Chateau Paloumey

Chateau Paloumey

Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc
87-89 Punkte vom Wine Advocate für den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc Den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc beschreibt William Kelley wie folgt:
Located near La Lagune and Cantemerle, this estate is now certified organic. The 2022 Paloumey is a blend of 50% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot, 3% Cabernet Franc and 3% Petit Verdot. It has expressive aromas of tobacco leaf, cherries, plum and graphite. It’s medium-bodied, supple and juicy, but there is also alluring freshness and elegant tannins, although the finish is a touch austere.
 
91-92 Sucklingpunkte für den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc Den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc beschreibt James Suckling wie folgt:
Firm and structured, but juicy at the same time, with medium body and chalky minerality to it. Fresh and crunchy on the finish.
 
93 Punkte vom Falstaff für den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc Den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc beschreibt Fallstaff wie folgt:
Tiefdunkles Rubingranat, opaker Kern, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Schwarze Beerenfrucht, ein Hauch von Pflaumen, Feigen, etwas Nugat, reifes Bukett. Komplex, elegant, feine Extraktsüße, reife Tannine, feiner Säurebogen, mineralisch-salzig im Abgang, bleibt haften, ein kräftiger Speisenbegleiter, verfügt über Reifepotenzial. 
 
Die Bewertung für den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc vom Wine Cellar Insider lautet wie folgt. Den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc beschreibt Jeff Leve wie folgt:
88-90
Round, sweet, and forward, with a licorice and plummy, espresso driven, fresh personality. You still find an oaky character that needs to integrate with time. Drink from 2025-2036.
 
Das Decantermagazin bewertet wie folgt: Den Chateau Paloumey 2022 Haut Medoc beschreibt der Georgina Hindle wie folgt:
89 / 100
Ripe and fresh but more of a cool wet stone saltiness than an overtly juicy and lifted style. Feels a little strict and tense and compact right now, not being so expressive but the tannins are well worked, nicely filling with some powdery softeners and gentle liquorice and crushed stone aspects on the finish. Stops a little short. HVE certified. 1% Cabernet Franc completes the blend. 3.66pH. Harvest: Merlot 13 - 22 September, Petit Verdot 17 September, Cabernet Franc 20 September, Cabernet Sauvignon 21 September - 7 October.
 
Nicht käuflich