Quinta do Mouro - Alentejo
Quinta do Mouro - Alentejo
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Die Quinta do Mouro aus Estremoz wurde damals von Miguel Louro, der überzeugt war vom Potenzial dieses Anwesen, gekauft. Nach anfänglichen Schwierigkeiten und einer Findungsphase die erst über die Tierzucht zum eigentlichen Weinbau führte, konnte auf dem Anwesen 1994 der erste Wein bereitet werden. So entstand als erstes der Quinta do Mouro, der 1998 durch den Casa dos Zagalos Gesellschft bekam. 2004 entschied sich die Familie neue Wege zu gehen mit Weinen die etwas zugänglicher sind und welche auf den Erfahrungen des Vinha do Mouro beruhen. Heute gehört das Weingut zur absoluten Spitze im Anbaugebiet Alentejo und sogar Landesweit.

Herstelleradresse:
Miguel António de Orduña Viegas Louro
Quinta do Mouro
7100-056 Estremoz

 
Quinta do Mouro Zagalos Reserve 2013
91
 
Der Quinta do Mouro Zagalos Reserve 2013 ist ein herrlich kräftiger Rotwein mit viel Druck, Konzentration und poliertem Gerbstoff. Schon jetzt ein toller Begleiter zu Geschmorrtem, wird sich dieser Wein in den kommenden 5 Jahren bis zu seiner Spitze entwickeln.
 
Quinta do Mouro Zagalos Reserve 2013Verkostungsnotiz von Mark Squires am 31. August 2017:

The 2013 Reserva Zagalos is a blend of 50% Trincadeira, 30% Aragonez, 10% Alicante Bouschet and 10% Cabernet Sauvignon, aged for 12 months in a mixture of used French and Portuguese barrels. It comes in at 14% alcohol. This adds a layer of depth to the 2012 and a longer finish. Showing fine grip and a serious feel, it grips the palate not only with its structure but also with its fruit. It is always serious, never candied or sweet. The structure easily matches and supports the fruit—it seems like a more expensive wine. This is a fine bargain, a Zagalos that overachieves—as so many do. In Mouro's lineup, there are better wines but no better values.


 
13,50 EUR
18,00 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Quinta do Mouro Cabernet Sauvignon 2011
92
92 Punkte Robert Parker
Mark Squirez 28. August 2014
The 2011 Cabernet Sauvignon was seen as a preview look at the winery. Aged for 12 months in 300-liter French oak, it comes in at 14.5% alcohol. Every now and then, Mouro has dabbled in Cabernet. In some respects, it is mightily impressive, one of the most impressive Cabernets I’ve seen from Portugal in most respects. Intense, powerful, beautifully structured, bright and refreshing, it has some hallmarks of brilliance. It also has one of the key issues I find with a lot of Portuguese Cabernet: it’s a bit green. If you don’t mind that herbaceousness, or even like it, you will swoon for this. Others may be a bit more restrained in their enthusiasm. In the marketplace now, this can’t be questioned on one thing: how well-made this is in general. Drink 2016-2030.

Klima: mediteranes Klima, mit heissen Tagen und kühlen Nächten während der Reifephase.
Rebsorten: 100% Cabernet Sauvignon.
Weinbereitung: Handlese in 20 Kilo Boxen, traditionell mit den Füssen zertretene Trauben, temperaturgesteuerte Vergärung im Stahltank und hydraulisch gepresst.
Ausbau: 12 Monate in 300L Fässern aus französischerEiche.
39,95 EUR
53,27 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Quinta do Mouro Gold Label Tinto 2011 Estremoz
94
94 Punkte Robert Parker
Mark Squirez 31 Dezember 2015

The 2011 Tinto Gold Label, scheduled for release in January 2016, is a blend of 55% Alicante Bouschet, 25% Aragonez, 10% Touriga Nacional and 10% Cabernet Sauvignon, mostly aged for 18 months (although some of grapes may have seen as much as 24 months) in new 300-liter French oak barrels. It comes in at 14.5% alcohol. If the 2010 Gold Label reviewed this issue was a nice achievement in a more irregular vintage, this Gold Label is in a vintage that was wonderful to most everyone in Portugal. It is very good, but it seems curiously understated for the brand. One of its hallmarks is its balance. It is remarkably elegant, although not overly concentrated. Yet, it's also chock full of flavor and lingering on the finish. It is already showing some complexity, some herbs and beefy nuances on the finish that make it intriguing. That said, it is a touch underwhelming at times, despite its virtues. This Gold Label that won't be as dramatic as in some years. However, the more you sit with it, the more you'll want to drink it. The only question at this point is how good it gets. I'm going to be a bit understated myself just now, even if I can't completely ignore what it does so well.


Klima: mediteranes Klima, mit heissen Tagen und kühlen Nächten während der Reifephase.
Rebsorten: 45% Alicante Bouschet, 30% Aragonez, 15% Touriga Nacional and 10% Cabernet Sauvignon.
Weinbereitung: Handlese in 20 Kilo Boxen, traditionell mit den Füssen zertretene Trauben, temperaturgesteuerte Vergärung im Stahltank und hydraulisch gepresst.
Ausbau: 18-24 Monate in 300L Fässern aus französischer Eiche.
62,50 EUR
83,33 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Quinta do Mouro Vinha do Mouro tinto 2014


Der Quinta do Mouro Vinha do Mouro tinto 2014 ist der Einstieg in die Portugiesische Weinwelt der Quinta do Mouro und ins Alentejo. Hier gedeihen Weine mit charackter, Ecken und kanten, die trotzdem immer etwas charmanter und zugänglicher Wirken als zum Beispiel im Douro. Auch der Quinta do Mouro Vinha do Mouro tinto 2014 macht da keine Ausnahme, viel Gehalt und Konzentration, griffiges Tannin und trotzdem trinkig und unkompliziert.

Noch 12 Flaschen verfügbar !


 
6,95 EUR
9,27 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Quinta do Mouro Vinho Regional Alentejano tinto 2012 Estremoz
93
Wie der Zagalos, ist auch der Quinta do Mouro Vinho Regional Alentejano tinto 2012 Estremoz ein wahres Schnäppchen für die Qualität, die man ins Glas bekommt. Das sieht man auch hier an der Expertenbewertung:

Quinta do Mouro Vinho Regional Alentejano tinto 2012 EstremozVerkostungsnotiz von Mark Squirtes vom 31. Oktober 2017:
 
The 2012 Tinto is a blend of 45% Aragonez, 35% Alicante Bouschet, 10% Touriga Nacional and 10% Cabernet Sauvignon, aged for 14 months in a mixture of 50% new French and Portuguese barrels. It comes in at 14% alcohol. This is a fine offering in this mini-vertical, this being the latest in the brand. It will not be released until late in 2018, about a year from now (2019 for the USA). Showing the finesse of the 2007 but without as much fruit or depth, this is still way too young, a wine that may not be ready even on release despite the late release. Its fresh feel leads to a juicy and flavorful finish but the tannins are a little too aggressive just now. It needs to come around, so plan to hold it a couple more years after release for best results. It may yet be entitled to an uptick.
23,95 EUR
31,93 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt.
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