Chateau Palmer

Chateau Palmer



Ein großer Wein findet seinen Ursprung in Zeit und Raum. Der in der Geschichte
verankerte und dem Ausdruck seines Terroirs verschriebene Stil von Chateau
Palmer trotzt Modeerscheinungen und Trends. Um seine Zeitlosigkeit zu spüren,
gibt es kein besseres Mittel, als ihn zu verkosten immer und immer wieder.
Finesse und Eleganz sind typisch für die Spitzenweine aus Margaux und zählen auch
zu den permanenten Identitästmerkmalen von Chateau Palmer: er ist weich und kostbar
wie Seide, warm wie Samt und edel wie Leder. Er wird aus gleichen Teilen aus Cabernet
Sauvignon und Merlot gewonnen und nur mit ein wenig Petit Verdot ergänzt und besticht
durch sein ungemein komplexes Bukett aus Noten von Früchten, Büten, Gewürzen,
umhüllt von einer körperreichen und großzügigen Struktur. Dieses subtile Gleichgewicht
zwischen aromatischer Fülle und der zurückhaltenden Kraft der Tannine macht ihn auch
bereits in jungen Jahren zu einem Wein von unvergesslichem Charme. Seine Länge
hinterlässt bleibende Erinnerungen sowohl von Geschmacksempfindungen als auch von
Emotionen.
Ein langer Ausbau in Eichenfässern ist unerlässlich, um das kieseliger Terroir bestens zum
Ausdruck zu bringen und ermöglicht es dem Wein von Chateau Palmer sein ganzes
Volumen und seine ganze Fülle zu entfalten.

Quelle: www.chateau-palmer.com

 
Chateau Palmer 2018 Margaux
97-99
94-95
97-100
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 BIO 
 
Den Chateau Palmer 2018 Margaux verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:

Cuvee: 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 7% Petit Verdot Erntezeitpunkt: Zwischen 13. September und 15. October Die Farbe ist von grosse Konzentration, die Nase ist immens Grossartiger Reichtum der Aromen, sämtliche dunkle Früchte die man sich vorstellen kann. Der Gaumen ist extrem einnehmend, es ist fast nicht zu glauben wie diese Kraft von den Tanninen und der Frische getragen wird. Sehr sehr lang und vergibt ihm 98-100 Punkte

 
94-95 Sucklingpunkte für den Chateau Palmer 2018 MargauxJames Suckling bewertet den Chateau Palmer 2018 Margaux wie folgt:

It is the essence of cabernet fruit with density that is so thick that it has the texture of grape puree. Full body and melted tannins that give the wine a sense of velvet. Very soft and juicy. With air, it goes to bright, crushed black currants. Tar. Fresh tannins give it energy. I have never tasted anything like this in all my 38 years as a wine critic in Bordeaux. From tiny berries of cabernet sauvignon (53 per cent). 40 per cent merlot and seven per cent petit verdot.

 
97-100 Punkte im Winespectator für den Chateau Palmer 2018 MargauxJames Mothels bewertet den Chateau Palmer 2018 Margaux wie folgt:

The level of glycerine sets this apart, giving the cascade of plum, currant, blackberry and black cherry fruit extra oomph, while seeming to heighten the purity at the same time. Beautiful violet, incense and juniper notes flash in the background. This is packed with iron-laced grip, but remains seamless and extremely long. I suspect this will be one of the most talked-about wines of the vintage. Verkostet 03-19 von James Molesworth.

 
97-99 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Palmer 2018 MargauxLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Palmer 2018 Margaux wie folgt:

The 2018 Palmer is composed of 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 7% Petit Verdot. Grapes were harvested September 13 to October 15, and the wine has a 3.83 pH and 14.3% alcohol. Very deep purple-black in color, the nose is a little reticent to begin, but with coaxing, it slowly emerges to show fragrant violets, underbrush, mossy bark and iron ore with exponentially growing notions of crème de cassis. Black Forest cake, plum preserves, hoisin. Christmas cake and red roses with wafts of dusty earth. Indian spices and cracked black pepper. Full-bodied. concentrated and downright powerful in the mouth, it has a solid structure of firm, wonderfully plush tannins and masses of fragrant accents, finishing very long and very spicy. By the time I finished tasting this, the nose had exploded in this fragrant bomb of fruit. earth and floral notions. This is one of those 2018 wines that has a beguiling brightness that comes from the many floral, spice and mineral accents among all that rich fruit. WOW!

 
95-98 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Palmer 2018 MargauxAntonio Galloni bewertet den Chateau Palmer 2018 Margaux wie folgt:

The 2018 Palmer is a freak of nature from yields of just 11 hectoliters per hectare harvested over an entire month by CEO Thomas Duroux and his team. Rich, unctuous and flamboyant in its ripeness, the 2018 possesses off the charts intensity from start to finish. Blackberry jam, espresso, crème de cassis, licorice, menthol, lavender and cloves develop in a palate-staining, hedonistic Palmer that oozes with personality. This extravagantly ripe Margaux won't be for everyone, but it is a stunning, head-spinning wine that may, in time, very well join the ranks of the truly epic Palmers. A wine of pure and total pleasure, the 2018 is nearly impossible to resist. The blend is 53% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot and 7% Petit Verdot. In 2018, Palmer bottled just their Grand Vin and no Alter Ego.
 
Preis auf Anfrage
Chateau Palmer 2019 Margaux
96+
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 BIO 
 
99 Suckling Punkte für den Chateau Palmer 2019 MargauxJames Suckling über den Chateau Palmer 2019 Margaux:

11 Nov, 2021 – So much sweet tobacco, stone, brambleberry and currant on the nose. The palate is full and compact with very polished tannins, yet they are solid and sturdy and run the length and width of the wine. Energetic acidity. Very structured and powerful, yet agile and impressive. Historic feel. From biodynamically grown grapes. This needs at least six years of bottle age to soften. Try after 2027.

 
98 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Palmer 2019 MargauxAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Palmer 2019 Margaux:

The 2019 Palmer is a truly special wine, but it is also going to need a number of years to be at its finest. Dense and plush, with explosive energy, the 2019 possesses tremendous richness in its dark fruit. As always, the blend features a high percentage of Merlot (43%) which works so well in complementing the savoriness of the Cabernet. Thomas Duroux and his team fashioned another absolutely compelling Palmer in 2019.

 
97 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Palmer 2019 MargauxUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Palmer 2019 Margaux:

The 2019 Palmer was always going to be stylistically a completely different kettle of fish than the preceding vintage. It was bottled in early August 2021. As winemaker Thomas Duroux foretold, it’s a much more classically styled Palmer, offering blackberry, briary and pressed iris petals scents rather than violet, along with a distinct marine influence; a touch of sea spray comes through with time. The palate is medium-bodied with sappy black fruit, tightly knit on the entry, and very fresh and saline, with just a very slight bitter edginess toward the almost Côte de Nuits–like finish (especially returning to my glass after 20 minutes). Quintessential Palmer, this will require 4–6 years in bottle.

 
96+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Palmer 2019 MargauxWilliam Kelley im April 2022:

The 2019 Palmer is a rich, dramatic wine that soars from the glass with aromas of cherries, blackberries and berry fruit liqueur mingled with notions of violets, rose petals and sweet spices. Full-bodied, layered and seamless, it's powerful and immensely concentrated, with an enveloping core of lively fruit that largely conceals the wine's ripe, powdery structuring tannins. Concluding with a long, penetrating finish, it's a brilliant rendition of the contemporary Palmer style from Thomas Duroux and his team.

 
94 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Palmer 2019 MargauxFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Palmer 2019 Margaux:

Shows the powerful fruit of the vintage, with waves of dark plum, warmed cassis and cherry compote flavors driving through, inlaid with a graphite edge and backed by an iron note on the finish. Features good underlying energy and everything is knit tightly, without the toothy grain typical of the vintage. Very solid. Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot. Best from 2024 through 2038.

 
98 Punkte vom Falstaff für den Chateau Palmer 2019 MargauxDer Chateau Palmer 2019 Margaux am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:

Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Brombeeren und schwarze Kirschen, ein Hauch von Edelholz und Nougat, feiner nussiger Touch, kandierte Orangenzesten, etwas Lakritze, zart nach Marzipan. Kraftvoll, komplex, engmaschig, schwarze Waldbeeren, finessenreiche Struktur, tragende Tannine, würzig im Abgang, dunkle Frucht im Abgang, sehr gut Länge, wirkt insgesamt noch sehr unentwickelt und zurückhaltend, dezente Süße im Nachhall, ein Vin de Garde, ein Langstreckenläufer, der noch Geduld einfordert. (2030 - 2060)
 
339,00 EUR
452,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Alter Ego de Palmer 2020 Margaux
NEU
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 BIO 
96 Sucklingpunkte für den Alter Ego de Chateau Palmer 2020 MargauxGorgeous perfumes of plums, berries, light chocolate and walnut follow through to a medium body, fine tannins and crunchy finish. Bright and fresh. Precise tannins. Drinkable but better after 2027. 
 
93 Punkte vom Wine Advocate für den Alter Ego de Chateau Palmer 2020 MargauxThe 2020 Alter Ego de Palmer has turned out beautifully, bursting with aromas of violets and rose petals mingled with notions of sweet dark berries and baking chocolate. Medium to full-bodied, fleshy and seamless, it's vibrant and perfumed, with a bright core of fruit, powdery tannins and a long, expansive finish. It's a blend of 50% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot and 4% Petit Verdot.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Alter Ego de Chateau Palmer 2020 MargauxDunkles, leuchtendes Rubingranat, violette Reflexe, dezente Randaufhellung. Reife rote Herzkirschen, Waldbeeren, frische Orangenzesten, zarte florale Nuancen. Saftig, frisch, elegant und trinkanimierend, rotbeerige Textur, feine Tannine, mineralisch-salzig im Abgang, angenehme Kirschfrucht im Abgang, ein lebendiger Speisenbegleiter. 
 
94 Punkte von Jeb Dunnuck für den Alter Ego de Chateau Palmer 2020 MargauxPalmer's second wine, the 2020 Alter Ego, is a beauty. Based on 56% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, and the rest Petit Verdot, this ripe, sexy Margaux offers up a dense purple hue, impressive notes of ripe black cherry and currant fruits, full-bodied richness, and a layered, sweetly fruited, textured, already impossible to resist style. Given its density, structure, and length, you would certainly be excused for mistaking this for the Grand Vin. Give bottles 2-4 years and enjoy over the following two decades.


 
82,50 EUR
110,00 EUR pro l
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Chateau Palmer 2020 Margaux
95-97
 BIO 
 
Wir haben die 2020er Kampagne nun geschlossen.
Für das entgegengebrachte Interesse möchten wir uns bedanken.
Wir bieten in den nächsten Wochen den 2019er Jahrgang in der Arrivage an.

 
Vom Falstaff-Magazin mit 95-97 Punkten bewertet

Ätherisch kräuterwürzig, dunkelbeerig, sehr reif-fruchtig und dabei makellos klar, Holunder und Brombeere, feuchter Kies. Im Mund eine enorme Tanninfracht aus sehr feinen Partikeln, mollig eingebettet, reife, integrierte Säure, ein kraftvoller Körper mit Volumen und Schmelz, lukullisch geradezu und opulent, mit salzigen Abgangsnoten, und mazertionsartigen Abgangsaromen von Tabak. Ein Brocken, in Watte gepackt.

 
Decanter.com (Jane Anson) : 97 / 100

Vivid colours, and the aromatics grab hold straight away. This is intense and concentrated, elegant, balanced and classical, all about the texture which is velvety and seductive with softly-grained tannins. Moves oh so slowly through the palate with dozens of layers to get hold of. The overall feel is precise, slow and seductive, with appellation and estate signature at every turn. Sappy, hawthorn freshness, rosemary, redcurrant, tobacco, cigar box and dark chocolate shavings on the finish. 3.77pH, 78IPT, 55% of overall production, with 13% press wine.
 
Nicht käuflich
Chateau Palmer 2022 Margaux
Den Chateau Palmer 2022 Margaux verkostet Christian Balog von CB Weinhandel in Essen für Sie wie folgt: Christian Balog beschreibt den Wein wie folgt:
96-98
14.4 51 Cab Sauv 45 Merlot 4 Petit Verdot Tiefe und komplexe Nase mit toller Energie und Frische im Duft, nichts Heisses, es kommt eine verspielt blumige Art hinzu, ein kleiner Touch von Schoko und Makritze. Im Mund füllig und doch total balanciert, eine weiche aber präsente Säurestruktur die mineralische Frische verleiht, ganz zartes und doch kraftvolles Finale, bei vollem Körper.

 
95-97 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Palmer 2022 MargauxAs is the case at neighbor Château Margaux, the 2022 Palmer is one of the most powerful wines this estate has ever produced. A blend of 51% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot and 4% Petit Verdot, it offers up aromas of blackberries, burning embers, violets, iris and sweet soil tones, followed by a full-bodied, broad and expansive palate, its velvety attack segueing into a rich and layered core. Supple, seamless and concentrated, it checks in at 14.4% alcohol and a rather high pH of 3.79.

 
98-99 Sucklingpunkte für den Chateau Palmer 2022 MargauxSo much class in the nose with a sophisticated kaleidoscope of dark fruit such as blackcurrants, and spices such as salt and pepper, as well as cloves and nutmeg. Full-bodied. Compacted and dense yet weightless. It opens beautifully. The tannins go on and on with wonderful presence. Salty undertones.

 
97-99 Punkte Jeb Dunnuck für den Chateau Palmer 2022 MargauxThe 2022 Château Palmer is utterly brilliant, so much so that I questioned in my notes if this would challenge the 2018. A blend of 51% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, and the rest Petit Verdot, from tiny yields of 22 hectoliters per hectare, its mammoth-sized personality offers layers of blue and black fruits, notes of melted chocolate, crushed stone, and spring flowers, building, velvety tannins, and a great, great finish. While many estates commented that they extracted less in the vintage, Palmer went in a different direction and extracted more during the vinifications to provide a solid backbone to match the concentration and power of the vintage. It appears to have worked brilliantly, and hats off to Thomas Duroux for having the confidence to go his own path. He has produced a truly Grand Vin in 2022. The alcohol here is a normal 14.4%, and the pH is a healthy 3.79.

 
97-99 Punkte Jeb Dunnuck für den Chateau Palmer 2022 MargauxTiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Zart nach Edelholz und Nugat, schwarze Waldbeeren, reife Zwetschken, attraktive Frucht, etwas Veilchen, einladendes Bukett. Kraftvoll, reife dunkle Beerenfucht, feine Extraktsüße, präsente, tragende Tannine, gute Frische, zeigt einen kühlen Abgang, extraktsüßer Nachhall, bleibt minutenlang haften, nahe an der Perfektion.

 
Nicht käuflich