Toskana - Bolgheri / Maremma

Die Bolgheri Elite.

Masseto, Ornellaia, Sassicaia und Biserno haben Konkurenz erhalten.
Denn in den letzten Jahren sind die zwei Supertuscan Weine Saffredi von der Fattoria Le Pupille und Podere Orma immer näher gekommen,
nicht selten führen Sie sogar die Listen der besten Weine der Region an und das ganze oft zu einem drittel des Preises.




 
Toskana - Bolgheri / Maremma
Monteverro - Monteverro 2010
96 Parker Punkte
Monica Larner August 2013

The flagship estate wine, 2010 Monteverro, is absolutely stunning. The blend is Cabernet Sauvignon (45%), Cabernet Franc, Merlot and Petit Verdot. Vineyards are located on a soft incline at the foot of Capalbio facing the glimmering Tyrrhenian Sea. The enormity of this wine cannot be exaggerated: Dark fruit, chocolate and spice make for a rich and opulent first impression. The excellence of the 2010 vintage is on full display thanks to the integrity of the fruit, the supple richness of the mouthfeel and the tangy sweetness of the finish. Monteverro is a relatively new estate that shows enormous promise. Anticipated maturity: 2015-2025.

We’ve all heard the story before: Wealthy businessman falls in love with fine wine and sets out to make an icon wine of his own. Founded by German-born Swiss entrepreneur Georg Weber, Monteverro is the kind of estate you’d expect to find in Napa Valley where big money regularly rolls into town. Michel Rolland is a consultant and the underground barrel room is colossal, both in terms of investment and aspiration. Here’s the catch: Mr. Weber did not choose Napa. Instead, he settled on the trendy beach town of Capalbio in southern Tuscany that is known for many things, but not wine. Showing a level of moxie so high it touches peaks of brilliance and insanity, he planted his winemaking flag here. Given the excellent results, I can only say “chapeau.”
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129,00 EUR
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Monteverro - Monteverro 2011
95 Falstaff Punkte

Othmar Kiem 05.09.2014 

Sattes, intensives Rubinviolett. Fleischige, satte Nase, duftet intensiv nach Brombeeren, Cassis, etwas Schokolade und auch Zwetschgen, einladend. Sehr dicht in Ansatz und Verlauf, baut sich mit vielen feinmaschigen, dichten Tanninen auf, satte und klare dunkle Beerenfrucht, langer Nachhall, feiner Schmelz. 
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Chiappini Felciaino 2014 Bolgheri Rosso DOC
Weinbeschreibung

Die Farbe ist rubinrot, mit typischen Geruchsnoten von Kirsche, Johannisbeeren und Veilchen. Ein Wein mit all den guten Noten des Sangiovese, der besonders gut in den ersten Jahren seines Lebens genossen werden kann. Der Geschmack ist angenehm mit zarten Tanninen, er verfügt über eine gute vollmundige Struktur und einem fruchtigen Abgang. Ein besonderer Wein seiner Klasse.

Rebsorten: 50% Sangiovese, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot

 
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Chiappini Guado de Gemoli 2012 Bolgheri Superiore DOC
93 Parker Punkte Oktober 2015
Monica Larner:
The 2012 Bolgheri Superiore Guado de' Gemoli is a dark and brooding wine with big spice intensity and dark fruit layers that peel off slowly one thick layer at a time. The wine is composed of mostly Cabernet Sauvignon with a smaller element of Merlot that adds soft cherry nuances to the bouquet. There are pretty mineral notes as well and the wine delivers great linearity and textural richness to the palate. This vintage should hold ten years or longer.
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Chiappini Liena Cabernet Franc 2010 IGT
Weinbeschreibung:

Lienà, repräsentiert die Linie der besten Auswahl der Trauben, die das Weingut aus Petit Verdot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc und Merlot hervorbringt. Diese werden dann separat zu reinsortigen Weinen vinifiziert. Eine begehrte kleine Produktion 650 Flaschen, nummeriert.

 
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Chiappini Guado de Gemoli 2011 Bolgheri Superiore DOC

95 Parker Punkte August 2013 für 2010er

Monica Larner:

The 2010 Bolgheri Superiore Guado de- Gemoli almost touches the impossible heights of its predecessor from the excellent 2009 vintage. It is my convinced impression that 2010 offers a very showy and flamboyant interpretation of this 80-20 Cabernet Sauvignon and Merlot blend. The density is a bit deeper and the aromas are a tad brighter. Compared to the other wines in its blind flight, the Guado de- Gemoli appeared the darkest and most endowed with Indian spice, black soya, espresso and blackberry essence. Finely chiseled mineral tones of granite and smoke snap it back into immediate focus. Give it another ten years of cellar time. Anticipated maturity: 2018-2028.

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Tua Rita 2015 Rosso dei Notri Toscana Rosso
Der Rosso dei Notri 2015 ist der Einstieg in die Tua Rita Welt. EIne Cuvee basierend auf Sangiovese. Wir sind begeistert wie toll und eigenständig der Rosso dei Notri 2015 im Glas steht. Tua Rita ist bekannt für seine reinen Syrah und Merlot Weine die zu den besten in ganz Italien gehören, aber die wirkliche Sensation ist der Rosso dei Notri und der Giusto dei Notri, denn hier erhalten Sie immer noch Weine die bei den Nachbarn schon längst eine Stange mehr kosten. Greifen Sie zu und verkosten Sie einmal mit Freunden den Rosso dei Notri gegen z.B. einen Le Volte von Ornellaia, SIe werden sehen welch grandiose Qualität hier auf die Flasche gefüllt wurde.

91 Punkte James Suckling:
" Aromas of earth and spices with dark fruits such as plums. Full body, silky tannins and a flavorful finish, as well as bright acidity. Drink now."

Rebsorten:
50% Sangiovese, 50% Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah 

Stefano Frascolla beherrscht den Keller und Rita Tua die Weinberge. In Suvereto entstehen mit Blick aufs Meer saftig dichte Sangioveseklassiker,
Cabernet Sauvignon-Cuvées und spannende grossartige Merlot- und Syrahweine.
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21,27 EUR pro Liter
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Tua Rita 2013 Giusto di Notri
Die Blend für den Tua Rita Giusto dei Notri besteht aus 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc. Für uns ist der Giusto di Notri eine wahre Sensation in der Toskana, er hällt spielend mit den grossen Weinen wie Ornellaia und Sassicaia mit. Die Typische Cabernetnase erinnert uns eher an einen Bordeaux aus dem Pauillac, schwarzbeerig und reich an Kaffe und Tabaknoten, der Guisto di Notri 2013 hat diese edle vornehme Strenge und wird durch die toskanische Frische lebendig und vibrierend am Gaumen.

98 Parker Punkte
31.01.2017 Monica Larner:
Für den Giusto dei Notri 2013 von Tua Rita - die Sensation in diesem fantastischen Toskana Jahrgang.

The 2013 Giusto di Notri is a proud, proud, proud achievement. This is an enormously profound red wine that raises a noble and majestic banner that flies high above the enological coast of Tuscany. The blend is mostly Cabernet Sauvignon with smaller components of ......


DIe Rebsorten für den Giusto di Notri 2013:
60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc
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Masseto 2010 Tenuta dell Ornellaia
99 Punkte Falstaff
Othmar Kiem, Aug. 2013:
Sattes, funkelndes Rubinviolett. Eröffnet in der Nase mit einem feinen Hauch von Gewürzen, dann viel satte Beerenfrucht, viel Brombeere, im Hintergrund nach edler Schokolade. Sehr dicht und cremig, vereint vorbildlich Kraft mit Eleganz, öffnet sich mit dichtmaschigem, aber sehr fein geschichtetem Tannin, süßer Kern, saftig und salzig, zeigt enorme Länge und Tiefe, grandios!

98 Parker Punkte
Monica Larner Aug. 2013:
The 2010 Masseto is truly monumental, leaving you breathless and wordless all at once. Once you sip the wine, it takes a few minutes before you grasp the enormity of its beauty and potential. You almost have to wonder how enologist Axel Heinz could conceive of a wine this beautiful - and how did he execute it? I could wax poetic for hours: Dark cherry, chocolate, baking spice and tobacco smoke lift off the bouquet in thin veils and magical puffs. The quality of the aromas is exceptional, but again, the seamless integration is what makes Masseto a protagonist of Italian wine. No matter how much time goes by, that beauty will remain firmly etched in your memory bank. Anticipated maturity: 2015-2030.

98 Punkte James Suckling
A wine with amazing depth and grace with super integrated tannins and currant, berry character. Full body, with great fruit and a long, long,long finish. Truly great. Great depth of fruit with layers of tannins and wonderful freshness. A classic quality in this pure Merlot wonder. Try in 2017.

Info: Wir behalten uns vor, diesen Wein in Einzelflaschen zuzuteilen.
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Masseto 2013 Ornellaia
98 Punkte James Suckling
19 July 2016:
Aromas of blueberry, violet, and rose that turn to black truffle. Full body, ultra-fine tannins and very long. So gorgeous and persistent. It goes on for minutes.

98 Punkte Falstaff
Othmar Kiem 12.10.2016:
Sattes, undurchdringliches Rubin mit kräftigem Violettton. Satte Nase, sehr intensiv nach Tabak, dicht und tiefgründig, dann nach Brombeeren und Heidelbeeren, im Hintergrund erdig und würzig, vielschichtig. Schlägt am Gaumen ein Pfauenrad, viel dunkelbeerige Frucht, öffnet sich mit vielen Schichten von dichtem Tannin, baut sich lange auf, satter Druck, im Finale wie mit einem Nachbrenner.

97 Parker Punkte
Monica Larner Oktober 2016:

The 2013 Masseto paints a glorious picture of Tuscany. It captures an inspired moment in time and walks an impressive tightrope between power and elegance. In my preview tasting last year, I noticed the firm textural richness of the 2013 vintage and the crystalline sharpness of its aromas. Thanks to 12 additional months of bottle aging, that impression is evermore constant and concrete. The focus is there, yet the wine has also fleshed out and put on more velvety definition especially in terms of mouthfeel. It wears its pedigree with pride, but most importantly it offers the balance and integration to promise a long and healthy aging future. The 2013 vintage follows closely on the heels of the impeccable 2006 and 2010 vintages in terms of cellaring potential. This is definitely a bottle that should interest collectors.

Info: Wir behalten uns vor, diesen Wein in Einzelflaschen zuzuteilen.
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Poggio al Lupo 2015 Morellino di Scansano
-10%
Ein absolut typischer Wein der Region Maremma, aus 100% Sangiovese Trauben, in der Maremma Morellino genannt.
Die typische leichte Art, welche durch eine saftige Kirschfrucht und milde Tannine abgerundet wird.
Ein weicher und unkomplizierter Speisenbegleiter zur mediteranen Küche.
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Poggio al Lupo 2016 Vermentino Toscana
In den letzten Jahren hat diese Rebsorte einen wahren Boom erlebt. Ist der Poggio al Lupo Vermentino 2016 doch ein frischer und freinfruchtiger Weisswein der Toskana. Er besticht durch ein ausgeprägtes Aroma nach gelben Früchten und leicht kräutrigen Anklängen. In der Maremma wachsen die Vermentino Trauben für den Poggio al Lupo. Durch den kühlenden Einfluss des Meeres gedeihen die Weissweine in der Maremma besonders gut. Der 2016er Vermentino Poggio al Lupo ist erst der zweite Jahrgang für diesen Wein, wir sind uns sicher es wird nicht der letzte Jahrgang sein. Ein weicher und unkomplizierter Speisenbegleiter zur mediteranen Küche.
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Crognolo 2015 Toscana Rosso Tenuta Sette Ponti
Auf Lager!

Der Sette Ponti Crognolo 2015 ist eine unglaubliche Sensation in der Toskana. Auf der Prowein in Düsseldorf konnten wir diesen Wein wenige Wochen nach der Abfüllung probieren. Er steht mit einem dunklen satten Kern im Glas obwohl er in den letzten Jahren immer mehr Sangioves enthällt in der Cuvee. Für den Crognolo 2015 sind es schon fast 95% Sangiovese. Waren es noch vor Jahren deutlich höhere Anteile von Cabernet und Merlot in der Blend für den Crognolo setzt man heute bei Sette Ponti immer mehr auf Eigenständigkeit der Rebsorten. Mittelfristig wird der Crognolo von Sette Ponti dann wohl aus 100% Sangiovese bestehen. Bis dahin genieesen wir aber den famosen 2015er Crogonolo und freuen uns gemiensam mit Ihnen, dass die Toskana noch immer solche Weine unter 20€ hervorbringt.


 
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Le Pupille Poggio Valente 2012 Morellino di Scansano Riserva DOC
Als 2011er wie folgt bewertet
94 Punkte James Suckling
This is a selection of the best sangiovese on the property. The owner says the goal is to make something to compete with the best Brunello. And so it is. Full-bodied, firm and lively. Wonderful texture and length. Ripe and delicious. Superb. Drink or hold.

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Saffredi 2013 Fattoria Le Pupille  Magnum
Magnum
98 Punkte James Suckling

This is another great Saffredi following the perfect 100-point 2012. I tasted it a year ago and thought it was sensational. Even better now. It's so dense and structured yet shows a lively, jazz-like vibe that gives it form and beauty. Needs at least four to five years to soften. Powerful and muscular. Cabernet sauvignon, merlot and petit verdot.

98 Parker Punkte
31. Januar 2017 Monica Larner
There's a lot to say, and admire, about the 2013 Saffredi. First off all, this is the first growing cycle made under the careful watch of enologist Luca D'Attoma. This makes all the difference. One of his changes is an increased focus on Petit Verdot, which makes up to 15% of the blend in this case. The other grapes used are Cabernet Sauvignon and Merlot. But the increased role of Petit Verdot has awarded this vintage with stunning precision, linearity and balance. It's like a light switch has suddenly been turned on. Petit Verdot on the Tuscan Coast tends to show softer and fuller lines. In this wine, you taste the tonic crunchiness of the grape skins instead. The dark concentration of the wine is pleasurable and rich, and there's a final acidic signature that closes the deal in style. Congratulations.
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Saffredi 2013 Fattoria Le Pupille
98 Punkte James Suckling
This is another great Saffredi following the perfect 100-point 2012. I tasted it a year ago and thought it was sensational. Even better now. It's so dense and structured yet shows a lively, jazz-like vibe that gives it form and beauty. Needs at least four to five years to soften. Powerful and muscular. Cabernet sauvignon, merlot and petit verdot.

98 Parker Punkte
31. Januar 2017 Monica Larner
There's a lot to say, and admire, about the 2013 Saffredi. First off all, this is the first growing cycle made under the careful watch of enologist Luca D'Attoma. This makes all the difference. One of his changes is an increased focus on Petit Verdot, which makes up to 15% of the blend in this case. The other grapes used are Cabernet Sauvignon and Merlot. But the increased role of Petit Verdot has awarded this vintage with stunning precision, linearity and balance. It's like a light switch has suddenly been turned on. Petit Verdot on the Tuscan Coast tends to show softer and fuller lines. In this wine, you taste the tonic crunchiness of the grape skins instead. The dark concentration of the wine is pleasurable and rich, and there's a final acidic signature that closes the deal in style. Congratulations.
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Saffredi 2013 Fattoria Le Pupille  Doppelmagnum
Doppelmagnum
98 Punkte James Suckling

This is another great Saffredi following the perfect 100-point 2012. I tasted it a year ago and thought it was sensational. Even better now. It's so dense and structured yet shows a lively, jazz-like vibe that gives it form and beauty. Needs at least four to five years to soften. Powerful and muscular. Cabernet sauvignon, merlot and petit verdot.

98 Parker Punkte
31. Januar 2017 Monica Larner
There's a lot to say, and admire, about the 2013 Saffredi. First off all, this is the first growing cycle made under the careful watch of enologist Luca D'Attoma. This makes all the difference. One of his changes is an increased focus on Petit Verdot, which makes up to 15% of the blend in this case. The other grapes used are Cabernet Sauvignon and Merlot. But the increased role of Petit Verdot has awarded this vintage with stunning precision, linearity and balance. It's like a light switch has suddenly been turned on. Petit Verdot on the Tuscan Coast tends to show softer and fuller lines. In this wine, you taste the tonic crunchiness of the grape skins instead. The dark concentration of the wine is pleasurable and rich, and there's a final acidic signature that closes the deal in style. Congratulations.
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Saffredi 2013 Fattoria Le Pupille  6.00 Liter Methusalem
6.00 Liter Methusalem
98 Punkte James Suckling

This is another great Saffredi following the perfect 100-point 2012. I tasted it a year ago and thought it was sensational. Even better now. It's so dense and structured yet shows a lively, jazz-like vibe that gives it form and beauty. Needs at least four to five years to soften. Powerful and muscular. Cabernet sauvignon, merlot and petit verdot.

98 Parker Punkte
31. Januar 2017 Monica Larner
There's a lot to say, and admire, about the 2013 Saffredi. First off all, this is the first growing cycle made under the careful watch of enologist Luca D'Attoma. This makes all the difference. One of his changes is an increased focus on Petit Verdot, which makes up to 15% of the blend in this case. The other grapes used are Cabernet Sauvignon and Merlot. But the increased role of Petit Verdot has awarded this vintage with stunning precision, linearity and balance. It's like a light switch has suddenly been turned on. Petit Verdot on the Tuscan Coast tends to show softer and fuller lines. In this wine, you taste the tonic crunchiness of the grape skins instead. The dark concentration of the wine is pleasurable and rich, and there's a final acidic signature that closes the deal in style. Congratulations.
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Le Pupille Morellino di Scansano 2014 DOC
90 Punkte James Suckling
A beautiful wine that tastes so good now!
Full-bodied and fine plus a fresh citrusy finish with dried fruits.
Fine tannins. A Tuscan red that is a joy to drink anytime. Drink now.

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Le Pupille Morellino di Scansano Riserva 2013 DOC
NEU
Sensationelle 93 Punkte James Suckling
October21th, 2016:
This is very beautiful and structured with lots of perfectly ripe fruit and spicy, coffee undertones. Full body, velvety tannins and a savory finish. Lovely fruit and decadence. Sangiovese and 10% cabernet sauvignon. Drink or hold.

92+ Parker Punkte
Monica Larner, Januar  2017:
This is a fantastic wine that has seen a happy jump forward in quality. The 2013 Morellino di Scansano Riserva is Sangiovese with a 10% quota of Cabernet Sauvignon. That composition has formed a wine of depth and sophistication with a generous bouquet and full structure. Beyond the dark fruit and spice, you are treated to an elegant mineral vein that gives focus and sharpness to the bouquet. That mineral note is marine or almost salty in flavor and reminds you of the sea breezes that wash gently over Coastal Tuscany. The close shows bright acidity and firm tannins.
 
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20,67 EUR pro Liter
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Le Pupille Morellino di Scansano 2015 DOC
NEU
93 Punkte James Suckling!
This is the best classic Pupille in years. Aromas of blackberry, chocolate, spice, and black tea. Hints of cream. Full to medium body, round tannins. Shows the great quality of the fantastic 2015 vintage. Great value.
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Podere Orma 2013 Orma IGT Toscana Magnum
Magnumflasche
98 Punkte James Suckling 

James Suckling 19 Luly 2016

Aromas of blackberry, burnt orange, licorice and spice follow through to a full body, with super integrated and fine tannins plus a fabulous depth of fruit and center palate. This is a great wine. Drink in 2017


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Podere Orma 2014 Orma IGT Toscana
-11%
als 2013er 98 Punkte James Suckling 
James Suckling 19 Luly 2016

Aromas of blackberry, burnt orange, licorice and spice follow through to a full body, with super integrated and fine tannins plus a fabulous depth of fruit and center palate. This is a great wine. Drink in 2017
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Podere Orma 2015 Orma IGT Toscana Vorverkauf
Der Podere Orma 2015 Toscana ist eine Blend aus den Bordeauxrebsorten Cabernet und Merlot. DIeses relativ junge Projekt von Dr. Moretti ist eines der absoluten Highlights in der Toskana. Mit der Einführung eines Zweitweines dem Passi di Orma 2015 bestätigt der Orma 2015 auch in diesem Bereich einer der absoluten Top Weine in der Bolgheri zu sein. Gönnen sich doch sonst so klangvolle Namen wie Ornellaia und Sassicaia ebenfalls einen Zweitwein. Ist der Pordere Orma aus der Bolgheri doch in den letzten JAhren einer der gesuchtesten Weine in der Toskana oder sogar in ganz Italien. Der Orma 2015 Toscana ist eine absolute Sensation, dies bewies uns erst kürzlich eine Fassprobe des kurz vor der Abfüllung stehenden Orma 2015. Der Podere Orma 2015 besitzt eine ungemeine Fruchtfülle welche aus dem grossartigen Jahrgang resultiert. In 2015 stimme sehr vieles für die Toskanawinzer. Wir sind absolut überzeugt von der Qualität dieses grossartigen Weines, dass wir neben dem Oreno 2015 auch den Orma 2015 in einer Vorverkaufsofferte anbieten möchten. Denn günstiger werden Sie sich ihre Flaschen des Orma 2015 Toskana / Bolgheri nicht sichern können. Auch die Sonderformate für den orma 2015 dürfen nicht fehen. Schauen Sie dazu auf den Tab Sonderformate für den Orma 2015.

James Suckling ist auch sehr angetan von der Qulität des Orma 2015 und vergibt bereits für ein Fassmuster

96-97 Punkte
James Suckling Oktober 2016
Wow. This is really exciting with crushed blackberries, blackcurrants, minerals and lavender. Extremely refined and long.
Lieferzeit: Vorverkauf
(Ausland abweichend)
59,95 EUR
79,93 EUR pro Liter
inkl. 19% MwSt. zzgl. Versand
Podere Orma 2015 Orma Magnum Vorverkauf
Magnumflasche Orma 2015 Bolgheri Rosso
die Magnum wird in einer sehr schönen 1er Originalholzkiste ausgeliefert.

Der Podere Orma 2015 Toscana ist eine Blend aus den Bordeauxrebsorten Cabernet und Merlot. DIeses relativ junge Projekt von Dr. Moretti ist eines der absoluten Highlights in der Toskana. Mit der Einführung eines Zweitweines dem Passi di Orma 2015 bestätigt der Orma 2015 auch in diesem Bereich einer der absoluten Top Weine in der Bolgheri zu sein. Gönnen sich doch sonst so klangvolle Namen wie Ornellaia und Sassicaia ebenfalls einen Zweitwein. Ist der Pordere Orma aus der Bolgheri doch in den letzten JAhren einer der gesuchtesten Weine in der Toskana oder sogar in ganz Italien. Der Orma 2015 Toscana ist eine absolute Sensation, dies bewies uns erst kürzlich eine Fassprobe des kurz vor der Abfüllung stehenden Orma 2015. Der Podere Orma 2015 besitzt eine ungemeine Fruchtfülle welche aus dem grossartigen Jahrgang resultiert. In 2015 stimme sehr vieles für die Toskanawinzer. Wir sind absolut überzeugt von der Qualität dieses grossartigen Weines, dass wir neben dem Oreno 2015 auch den Orma 2015 in einer Vorverkaufsofferte anbieten möchten. Denn günstiger werden Sie sich ihre Flaschen des Orma 2015 Toskana / Bolgheri nicht sichern können. Auch die Sonderformate für den orma 2015 dürfen nicht fehen. Schauen Sie dazu auf den Tab Sonderformate für den Orma 2015.

James Suckling ist auch sehr angetan von der Qulität des Orma 2015 und vergibt bereits für ein Fassmuster

96-97 Punkte
James Suckling Oktober 2016
Wow. This is really exciting with crushed blackberries, blackcurrants, minerals and lavender. Extremely refined and long.
Lieferzeit: Vorverkauf
(Ausland abweichend)
125,00 EUR
83,33 EUR pro Liter
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Podere Orma 2015 Orma Imperial Vorverkauf
Imperial 6 Liter Flasche Orma 2015 Bolgheri Rosso
die 2015er Orma Imperial 6 Liter Flasche wird in einer sehr schönen 1er Originalholzkiste ausgeliefert.

Der Podere Orma 2015 Toscana ist eine Blend aus den Bordeauxrebsorten Cabernet und Merlot. DIeses relativ junge Projekt von Dr. Moretti ist eines der absoluten Highlights in der Toskana. Mit der Einführung eines Zweitweines dem Passi di Orma 2015 bestätigt der Orma 2015 auch in diesem Bereich einer der absoluten Top Weine in der Bolgheri zu sein. Gönnen sich doch sonst so klangvolle Namen wie Ornellaia und Sassicaia ebenfalls einen Zweitwein. Ist der Pordere Orma aus der Bolgheri doch in den letzten JAhren einer der gesuchtesten Weine in der Toskana oder sogar in ganz Italien. Der Orma 2015 Toscana ist eine absolute Sensation, dies bewies uns erst kürzlich eine Fassprobe des kurz vor der Abfüllung stehenden Orma 2015. Der Podere Orma 2015 besitzt eine ungemeine Fruchtfülle welche aus dem grossartigen Jahrgang resultiert. In 2015 stimme sehr vieles für die Toskanawinzer. Wir sind absolut überzeugt von der Qualität dieses grossartigen Weines, dass wir neben dem Oreno 2015 auch den Orma 2015 in einer Vorverkaufsofferte anbieten möchten. Denn günstiger werden Sie sich ihre Flaschen des Orma 2015 Toskana / Bolgheri nicht sichern können. Auch die Sonderformate für den orma 2015 dürfen nicht fehen. Schauen Sie dazu auf den Tab Sonderformate für den Orma 2015.

James Suckling ist auch sehr angetan von der Qulität des Orma 2015 und vergibt bereits für ein Fassmuster

96-97 Punkte
James Suckling Oktober 2016
Wow. This is really exciting with crushed blackberries, blackcurrants, minerals and lavender. Extremely refined and long.
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Podere Orma 2015 Orma Doppelmagnum Vorverkauf
Doppelmagnumflasche Orma 2015 Bolgheri Rosso
die Doppelmagnum wird in einer sehr schönen 1er Originalholzkiste ausgeliefert.

Der Podere Orma 2015 Toscana ist eine Blend aus den Bordeauxrebsorten Cabernet und Merlot. DIeses relativ junge Projekt von Dr. Moretti ist eines der absoluten Highlights in der Toskana. Mit der Einführung eines Zweitweines dem Passi di Orma 2015 bestätigt der Orma 2015 auch in diesem Bereich einer der absoluten Top Weine in der Bolgheri zu sein. Gönnen sich doch sonst so klangvolle Namen wie Ornellaia und Sassicaia ebenfalls einen Zweitwein. Ist der Pordere Orma aus der Bolgheri doch in den letzten JAhren einer der gesuchtesten Weine in der Toskana oder sogar in ganz Italien. Der Orma 2015 Toscana ist eine absolute Sensation, dies bewies uns erst kürzlich eine Fassprobe des kurz vor der Abfüllung stehenden Orma 2015. Der Podere Orma 2015 besitzt eine ungemeine Fruchtfülle welche aus dem grossartigen Jahrgang resultiert. In 2015 stimme sehr vieles für die Toskanawinzer. Wir sind absolut überzeugt von der Qualität dieses grossartigen Weines, dass wir neben dem Oreno 2015 auch den Orma 2015 in einer Vorverkaufsofferte anbieten möchten. Denn günstiger werden Sie sich ihre Flaschen des Orma 2015 Toskana / Bolgheri nicht sichern können. Auch die Sonderformate für den orma 2015 dürfen nicht fehen. Schauen Sie dazu auf den Tab Sonderformate für den Orma 2015.

James Suckling ist auch sehr angetan von der Qulität des Orma 2015 und vergibt bereits für ein Fassmuster

96-97 Punkte
James Suckling Oktober 2016
Wow. This is really exciting with crushed blackberries, blackcurrants, minerals and lavender. Extremely refined and long.
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Le Macchiole Paleo 2013 IGT Toscana
Der Paleo 2013 Rosso aus der Region Bolgheri ist eine weitere Schöpfung im Le Macchiole Sortiment. Der Paleo Rosso 2013 von Le Macchiole ist ein aus 100% Cabernet Franc vinifizierter Rotwein, der stets ein paar Jahre brauch um zu voller Grosse aufzusteigen. Als erstes Weingut in der Bolgheri wagte es damals Le Macchiole einen reinen Cabernet Franc zu kreieren den Paleo Rosso. Es passt sehr gut in die Philosophie des Weinguts Le Macchiole rebsortenreine Weine zu erzeugen. Neben dem Scrio einem reinen Syrah und dem Messorio einem reinen Merlot ist der Paleo Rosso der ritte im Bunder eben aus 100% Cabernet Franc. Sicherlich ist der Messorio der teuerste Wein im Portfolio, der wahre Star und auch der wohl wichtigste Wein bei Le Macchiole ist der Paleo Rosso. In einigen Jahren übertrumpft der Paleo dann auch den Messorio der oft mehr als das doppelte des Paleo kostet.

97 Punkte James Suckling
er schreibt über den Paleo Rosso 2013 von Le Macchiole im November 2016:
Intense aromas and ......

97 Parker Punkte
Monica Larner über den Paleo Rosso 2013 von Le Macchiole im Oktober 2016:
Paleo is a pure expression of Cabernet Franc first made in 2001. The 2013 Paleo shows a soft and ......
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Le Macchiole Bolgheri Rosso 2015 DOC
Grossartiger Erfolg in der neuesten Ausgabe des Wineadvocate für Le Macchiole, gerade der kleine 2015 Bolgheri Rosso, bei uns für 16,95€/Fl., bekommt eine tolle Bewertung die ihn zu den ganz grossen Jahrgängen dieses Weines macht. Satte 91+ Punkte vergibt Monica Larner und lobt den Bolgheri Rosso 2015 von Le Macchiole als überbordenden fruchtigen Rotwein der eine weiche Kirschbetonte Frucht besitzt, auch das Plus in der Bewertung steht für die Anlagen, welche der Bolgheri Rosso mitbringt.

91+ Parker Punkte
Monica Larner bewertet den Le Macchiole Bolgheri Rosso 2015 im April 2017:
The 2015 Bolgheri Rosso is mostly Merlot with Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Syrah. The Merlot is harvested on the early side in order to preserve acidity, meanwhile the other varieties are harvested a bit later to add softness and roundness. In order to highlight the crispness of the fruit, one-fourth of the mass is aged in cement and the rest goes into various types of neutral barrel. This terrific wine boasts firm lines and a soft, cherry-driven core. The finish offers a quirky collection of exotic spice aromas that are mild and subtle. Some 130,000 bottles were produced.
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Le Macchiole SCRIO 2008 IGT Toskana
Auf Lager !!!
96 Parker Punkte
The 2008 Scrio (Syrah) wraps around the palate with layers of rich, dark fruit.
This is a decidedly cool Scrio that stands apart from some of the more bombastic
wines of recent vintages. Dark cherries, plums, espresso and sweet herbs are some
of the aromas and flavors that emerge over time,....... siehe Datails
96 Punkte Falstaff
Funkelndes, undurchdringliches Rubinviolett. Vielschichtige Nase
mit ansprechenden Noten nach Tabak, etwas roter Pfeffer, viel Heidelbeere.
Am Gaumen fest und satt im Ansatz,.....siehe Datails
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98,00 EUR
130,67 EUR pro Liter
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Le Macchiole Paleo 2008 IGT Toscana - Doppelmagnum
Auf Lager !!!
97 Punkte James Suckling
Best Paleo ever here. Incredible concentration of fruit, yet racy and balanced.
The palate is crazy. It's like chocolate olive oil cake. Beautiful fruit, with dark berries,
olive leaf and chocolate. Love the texture. The best pure Cabernet Franc on earth?
Can't wait to drink it. Better in 2014.
93 Parker Punkte
GALLONI:Dark red fruit, freshly cut flowers, minerals, spices and sweet herbs are some
of the notes that emerge from the estate’s 2008 Paleo Rosso.
The Paleo impresses for its vibrant minerality and exceptionally long, focused finish.
The 2008 isn’t a huge, opulent Paleo,.........
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295,00 EUR
98,33 EUR pro Liter
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Tenuta di Biserno Biserno 2010 Bibbona
96 Punkte Falstaff
Sattes, leuchtendes Rubin mit Violettschimmer. Eröffnet in der Nase mit feinen Kräuternoten, wirkt etwas kühl, etwas Minze, dahinter schöne dunkelbeerige Frucht. Zeigt am Gaumen betont erdige Noten, öffnet sich mit griffigem, herzhaftem Tannin, baut sich in vielen Schichten auf, entfaltet sich dann mit feinem Schmelz, feinmaschiges Tannin, im Finale fester Druck.

95 Punkte James Suckling
This is silky and refined with beautiful currant and mineral character. Floral too. It's full-bodied with very fine tannins and a long and intense finish. Solid. A blend of Cabernet Franc with Merlot, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot. One of best ever. Better after 2016.
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107,50 EUR
143,33 EUR pro Liter
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Duemani Suisassi Syrah 2013 Costa Toscana
NEU
Der Duemani Suisassi ist der reine Syrah und gleichzeitig Herzensangelegenheit von Elena d Attoma, hier widmet SIe sich mit ihrem Mann, dem Staroenologen Luca d Attoma gemeinsam den grossartigen Weinbergen von Duemani.

96 Parker Punkte
Monica Larner bewertet den Duemani Suisassi Syrah 2013 in ihrem Tastingbericht am 31.01.2017 wie folgt:
The 2013 Syrah Suisassi is faithful to the grape and shows abundant notes of blackberry, cured meat, exotic spice and grilled herb. Luca D’Attoma has been experimenting with increased stem inclusion. In the 2012 vintage, 30% of the mass saw stem inclusion, but that figure rises to 100% with the 2016 vintage. This wine was not produced in 2014. This Syrah is an extremely well integrated and smoothly textured. The oak still needs time to integrate, but past tasting experiences with Suisassi give excellent promise for its age-worthiness. Luca believes stem inclusion provokes a slightly reduced effect when the wine is young. For this reason, you should wait before popping the cork. The 2013 vintage in particular boasts an all-Rhône approach.

I enjoyed an unforgettable visit with Luca D’Attoma and Elena Celli on what would turn out to be the last hot summer day of 2016. When we met, Luca took a disapproving glance at the substandard wheels attached to my Mini Cooper: “You’ll need to park that and drive up with me,” he determined. A short while later, I would find out why. Luca took me to his new property that is in the final stages of development. A long dirt road cuts through thick Mediterranean brush to arrive at a secret amphitheater of vines hidden among the lost hills above Riparbella on the Tuscan Coast. A previous owner had envisaged building a rural bead & breakfast at this location, but the difficulty of access and the remoteness of the place eventually forced a sale. Luca D’Attoma, one of Italy’s most precise and detailed-minded winemakers, was in the market for a hardship vineyard acquisition. Rarely do you see a place that exudes such a deep and immediate sense of terroir. The thick brush at its perimeter, the luminous sunlight, the yellow soils, the unforgiving slope of the vineyard trellises and the density of the vines reflect an obsessive vineyard vision. This impression is further reinforced by a slew of tiny details that come into focus as you tour the property. Luca imported the same chestnut wood stakes used on Mount Etna in Sicily. Each one stands erect in independent fashion, thus following the ragged contours of the land in haphazard asymmetry. Red Tuscan clay vessels and white Trentino clay amphora are used in the winery and Luca rejects any confusion between the two. In the tasting room, the wines transmit an unyielding sense of focus and meticulousness. You know the old adage about dogs and their owners who start to resemble each other? The same can be said of Luca D’Attoma and his secret Vineyard of Eden. I have edited a short video of my visit that can be viewed in the introduction to this report.
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105,00 EUR
140,00 EUR pro Liter
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Duemani Cifra Cabernet Franc 2013 Costa Toscana
NEU
Der Duemani Cifra 2013 ist der reine Cabernet Franc und ist gleichzeitig die Visitenkarte des Weingutes Duemani, hier wo Elena und Luca d Attoma sich mit Leib und Seele gemeinsam den grossartigen Weinbergen von Duemani widmen.

91 Parker Punkte
Monica Larner bewertet den Duemani Cifra Cabernet Franc 2013 in ihrem Tastingbericht am 30.09.2015 wie folgt:
The 2013 CiFRA (100% Cabernet Franc) is the least bulky and constructed of Duemani's new releases. This hearty grape is interpreted in a simple style which allows for the dark fruit and natural spice to flow freely from the bouquet. This wine shows no stops. In fact, it is generous and forthcoming down to the last drop. Dark fruit, tobacco, tar and spice form the wine's aromatic embroidery.
In keeping with Luca D'Attoma's signature style, the purity of fruit is excellent in this set of new releases from Riparbella in Pisa province. The 2012 wines will require extra bottle time in order to better integrate the oak elements. I found both the 2012 Suisassi and Duemani (the estate's top wines) to be a bit closed at this time.
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19,90 EUR
26,53 EUR pro Liter
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Duemani Cabernet Franc Duemani 2013 Costa Toscana
NEU
Der Duemani Cabernet Franc 2013 Duemani ist der Prestigewein des Weingut Duemani. Luca d Attoma hat sich der Cabernet Franc Traube verschrieben und legt hier sein volles Augenmerk auf den Cabernet Franc. Seine Frau Elena d Attoma hat die Liebe zum Syrah entdeckt und auch dieser verschrieben. Der Duemani Cabernet Franc besitzt das wohl grösste Potenzial in der Costa Toscana, nicht umsonst setzten die Referenzweingüter Le Pupille, Tua Rita und Le Macchiole immer mehr auf diese Rebsorte. Der Klimawandel begünstigt die Cabernet Franc Rebe einfach mehr im Vergleich zu den Reben wie Merlot und Cabernet Sauvignon.

97 Parker Punkte
Monica Larner bewertet den Duemani Cabernet Franc Duemani 2013 in ihrem Tastingbericht am 31.01.2017 wie folgt:
This is Luca D’Attoma and Elena Celli’s flagship wine. The 2013 Cabernet Franc Duemani is a proud achievement and represents one of the finest wines made so far by this prolific and studious team of vintners. The quality of fruit is succulent, crunchy and rich, but it also offers a deep sense of elegance and grace. Luca refers to it as a “dynamic” wine and it takes a while to understand what he means. It does, of course, represent the biodynamic growing philosophy (as do all of Luca’s wines), but extreme purity and precision really are its defining characteristics. It is dynamic because the fruit is allowed to express itself without filters or evident outside embellishments. This wine will age forward for 20 years.
I enjoyed an unforgettable visit with Luca D’Attoma and Elena Celli on what would turn out to be the last hot summer day of 2016. When we met, Luca took a disapproving glance at the substandard wheels attached to my Mini Cooper: “You’ll need to park that and drive up with me,” he determined. A short while later, I would find out why. Luca took me to his new property that is in the final stages of development. A long dirt road cuts through thick Mediterranean brush to arrive at a secret amphitheater of vines hidden among the lost hills above Riparbella on the Tuscan Coast. A previous owner had envisaged building a rural bead & breakfast at this location, but the difficulty of access and the remoteness of the place eventually forced a sale. Luca D’Attoma, one of Italy’s most precise and detailed-minded winemakers, was in the market for a hardship vineyard acquisition. Rarely do you see a place that exudes such a deep and immediate sense of terroir. The thick brush at its perimeter, the luminous sunlight, the yellow soils, the unforgiving slope of the vineyard trellises and the density of the vines reflect an obsessive vineyard vision. This impression is further reinforced by a slew of tiny details that come into focus as you tour the property. Luca imported the same chestnut wood stakes used on Mount Etna in Sicily. Each one stands erect in independent fashion, thus following the ragged contours of the land in haphazard asymmetry. Red Tuscan clay vessels and white Trentino clay amphora are used in the winery and Luca rejects any confusion between the two. In the tasting room, the wines transmit an unyielding sense of focus and meticulousness. You know the old adage about dogs and their owners who start to resemble each other? The same can be said of Luca D’Attoma and his secret Vineyard of Eden. I have edited a short video of my visit that can be viewed in the introduction to this report.
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Gaja Promis Ca Marcanda 2014 Angelo Gaja Toskana
James Suckling

A delicious red with lots of plum and blueberry aromas and flavors. Hints of cream and cedar. Full body, soft tannins and a long and flavorful finish. Very beautiful indeed. Drink or hold.
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29,95 EUR
39,93 EUR pro Liter
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Gaja Magari Ca Marcanda 2012 Angelo Gaja Toskana
94 Parker Punkte
Monica Lamer 10/2014

Upped to a Bolgheri status (previously this wine was identified as a Toscana IGT), the 2012 Bolgheri Magari is simply delightful. This vintage shows extra heft and dimension that allows the wine to spread smoothly over the palate. Merlot is blended with Cabernets Franc and Sauvignon, and the taste profile in the 2012 vintage definitely favors the Merlot component. Soft cherry and dark berry segue to spice and moist tobacco. The structure of the two Cabernet varieties shows in the mouth where the wine is elegant and tight. It needs more time for bottle evolution:

2016-2028. 

Angelo Gaja’s Ca’Marcanda estate has hit its stride with this latest set of wines. His management of the 2011 heat is impressive, resulting in wines with power and finesse. Ca’Marcanda never seems to get the attention it deserves, and the wines are indeed pricy. Nonetheless, they are among the finest expressions on the Tuscan coast.
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53,20 EUR pro Liter
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Sassicaia 2013 Tenuta San Guido Bolgheri-Sassicaia

98 Punkte James Suckling

Fabulous structure for a Sassicaia with powerful, polished, chewy tannins and ripe, subtle fruit. Aromas of blueberries, blackcurrants, rosemary and lavender. Full body, bright acidity and a savory finish. Juicy and lively. Better to drink this beginning in 2020 but so impressive now.

95-97 Parker Punkte
Monica Larner 2016:

Tasted from barrel, the exciting 2013 Bolgheri Sassicaia is shaping up to be an epic rendition of this celebrated wine. You get a clear sense of the quality of fruit with your first twirl of the glass. Even at this young stage, the wine shows impressive intensity and elegance. It boasts dark fruit nuances with bold cherry and blackberry that will gain focus and traction with time. Oak notes of vanilla and cinnamon are beginning to show their first signs of mellow integration. This was a cool but classic vintage that saw enhanced aromas, acidity and all the qualities that lead to healthy longevity. The 2013 vintage promises greatness.
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149,00 EUR
198,67 EUR pro Liter
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Guidalberto 2014 Tenuta San Guido
Der Guidalberto 2014 besteht aus 60% Cabernet Sauvignon uund 40% Merlot. Der Guidalberto ist der Zweitwein vom grossen Sassicaia Wein, sein höherer Merlot anteil soll ihn bereits früher Zugänglich machen und ein Vorbote des etwas reservierteren Sassicaia sein.
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28,90 EUR
38,53 EUR pro Liter
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Guidalberto 2013 Tenuta San Guido

92 Punkte James Suckling


Extremely attractive aromas of plums, light berries, and milk chocolate with just a hint of earthy spice. Currants too. Full body, soft integrated tannins and a smooth textured finish. Delicious to drink now or hold. Consistently outstanding quality.

93 Parker Punkte
Monica Larner Jun 2015:

Beautiful and bold, the 2013 Guidalberto is one of the best editions of this wine ever made. It shows great energy and momentum with dark fruit, spice, tobacco and black truffle that come together with impeccable unity. I love the heft and power that supports this wine at the back. Its tannic structure is firm but velvety and will continue to soften as the wine evolves over the next few years. I would suggest holding onto this bottle for three to four more years before popping the cork.
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39,33 EUR pro Liter
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