Der Chateau Ducru Beaucaillou 2014 aus der AppellationSaint Julien ist einer der absoluten Superstars in diesem Jahrgang. Ducru Beaucaillou 2014 ist neben Chateau Montrose 2014. Chateau Pontet Canet 2014 und Larcis Ducasse 2014 eines der absoluten Highlights die sich finden lassen. Jahrgänge wie 2005 / 2009 und 2010 sind nahe an der Perfektion und das ist auch der 2014er Chateau Ducru Beaucaillou. erhielt dieser doch erst jüngst von James Suckling beachlich 99 Punkte. Also solange es den Chateau Ducru Beaucaillou 2014 noch unter 150€ geben sollte besteht unsererseits eine akute Kaufempfehlung.
Die Cuvee für den Ducru Beaucaillou 2014 besteht aus 90% Cabernet Sauvignon und 10% Merlot dies ist relativ viel Cabernet und ist dem langen kühleren Reifeverlauf geschuldet. top ausgereifter Cabernet ist aber auch was ganz Feines.
99 Punkte James Suckling
James Suckling bewertet den Chateau Ducru Beaucaillou im Februar 2017 wie folgt:
13.02.2017
Fabulous aromas of crushed berries such as blackberries and blackcurrants. not to mention spices. Wet earth and cedar. too. Complex. Full-bodied. yet agile and complete. A dense center palate. Ultra-round tannins. Everything in the right balance. Wonderful to taste but better to drink in 2022.
Winespectator Insider 04.01.2017
95 Punkte - Flaschenbewertung
James Mothels bewertet den Chateau Ducru Beaucaillou im Januar 2017 wie folgt:
Opulent. with layers of warmed fig. boysenberry and blackberry confiture that loll along. yet are kept going by a terrific graphite note that is well-buried throughout. Alluring black tea. singed
mesquite and bittersweet cocoa accents add to the panache. A head-turner. Best from 2020 through 2040. From France .—J.M.
96 Parker Punkte
Neal Martin bewertet den Chateau Ducru Beaucaillou im März 2017 wie folgt:
The 2014 Ducru Beaucaillou showed extremely well when I tasted it with Bruno Borie during en primeur. Now in bottle. it delivers on that promise with beautifully defined blackberry and raspberry fruit infused with cedar and pencil box aromas. Quintessentially Saint Julien. The palate is very well defined with fine tannin. pitch-perfect acidity. a palpable sense of energy and frisson from start to finish that delivers plenty of tobacco-infused fruit. It is not the perfection-flirting legend that I have read elsewhere; it is just a damn good Saint Julien that is going to drink beautifully over the next 25 to 30 years.