Margaux

Chateau d Arsac 2015 Margaux
Chateau d Arsac 2015 aus MArgaux mit 92 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Chateau d Arsac 2015 am 02.02.2018 wie folgt:
Quite a serious tannic structure married to crisp acidity makes this a dramatic and ambitious 2015 Margaux. Still very young, so this should be better in 2019 or 2020 and it’s got the potential for a decade's more ageing after that.


16+ Punkte
Jancis Robinson bewertet den Chateau d Arsac 2015 wie folgt:

Blackish purple. Complete, ripe, seductive fruit on the nose. Very sleek and polished. Pure Margaux! Still very youthful but very promising.

17 von 20 Punkten
Weinwisser Rene Gabriel bewertet den Chateau d Arsac 2015 wie folgt :

Sattes Purpur-Granat, dicht in der Mitte, lila Schimmer aussen. Leicht erdig anmutendes Bouquet, rote Pflaumenschalen, Tabakblatt, in Hintergrund meldet sich ein dezenter Geraniolschimmer. Im Gaumen stoffig, auch hier etwas kühl agierend mit einer Annonce einer knappen Reife bei gewissen Beeren. Trotzdem, das Potential ist da.
 
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Chateau Siran 2015 Margaux
Chateau Siran 2015 mit 94 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Chateau Siran 2015 am 02.02.2018 wie folgt:

Beautiful dark and bright fruits with blackberry, blueberry and licorice aromas that follow through to a full body and round and lightly chewy tannins. Gorgeous texture. A long and flavorful finish. All here. Best ever.

Drink in 2022. 




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Chateau Rauzan Gassies 2015 Margaux
Chateau Rauzan Gassies 2015 mit 95 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Chateau Rauzan Gassies 2015 am 02.02.2018 wie folgt:

Ripe cassis and morello-cherry aromas pour from the glass. As seductive as the fruit of this wine is, there’s also serious concentration and a major tannin structure that means it packs quite a punch on the long, rather complex finish.


Eigene Bewertung CB-Weinhandel / zwei verschiedene Verkostungen während unserer Fassproben 2016:

Verkostet auf der Appelationsprobe - Margaux
Gute Dichte, aber nicht undurchsichtig. Die Nase ist sehr schön fruchtig und klar. Wenig Röstnoten zu erkennen.
Wenig schwarze Aromatik, fast schon etwas blumiges. Am Gaumen edel und geschliffen. Besitzt absolute Harmonie.
Der Wein ist weder schwer und erst recht nicht leicht. Es ist alles stimmig hier- toller Wein. 93-95

Verkostet auf der UGCB Probe 
Hat etwas strenges in der Nase oder besser gesagt etwas unpassendes. Die Frucht ist da, aber der Wein ist nicht sehr
komplex. Am Gaumen fast schlank, es fehlt an Länge und in der Mitte mehr Dichte. Zu Zeit nur vorsichtige 89-91 (?!)


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Chateau Cantenac Brown 2015 Margaux
Chateau Cantenac Brown 2015 mit 94 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Chateau Cantenac Brown am 02.02.2018 wie folgt:

Instantly appealing ripe dark berries and plums with graphite and other dark stony notes. Very well-integrated wood here. The palate has a plush, suave and supple feel to it. Great concentration and energy. Really intense yet fresh finish.

Try from 2022.









 
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Chateau Giscours 2015 Margaux

Chateau Giscours 2015 mit 96 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Chateau Giscours 2015 am 02.02.2018 wie folgt: 

Plenty of violets and dark berries on offer here.
This has a striking sense of purity as well as an energetic, regal palate.
The structure is impressively groomed with effortless depth and length.
A standout wine.

Try from 2022.


Chateau Giscours 2015 mit 94+ Parker Punkten dekoriertLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Giscours 2015 am 21.02.2018 wie folgt: 

Deep garnet-purple in color, the 2015 Giscours opens with expressive cassis, blackberry and red currants on the nose with touches of cedar chest, roses and pencil lead. Medium to full-bodied with a good core of muscular fruit and firm, grainy tannins, it finishes long.


Rebsortenblend für den Giscours 2015:
Die Cuvee für den Giscours 2015 besteht aus 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc und 3% Petit Verdot.

 
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Chateau Kirwan 2015 Margaux

Chateau Kirwan mit 93 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Chateau Kirwan 2015 am 02.02.2018 wie folgt:

A sleek wine with plenty of tannins, but they are already so well integrated that this has a very elegant personality. The long finish is rather mineral and very pure. Drink or hold.









 
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Chateau du Tertre 2015 Margaux

19 von 20 Punkte
Rene Gabriel:
Extrem dunkles Purpur mit lila und violetten Reflexen. Die dunkelste Farbe seit dem ich den du Tertre verkoste. Feinschichtiges Bouquet, viel rote Beeren und auch einen Hauch von Cassis zeigend. Sublim süss im zweiten Ansatz. Im Gaumen mit veloursartiger Textur, so ein richtiger Beerenkorb von der Fruchtpräsentation her, royal ausklingend. Das ist eine sensationelle Margaux-Delikatesse. Best du Tertre ever! Das ist der Beweis des absolut hohen Niveaus dieser Appellation. Das ist die Grand-Cru-Sensation von diesem Jahrgang. Wer da nicht kauft, soll meine weiteren Verkostungsnotizen nicht weiterlesen.

James Suckling
94-95 Punkte

A wine with definition and refinement. Hints of tobacco and chocolate. Full body, super fine and flavorful. Juicy and savory. The walnut and spice on the end is gorgeous. 

91-93 Parker Punkte
Neal Martin April 2016:
The 2015 du Tertre is a blend of 70% Cabernet Sauvignon, 10% each of Petit Verdot, Cabernet Franc and Merlot, picked 9 September until 9 October, matured in around 47% new oak. The nose is impressive, more so than the 2014 twelve months ago with tightly-wound but very focused raspberry, cranberry and iodine aromas that gently unfurl with aeration. The palate is medium-bodied with good structure, impressive depth, a du Tertre with more substance and body than recent vintages. There is precision with satisfying length on the cedar and pencil lead finish. Alexandre Van Beek might have produced his best du Tertre to date.
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Chateau Brane Cantenac 2015 Margaux
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Chateau Brane Cantenac 2015 mit 94 Punkten bei James Suckling

James Suckling bewertet den Chateau Brane Cantenac 2015 am 02.02.2018 wie folgt:


Quite impressive ripe dark plums and blackberries with sweet, earthy depth and cedary background oak on the nose. The palate has smooth, slick tannins that carry rich dark fruit long and fresh. This has terrific energy and depth. Really vibrant. Incredible length. Drink from 2022.



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Chateau Margaux 2015 Margaux
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Chateau Margaux 2015 der Wein des Jahrgangs mit 100 Punkten bei James Sucklinger bewertet den Chateau Margaux 2015 am 02.02.2018 wie folgt:


This is a haunting young wine that shows you a subtle and hidden strength on the nose with rose petals, currants, currant leaves, stones and plums.
Wonderful ripeness yet brightness, too. Takes your breath away with the intensity and structure.
Full-bodied, powerful and muscular, yet there's an agile undertone to the whole thing. Compact and condensed.
A new legend for Margaux. The 1961 that didn’t happen.

Try in 2024.

Chateau Margaux 2015 mit 99 Parker PunktenLisa Perrotti Brown bewertet den Chateau Margaux 2015 am 21.02.2018 wie folgt:

The 2015 Chateau Margaux is a blend of 87% Cabernet Sauvignon, 8% Merlot, 3% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot. Medium garnet-purple colored, the nose features oh-so-seductive notes of warm blackberries, cassis and black forest cake with touches of forest floor, sandalwood, anise and cigar boxes plus a waft of lavender. Medium to full-bodied, it delivers taut, muscular, densely packed black fruits and exotic spice flavor layers supported by a very firm backbone of grainy tannins with oodles of freshness and a long, savory finish. It is tightly knit and a little reticent at this very youthful stage; afford it at least 15 years in the cellar, and it will open out into a classic Chateau Margaux of incredible proportions. Readers may be interested to know that this wine is beautifully packaged in a special commemorative bottle honoring winemaker Paul Pontellier, who passed away in 2016. The gold-etched black bottle bears the message, “Hommage à Paul Pontellier” at the bottom. This 2015 is an achingly beautiful swan song from an incredibly gifted winemaker, taken from us too soon. In my view, this alone makes this vintage more than worth the investment for the many lovers of history in a bottle.




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Wir behalten uns vor, den Chateau Margaux in EInzelflaschen zu verteilen.


 
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Chateau Deyrem Valentin 2014 Margaux
90 Parker Punkte
Neal Martin Tasted September 2016.
The 2014 Deyrem Valentin has a lifted raspberry coulis, strawberry and violet-scented bouquet that feels just a little pinched at the moment. The palate is medium-bodied with slightly drier tannin than I expected, a Margaux that is molded in a "Classic" style, austere compared to its peers but with the body and density to suggest that it will age nicely over the next decade.
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Chateau Malescot Staint Exupery 2010 Margaux
95 Parker Punkte
Robert M. Parker Jr. Februar 2013

Gorgeous, flowery, classic Margaux once again, the 2010 Malescot St.-Exupery continues to show virtually no toasty oak, given the impeccable balance and full-bodied, full-throttle style it possesses. Black raspberries, creme de cassis and spring floral notes intermixed with forest floor and a hint of charcoal are followed by an opulent, sexy, full-bodied wine whose tannins have become much sweeter, while the wine is less restrained yet still exuberant and impressive. This is a phenomenal example once again for this estate, harmonious in every sense of style, extraordinarily long, rich and ageworthy. Three to four years of bottle age will do wonders to make it more accessible, but this wine is set for 25-30 years of longevity.
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Chateau Malescot Staint Exupery 2014 Margaux
Beim Chateau Malescot St. Exupery 2014 hanelt es sich um eine Perle in der Appelation Margaux. zählt dieses Weingut doch in seiner Region zu den kleinsten Weingütern. Doch beständig findet man Chateau Malescot St.. Exupery bei den Besten seiner Appelation. Auch im Jahrgang 2014 ist es wieder einer der Weine die ein ungemein attraktieves Genussverhältnis bieten. Klein aber sehr fein könnte als Motto für Chateau Malescot St. Exupery glatt durchgehen, nicht nur beim 2014er.

96 Punkte James Suckling
13. Februar 2017
Dark currants and berries with walnuts on the nose. Follows through to a full body, integrated tannins and a gorgeous finish. Exciting. Wow. Drink in 2020.

92 Parker Punkte
Neil Martin März 2017:

The 2014 Malescot-St-Exupery has a clean, fresh and vibrant bouquet with blackberry, raspberry and cedar scents, a touch of graphite emerging with time. The palate is medium-bodied with supple red berry fruit laced with cedar and graphite. The acidity is well judged, that pencil lead note heightened towards the finish that demonstrates very fine persistence. I like the swagger and class of this Margaux and I can see this offering two decades of drinking pleasure.
 
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Chateau La Gurgue 2015 Margaux
Chateau La Gurgue 2015 mit 94 Punkten bei James SucklingJames Suckling bewertet den Chateau La Gurgue 2015 am 02.02.2018 wie folgt:

A stylish array of chocolate, earth and dark berries leads to a palate that follows in the same vein of flavors with blackberry compote. The finish is cast amid plush, open-knit tannins. Great depth here.

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Chateau Palmer 2014 Margaux
95 Punkte James Suckling
James Suckling bewertet den Chaeau Palmer 2014 aus Margaux im Februar 2017 wie folgt:
This really develops wonderfully in the glass starting out earthy with mushrooms and spices and then turns to dark fruit such as blackberries and blackcurrants. Full-bodied, very intense and minerally. Firm and silky tannins and a long, long finish. From biodynamically grown grapes. Drink in 2022.

94 Parker Punkte
Neal Martin bewertet den Chaeau Palmer 2014 aus Margaux im März 2017 wie folgt: 

The 2014 Palmer builds on the promise that it showed in barrel. It is clearly a more understated and nuanced Palmer from winemaker Thomas Duroux this year, but a Margaux with exquisite delineation and precision, hints of blackberry, boysenberry and a touch of pencil box. The palate is medium-bodied with very fine tannin. It feels supple and lithe in the mouth. It will not have the depth and power of the subsequent 2015 Palmer, yet the "flow" is very sensual and the Merlot (45% of the blend) just lends it roundness and a caressing texture. What a beautiful Margaux and I bet it will be deceptively long-lived.
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