



Chateau Angelus 2021 Saint Emilion
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Angelus 2021 Die Nase ist klar und fein, nicht zu schwarzbeerig, die zart würzigen Aromen stützen den Wein sehr schön. Im Mund ist der Wein sehr schön präsent mit feiner Würze, etwas Moos und Rote Paprika, Holunder. Der Körper ist mittel bis kraftvoll und der Nachhall ist von guter Länge. 93-95
Trotzdem ist der JG 2021 bei Angelus ein besonderer, erstmals in der Historie liegt der Anteil des Cabernet Franc bei 60%, der Wein ist auch nun über einige Jahre hinweg in eine feinere und kühlere Stilistik gewechselt. Es wird sehr spannend sein zu sehen wie er sich gegen die Jahre 2018, 2019 und 2020 in Verkostungen schlägt, ich wäre nicht überrascht wenn er docht oft für das breiteste Grinsen sorgen würde. Hier schlummert einiges an Potenzial.

A brilliant wine that signposts this estate's evolution under Stéphanie de Boüard-Rivoal, the 2021 Angélus is a blend of 60% Cabernet Franc and 40% Merlot, with fully half of the old-vine Cabernet Franc maturing in foudres rather than 225-liter barriques. The result is a wine of unprecedented purity and finesse, unwinding in the glass with compelling aromas of plums, raspberries, rose petals, vine smoke, blood orange and warm spices, followed by a medium to full-bodied, deep and layered palate with a rich and fleshy core that entirely conceals its structuring chassis of ultra-refined tannins. Bright and sapid, it's striking for its integration and elegance at this early stage, and I wouldn't be surprised to see it upstage a number of more touted vintages once it's in bottle.

Alles was es bedarf ist noch etwas Zeit um seine Ecken zu glätten.

The wine blends 60% Cabernet Franc with 40% Merlot, representing the highest percentage of Cabernet Franc in the blend in the history of the estate. In the years to come, I hope they continue increasing the Cabernet Franc in the blend. 13.5% ABV, 3.65 pH. The yields were low at 26 hectoliters per hectare. Harvesting took place, September 14-October 2. Drink from 2025-2055. 94-96
Jeff Leve