Chateau Cantenac Brown

Chateau Cantenac Brown




John Lewis Brown, ein schottischer Tiermaler, kaufte die Weinberge zu Beginn des 19. Jahrhunderts. Er ließ ein Schloss im englischen Tudorstil erbauen, in dem er als Liebhaber guter Weine und großer Feste pracht- und glanzvolle Abendveranstaltungen oranisierte.1843 verkaufte er das Chateau an einen Bankier namens Gromard, der auch an der Spitze des Weinguts stand, als es 1855 bei der berühmten Klassifizierung zum dritten Grand Cru Classen ernannt wurde. 150 Jahre später verleiht Simon Halabi dem Anwesen neuen Elan und verfolgt das Ziel, auf das höchste
Niveau zu heben.

Rebfläche: 48 Hektar
Eigentümer: Simon Halabi
Zweitwein: Brio de Cantenac Brown




Quelle: Youtube | Kanal: John-Lewis Brown

 
Chateau Cantenac Brown 2020 Margaux
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94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Cantenac Brown 2020 Margaux Den Chateau Cantenac Brown 2020 Margaux beschreibt William Kelley wie folgt:
A fine follow-up to the excellent 2019, the 2020 Cantenac Brown incorporates newly acquired holdings of Cabernet Sauvignon from the plateau of Margaux. Unwinding in the glass with aromas of cherries, cassis, burning embers and pencil shavings, it's medium to full-bodied, layered and concentrated, with good depth at the core, supple tannins and terrific purity of fruit. Concluding with a long, penetrating finish, it underlines the fact that this is the appellation's fastest-improving estate.
 
95 Sucklingpunkte für den Chateau Cantenac Brown 2020 Margaux James Suckling beschreibt ihn im Januar 2023 wie folgt:
Plenty of blackberry, spice, iron and crushed lead pencil aromas follow through to a full body with chewy, velvety tannins and a rather cool side to it. Crushed stone and slate undertones. Try after 2026.
 
96 Punkte von Jeb Dunnuck für den Chateau Cantenac Brown 2020 Margaux Den Chateau Cantenac Brown 2020 Margaux beschreibt Jeb Dunnuck wie folgt:
The 2020 Château Cantenac Brown showed beautifully and is a serious, concentrated, powerful Margaux that's going to need bottle age. Ripe blackcurrants, toasty oak, ripe tobacco, and dried flower notes all define the aromatics, and it hits the palate with medium to full-bodied richness, a layered, balanced mouthfeel, beautiful tannins, and a great finish. It shows the more focused, slightly understated style of the vintage, yet everything is in the right place, it has terrific purity, and it’s just a brilliant Margaux. I followed this bottle for multiple days, and it never put a foot wrong. It will hit its prime drinking window in 7-8 years and evolve for two decades.
 
94 Punkte vom Falstaff für den Chateau Cantenac Brown 2020 Margaux Den Chateau Cantenac Brown 2020 Margaux beschreibt Fallstaff wie folgt:
Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, tiefer Kern, zarte Randaufhellung. Zart nach Lakritze und Nugat, schwarze Kirschen sind unterlegt, ein Hauch von Edelholz im Hintergrund. Saftig, frisch strukturiert, rote Kirschen, feine Tannine, mineralisch, dezente Süße, balanciert und charmant, zeigt gute Länge, bereits entwickelt und bald antrinkbar, ein charmanter Speisenbegleiter. (2025–2050)
 
94 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Cantenac Brown 2020 MargauxJames Molsworth beschreibt ihn im Januar 2023 wie folgt:
Ripe, rounded and suave in feel, with alluring waves of cassis and dark cherry reduction laced with sandalwood, black tea and violet notes. Broad, velvety and perfumed through the finish, with a subtle sanguine hint echoing late. Cabernet Sauvignon and Merlot. Best from 2028 through 2038. 10,416 cases made. –JM
 
52,95 EUR
70,60 EUR pro l
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Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux
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95 Suckling Punkte für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxJames Suckling über den Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux:
24 Jan, 2022 – This has subtle aromas of blackcurrants and blueberries with hints of just-picked violets, light vanilla, licorice and crushed stones. Forest-floor notes, too. Medium to full body, layers of firm tannins and a velvety mouth-feel. Delicious crushed berries on the palate. Compact with a firm finish. Better from 2026.
 
94+ Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxWilliam Kelley im April 2022:
BEST EVER für den Wineadvocate
The 2019 Cantenac Brown is a brilliant wine from José Sanfins and his team. Unwinding in the glass with deep aromas of wild berries, licorice, loamy soil, burning embers and violets, it's medium to full-bodied, seamless and layered, with terrific concentration, beautifully refined tannins and a seamless, elegant profile. Given its quality, this remains somewhat under the radar and is well worth a special effort to seek out.
 
94 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxAntonio Galloni (Vinous) bewertet den Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux:
The 2019 Cantenac Brown is flashy and opulent, while also conveying the slightly cooler nature of the year vis-à-vis the 2018. A big, heady Margaux, Cantenac Brown is endowed with tremendous pedigree and class. Expressive savory accents round out the potent brooding finish. The 2019 has a ton to offer. It's a fine effort by the team lead by José Sanfins. Tasted two times.
 
95 Punkte vom Vinous-Team für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxUnd Neal Martin (Vinous) zum Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux:
José Sanfins has overseen a 2019 Cantenac Brown that will give immense pleasure in coming years. The bouquet has tightened up since I tasted the barrel sample (also at the château, in summer 2021): blackberry, raspberry and cedar are now accompanied by just a touch of peppermint. The palate is medium-bodied, taut and fresh, with sappy red fruit, fine acidity and a vibrant, harmonious finish. This Margaux brims with confidence and should give 30 to 40 years of drinking pleasure. The insiders' Margaux of choice.
 
92 Punkte vom Wine Spectator für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxFür den Wine Spectator verköstigte James Molesworth denChateau Cantenac Brown 2019 Margaux:
This is lovely, toeing the line between racy and toasty, with a mix of lemon and gooseberry gelée notes against a backdrop of brioche and macadamia nut. Ends with a nice floral lift through the finish. Sauvignon Blanc and Sémillon. Drink now through 2022. 708 cases made.
 
95 Punkte vom Falstaff für den Chateau Cantenac Brown 2019 MargauxDer Chateau Cantenac Brown 2019 Margaux am Gaumen der Falstaff-Verköstiger:
Dunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Ein Hauch von Gewürzen und Edelholz, Brombeeren und frische Orangenzesten, florale Noten. Saftig, frisch und elegant, lebendig strukturiert, feine Tannine, angenehme Süße im Nachhall, ein Hauch von Nougat, harmonisch und gut anhaftend, ein facettenreicher Begleiter bei Tisch.
 
52,50 EUR
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