Die Degustationsnotiz des Wine Advocate zum Chateau Beausejour Duffau-Lagarrosse 2020 Saint Emilion :
Deep purple-black in color, the 2020 Beausejour (Duffau Lagarrosse) charges out of the glass with bold notions of plum preserves, wild blueberries and boysenberries, plus hints of dark chocolate, molten licorice, lavender and fennel seed, with a waft of Sichuan pepper. The medium to full-bodied palate delivers bags of juicy black and blue fruits with a soft texture and seamless freshness, finishing long and with beautiful purity.
Vom Falstaff-Magazin mit 96-98 Punkten bewertet
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zarte Edelholznuancen, ein Hauch von Zedern, etwas Lakritze, schwarze Beerenfrucht, ein Hauch von Wacholder und Graphit. Komplex, engmaschig, frische Brombeerfrucht, reife, seidige Tannine, mineralisch und lange anhaften, wirkt frisch strukturiert und leichtfüssig im Abgang, salzig im Finish, sicheres Reifepotenzial.