgt:

The 2018 Bellefont-Belcier is dark. powerful and quite brooding. but also noticeably less extracted than in the past. Succulent dark cherry. plum. violet. lavender. graphite and spice all infuse this savory. virile Saint-emilion. All of the signatures are in place. but delivered with more nuance than was once the case. Consulting winemaker Thomas Duclos has ushered in quite a change at the property in his first vintage here. Tasted three times.






CB Weinhandel bewertet den Chateau Bellefont-Belcier 2018 Saint Emilion wie folgt:
Seine Farbe ist von mittlerer bis voller Dichte. zarte Aufhellung zum Rand hin. Man merkt ganz klar. hier wollte man in diesem Jahrgang nicht übertreiben. wahrscheinlich wird er im Ausbau noch etwas an Gewicht und Struktur hinzugewinnen. Gerade im JG 2018 war es ja keine Kunst zu weit in der Extraktion zu gehen. man hat es lieber bewusst zart vom Toastinggehalt belassen. wahrscheinlich schlummern noch ein paar Reserven an Presswein. um im Verlaufe des Ausbaus Verwendung zu finden. Die Nase zeigt ebenfalls eher eine hellere Fruchtprägung. Im Mund besitzt er schon genügend Frische und Eleganz. Erstaunlich ist. dass der Bellefont nicht ganz in der Stilistik der Nachbarn weitermacht. die direkten Nachbarn Larcis Ducasse und Fonplegade haben zur Zeit deutlich die Nase vorn. auch wenn Sie etwas kräftiger in der Ausrichtung daher kommen. So haben beide etwas mehr Dichte. mehr Fokus. mehr Mitte. Zudem beweist Fonplegade aufs neue. seinen unglaublichen Gegenwert. Er kostet deutlich weniger als die Hälfte eines Larcis. Auch der Nachbar Bellefont selbst verlangt etwas mehr. und vergibt ihm 91-93+ Punkte.
 
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Chateau Bellefont-Belcier 2016 Saint Emilion
93+
95


93+ Parker Punkte für den Chateau Bellefont-Belcier 2016 aus Saint EmilionLisa Perrotti Brown beschreibt den Chateau Bellefont Belcier 2016 aus Saint Emilion am 30.11.2018 wie folgt: 

The 2016 Bellefont Belcier is blended of 65% Merlot. 20% Cabernet Franc and 15% Cabernet Sauvignon. It was aged for 20 months in 80% new and 20% one-year-old barrels. Michel Rolland consults for this wine. Deep garnet-purple in color. it gives delicate dried flowers. garrigue. dusty soil and smoked meats over warm black plums and blackberry preserves with hints of menthol. The palate is full-bodied. concentrated and muscular with a rock-solid structure and loads of layered black fruit in the mid-palate. with a lingering earthiness to the finish. 5.000 cases produced.



95 Sucklingpunkte für den Chateau Bellefont-Belcier 2016 Saint EmilionVerkostungsbericht vom 03. Februar 2019:

Very fresh with fine dry tannins that carry the concentrated and ripe palate very nicely. I love the floral and currant bouquet that’s very enticing. in spite of the wine’s youth. Lots of blackcurrant and tobacco. A blend of 65 per cent merlot. 20 per cent cabernet franc and 15 per cent cabernet sauvignon. Try in 2020.





Die Fassmuster / Verkostungsnotizen finden Sie in der Artikelbeschreibung.
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Chateau Bellefont-Belcier 2020 Saint Emilion
91-93
96-97
90-92


Die Bordeaux Subskription 2020 - Primeurs 2020

 
91-93 Punkte vom Wine Advocate für denChateau Bellefont Belcier 2020
Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Bellefont-Belcier 2020 Saint Emilion :

The 2020 Bellefont Belcier displays a deep purple black color, opening with fragrant notions of chocolate-covered cherries, red roses and menthol, giving way to a core of stewed plums, blackberry pie and hoisin, with a waft of anise. The medium to full-bodied palate has a solid backbone of finely grained tannins and bold freshness supporting the intense, tightly wound black fruit and earthy layers, finishing long and spicy. The blend this year is 70% Merlot, 25% Cabernet Franc and 5% Cabernet Sauvignon with an alcohol of 14.5% and a pH of 3.65. The wine is aging in French oak barriques, 30% new.

 
96-97 Suckling-Punkte für den Chateau Bellefont Belcier 2020
James Suckling schreibt zum Chateau Bellefont-Belcier 2020 Saint Emilion Folgendes:

A very sophisticated, layered red with dark-plum, chocolate and walnut character. It’s full and flavorful with a cashmere-like texture. Flavorful at the end.

 
90-92 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Bellefont Belcier 2020
Das meint die Vinous-Mannschaft um Antonio Galloni zum Chateau Bellefont Belcier:

The 2020 Bellefont-Belcier was picked from September 15 to October 9 at 37hl/ha and matured in 30% new oak, 20% oval foudres. It has a ripe bouquet of blackberry and raspberry fruit, plus touches of plum jam and subtle undergrowth, almost mulch-like scents. The palate is fleshy and open on the entry, framed by distinctly malleable tannins and a plush yet controlled finish with a dash of white pepper and sage. I suspect that this Saint-Émilion will drink earlier than its peers, yet it has the substance to give up to 15, possibly 20 years of drinking pleasure.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 93-95 Punkten bewertet

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zarte Edelholzwürze, Nuancen von rorten und schwarzen Waldbeeren, ein Hauch von Gewürznelken und Kadamom, tabakiger Anklang. Saftig, elegant, feine Süße im Kern, reife Tannine, saliner Touch, mineralisch im Abgang, ein Hauch von Nougat, bleibt haften, gutes Entwicklungspotenzial.
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