Im Glas zeigt sich der Greystone Pinot Noir 2016 aus dem Waipara Valley in North Canterburry. Neuseeland. von einem erstaunlich dunklen Purpur mit Violettreflexen. die Farbe erinnert an Pflaume. ebenso die Nase. gepaart mit Aromen von Kirschen und leicht kräuterigen Noten. Im Mund Blaubeere. wieder Pflaume. herrlich reif. geschliffenes Tannin und etwas Holz. Ein voller Körper und Potential für gut 10 Jahre
James Suckling Tastingbericht 13.November 2017 über den Jarhgang 2015
This has attractive earthy appeal and mellow ripe red cherry fruits with suave spicy oak. The palate has an appealing open weave to the tannins placing plenty of flavors long and wide. Generous and drinkable. Drink now. Screw cap.
93/100 Bob Campbell MW
Moderately intense pinot noir with dark-fleshed plum. black cherry. liquorice and smoky bacon flavours. Quite a soft and accessible wine. with a structure of gentle tannins. A mellow pinot that's a little oak dominant at this early stage but that should integrate with a little bottle age.